ieraksti youtube "basics of photography" un mazliet gan pastaties. ar fotokameru rokaa un pilniigu sajeegas truukumu par taas darbiibu tu savu skolotaaju tik vien kaa nokaitinaasi...
Protams, ka ta ka kāds ar kko būs kāds būs 100% pozitīvi noskaņots es nemaz nerēķinājos (It sevišķi liekos diskusiju šajā forumā!) Bet esmu man prieks, ka kāds tomēr atradu iespēju ieteikt kko reālu un no paša pieredzes gūtu!
rixweber:ieraksti youtube "basics of photography" un mazliet gan pastaties. ar fotokameru rokaa un pilniigu sajeegas truukumu par taas darbiibu tu savu skolotaaju tik vien kaa nokaitinaasi...
mīlīši, es māku litot gan google.lv, gan youtube.com! Par to droši varat nesatraukties! Un es atgādinu vēlreiz, ka teorija ir viens, bet prakse ir pilnīgi, kas cits!
tam es ticu, ka gads, kad tev apkaart ir cilveeki kas zin, dod teoriju kaa arii piepaliidz prakse, dodot savus komentaarus, var daudz ko labu iemācīt! bet es te tā vakar iegāju tās arodvsk mājas lapā, par nelaimi vēl gadu tur iet mācīties es nevarēšu, jo sākumā vajag vidējo izglītību!
Kristynyte:tam es ticu, ka gads, kad tev apkaart ir cilveeki kas zin, dod teoriju kaa arii piepaliidz prakse, dodot savus komentaarus, var daudz ko labu iemācīt!
Nu tad tev vajag atrast domubiedrus ar ko kopā satusēt un fotografēt. Būs pieredzes apmaiņa un zināšanas arī nāks. Bet tehniskajās lietās bez grāmatu lasīšanas nekas labs nesanāks. Linku sadaļā bija daži labi linki.
Pasaki, kas ir tie robi ko tu apzinies un es pateikšu vai varu palīdzēt. Pieļauju, ka citiem arī būs vieglāk kaut ko konkrētu pateikt. Pašreiz te ir tikai spekulācijas ap tehnisko pusi, kompozīciju, stilu u.t.t. Ar ko gribi sākt?
mani galvenie ,,robi'', kas faktiski ir arī vienīgie ir tehnika, kā, kas, kādos gadījumos ir jāizmanto.lasu forumā Tavus jautājumus un secinu, ka, ja pamatā robi ir tehniski, tad tie ir salāpāmi pašas spēkiem, it īpaši, ja vakar pieminēji, ka Tev ir grāmata, ka vari internetā šo to sameklēt. labākie kursi ir pašai atkost vajadzētu tikt skaidrībā: - kas ir pareiza ekspozīcija, un tās iegūšanas varianti- sakarības starp ISO, blendi[diafragmu] un eksponēšanas laiku. pareizu ekspozīciju Tu vari iegūt dažādās šo komponentu kombinācijās - blendes[diafragmas] ietekme uz asuma dziļumu. Tev fotoaparātam komplektā laikam divi objektīvi.iesākumam pietiks, ja tos izpētīsi - palasīt par rekomendējamo eksponēšanas laiku, blendi[diafragmu] specifiskos gadījumos - baltā balans
ar padomiem daudz neiemācīsies. no šejienes tusētājiem (arī no rēalajiem fotomīļiem) 95% NEZIN, kas ir fotogrāfija un ko ar to dara... btw daudziem to arī nemaz nevajag zināt, pat "tautas atzītiem fotomāksliniekiem"- arī bez šīm zinašanām var taisīt māxlu. bet nobildēt tehniski korekti un dokumentāli atainot faktu bez TEHNISKĀS PUSES NEVAR! ne P, ne zaļie režīmi, ne skrejosie cilvēciņi to nenodrošinās... vispar jau var, bet uz cūceni....
Kristīn, nafig tev mācīties- tu esi māksliniece (bildes skatoties). un maksliniekam tehniskā puse ir lieka, pakārtoota... a tu gribi sporta reportāzas bildet... nafig?
petersonsphoto: Kristīn, nafig tev mācīties- tu esi māksliniece (bildes skatoties). un maksliniekam tehniskā puse ir lieka, pakārtoota... a tu gribi sporta reportāzas bildet... nafig?
Vajag gan mācīties. Kā gan citādi mākslinieks radīs savu jauno šedevru, ja nemācēs to tehniski paveikt? Uz cūceni? Nu var jau būt. Padomājiet cik ilgi gleznotāji "trenējas" lai kaut ko uzgleznotu + vēl mācās ķīmiju un vēl sazin ko lai vispār zinātu no kā sastāv glezna, lai rezultāts nesabruktu putekļos jau pēc dažiem gadiem u.t.t. Fotogrāfija tas pats, tikai tehnika cita.
Kristīn pofig, tev tik galvu grib sajaukt visi...visu laiku iestādi uz "auto", bet kad bildē portretu tad "cilvēciņu", ja sportu tad "skrienošo cilvēciņu"....
A pozicionēt sevi par mākslinieku ir kudiš vieglāk kā precīzi nobildēt, tā lai labi izskatās...jebkuru figņu var attaisnot ar MĀXLU, vot Es esmu maxlinieks:P