No politoloģijas - lai arī demokrātija ir "tautas vara" (burtiski), tomēr jebkura demokrātiska iekārta, lai tā neiznīcinātu pati sevi - ir regulēta. Tā nav visatļautība - citādi jau ir anarhija.
Un te man ienāca prātā tāda filosofiska doma par fotoblogu. A kas būtu, ja ievietojamās bildes tomēr kāds (vai kāds mehānisms) atlasītu? Cik noprotu, Photodom redakcija patur sev tādas tiesības izlidināt mēslus, lai nezaudētu kopējo saita kvalitāti. Te laiku pa laikam par sargsuni piestrādā Sundew, pamatoti aprejot "darbus", kuri tā tik vien vērti. Es saprotu, blogs ir ļoti "demokrātiska vieta", kur katrs var likt visu, kas kaut kā saistīts ar fotogrāfiju, bet, vai talantīgākie autori laiku pa laikam tāpēc nepazūd no šejienes, ka viņu darbi pazūd daudzu fotomīļu-prāt "foršu bilžu" un eksperimentu jūrā?
maakslaa sho realizet ir gruti lai neteiktu neiespejami. demokraatijaa kaa zinams ir likumu vara, neatceros no teorijas bet doma - uzrakstiits likums, kam jaseko burtiski (otrs variants bija, ja nemaldos, precedenti un treshais ticiiba jeb religija). tatad - lietosanas noteikumi. un tagad ludzu apraksti man punktu, kuru es nevaretu traktet kaa nelaadziigu (tadejadi saglabajot demokratiju kas aizliedz cenzuru) attieciba uz makslas darbu atlasi.
anarhijas sheit nav (pamegini ieliec likumdoshana neatljautu bildi galerijaa, atkariba no parkapuma varu solit ari policiju pie tavam namdurvim), nevajag parspilet, bet par "es esmu lielaks makslinieks kaa citi" ... nu tas jau izrunats temats, Mandalay labi atbildeeja...
Vispaar jau kaut kaada minimaala atlase vareetu gan buut un taa ir kaut kada komanda (kaut vai bloga ieveeleeta) un vinju spriedums nav apstriidams (kaa jebkura aadminja riiciiba ineternetaa). Visatljautiiba ari nav labaakaa pastaaveeshanas forma ... Vai arii uzlabota taa pati funkcija "dzeest" - 1. ja dienaa to neizlieto - uzkraajas uz naakamo dienu; 2. ja pie bildes ir N skaits "dzeest" - bilde tiek dzeesta bez autora atljaujas
talavietis:Bet par vājo darbu dzēšanu gan jāaizmirst, Latvija pārāk maza lai te funkcionētu(un nenomirtu) fotosaits ar augstu vidējo līmeni un iepriekšēju atlasi(nu kā piemēram tas lieliskais 1x.com ), neies cauri. Jāturpina vien rakāties pa štruntukiem lai atrastu ko skatāmu
========================= pilnīgi manas domas... var jau cepties, tikai tāds saits ar laiku iznīks.
dansiga, atkartoju tiem, kas nedzird, ja jums shkiet ka sheit ir, citeeju: "visatljautiiba", tad ludzu parkapiet kadu no noteikumiem, un, iespejams, vardam "visatljautiba" jums radisies otra noziime.
