Onkulis:
uz aci diez vai izdosies pieregulēt tik precīzi un ātri kā nobildēt pelēko kartiņu, un priekš kam izgudrot divriteni? Pēc tam vēl Lightroomā ātri pārskrien visam pāri un gatavs
Tieshi taa arii domaaju! Bet kaut kaa neatrodu taadu pogu savam Nikonam
dansiga:Tieshi taa arii domaaju! Bet kaut kaa neatrodu taadu pogu savam Nikonam
Kristynyte:par nelaimi, tad savam fočukam es arī neko tadu neatradu!
Nu jūs gan tagad foršī nesat mani cauri .. laikam WB podziņa būs nolūzuse .. bet ja Kristynyte tiešam īsti nesaprata, tad kāda gan vēl papildu poga vajadzīga lai to štruntu bildētu Bildē tik un pēc tam majās domāsi ko darīt ar nobildēto ..bet ja bildēšana iekš JEPEGa notiekas un runa iet par PRE(PresetManual) Nikonam un CustomWB Canonam tad manuālī tas tak sīki aprakstīts. Canonam un Nikonam tas darās atšķirīgi, bet rezultāts jau viens un tas pats. Tiesa tad gan ar kartiņu vizītkartes lielumā diez vai pietiks
nu tas arii ir tas,kur izveelies pats savu gribeto balto balanci attiecibaa pret konkreto gaismekli. vismaz canonam tas notiek taa: nobilde kko baltu, tad izvelies CB, un izvelies no piedavatam bildem to baltumu.
ar Nikon bildeju, bet neatceros ka staadiju, jo to lietoju tika dazhos pasakumos, kur uz bakstishanas metodi atrodu visu atceros ka stadiju tur balti pret kko.
Kelvinu grozamo? (eju pie savu, ne tik kruto, kā Tava kameru) (atgriezos) nav pat meņucī jāložņā - turi WB un skrūvē 1 pogu līdz K, ar otru 3200 -> 8600 u.t.t. karroče, šurp, turp un ātri atpakaļ.
Tā funkcija PRE vai CustomWB , TIKAI JPEGiem darbojas! Pretējā gadījumā ja lieto RAW (NEF) nav vērts laiku tērēt - aizej mājās un mierīgā garā visu sakārto pa plauktiņiem Es JPEGiem ar Autio iztieku, bet ja godīgi, tad neatceros kad būtu šajā formātā bildējis
Kelvinu grozamo? (eju pie savu, ne tik kruto, kā Tava kameru) (atgriezos) nav pat meņucī jāložņā - turi WB un skrūvē 1 pogu līdz K, ar otru 3200 -> 8600 u.t.t. karroče, šurp, turp un ātri atpakaļ.
AI - taa jau es arii daru!!!! u pat apmeeram zinu kaadi kelvini pie kaadaam gaismaam rullee ... BET vismaz olyimpus pastaav fiicha - nofotografee bal;tu lapu, nospied pidznju u jams uzstaada WB peec shiis bildes!
ironia:man jau liekas,ka tieshi jepegam ir labak,ja uzstada to kraasinju jau bildejot.
saprotams ka JPEGam IR labāk, bet ja man tas JPEGS kas nāk no kameras nav vajadzīgs, tad kamdēļ man čakarēties. Jebkura gadījumā viss nonak kompī - ja ir gan RAWs gan JPEGS, tad tikai 2x vairāk failu (un bardaks arī) . Kaut kādas korekcijas tāpat tam JPEGAm būs vajadzīgas , tad nu šamējo TIFFā labosi un kur tad jēga no JPEGA paliek - tikai sū.. gākas korekciju iespējas
haralds:elvinu grozamo? (eju pie savu, ne tik kruto, kā Tava kameru) (atgriezos) nav pat meņucī jāložņā - turi WB un skrūvē 1 pogu līdz K, ar otru 3200 -> 8600 u.t.t. karroče, šurp, turp un ātri atpakaļ.
AI - taa jau es arii daru!!!! u pat apmeeram zinu kaadi kelvini pie kaadaam gaismaam rullee ... BET vismaz olyimpus pastaav fiicha - nofotografee bal;tu lapu, nospied pidznju u jams uzstaada WB peec shiis bildes!
vajag pirkt aparātu ar īstajām pogām................ vai tad Tavam nav opcija - rokas WB[ meņu ]
dansiga:BET vismaz olyimpus pastaav fiicha - nofotografee bal;tu lapu, nospied pidznju u jams uzstaada WB peec shiis bildes!
te nu gan jālien meņucī. PRE arī no pogas, bet ja jau ir. WB -> WB PREset -> Measure / USE photo. uz "Measure" būtu loģiski izdarīties līdzīgi kā ar videokameru. figu, spied OK pret rōzā vai pret zaļu, rezultāts analogs. atliek nomaukt ko spektrāli neitrālu un izvēlēties "USE photo".
