forum.gif
Nepārtrauktā ,,cīņa'' ar gaismu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nepārtrauktā ,,cīņa'' ar gaismu!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.01.09 18:47
 citēt
:face-glasses:Kā jūs panākat to, lai bildes no pasākumiem, kas noris teplās(it sevišķi vakarā) nesāk dzeltanīgas! ja kādam ir kāds mazs noslēpumiņš tad lūdzu padalieties ar to arī ar foto amatieri! :face-wink:
Publicēts: 15.01.09 18:49 labots
 citēt
lietoju zibspuldzi un balto balanci uzstaadu konkreta apgaismojuma
Publicēts: 15.01.09 18:55
 citēt
fotografeeeju m/b ..... nafig pasaakumu bildes kraasainas?
Publicēts: 15.01.09 18:57 labots
 citēt
Ja bildē bez zibspuldzes, tad laikam būs jāizlasa kameras manualis - tur noteikti būs raxtīts par WB. Ja ar zibspuldzi un gribi tā lai arī backgrounds nebūtu dzeltenīgs vai zaļgans, tad ir iespēja uzlikt zibspuldzei dzelteno vai zaļgano filtru atkarība no tā vai telpa ir kvelspuldzes vai dienasgaismas +WB pēc uzliktā filtra. Ja pa vidam šad tad vel atļausies nobildēt pelēko karti, tad tas tikai atvieglos apstrades procesu. Ja gribi arī pēcapstrādē koriģēt WB, tad vēlams gan bildēt RAWā...
Publicēts: 15.01.09 18:59
 citēt
:face-wink:tāpēc ka daudzos pasākumos, tieši tērpi ir tie, kas padara pasākumu tik krāšņu! Un es tiešā, gribētu iemācīties bildēt tā lai krāsas bildē būtu reālas! :face-wink:
Publicēts: 15.01.09 19:00
 citēt
Skaidrs! Paldies par info! :face-smile:
Publicēts: 15.01.09 19:09
 citēt
talavietis, a nikonam var nobildeet balto lapu? nesmu taa iipashi mekleejusi, bet uzduurusies neesmu uz taadu fichu ...
Publicēts: 15.01.09 19:11
 citēt
arii bez raw var iztikt, ipashi ja pasakuma bildes ir janodod uzreiz iemetot karshu lasitaaja un pa teisno kadaa redakcijaa, kur nav iespejas apstradat raw.

dansiga, mb lielakoties der mb izdevumiem vai privatai lietoshanai. man ari patik mb, tikai to neatbalsta visi laikraksti un pasutitaji.
Publicēts: 15.01.09 19:13
 citēt
Dansiga- vajdzētu takš nikoniem arī būt tas "custom WB". Jābūt pie prostās izvēlnes ar.

ūn vispār- iesaku to RAW izmantot, lai būtu pēcākas iespējas piekoriģēt gadījumos, kad grib krāsas labot. A bet tā, ja ir iespēja aparātā, tad paņem un nolaid uzreiz krāsu temperatūru pavisam mazu. (Kelvini - tā tos sauc)
Publicēts: 15.01.09 19:15
 citēt
kelvinus nevar visam kameram labot man šķet.
Publicēts: 15.01.09 19:45
 citēt
Kristynyte::face-glasses:Kā jūs panākat to, lai bildes no pasākumiem, kas noris teplās(it sevišķi vakarā) nesāk dzeltanīgas! ja kādam ir kāds mazs noslēpumiņš tad lūdzu padalieties ar to arī ar foto amatieri! :face-wink:
te var rasties problēmas atbildēt, jo nav norādīts ar kādu kameru[ ziepi, vai spoguleni ] fotografē, un vai lieto ārējo zibspuldzi
Publicēts: 15.01.09 19:58
 citēt
Eslietoju spoguļkameru, taču ārējas zipsspuldzes man nav!:face-wink:
Publicēts: 15.01.09 20:23
 citēt
Kristynyte:Eslietoju spoguļkameru, taču ārējas zipsspuldzes man nav!:face-wink:
kas ir, tas ir, bet kā nav, to jāiegādājās!
Publicēts: 15.01.09 20:26
 citēt
ironia, nuu man shkjiet ka kelvini visaam spoguleneem ir regleejami!!!!

imbacile taads ir gan, bet es tachu esmu bezjeegaa lsinka staadiit savus uzstaadijumus ;-))) man vienkaarshaak pie aatttiecigaam gaiammaam nospiest 5x pogu un piereguleet kelvinus;-)
Publicēts: 15.01.09 20:30
 citēt
ironia tapec ari saka ka šķiet, ka visas kameras nepaarzin :)
Publicēts: 15.01.09 20:32 labots
 citēt
dansiga:talavietis, a nikonam var nobildeet balto lapu? nesmu taa iipashi mekleejusi, bet uzduurusies neesmu uz taadu fichu ...

