...to man liekas jau pirmajā klasītē māca ...neesi pamanījis ka fotogrāfi parasti pietupjas kad bildē cilvēkus visā augumā ? (C) MONO ... droshi vien, ka ne shajaa graamataa, kuru pirmajaa klasee lasiiji
ps. kaa iet ar domubiedriem draugos??? parasi pdomu tur... :face-monkey::face-monkey::face-monkey:
a vot i nepiekriitu. bildei ir jaaizskataas galvenokaart smuki, nevis dabiigi. tas ir punkts viens. punkts divi - veel silta bilde tikko no kameras nekaadi nevar izskatiities dabiiga. tas taadeelj, ka kameras interpretaacija par kraasaam, kontrastiem utt. ir stipri vien ierobezhota saliidzinaajumaa ar cilveeka aci... taalab man shkjiet, ka biezhi vien kaartiigi uzbuustota bilde ir krietni dabiigaaka par plakanu miglinieku...
Bilde ar 2 zibspuldzēm, veidota no multiekspozīcijas (15 kadri apmēram) un ar kādiem 6 slāņiem. Vismaz pusstunda riktīga fotošopa. Izskatās ļoti nedabīgi?
imho retuša ir nepieciešama lai noverstu lielakoties adas problemas un neveiksmigas adas krokas. ja ir iespeja konkretaa bridii darboties ar gaismam un variet ar taam, taa ir cita lieta, formas un fakturas forshi var izcelt jau bildejot, tomer retainu, pumapinu, strijainu aadu utt ar gaismaam nenoslepsi
asyens:Es saku ka nav jāretušē, visu var panākt ar gaismu un bez PS
Ja fočē jaunās un grimmētās, tad jā.. bet pārējās tumsā vai ar nogrieztām galvām?
Parasti jau "teicamiem" fotogrāfiem iedalās: - slikts fotošops - slikts grims - slikta modele - slikts fotoaparāts iemeslu parasti pietiek, lai vainīgs būtu, kas cits. Atbalstu retušēšanu nemainot ādas faktūru un sejas un galvas kontūras, pielīdzinot sejas vaibstus, kakla līnijas, maisiņus zem acīm, utt.!
ironia:imho retuša ir nepieciešama lai noverstu lielakoties adas problemas un neveiksmigas adas krokas. ja ir iespeja konkretaa bridii darboties ar gaismam un variet ar taam, taa ir cita lieta, formas un fakturas forshi var izcelt jau bildejot, tomer retainu, pumapinu, strijainu aadu utt ar gaismaam nenoslepsi
taa parasti saka cilveeki kuri nemaak riikoties ar PS...respektīvi noliedz to ko paši neizprot !
Skatoties uz tavām klūdām ps es zinu ka tu nemāki rīkoties ar PS un šo tekstu tu rakstīji spriežot pēc sevis! Phe atradies apbižotā dvēselīte Mono, ja nepatīk kad kritizē neliec bildes!
Ja fočē jaunās un grimmētās, tad jā.. bet pārējās tumsā vai ar nogrieztām galvām?
Parasti jau "teicamiem" fotogrāfiem iedalās: - slikts fotošops - slikts grims - slikta modele - slikts fotoaparāts iemeslu parasti pietiek, lai vainīgs būtu, kas cits. Atbalstu retušēšanu nemainot ādas faktūru un sejas un galvas kontūras, pielīdzinot sejas vaibstus, kakla līnijas, maisiņus zem acīm, utt.!
Kāpēc kaut kas ,kas ir gadiem ilgi veidojies būtu jāiznīcina? Tas ir dabīgi jūs perversie!
Kāpēc kaut kas ,kas ir gadiem ilgi veidojies būtu jāiznīcina? Tas ir dabīgi jūs perversie!
mhm.. atnak damit "nobildee manu jauno guuužiņu" a tur strijas. tante 70 gados sedes un skatisies "vah vaj, cik toreiz man bija mazas skaistas strijinjas"
Mono:Kurā grāmātā ir rakstīts ka visām bildēm ir jāiskatās dabīgi ??? Vai pa tiešām retušēšana ir kaut kas slikts ???
retuša nav bildes čakarēšana. "re-touch" nozīmē "pieskarties vēlreiz", nevis "SAJĀT". un par meistarīgu retušu liecina tas, ka retušu redzēt NEVAR. retuša ir pirmais, ko dara ar attēlu- novērš tā vizuālās nepilnības. un tikai pēc tam nāk pēcapstrādes ar "nedabīgumu" un dajebko.
nu, ja cilvēks nemāk vienkarši, skaidri un DABĪGI nobildēt kadru, bet pastāv uz to, ka viņa samuģītās bildes ir vienīgais pareizais skats uz pasauli, tad viņam ir laiks pie psihiatra... nu, ja nav tik smagi- tad psihotearpeita...
