forum.gif
1Ds Mark III pret 5D Mark II
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 1Ds Mark III pret 5D Mark II
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.09 09:32
 citēt
Vai pareizi saprotu, ka sensori abiem ir vienādi ? Tātad attēla kvalitāte arī būs vienāda ?
Ko Jūs ņemtu 1Ds MkIII pa 3000 Ls, vai 5D MkII pa 1800 Ls ???
Publicēts: 22.01.09 09:34
 citēt
Visiem paldies , par atsaucību !
Publicēts: 22.01.09 09:36
 citēt
1Ds3 ir pats niknākais + izturīgākais.
Un cik var malt vienu un to pašu? Aizej uz dpreview un salīdzini 1:1...
Publicēts: 22.01.09 09:41
 citēt
es ņemtu mk3
Publicēts: 22.01.09 09:46
 citēt
ImkaSm:Vai pareizi saprotu, ka sensori abiem ir vienādi ? Tātad attēla kvalitāte arī būs vienāda ?

Tikai uz papīra tur nosauktais būs vienāds.
Tās ir PRINCIPIĀLI DAŽĀDAS kameras, un ne tikai cenas ziņā, kas tuvojas gandrīz divkāršai starpībai...
5D - tas tāds aparātiņš, ko nopērc, pāris podziņas pielāgo sev un lieto kā parastu spoguli, tikai ar nedaudz labāku rezultātu.
1Ds - tas ir liels un smags korpuss, kuru pašam jāsaprogrammē savām vajadzībām. Var saprogrammēt DAJEBKO, lai pēc tam mazāks čakars ar bilžu pēcapstrādi. Domāju ka attēla apstrādes procis ar būs niknāks&ātrāks&kvalitatīāks.
"Megamīnuss" - nefilmē viģikus (giggle)
Plus pie visa - 1Ds nepiedod pat mazāko pirkstu "līkumu"!

Salīzinājumam tas būtu tas pats, kas salīdzināt Bugatti Veyron ar Ferrari F1...
Publicēts: 22.01.09 10:01 labots
 citēt
ImkaSm:Vai pareizi saprotu, ka sensori abiem ir vienādi ? Tātad attēla kvalitāte arī būs vienāda ?

Cenas ir pieminētas nepareizas :)
5D 1800Ls ir krutā veikala cena
Canon EOS 1DS MARK III Body 3000 ir cena no rokas :), dabūt zem 4000 ar garantijas papīriem naf iespējams praktiski :)
Latvijā piedāvā no 3750- 4700... , kur rodās tas 1000 starpība - nezinu (visi i-net veikali )

Bet parasti ir Canon EOS 1DS MARK III Body perk fima un dod strādāt , 5D pērk pats un strādā.
Publicēts: 22.01.09 10:04
 citēt
Haiduks:

Cenas ir pieminētas nepareizas :)
5D 1800Ls ir krutā veikala cena
Canon EOS 1DS MARK III Body 3000 ir cena no rokas :), dabūt zem 4000 ar garantijas papīriem naf iespējams praktiski :)
Latvijā piedāvā no 3750- 4700... , kur rodās tas 1000 starpība - nezinu (visi i-net veikali )

Tātad vēljovairāk - cenas starpība tad ir virs 2x.
Kur rodas starpība? Nu nez - tā varētu būt gan pārdevēja alkatības lakmusa papīrītis vai arī oficiālo strapnioeku ķēdīes garums... (giggle)
Bet pirkt 1Ds bez pilna, oficiāla, reģistrēta servisa atbalsta ir mazliet (čok-čok)...

P.S.
Kāds te minēja vēl tos Original vai Oem production. Diez uz 1Ds tas ar attiecas? Negribētos ticēt...
Publicēts: 22.01.09 10:06
 citēt
Viss atkarīgs no pielietojuma ko un kā bildēsi. Daudz kam pietiek ar 5D, bet atsevišķos gadījumos vajag to 1Ds. 1Ds ir labāks AF, ātrāk strādā, izturīgāks aparāts, raksta uz 2 kartēm, beterija labāka, aksesuāri savietojami ar 1D, vairāk konfirgurējams, iespējams matrica ir labāka utt. Savukārt, ja vajag tikai lielus failus vai video -- tad jāņem 5D
Publicēts: 22.01.09 10:13 labots
 citēt
nu labi , cik tad ir īstā 5D MkII cena ?

