Tātad, atkal jālūdz jūsu padoms, jo no ši es neko nesaprotu! Ja pareizi atceros tad kustību fotografējam P režīmā?! bet o talāk man nav nekādas saprašanas...Ja kas tad man jāfotografē basketbola spēle!
pirms uzdod jautājumu, sākumā apskaties vai forumā tas jau ir iepriekš apspriests, konkrētu saiti nemeklēšu, bet gribu teikt, ka abi Tevis uzdotie jautājumi jau ir apskatīti!
Ah tu mazā smukā muļķite Vispār pirms kāda neilga laika te viens brex bij iešārejis linku uz Digital Sports Photography grāmatiņu , atrodi nokačā un VARBŪT IESPĒJAMS GADISIES ka kautko sākis saprast Sportā galvenais ir IZPRATENE par NOTIEKOŠO un PIEREDZE un APRIKOJUMS Cebties dabūt pēc iespējas ĪSAKU EXSA LAIKU un SEKOJOŠO AF Jā vispār tavam fočukam gan jau ir SPORT programma tas tāds skrienošais cilvēciņš PAMEĢINI TO
sundew:vairaak vai mazaak .....nu tad aizej uz graamatniicu noperc Hedžko Fotografešana un izlasi sadaļu par sporta un kustības fotografēšanu
teoriju iemācīties ir viens, bet viņu pielietot praksē pavisam, kas cits... Laikam mana vaina ka īsti nebiju noformējusi to domu ko vēlos pateikt!lieta tāda ka mani šovakar pierunāja pabildēt, bet tā kā es nekad nebiju fotogrāfējusi sportu, jo tas mani vairāk par pāris redzētiem hokeja vai florbola mačiem nebija aizrāvis, tāpēc es cerēju, ka kāds man ieteiks kādu mazu triku kā iziet no šīs situācijas!
bet ja gribas paspeleties, rekur tiko baigi labo rakstu uzcepa dizels: www.fotoblog.lv...
doma kaada - nav svarigi tikai pashu sportu focet, bet censties ieliist tur, kur citi netiek, meklet slavenibas lozhaas un vispar palasi intersants rakstins
Spirit, paldies par idejām ņemšu vērā! shadow - hedžko grāmatu man noteikti nevajag! un smukā meitene tiešām grib iemāīties kko! Tu taču arī mācījies gan sākumā, gan arī tagad to dari!
Kristynyte: Tu taču arī mācījies gan sākumā, gan arī tagad to dari!
tikai lielaakaa dalja blogistu saakumaa izstudee visu pieejamo literatuuru un pamatiigi izmoka guugles tanti. un sheit uzdod jautaajumus, uz kuriem atbildes jaapameklee arii ruudiitiem fotograafiem...
Bormans: Bet nu ja Tev par to maksās naudu, labāk neparaksties, ja par velti tad nu tā teikt karodziņš rokā un uz priekšu....
man par to nemaksā! par naudu es nekad mūžā ne uz ko tādu neparakstītos?
Tad ok, bet labāk mēģinai dabūt kaukur uz to reizi kādu fotoaparātu Canon 40d un uz augšu vai Nikon ekvivalaentu Ar 70-200 f2.8 stiklu un tad nu iespējams ka tavs eksperimenta rezultātas būs krietni labāks...
slēdza ātrums varētu būt ap 1/500 un kadrus nežēlo. ja jūti ka kautkas notiek uzbliez kārtu, kad vēlāk piešausies tad mazāk vajadzēs
Kristynyte:Vai šī portāla lietošanas noteikumos ir rakstīts, ka foruma diskusijas var uzsākt tikai rūdīti profesionāļi!?
nebuut nee. tachu reekjinies ar to, ka ja piedaloties, piemeeram, muuzikju forumaa tu kaadam pajautaasi, kas ir gjitaara, var naakties uzklausiit aizvainojoshus izteikumus...