Vai Jūs apstrādājat fotogrāfijas un ar ko ? Es apstrādāju fotogrāfijas ar Adobe Photoshop un Adobe Lightroom. Uzskatu ka digitālo fotogrāfiju vajag apstrādāt. (c) andreart.lv
DABĪGI ir tā, kā redz acs. Ar milzīgu Dinamisko Diapazonu. Fočuks (jebkāds) attēlo NEDABĪGI (ar šauru DD). Tapēc ir jāpaplašina DD ar multiekspozīciju, raw, slāņiem utml šoperēšanu.
Portreti:DABĪGI ir tā, kā redz acs. Ar milzīgu Dinamisko Diapazonu. Fočuks (jebkāds) attēlo NEDABĪGI (ar šauru DD). Tapēc ir jāpaplašina DD ar multiekspozīciju, raw, slāņiem utml šoperēšanu.
Portreti:DABĪGI ir tā, kā redz acs. Ar milzīgu Dinamisko Diapazonu. Fočuks (jebkāds) attēlo NEDABĪGI (ar šauru DD). Tapēc ir jāpaplašina DD ar multiekspozīciju, raw, slāņiem utml šoperēšanu.
Nu jā, esmu pamanījis, ka nez kāpēc dabīgi makro fočējot, man tik 1:1 sanāk labi ja 1-2mm skaidri, viss pārējais izplūst un bez fotošopa un slāņošanas kopējo bildi asu nedabūt.. ..tik ar parastu aci jau mušai acī neieskatīsies
Nez, tā padomājot par šito visu, rodas jautājums - vai grims ir vajadzīgs sievietēm, vai fotografēt dabīgas no rīta:face-angel:
Foto joma var loti daudzas lietas aizstat ar citam. Foto veikalu var mierigi aizstat bildejot ar galvu un pacakarejoties uzliekot gaismas , pieloetojot multi exsjus un daudz daudz tadas lietas par kuram Mono nekad nav dzirdejis. Maksligs nav nevis tas kas IR MAKSLIGS bet gan tas las SLIKTI MAKLSIGI ISSKTAS tas var but ari apsaluti autentisks kadrs bez nekadam iejausjanam. Digitalas amatier tehnalogijas gan ir tik nepilnigas ka ja fails NAV NEMAZ APSTRADATS tas nozime 100% pusfabrikats Ja ZIEPTRAUKA fisas DIGI nepieciesjmas ficjas jau ir uzliktas RUPNICA un neko tur nevar mainit tapec kadri 2/3 gadijumu neprasa nekadu iejausjanos IR SMUKI , tiesji tapatas ir ari PROFESIONALAI tehnikai tik tur VISS JASALIEK PASJAM un parasti 90% kadru ir IZMANTOJAMI UZREIZ NO KAMERAS ja lietotajs nav bijis idiots un nepaslinkojis sakalibret kameru un salikt visus uzsstadijumus ka nakas. Tacju ir viens segments kurs ir NE SJIS NE TAS tas ir saucama "Pusprofesionala tehnika" pilnigs marketinga triks butiba NESAKALIBRETS SPOGULJA ZIEPTRAUKS kur visas funkcijas kas ZIEPIM sakalibretas nav sakalibretas un tas kas PRO skalibrejams , STABILI NAV NOKALIBREJAMS . Tad nu visi kadri kas nak lauka no kautkadiem Canon / Nikon par citiem luznjiem nemaz nerunajot 100% PRASA PECAPSTRADI , bez kuras vins nav KVALITATIVI NOSTRADATS FAILS . Tatda grozies ka gribi VISSI kadri ir MAKLSLIGI bet tos kur tas izssktas SLIKTI sauc par NEDABIGI MAKSLIGI UTT Vel viena pazime ja vienigais ko var par kadru pateikt PLASTMASA , MAKLSLIGI utt tad vertetajs ir LUZERS IESACEJS kurs vakar nopircis spoguleni
rixweber : Es nenodarbojos ar tasnibas pedeja instance pausjanu , katrs var izlasit ka vinam labak patik , man ar te words kursa visju sjito rakstu visko blauj un megina uzmakties ar savam patiesibam es tikai canceleju loguss
mazliet aizdomīgi ir, ja svece pati no sevis 3 ēnas met. montāžas, par provi, ir ar pretenziju, ka dabistiski un bieži arī bez autora vēlmes atklāt, ka tā montāža un ir tādas atklātas.
Portreti:(15 kadri apmēram)
var jau, ja nabadzība ar Iljiča spildzītēm un iecerēts gaismot ar 3, pārskrūvēt vienīgo un stiķēt fotožōpā. var katrā kadrā citā vietā Iljiča spuldzīti ap galvu vicināt. vai ar kabatas lākturīti lēni, rūpīgi un vienmērīgi izgaismot telpu pa cm2. a vai vaig? Bergmanis ar Ņūkvistu nozvērējās uzņemt bojeviku bez ēnām. uzņēma. eksperimentu neatkārtoja.
Lunis:... ja vienigais ko var par kadru pateikt PLASTMASA , MAKLSLIGI utt tad vertetajs ir LUZERS IESACEJS kurs vakar nopircis spoguleni
a ja nu pateikt VAR krietni vairāk, bet nesaka, maita?