1Ds MkIII ir pieejams pa 3000 Ls ar 1 gadu LV garantiju (man pietiek) .
Publicēts: 22.01.09 10:14
 citēt
1Ds cena aizdomīgi maza. 1D savu laik maksāja ap 2900 Ls ...
Publicēts: 22.01.09 10:17
 citēt
+++ ak 34 un tieši tāpēc ņemtu 1ds,bet arī ar 5d var nofotogrāfēt tieši to pašu.
Publicēts: 22.01.09 10:18
 citēt
par tām papildus 1Ds priekšrocībām esmu informēts . Mani vairāk intresē informācijas daudzums, diapazons un kvalitāte uz tām abām matricām, RAW un JPG veidā ?
Publicēts: 22.01.09 10:19
 citēt
Un cik var malt vienu un to pašu? Aizej uz dpreview un salīdzini 1:1...

Sorry, angliski nesaprotu... :(
Publicēts: 22.01.09 10:20 labots
 citēt
ImkaSm:nu labi , cik tad ir īstā 5D MkII cena ?

1Ds MkIII ir pieejams pa 3000 Ls ar 1 gadu garantiju .

I-neta veikali Latvijā piedāvā
Canon EOS 1DS MARK III Body 3750- 4700
5D MARK II 1400-1670 (pašlaik Latvijā nav, bet par tādu cenu ir iztirgotas... arī IP Serviss)
Bet viena no lielākajām cenu strarpibā ir, ka Canon EOS 1DS MARK III ir profesionāla kamera (tieši putekļu un mitruma izturības ziņā, kopējais korpuss), bet 5D MARK II ir reklāmas triks šajā jomā, kaut arī ir aizsargātāka par 5D :)... kā arī es domāju, ka tomēr ražojot matricas ir novirzes nelielas no standartderīguma , un tās gudri var izmantot lētajā brālī 5D MARK II
Publicēts: 22.01.09 10:26 labots
 citēt
ImkaSm:par tām papildus 1Ds priekšrocībām esmu informēts . Mani vairāk intresē informācijas daudzums, diapazons un kvalitāte uz tām abām matricām, RAW un JPG veidā ?

Domāju, ka patg teorētiski 1Ds ir jābūt labākai bildei. Cik labākai - cik skaitās daudz feinšmekerismam?
Nedomāju, ka profi būtu gatavi 2x pārmaksāt, tikai par lielo pilnībā programmējamo un putekļu/mitruma drošo rumpīti... Par šo varētu paprasīt max 40% klāt pie cenas...

Domājams, ka jpegi varētu būt +/- vienādi, jo JPEGos runāt par krāsu telpu, dinamisko diapazonu, pustoņiem, detalizāciju ir mazliet panaivi. Tā teikt - mērīt ar mikrometru, atzīmēt ar krītu un nocirst ar cirvi... :D

RAWi varētu bū stingri līdzīgi, bet domājams ar', ka ne vienādi.
Publicēts: 22.01.09 10:45
 citēt
Nēesmu elektronikas speciālists, bet pieņemu, ka 5D un 1Ds tiek lietotas divas dažādas matricas, kurām sagadīšanās pēc ir aptuveni vienāds megapixeļu skaits. kādreiz bija starpība bildē starp 20D un 1DMk2 piemēram, lai arī abiem bija ap 8 Mpix. Un tieši dēļ matricas dizaina. gan jau ka šeit ir līdzīgi.

Visādā ziņā, es labprāt ņemtu abas, bet nu tā nauda ....
Publicēts: 22.01.09 10:55 labots
 citēt
Galvenokārt tas ir +/- mārketings, jo inženieriem šeit ir kur izpausties:
- samazināt kristāla frekvenci (teikasim 5D strādā uz 70% no 1Ds ātruma), tur tik vienu detaliņu jāpamaina :)
- lēnāki, bet lētāki atmiņas čipi un otrādi
- softs, kaut arī čipi ir vienādi, softs arī tam ir līdzīgs , tikai pereferijas vairāk (pogas=pātraukumi, lielāks AF sensors, 2 CF sloti)
- savādāks AF algoritms - pietiek ielikt vismaz vienu posmu kopējā ciklā (face detection), un AF ātrums ievērojami samazinās

Galu galā - 1Ds ir reportieru kamera - sports+reportāžas jebkādos abstākļos.