ieteikums par featured photo gallery nav slikts, iespejams, mes kaut ko tadu drizaka laika realizesim, gan jasaka, pilnigi cita veida, ka to varetu iedomaties
silrak - Kritikai! sadalja visi vertejumi tiek njemti veeraa (arii zemie, piemeram 1 1 1 nozimetu ka bildei reitingis ir 2, kas automatiski nomet to topa aizmugure + samazina fotografa reitingu). netiek njemti vera tie balsojumi, kas samazina bildes reitingu 2 iemeslu delj: a) atriebibas balsojumi (mums adminiem nacas uzklausit un risinat 3-5 raudoshus blogerus katru dienu) b) lai bildes konkuretu fotOtopaa kopa ar Apskatei! bildem (ja balsojums samazinatu reitingu, tad butu no-chance)
jasaka, ka balsoshanas sistema (lidzigi ka guuglja mekleshanas algoritms) nekad nevar but perfekta un jau tuvakaja laika, iespejams, planotas paarmainjas (kas daljai sheit loti nepatiks hehe), taka stay tuned un konstruktiva, uz faktiem balstita diskusija ir vienmer welcome (bet save your time with whine)
Blogā balsojuma kvalitāti, aptuveni izsakoties, 50% nosaka savstarpējās attiecības, kaut kādi % izpratne par to, kas ir laba bilde, tehniski - izpratne vairumā gadījumu +/-, pierādījums - labi ejošās, nekvalitatīvās, trokšņainās saulrietu, pārkruķītās jūras - mākoņbildes, arī parodijas par kluso dabu pēdējā laikā gūst atsaucību utt. cilvēks nevar objektīvi nobalsot, ja nav sasniedzis zināmu līmeni, tāpat viņš neapzinās, ko ievieto galerijā. saturiski bildes mēdz būt neinteresantas, tjipa piegriezušies tie ziemas skati, vai tamlīdzīgi, tas ir piedodami, lielākā daļa te ir ikdienas gaitās nogurdināti amatieri, kas kameru rokās paņem brīvdienās. vērtējot bildes tehnisko pusi, sākās dīvainības, vai nu vispār tam nepiegriež vērību, jeb uzskaita nepilnības un vienalga pozitīvi nobalso, jeb piemin lietas ne pa tēmu un nobalso negatīvi, jeb tas, kas vienam iet cauri, citam netiek piedots utt... situāciju Blogā nosaka dalībnieku sastāvs, un tas ir raibs, fotografēšanas līmeņa, izpratnes, individuālās uzvedības utt ziņā kaut kāda bilžu atlases komisijas ideja laikam nav reāla.kam traucē "širpatrebs", var aplūkot nedēļas topu
Mandalay:Uzlikt mīksto.. iet fototopā un baudīt labās bildes. Vienkāršs risinājums. :face-monkey:
iet fototopā un baudīt par labāM iebalsotās bildes. +/-, ~, bet tomēr ir mazliet šķirba. BĒEEt - kā tas tops papildināsies, ja visi to vien skatīsies un priecāsies un gar citām bildēm zinis neliksies?:face-plain: par mīksto piekrītu pilnībā.
visu var dabūt gatavu, tikai tad šim saitam ir jābūt komerciālam saitam piem: gribi likt bildes SMS 0,5 Ls mēnesī gribi padzesēt muti SMS 1 Ls mēnesī Tad atkristu viena daļa, bet pārejie uzturētu algotu komandu , kura varētu strādāt, šķirot , bīdīt, un lieko sijāt uz dzēst. Prasīt veikt pie šādiem apjomiem to sabiedriskā kārtā jaf ir par daudz prasīts. Jaf tā mums ir jābūt pateicīgiem lapas īpašniekiem, ka eksistē šī vide, un pie tam ļoti aktīvi.
Haiduks: visu var dabūt gatavu, tikai tad šim saitam ir jābūt komerciālam saitam piem: gribi likt bildes SMS 0,5 Ls mēnesī gribi padzesēt muti SMS 1 Ls mēnesī Tad atkristu viena daļa, bet pārejie uzturētu algotu komandu , kura varētu strādāt, šķirot , bīdīt, un lieko sijāt uz dzēst. Prasīt veikt pie šādiem apjomiem to sabiedriskā kārtā jaf ir par daudz prasīts. Jaf tā mums ir jābūt pateicīgiem lapas īpašniekiem, ka eksistē šī vide, un pie tam ļoti aktīvi.
Tu aizmirsi piemetinaat - gribi likt sludinaajumus - sms - 5 ls meenesii
shadow, ai - es to visatljautiibu domaaju ar ljooti vaajaam bildeem!