"gribu mācīties" un "grāmatu nevajag" kaut kā nelīmējas kopā...
bez D3 sportā gandrīz vai nav, ko darīt (jo vienmēr izkonkurēs tie, kam ir, kas uzgriezīs ISO 6400 un dabūs tādu pašu bildi, kādu Tu pavisam labā apgaismojumā ar ISO 200).
es neesmu bildējis sportu, bet es gana daudz esmu bildējis koncertus un ar īpašu ievērību tautiskās dejas (tas pats sports vien ir). uzreiz varu pateikt, ka, ar pareizā režīma (lai tas būtu P vai A, vai M, vai cilvēciņš vai putniņš) uzstādīšanu, sporta bildēšanai nepietiks. no pirmā tautisko deju koncerta, ko bildēju, izdzēsu PILNĪGI VISAS bildes, no nākošā vienu atstāju (kuru, ja tagad uzbildētu, arī izdzēstu). lasīt + praktizēt (UN DAUDZ, kā vienu, tā otru)! citādi nekas tur nesanāks.
Kristynyte:Vai šī portāla lietošanas noteikumos ir rakstīts, ka foruma diskusijas var uzsākt tikai rūdīti profesionāļi!?
kā tik kas uzreiz noteikumus pieminēt!!
Come on!! Uzdot jautājumu: "Pasakiet kā nofotografēt sportu, man šodien jāfoče basketbols" ir līdzvērtīgs jautājumam "Pasakiet kādi satiksmes noteikumi būtu jāievēro, man šodien pirmo reizi jābrauc ar mašīnu".
lasi literatūru (satiksmes noteikumus) un praktizējies (braukšana ar instruktoru)
kā tik kas uzreiz noteikumus pieminēt!!
Come on!! Uzdot jautājumu: "Pasakiet kā nofotografēt sportu, man šodien jāfoče basketbols" ir līdzvērtīgs jautājumam "Pasakiet kādi satiksmes noteikumi būtu jāievēro, man šodien pirmo reizi jābrauc ar mašīnu".
lasi literatūru (satiksmes noteikumus) un praktizējies (braukšana ar instruktoru)
Īss jautājums - īsa atbilde.
Tauta nomierinās! Es jau tikko vienreiz uzrakstīju, ka simtreiz man viens un tas pats nav jāsaka! es jau padsmit reizes dzirdēju to ka jautājums nav no ļabākajiem ko apspriest!
Te tas pats variants,kā draugu domubiedru grupās- smuks meitēns cer, ka virtuāli var iemācīties fotografēt un, kad par to paķer uz zoba, uzmet lūpu. Meiteņu analoģija- ieāciet mani (pāris teikumos) uztaisīt frizūru (vai uzšūt kleitu) ! Teiksi , ka nevar ? Protams, ka nevar. Un nopietna fotografēšana nav mazāk sarežģīta.
es ne uz ko neceru, neesmu jau no kkurienes nokritusi lai domātu, ka ar to vien, ka man kāds dos pāris padomus būšu baigais fotogrāfs! un es ne uz vienu neesmu uzmetusi lūpu, ja nu vienīgi esmu dusmīga uz sevi par savu nezināšanu! :face-plain:
Padoms meitēnam: dabū sēdvietu uzreiz aiz rezervistiem, uzvelc plašķīti, bet apakšā neko...izdevīgā brīdī plašķīti nomet un bliez bez žēlestības ar zibeni tieši pārsteigto basketbolistu sejās...vajadzētu izdoties...
eu, man viens čoms palūdza nākošnedēļ uzbūvēt viņam vasarnīcu. principā, es piekritu. man arī neinteresē, kādi instrumenti vispār būtu vajadzīgi. bet man ir viens urbis. vot pasakiet, vai, zaļu vasarnīcu būvējot, man urbi jāslēdz ātrajā urbšanas režīmā vai būs o.k. vidējajā! (diez gan analoģiski)