PS: mārketings gan nav iekš kameras korpusa izpildījuma. tur viss pa smuko.
Publicēts: 22.01.09 10:57
 citēt
Palasot UK fotogrāfu lapās, tie kas sapirkuši pusgadu atpakaļ 1DsIII, pēc 5D Marka iznākšanas kož pirkstos.
Cenu starpība 3x. Jā 1Ds ātrāks, izturīgāks un vēl šis tas. Ja ar 5D Marku bildi iegūsti 1000 mm garā kvalitātē, ar 1DsIII iegūsi par pāris milimetriem garāku kvalitāti. Tev to vajag par 3000 Ls?
Garumu, ātrumu, svaru, pat gudrību var izmērīt. Kvalitāti ne.
Publicēts: 22.01.09 11:02
 citēt
Keepers, bet cik sapiķosi uz servisu un kameru maiņu, ja fočēsi džungļos, putekļos, uz stadiona lietus laikā? A???
3x dārgāk vēlāk pārtops par 10x izdevīgāk/drošāk.
Publicēts: 22.01.09 11:04
 citēt
Un pats būiskākais - izdomā - cik esi gatavs tam tērēt.
Ja atšķirību bildē neredzi, nesaskati būtiskas, pašam vien svarīgas īpašības konstrukcijā, kas ir vienam, bet nav otram, izsverot savus par un pret pieņēm beidzot lēmumu pats - pērc to, kura lētāka!
Ja tikai zīmēties - kura lielāka un dārgāka!
Vai arī labākais variants - tā kura PAŠAM vairāk patīk! (vienalga, dēļ izskata, darbības, ērtuma, bildēm)

Gluži kā ar sievietēm - tas ka kādam gribās vienu sievieti pa sievu nenozīmē, ka Tev arī ta patiks...
Publicēts: 22.01.09 11:08
 citēt
nu priekš džungļiem un sportam man ir 1D MkIII .
šīs abas apskatu priekš studijas tikai.
Publicēts: 22.01.09 11:12
 citēt
vēl varu piebilst, ka 5D vecais man arī ļoti labi strādāja neliela lietutiņa laikā, arī tuksnesī+pludmalē nekas viņam nenotika, vienreiz pat ziepjūdeni uzgāzu virsū, noslaucīju un viss O.K.
Publicēts: 22.01.09 11:18
 citēt
Tad moš pērc lētāko 5D MkII i miers mājās?
Varēsi atlicināt ~1,5 kLs akzesuāriem da stikliem da studijas aprījokumam...
Publicēts: 22.01.09 11:58
 citēt
5D MkII nelaime, ka ar EF 100-400 IS USM un 2x extenderi, nestāda asumu automātiski... tikai manuāli... vot tā ir ziepe liela...
Publicēts: 22.01.09 12:30
 citēt
ImkaSm:nu priekš džungļiem un sportam man ir 1D MkIII .
šīs abas apskatu priekš studijas tikai.

wtf? ja tev JAU ir 1D... kaadi te vel jautājumi? uzreiz rodas priekšstats, ka no tehnikas neko nerubī... labak iztere to naudu uz gaisājiem fiksiem (400/2.8 piem.)
Publicēts: 22.01.09 12:38
 citēt
Ja studijai, tad nav divu domu. Jāņem 5d m2 un jāliekas mierā... ja domā tomēr par 1ds m3, tad pagaidi kādu laiku... domāju, ka pēc konkurentu grandiozā uznāciena pēc kāda laiciņā (moš kļūdos, bet nu domāju, ka ap gadu) būs 1ds M4... 5D bija ļoti nekorekts mārketinga gāniens no Canon... Tik pat labi viņi varēja iebāzt to matricu 60D vai 500D (vai ko līdzīgu) un uz priekšu... Bet nu tās tikai pārdomas...
Publicēts: 22.01.09 12:50
 citēt
Haiduks:5D MkII nelaime, ka ar EF 100-400 IS USM un 2x extenderi, nestāda asumu automātiski... tikai manuāli... vot tā ir ziepe liela...