negatiivs, o jaa - to es esmu noveerojusi pietiekami daudz, ka tas kas man netiek piedots - pie citas bildes ij nepamana ne 10to dalju no taa;-))) bet es par to tikai priecaajos ;-)
Starp citu, vienu manu Photodom.com featured photos gallery esosho bilzhuku sheit veerteeja ljoti atturiigi. Vai tas noziimee, ka sheit nenoveertee labas bildes, bet noveertee suudukus? Vai arii parastaa patiesiiba - veerteeshana ir ljoti subjektiiva, arii no profesionaalju puses Neatbalstu cenzuuru, bet profinju atlasiito bilzhu izcelshana gan buutu apsveicama, lai buutu tomeer no kaa maaciities
Droperidol:Starp citu, vienu manu Photodom.com featured photos gallery esosho bilzhuku sheit veerteeja ljoti atturiigi. Vai tas noziimee, ka sheit nenoveertee labas bildes, bet noveertee suudukus? Vai arii parastaa patiesiiba - veerteeshana ir ljoti subjektiiva, arii no profesionaalju puses Neatbalstu cenzuuru, bet profinju atlasiito bilzhu izcelshana gan buutu apsveicama, lai buutu tomeer no kaa maaciities
tur tiekšānās pēc GURU titula, liek visiem balsot vienam par otru Es prakstiski tur nebalsoju, un viena mana bilde ir novērtēte ar 91,1 punktu un skatīta 725 reizes, bet meitene, kā modele, ielika savā lapā šo pašu bildi , un tika novērtēta ar 368.3 p, (best foto, top foto, top week, top views), skatīta 741 reizi (skatījumu reizes saskan, bet balsojumi atškirās)... tas izsaka visu. Par featured foto... arī man tur tādas ir, un te tieši tas pats, ko tu raksti ... un blogā ir tieši līdzīga aina... būsi aktīvs balsotājs, dabūsi daudz pretbalsu (izņēmumi tiešām ir LIELISKAS bildes). Bet vai no tā es palieku labāks , vai sliktāks... jāskata ir subjektīvi, katra vieta atsevīški, un nevar salīdzināt.
Psihoanalītiķu pētījumi pierāda, ka fotografēšana ir lielisks instruments cīņā ar stresu un depresiju. Jo cilvēku stimulē atrast jauko un skaisto apkārtējā vidē, pretstatā depresīvajam noskaņojumam kad pat Van Goga saulespuķes rada negatīvas asociācijas. FB ekselent demokrātiska platforma pozitīvi stimulē Latvijas fotovides attīstību, ļaujot mācīties no citu snieguma, parādīt ko pats uz to brīdi vari un saņemt atgrieznisko saiti izvērtēšanas, ieteikumu un kritikas veidā. Neviens nav piedzimis par FOTOMEISTARU, tas ir talanta + darba, darba un vēl daudz darba rezultāts. Daudzi augstāk izteiktie ieteikumi mēģina izveidot no FB fotoprofesionāļu klubiņu, tikai nevajag aizmirst ka Latvija nav lielvalst un šāds fotoprofesionāļu saits izmirs, jo "fotoprofesionāļu ego" ātri uzvarēs jebkuru pozitīvu domu. FOTOMEISTARU saits principā nav iespējams, jo tikai laiks noliek "talantus" pa plauktiņiem. Nebojāsim apkārtējo Latvijas fotovidi ar depresijā izmocītām domām. Baudīsim dzīvi un dzīvosim priekā! Lai FB attīstās un palīdz attīstīties arī mums. Paldies FB
+ Nord; Jo vairāk (dažādu līmeņu) personu piedalās (darbojas), jo tie kļūst kompetentāki, vērtējot novitāti, meistarību, arī darba un fin.resursu ieguldījumu. /Brīvs tulkojums no Nine Francois. Likumsakarība daudzām dzīves jomām/.
Negribeetos so teemu iztirzaat taisniiguma mekleejumos un veerteesanaa, kurs no "demokraatiskiem uzlabojumiem" FB vinnees un kurs zaudees. Negribas iegrimt absoluutas patiesiibas mekleejumos, jo taadas, kaa zinaams, nav. Gribas uztureet to pozitiivismu, kas seit FB ir atrodams, un cereet uz atiistiibu - fotomaakslas un personiigo.
VOLDEMORTS:+ Nord; Jo vairāk (dažādu līmeņu) personu piedalās (darbojas), jo tie kļūst kompetentāki, vērtējot novitāti, meistarību, arī darba un fin.resursu ieguldījumu. /Brīvs tulkojums no Nine Francois. Likumsakarība daudzām dzīves jomām/.