talavietis raksta par normāliem fotoaparātiem, nerunājot jaf par fotokamerām :D
Publicēts: 15.01.09 20:40
 citēt
dansiga:ironia, nuu man shkjiet ka kelvini visaam spoguleneem ir regleejami!!!!

imbacile taads ir gan, bet es tachu esmu bezjeegaa lsinka staadiit savus uzstaadijumus ;-))) man vienkaarshaak pie aatttiecigaam gaiammaam nospiest 5x pogu un piereguleet kelvinus;-)

nav visām spogulenēm regulējami
Publicēts: 15.01.09 20:48 labots
 citēt
es te nesen ''atklaaju'' krutu fiichu kaa viegli wb pec kelviniem noregulet. iesledzam live view un griezam tos kelvinus kamer ir ok. strada tas joks gan kanonam gan nikonam, par citam kameram nezinu. gan jau ja ir live view tad darbojas
Publicēts: 15.01.09 20:55
 citēt
Kristynyte::face-wink:tāpēc ka daudzos pasākumos, tieši tērpi ir tie, kas padara pasākumu tik krāšņu! Un es tiešā, gribētu iemācīties bildēt tā lai krāsas bildē būtu reālas! :face-wink:

Jāfotografē ar zibspuldzēm.
Publicēts: 15.01.09 20:55
 citēt
P.S. Nu, portretu fotosesiju jau uztaisīji? :)
Publicēts: 15.01.09 20:57
 citēt
zo:es te nesen ''atklaaju'' krutu fiichu kaa viegli wb pec kelviniem noregulet. iesledzam live view un griezam tos kelvinus kamer ir ok. strada tas joks gan kanonam gan nikonam, par citam kameram nezinu. gan jau ja ir live view tad darbojas

Fočuka monitors ir pašvaks pareizo krāsu atainotājs. Sanāks visai aptuvens rezultāts, ja runājam par ādas toni.
Publicēts: 15.01.09 20:57
 citēt
dansiga:talavietis, a nikonam var nobildeet balto lapu?...
kādu vēl lapu? nu, nobildēt baltu un kamerai pateikt, ka tai būs būt baltai? procedūra mazliet sarežģītāka, kā videokamerai, bet mierrrīgi, ar 3RRR.
Publicēts: 15.01.09 21:05
 citēt
Kristynyte:Eslietoju spoguļkameru, taču ārējas zipsspuldzes man nav!:face-wink:
kaut kāda līmeņa[ labāk grozāmu ] jāiegādājās, savādāk nekas prātīgs nebūs
Publicēts: 15.01.09 21:16
 citēt
negatIvs:kaut kāda līmeņa [labāk grozāmu] jāiegādājās, savādāk nekas prātīgs nebūs
negrozāma jau daudz netrūkst, ka par integrēto tikai ar gaišumu labāka.
Publicēts: 15.01.09 21:16
 citēt
zo:es te nesen ''atklaaju'' krutu fiizu kaa viegli wb pec kelviniem noregulet. iesledzam live view un griezam tos kelvinus kamer ir ok. strada tas joks gan kanonam gan nikonam, par citam kameram nezinu. gan jau ja ir live view tad darbojas

uz aci diez vai izdosies pieregulēt tik precīzi un ātri kā nobildēt pelēko kartiņu, un priekš kam izgudrot divriteni? Pēc tam vēl Lightroomā ātri pārskrien visam pāri un gatavs ;)
Publicēts: 15.01.09 21:21
 citēt
Onkulis:
zo:es te nesen ''atklaaju'' krutu fiizu kaa viegli wb pec kelviniem noregulet. iesledzam live view un griezam tos kelvinus kamer ir ok. strada tas joks gan kanonam gan nikonam, par citam kameram nezinu. gan jau ja ir live view tad darbojas

uz aci diez vai izdosies pieregulēt tik precīzi un ātri kā nobildēt pelēko kartiņu, un priekš kam izgudrot divriteni? Pēc tam vēl Lightroomā ātri pārskrien visam pāri un gatavs ;)

Apskaužu tos, kuriem ir laiks kartiņas bildēt reportāžā!
Publicēts: 15.01.09 21:23
 citēt
haralds:
negatIvs:kaut kāda līmeņa [labāk grozāmu] jāiegādājās, savādāk nekas prātīgs nebūs
negrozāma jau daudz netrūkst, ka par integrēto tikai ar gaišumu labāka.
negrozāmā krīzes situācijā, ja ar naudu švaki. var izmantot izkliedētāju, vai vienkāršu atstarotāju pret griestiem. vislabāk jau protams grozāmu
Publicēts: 15.01.09 22:01
 citēt
Portreti:
Onkulis: uz aci diez vai izdosies pieregulēt tik precīzi un ātri kā nobildēt pelēko kartiņu, un priekš kam izgudrot divriteni? Pēc tam vēl Lightroomā ātri pārskrien visam pāri un gatavs ;)