5D MkII bildēt ar 100-400 nav diez ko prātīgi, jo lai arī stikls labs, tas nav domāts tādai izšķirtspējai. Bet ja šim uzkabina klāt 2x ekstenderi, tad vispār nav saprotams kāpēc vajag 5D pie tāda komplekta. Šis stikls 2x ekstenderi nepanes, ja ir svarīga bilžu kvalitāte. Arī ar 1.4 ekstenderi kvalitāte ir vidēja. Un tas ka pazūd AF ir mazākā problēma. AF nebūs arī markiem pie tādas kombinācijas, jo tie māk fokusēties līdz f/8 ar centrālo punktu, bet tur sanāk f/11
Publicēts: 22.01.09 13:36 labots
 citēt
Butiskaja atskirība ir GABARĪTI / SVARS tas ta kas pirmais. Ds III ir klucveidiga smaga Kamera jaaa ērta un kalibrējas arī smalkāk vadība daudz pārdomātāka AF jūtami ātrāks un precīzāks. Skatu mekletajs Ds ir gaisjaks , Matricas varbūt arī vienādas neesmu es pixselju pisejss tapec nepateikšu vai ir BET Ds III attēls uz aci ASAKS / detalizētāks JPG failam , kautgan ja paskatās RAW tad struktūra gandrīz identiska. ATSKIRĪBA ir DARBA ĒRTUMĀ / ATRUMĀ / PRECIZITĀTĒ pasja attēla kvalitāte parak uzkritosji neatskiras. Tacu tas 2x CENA ir būtiska tikai tad ja STRA UZ REPORTAZJAM / SPORTU / . Tie kas bildē CILVĒKUS / STUDIJU noteikti LABĀKS IR 5 II ka mazāka un kompaltāka daudz daudz vieglāka kamera. Jā Ds ir NENORMĀLI prasīgs pret optiku man kautkada mistiska varianta vins nema lauka uz kadra putekljus strp lecam 50mm 1,2 :):) Ja ta jasaka tad Ds ir kamara IKDIENAS NOPIETNAM DAUDZSTUNDU DARBAM , vinja fails praktiski vairs nav jaaiztiek katra zinja stradajot ar vinju viss bij lidzigi ka ar sjauro filmu vareja bliezt 1:1 , un tas ir tiesji uz KALIBRECSJANAS iespeju rekina. Man kameru kalibreja specials agenturas serviss un lidz bija izdruka KAS SAKRUKJITS kas Korigjets. Ja vel kas uz Ds var nemaz nelikt NE CANON un ne KRUTOS stiklus rezultats bus BAISMIGS.

Jā vēl kas , tomēr fīča HD VIDEO izrādijās pietiekami garšīga lai ikdienas pressei 5 II būtu garšāigāks par jebkuru citu , kolēģi jau stāstija kā dzeki tīri smuki iepelnijuši bez bildītes vēl arī "Kartstu video" piemetot ziņām:):) Tas gan attiecas uz visādiem dzeltenajiem , BET LV jau visa prese dzeltena un dzeltenāka un par DEGOŠU viedeo laba kvalitātē MAKSĀ NESLIKTI:):)
Publicēts: 22.01.09 14:13
 citēt
nu paldies visiem, kaut kas sāk izkristalizēties, laikam man tomēr labāk būs 5D MkII.
nez pa cik šo varētu iepirkt lietotu , bet ar garantiju :) ?

Mandalay,
tās 1D MarkIII un 1Ds MkIII,5D MkII kameras ir pilnīgi dažādas, un ir daudz gadījumu , kad viena otru nu nekādi nevar aizstāt . Padomā kaut vai par sporta bildēšanu(ātrums, kadri sek.) un izdrukas lielumu(matricas izmērs, pix. skaits) !?
Publicēts: 22.01.09 14:19
 citēt
Galu galā tākā bez šopa neiztikt, es daudz lielāku kvalitāti varu izspiest no lielāka pixeļu skaita, pie lielākas matricas.

