Esmu bildējis pie dažādu ražotaju gaismām - īpašu atšķirību gan nesaskatu. Kā arī esmu runājis ar vairākiem pietiekami augsta līmeņa fotogrāfiem, bet tā arī neesmu sapratis kāda ir atšķirība starp gaismu ražotājiem. bowens, walimex vai līdzīgiem čainīzeriem. (neiet runa par lētajiem softboxiem kas izskatās pēc kartupeļu maisiem) 1 variants bija, ka bowens esot izturīgāks.... un tas viss???? Vai tiešām bowens ir LEXUS gaismu ražotāju tirgū? Dīvaini, jo arī bowens rūpnīca atrodas Ķīnā. Šis posts vairāk domāts cilvēkiem kas no tā kko saprot un lieto gaismas ikdienā
visaa !!! funkcionaliteetaee, parametros, eertumaa, pardomatiiba, aksesuaru klaastaa, izturiibaa, regulejamiibaa, precizitatee, stabilitatee,ātrumā, servisaa, cenaa, garantijaa. par katru sho punktu var veel plashaak stastiit. to var saliidzinaat ar autiniem. ir kruti un dargi autini un ir leeti un videejas klases. izstaasti man ar ko atshiraas autini... ar visu ! katram razhotaajam ir savi plusi un savi miinusi. nav ne viens labaaks un zliktaaks, preciizaak teikt viens ir tev vairaak paredzeets otrs mazaak ! un atceries, viesn var ar fochuka zipeneem shedevrus tasiit, otrs ar krutajiem profoto meeslus bildeet !
es darbā strādāju ar ProFoto. Ir nācies arī bildēt ar walimex un boweniem.
Profoto piemēram ir pavisam cita sistēma, konstrukcija arī konkrēti tam visam atškiras no walimexiem un boweniem. Uzlādes laiki, bet tas atkarīgs no ģenerātora vai Galvas. Izlādes stiruma konsistence un vēl dažādi sīkumi... nu es tik tālu varu aizdomāties.
Majās man stāv 150W plastmasas valimex un 40W noname zipenes!
dažus gadus ik dienu šķaudījos ar visatec. nez, it kā nekas būtisks neriebās. vienīgā problēma, katru rītu un vakaru pakot somā iekšā/ārā, vāģī iekšā/ārā + auto pārvietošanās radīja problēmas ar pilotiem, kuri, šķiet, diezgan īsā laikā izbeidzās, bet tas, protams, ja lielāko dzīves daļu lākturs aizvada kustībā, nevis glīši ielikts stūrī. ir gadījušies kritieni, aizķeršanās utt, ko labi kompensē metāla korpuss. bijuši gadījumi, kad lampai krītot rokturis izšķīst, bet spuldze joprojām šķauda
ProFoto vnk ir 10 gadus nemainīta konstrukcija,kur visas blusas sen ir izķertas un tā pati konstrukcija ir primitīva kā āmurs,tur nav kam plīst,ja nepieviļ detaļu piegādātāji.Testēšana pirms pārdošanas ir drakoniska.
NORMĀLU Pro darbu normāli tur tikai ĢENERĀTORU sistēmas , viss pārējais neatkarīgi no ražotāja mēdz gan kust gan sadalīties krītot Piemēram agrāk patsmit gadus šancēju tik un vienīgi ar Broncolor ģenerātoriem , gan Fotocentrā tādi bija veseli 3 gadali dažādu jaudu gan pašam Vacijā nopirkās viens veterāns Pulso asinhronais ar 3 galvām. Taču kautkā vēlāk sāku lietot LĒTUS monoblokus da jebkura razotāja sākot no Walimex un Falcon lidz Bouling. Walimexsi 420 man "Nolietojušies" kādi 5 gabali lēts un prasts kā nokrīt zemē tā var izmest bet pie viņa cenas vienkrši nopirku nākamos ko atsūta nedēlās laikā, šobrīd viens 420w pat vēl saglabājies pirms kāda pus gada pirksts MAN STRĀDĀ LABI bet vairs nelietoju vājākais posmas STIPRINĀJUMI kas bižie vienkarši NODILST no biežas lietošnas Vizbiežāk lietoju tādu dīvainu daiktu kā WALIMEX 350W ko savulaik no Garjāņa nopirkām nesaprotamiem mērķiem liekas "Stārķim" vai fonam izrādijās ka blice ir MAZA GABARĪTOS izturīga dūralumīnija lējuma korpusā ka ēri iet fotosomā BLAKUS stikliem un ar pārejneiku var uzmuģīt parastam foto statīvam , normāla "Atrā" studija sanāk neparedzētiem gadijumie, vēl vīņa neskaitāmas rezies kritusi un DURALUMĪNIJA lejumam un pašai blicei NE SILTS NE AUKSTS to lietoju kad vaig kautkur ATRI uzknipsēt ar 1 GAISMU CAUR LIETUSARGU Jā nu `parējās ir ELINCHROM D-Lite 4 tās gan nav gluži manas bet LAULENES viņa savas "macro" puķes ar tām bildē . Vēl man mājās ir viena ne manējā GAISMA ,no Portreti nākusi kāds zaķīts no laukiem palūdza npopirkt galvu viss kārtīgi piķi ši man pārskaitija un TĀ ARĪ NEATBRAUCA PAKAĻ pie manis cik zinu dāmīte taga UK vai pat USA un tā man ir viena SVEŠA galva kuru gan nelietoju Lētās ķinīzeru galvas NESTABĪLI STRĀDĀ tai ziņā ka izlādes reizēm atšķiras pat par 30% tas ir nošancē nepilnīgi uzlādējusies sitēma Ģenerātoru sistēmas esmu testējis 100 bliezieni pēc kartas un NEKAS Viens WALIMEX 600W man sadega baltiem dūmiem pēc 10 pēc kārtas nospiestiem šāveniem. Bet nekas es nopirku nākamo 420w Ja tā par stabilitāti protams ar Elinchrom nevienu kraiso nevar salidzinā , tas kas pasē viņam rakstīts 5% kļuda FUFELS , vīņš nestaigā pat 1/10 f Robežās Tik viena problēma VISMAZ MAN ELINCHROM D-Lite 4 nedarbojas komplektā ar ārējo barošanu Explorer XT .
"ētās ķinīzeru galvas NESTABĪLI STRĀDĀ tai ziņā ka izlādes reizēm atšķiras pat par 30% tas ir nošancē nepilnīgi uzlādējusies sitēma" taisnība, un es pat to ciparu (30%) teiktu augstāku.
Einchrom gan arī taisīts Indijā, bet tomēr mājvieta iekš Šveices. ar visām no tā izrietošām sekām... doši, ka Indijā taisīts "Kaņepju sviests" ar nebūtu smadējams latvieša vederam