Onkulis: ja ir gan RAWs gan JPEGS, tad tikai 2x vairāk failu (un bardaks arī)(
a priekš kā abus? nini.. viss jau atkarigs no sutacijas lietot raw vai jepeg. un es tomer censhos bildet ta,lai pec tam katrai vildei nav jalabo vel krasas un gaismas. ta jau ir digitalizacijas izlaidiiba pecapstraadee labot to to un to un pec tam vel kaju piezimet..
Onkulis: ja ir gan RAWs gan JPEGS, tad tikai 2x vairāk failu (un bardaks arī)(
a priekš kā abus? nini.. viss jau atkarigs no sutacijas lietot raw vai jepeg. un es tomer censhos bildet ta,lai pec tam katrai vildei nav jalabo vel krasas un gaismas. ta jau ir digitalizacijas izlaidiiba pecapstraadee labot to to un to un pec tam vel kaju piezimet..
Es arī esmu par "tīrrakstu" , bet ne jau no kameras JPEGa! Redz, visa atšķirība ir tajā faktā ka kamera NESPĒJ nokonvertēt uz JPEGu tā ka to izdara lielais kompis. Arī TIFFs kas taisīts no JPEGa VIENMĒR būs nekvalitatīvāks nekā TIFFs no RAWa.
tam jau ir domāta aktiermāksla attiecīgajā situācijaa es pat tiesības nokārtoju plakšķinot actiņas un rādot,ka trīc pirksti lab.. svārki bija īsaki par saprašanu
ja bildē RAW un JPG, tad uz ekrāniņa tiek rādīta JPG bilde, un tā parasti liekās ir ļoti laba, bet kompī RAW saka ko citu. Ja bildē tikai RAW, tad ekrāniņā rāda īstenību... vēl patīk uzliekot menbalto funkciju, skatīt tikai toņu pārejas.
Onkulis: Es arī esmu par "tīrrakstu" , bet ne jau no kameras JPEGa! Redz, visa atšķirība ir tajā faktā ka kamera NESPĒJ nokonvertēt uz JPEGu tā ka to izdara lielais kompis. Arī TIFFs kas taisīts no JPEGa VIENMĒR būs nekvalitatīvāks nekā TIFFs no RAWa.
Onkulis: Es arī esmu par "tīrrakstu" , bet ne jau no kameras JPEGa! Redz, visa atšķirība ir tajā faktā ka kamera NESPĒJ nokonvertēt uz JPEGu tā ka to izdara lielais kompis. Arī TIFFs kas taisīts no JPEGa VIENMĒR būs nekvalitatīvāks nekā TIFFs no RAWa.
Pag, nesaprotu kāpēc no JPEGa būtu jātaisa TIFFs?
Ja jau grib saglabāt TIFā,kuram ir kvalitātes bezzuduma kompresia,tad jau viennozīmīgi-tikai no RAWa jākonvertē,jo JPEG pats par sevi ir ,-kompresija ar kvalitātes zudumu. Un censties iegūt TIF no jau (sačakarēta)-(kompresēta)faila par gudrību neliecina.. Un vispār,-kas te ,visi baigie reportieri,ka bildes uzreiz kaut kur jāatdod NEAPSTRADĀTAS, un pastrādāt mājas ar RAWiem laika neatliek...??? Es piemēram nejūtos tik nespējīgs, lai samierinatos ar JPEG -no kameras kvalitati...un ,lai necenstos iegūt no RAW maksimālo,ko varu.Tāpat ,kādas pieļautās kļūdas bildēšanas procesā, labāk novērst Raw konvertācijas procesā mājas..,neka mēginat to darīt no JPEG.
dansiga, WB iestādāms vairākos veidos- kamerā ar baltas lapas bildešanu, no bildes un kompī- arī vairākos veidos (droši, ka Picasa tam nederēs). ko neprasiji pāris stundas iepriekš? trīs pirxtu kombinācija un miers...
petersonsphoto, neiedomaajos to pajautaat, jo nav briesmiigi aktuaali - parasti iestaadu manuaali, kamer rezultaatas apmierina ... Tik kaa jau zinjkaariiga buutne , gribeeju zinaat vai arii Nikonam ir taada fiicha kaa Olympusam ;-)
Pag, nesaprotu kāpēc no JPEGa būtu jātaisa TIFFs?
wot šito izdomā, un kad esi atradis atbildi, uzraksti