Mans novērojums, ka tiem Markiem III daudz korektāka(labāka) auto expozīcija un (daudz precīzāks un ātrāks)AF. Nez kā ir ar to jauno 5D ?
Publicēts: 22.01.09 14:20
 citēt
Cik saprotu, tas 5D video ir ciešamā kvalitātē ?
Publicēts: 22.01.09 15:30 labots
 citēt
5D II man pa Ls 1200 no rokām izrautu jaunu, ja es no ASV atvestu?

edit: tikko paskatījos - štatos nemaz nav tik lēti :D
Publicēts: 22.01.09 16:46
 citēt
ImkaSm : 5 II Video esot pēc kvalitātes kā mazajam HD VIDEO Kameram ta pa ~800Ls robežās:):) Neesmu ar video aizravies bet cik ta notesteju MANI KUSTINAJA:) Katra zinja kvalitate stipri lidziga ko parasti filme visaduss EXSTREMUS PRO video karstajos punktoss:)
Publicēts: 22.01.09 17:06 labots
 citēt
Istenībā taga jau Tubee riktīgs 5D II Video bumss , es domaju LAMERU ne oficiālu testeru:):) Viens otrs pat ta riktig neko ,

www.youtube.com...

Protams OFICIĀLIE vispar ir Oi oi:)

www.youtube.com...

www.youtube.com...

a SJAMAIS ka tas vis stika tasitss :):) LABAIS!

vincentlaforet.smugmug.com...

Ta atkal ir kad ES viņu pirmo reiz apņemu rokā un man viņu "Ielēdza" ta teikt kamera pirmās 2 min rokā :):)
Paaxstijos uz 3200 ar 70-200 /2,8 STIKLU viss rokas režīmā:)
www.ogresfoto.info...
Publicēts: 22.01.09 18:50
 citēt
bļin , riktīgi labi izskatās, ja vēl ņem vērā, ka vari savus stiklus likt virsū, tad neviena prastā videokamera nestāv blakām...
Publicēts: 22.01.09 19:11
 citēt
Lunis:ImkaSm : 5 II Video esot pēc kvalitātes kā mazajam HD VIDEO Kameram ta pa ~800Ls robežās:):) Neesmu ar video aizravies bet cik ta notesteju MANI KUSTINAJA:) Katra zinja kvalitate stipri lidziga ko parasti filme visaduss EXSTREMUS PRO video karstajos punktoss:)

Sliktā gaismā 5D video ir labāks par to ko var dabūt ārā no lētā gala pro videokameras (3-4k Ls). Ja izplatīšanas kanāls ir internets, tad bildes kvalitāte ir pat ļoti laba. Protams, erganomika 5D ir kā fotoaparātam, bet tas ka var dabūt asuma dziļumu, kāds nav pieejams pat pro video kamerām, izņemot pilna kadra aparātus, ir baigais pluss.

Pat ar esmu testējis --- 5D video: ak.nerealitate.lv... un Sony EX-1 video nedaudz labākos gaismas apstākļos: www.tribine.lv...
Publicēts: 22.01.09 19:13 labots
 citēt
Visām spogulenēm pie kustināšanas video viļņojas (rolling shutter- ask google!), līdz ar to huiņa ir tas video...der tikai filmēšanai no statīva!

Domāju, ka 5D un Ds nav vienāda matrica. Un domāju, ka dinamiskais diapazons šiem abiem aparātiem atšķiras būtiski.

Mani pilnībā apmierina vecais 5D. Paspēlēšanās pēc, protams, kaut kad paņemšu 5DII, bet ne jau tāpēc, ka vajadzētu...
Publicēts: 22.01.09 19:37
 citēt
ak34:Protams, erganomika 5D ir kā fotoaparātam, bet tas ka var dabūt asuma dziļumu, kāds nav pieejams pat pro video kamerām

Tam recepte ir zināma - ņemam jebkuru mid-budget HD kamkoderi + gaišais objektīvs + starpgredzens. Ekselenti reuzltāti 500Ls robežās. Pluss tur noteikti ir, ka video ir kā video, nevis "raustēklis" no dSLR.
Publicēts: 22.01.09 19:43
 citēt
Portreti:
Domāju, ka 5D un Ds nav vienāda matrica. Un domāju, ka dinamiskais diapazons šiem abiem aparātiem atšķiras būtiski.

vot šitais arī mani visvairāk intresēja ?!
Publicēts: 22.01.09 20:12
 citēt
ImkaSm:Portreti: Un domāju, ka dinamiskais diapazons šiem abiem aparātiem atšķiras būtiski.
vot šitais arī mani visvairāk intresēja ?!
tik ļoti vispār digitalkām neatšķiras. fujifilm viskrutākā, ja ticēt rakstītam.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):