Man bija sb-28. A režīmā nebildēju. Uz M ir o.k., ja māk pareizi wb uzregulēt pēc kelvina, parastajā zibspuldzes režīmā sanāca pārāk orandždzeltens. Vēl problēma bija tāda, ka ar aķīšiem nenormāli ilgi lādēja katru šāvienu. Ar duracel parastajām bačām vēl darbojās o.k., galu galā pārdevu un vietā nopirku sb-600, par ko biju kādu laiku dikti lielā sajūsmā.
mož man bija slikti aķi. bet arī dīvani, ja tā, jo man bija divi komplekti, katrs no cita brenda. sb-24 skaitās švakāka, jo sb-28, sb-80 un sb-800 ir tipa vienas klases zibeņi (tikai dažādās paaudzēs), nu, tipa labāki par sb-24 vai sb-600, par kaut kādiem ļevakiem sb-400 nemaz nerunājot.
alvils:mož man bija slikti aķi. bet arī dīvani, ja tā, jo man bija divi komplekti, katrs no cita brenda.
pietiek ar 1 pašvaku katrā komplektā.
alvils:par kaut kādiem ļevakiem sb-400 nemaz nerunājot.
kāds ļevaks - paša Nikona takš. nu, SB-25 SB-24 kabina tikai ar 10 W lampiņu un palaišanas sensoru. uz dSLR neiet, skaitās, ka SB-800 uz filmenieces iet TTL. nau izprovējis.
oi, vecīt, SB-800 ir ZVĒRS, salīdzinājumā ar sb-28 un sb-600 kopā! un tas, ka to ražo pats nikons neko nenozīmē, visas lielās kompānijas taisa lētos sūdus tiem, kas normālos nevar atļauties. pat ģitārām tas ir raksturīgi, fenders taisa lūzeriem squier, gipsons - epiphon, a nikons ražo tādus sūdus, kā D40 (tas pats ir arī D40x un D60) un sb-400. tomēr canonam šai lietā līdz pat nestāv, tam ir 1000D.
a par to, vai kāds no 4iem aķīšiem tajos komplektos ir nederīgs, grūti spriest, katru atseviķi neesmu baudījis, pat nezinu, kā to izdarīt. :face-monkey:
mjā, bet mož pie viena, kāds man, kā chajņikam, varētu apskaidrot vai es šito saprotu pareizi:
ar SB-28 jādara tā? : piesprauž pie aparāta, uzregulē iso tādu pašu kā aparātā, uzliek gan kamerai gan zibenim A vai M, iestata zipenei diafragmu tādu kā kamerai, visplatāko leņķi kādu lietos (piem, ja man ir 28-75, tad 28), un tad šauj! ? un gaišumu var pieregulēt ar fragmu, ja?
un ja ir 600 vai 800 zibsnis, tad viņu tikai jāuzsprauž un jāieslēdz un kruķī aparātu kā gribi, zibspludze pati visu izdomās?
nu, es tikai 24. ar SB-800 varu līdzināt. kabina, protams.
alvils:tas, ka to ražo pats nikons neko nenozīmē
bet nu par ļevaku dēvēt nebūtu īsti korekti. es to SB-400, būtu lētāka, paņemtu gadījumiem, kad itin kā nevaig un slinkums stiept, bet avosj prigodjitsja.
alvils:katru atseviķi neesmu baudījis, pat nezinu, kā to izdarīt. :face-monkey:
jāmēra, bet tā primitīvi kaut jāieprovē kautkamī, kas rijīgs un ar vienu AA strādā - lākturīši tādi ir.
alvil - blakus topicā Frīdis bik lielās, ka ir iepircis gadžetu (patiešām labu), kas ne tikai notestē bačas, bet arī var meģināt beigtu baču atdzīvināt...