Jebkuram normālam fotogrāfam ir laiks to darīt, ja vien kartiņa ir līdzi :) ... reportāža naf 100m skrējiens ar bildēšanu uz katru 10-to soli :D , bet nekas , līdz nākošo kursu pasniegšanai nedaudz apgūsti, kas ir reportāža, tad varēsi lielīgi mācīt :D
Publicēts: 15.01.09 22:12
 citēt
Onkulis:

nu es jau tikai pateicu ka ir tads variants. nesaku ka tev tas obligaati jaalieto.
Publicēts: 15.01.09 22:12
 citēt
Haiduks:
Portreti:vs ;)

Jebkuram normālam fotogrāfam ir laiks to darīt, ja vien kartiņa ir līdzi :) ... reportāža naf 100m skrējiens ar bildēšanu uz katru 10-to soli :D , bet nekas , līdz nākošo kursu pasniegšanai nedaudz apgūsti, kas ir reportāža, tad varēsi lielīgi mācīt :D

haiduks original

neko nezinam bet maacam citus

pasaule nemainaas
Publicēts: 15.01.09 22:17 labots
 citēt
Tā jau ir , citiem grozīt Kelvinus un vēlāk čakarēties pēcapstrādē liekas ātrāk ...
Neiet te runa bar reportāžām kad lodes un akmeņi lido par galvu, bet gan bildēšanu bez zibeņa spuldžu gaismā. Kaut gan pat tāda situācija ja bijis pamatīgs grautiņš un nevienam pat nav bijis balts krekls, gandrīz vienmer ir iespēja iestādīt WB ar "atpakaļejošu datumu". Ļoti ērtas ir kartiņas vizītkartes lielumā.
Publicēts: 16.01.09 00:03
 citēt
KĀ teiz viena vēl šobrīd slavena javizēs redaktore taica "Vaig paņemt krāsaino aparātu" un viss būss:) Krāsu dod divas lietas GAISMAS+OPTIKAS parametri :) Bez gaismas nav KRASAS bez STIKLA nav dzidruma:)
Publicēts: 16.01.09 08:03 labots
 citēt
Haiduks: līdz nākošo kursu pasniegšanai nedaudz apgūsti, kas ir reportāža, tad varēsi lielīgi mācīt :D

Haidukonkul, tu esi dikti jūtīgs! :)
Publicēts: 16.01.09 08:06
 citēt
Juronkul, nevaru lecīgos un pārgudros sagremot :D
Publicēts: 16.01.09 08:06
 citēt
Lunis:KĀ teiz viena vēl šobrīd slavena javizēs redaktore taica "Vaig paņemt krāsaino aparātu" un viss būss:) Krāsu dod divas lietas GAISMAS+OPTIKAS parametri :) Bez gaismas nav KRASAS bez STIKLA nav dzidruma:)

Vienreiz pa ilgiem laikiem Lunis kaut ko pateica tiešām ĪSI, precīzi un pareizi!!! Un pat nepieminēja nekādas fantastikas elementus kā "vo, Latgalē gan ir milzu studija ar 50 collu plazmas ekrāniem pa stūriem, kurā nevienu vietējo nelaiž iekšā..." :)
Publicēts: 16.01.09 08:08
 citēt
Haiduks:Juronkul, nevaru lecīgos un pārgudros sagremot :D

Tā lecība izpaužas tajā, ka es tevi velku uz zoba pirtiņas jautājumā, kurā tu izmisīgi centies piepulcēt jaunus zaķus un reklamē, ka viņām būs pa pirti "bez dvielīša" jādefilē? Ak, vecais kārumnieks!!! :)
Publicēts: 16.01.09 10:40
 citēt
Nu tā aptuveni saprotu, ka vajag zipsspuldzi un vēl vajag pieregulēt kelvinus! :face-smile:
Publicēts: 16.01.09 15:27
 citēt
negatIvs:negrozāmā krīzes situācijā, ja ar naudu švaki. var izmantot izkliedētāju, vai vienkāršu atstarotāju pret griestiem. vislabāk jau protams grozāmu
negrozāmās jau reti tik gaišas, ka liela note grozīt. piemaukšanai protams.
Publicēts: 16.01.09 15:42
 citēt
Onkulis:

Tieshi taa arii domaaju! Bet kaut kaa neatrodu taadu pogu savam Nikonam :-(
Publicēts: 16.01.09 16:01
 citēt
dansiga:
Onkulis: uz aci diez vai izdosies pieregulēt tik precīzi un ātri kā nobildēt pelēko kartiņu, un priekš kam izgudrot divriteni? Pēc tam vēl Lightroomā ātri pārskrien visam pāri un gatavs ;)

Tieshi taa arii domaaju! Bet kaut kaa neatrodu taadu pogu savam Nikonam :-(

par nelaimi, tad savam fočukam es arī neko tadu neatradu! :face-sad:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas