1. Lietošanas noteikumus tak paši rakstījāt. Jocīgi ka Lietošanas noteikumi vieni - realitāte cita. Tik grūti pārrakstīt noteikumus, lai tie atbilstu realitātei? Manuprāt, tas tīri kaut vai ētiski būtu forši - ja noteikumos rakstītais atbilstu realitātei.
2. Atbildību? Kādu atbildību tad prasa? Tam, lai pašu rakstītie noteikumi atbilstu realitātei? Prasa kaut ko nenormālu, neizpildāmu un aizvainojošu? Neko jau vairāk neprasa.
3. Par to naudas skaitīšanu - kā jau rkastīju tās bija manas gluži personiskās skaļās pārdomas, kurām DROŠI VAR NEPIEKRIST. Katrs pelna kā viņš māk un par to es neesmu pārmetis ne vārda. Toties es pieļauju, ka atrastos pietiekami daudz bloga lietotāju, kas dēļ labākas kvalitātes bildēm blogā būtu ar mieru samest Tev to naudu Tavai personīgajai kabatai, lai varētu uzlikt serverim papildus disku - lielāku bilžu glabāšanai, jo mūsdienās tā lieta nemaz tik dārga nav!
Un kas tad slikts, ja bloga lietotāji uzdod jautājumus? Atbildes sniegt tak nav nekas grūts. Ja ietekumi ir slikti vai nerealizējami - var tak to argumentēti paskaidrot, vai kopīgi rast citus risinājumus? Gala beigās ieteikumi nav domāti bloga pasliktināšanai.
Eliks:trīs faktori, kas liek uzlikt ignore topikam
1. tiek pieminētie lietošanas noteikumi 2. tiek pieprasīta atbildība 3. tiek skaitīta nauda cita makos
sorry veči, citās fotolapās ir foršāki lietotāji... paldies par uzmanību.
Nu riktiigi apdirsi, juuties laimiigs?
Un kaapeec lai nepiemineetu lietoshanas noteikumus, juus tachu tos nosakaat, un lietotaaji tos labpraat izpildditu, tikai tie ir jaaprecizee! Kas slikts ir shajaa domaa? Atbildiiba tiek prasiita no katra, kas kaut ko dara. Ja ir noteiokumi, kaads par vinjiem atbild . Ja nav - taa arii pasakiet, un nebus nekaadu pretenziju! Un es vismaz naudu citu makos neskaitu. Ja kaut kas tehniski nav iespeejams naudas truukuma deelj, taa arii pasakiet, arii tas buus saprotams.
dīvainības pēc bildes ievietošanas novērojamas, kvalitāte zūd. esmu ievērojis vienu lietu, un reizēm pēc savas sistēmas vēl arī tagad ielieku. "sistēma"radās, kad es vēl šopam gāju ar līkumu garām. jau fotografējot regulējumus un uzstādījumus veicu, lai izspiestu maksimumu [ tas vēl no analogā perioda ]. kadrēju ar rezervi, lai ir ko apgriezt. bildi [ JPEG ] apstrādāju minimāli, programmā < Photo studio 5.5 >, nāca līdzi fotoaparātam. kontrasts, sharp uz pārķeršanas robežas. bildi apgriežu, lai finālā veidojās ~ 1,0 +/- MB. bildi ievietoju tālāk nesamazinot. metode debīla, bet Blogā izskatās ciešami - pārķertās apstrādes epizodes Blogs noēd un nav pamanāmas. kvalitātes problēmas vēl var būt saistītas ar to, ko un kā, kādā secībā dara šopā. ievietojot bildi Blogā šis tas izlec ārā. ciparu lietās spēcīgs nejūtos, visu laiku kaut ko pamēģinu, dažus secinājumus esmu izdarījis, daudz ko nezinu, no dažām operācijām šopā izvairos. kvalitātes jautājums interesē
nesen forumā parādījās topiks, ko uzrakstīja meitene-iesācēja, jautājot - "ir dzirdēts ka P režīms ir domāts sporta fotografēšanai, man šovakar jābilē basketbols, pasakiet lūdzu, kādus uzstādījumus jāliek fotoaparātam" šis jautājums izraisa piemīlīgu smaidu, īpaši pieredzējušu fotogrāfu sejās.
Negribu nevienu aizvainot, bet šie apspriedumi par portāla tehniskām lietām ir idejiski ļoti līdzīgi meitenes jautājumam.
Sarunājam tā: - mēs esam ņēmuši vērā jūsu vēlmes un iespējams kādreiz par to padomāsim - uz doto brīdi portāla tehniskais risinājums ir maksimāli atbilstošs esošiem apstākļiem, lūdzu to pieņemt un iztikt bez apvainojumiem un uzbraucieniem. - sadalīsim lomas. lai katrs dara to ko māk labāk - jūs fotografējiet, mēs programmēsim...
Elik! Jau sakarīgāks teksts. Kā jau teicu, pieņemu un nomierinos. Un viss būtu OK, tikai Tev neviens neuzbrauca, bet gan ieteica bloga uzlaboojumus, kam šī foruma sadaļa tieši domāta. Bet Tu pamanījies apvainot visus blogerus, bet 'ta nedara ne ar draugiem, ne ar klientiem. Vai vismaz atvainojas. Veiksmi!
Sarunājam tā: - mēs esam ņēmuši vērā jūsu vēlmes un iespējams kādreiz par to padomāsim - uz doto brīdi portāla tehniskais risinājums ir maksimāli atbilstošs esošiem apstākļiem, lūdzu to pieņemt un iztikt bez apvainojumiem un uzbraucieniem. - sadalīsim lomas. lai katrs dara to ko māk labāk - jūs fotografējiet, mēs programmēsim...
Beidzot kāds daudz sakarīgāks teksts. Šķiet, ka šo nu ir teicis pilnīgi cits cilvēks. Šāda atbilde ir daudz pieņemamāka. Tiesa jautājums palika atklāts - kādiem raksturlielumiem ir jāatbilst attēlam, lai to bez kvalitāters zudumiem šeit varētu publicēt. Un vēl - vai ir iespējama opcija - nelikt Fotoblog ūdenszīmi?
Mono:bildēm jābūt 3:2 malu attiecībām...a man un ne tikai man Olympus ir 4:3 ....tas noziimee no olympus liec kaadu izmeeru gribi vienalga buus pakalaa ???
kas tev liedz nokropot kautko nost lai sanaaktu 3:2 ?
kādiem raksturlielumiem ir jāatbilst attēlam, lai to bez kvalitāters zudumiem šeit varētu publicēt.
nekādiem, kvalitātes zudums ir konstants - 20%
Un vēl - vai ir iespējama opcija - nelikt Fotoblog ūdenszīmi?
tādas opcijas nav
Bet Tu pamanījies apvainot visus blogerus, bet 'ta nedara ne ar draugiem, ne ar klientiem. Vai vismaz atvainojas.
Jautājums - kā tieši es pamanījos kādu apvainot?
Un ja mana atbilde arī bija asa, tad tā ir reakcija uz iepriekšrakstītiem tekstiem administrācijas virzienā, piemēram:
- "par to tad kaadam jaaatbild, un es te domaaju saita administraaciju", kāda veida atbildība no mums tiek pieprasīta?
- "Otrkārt, citur sazagtās bildes ir parādījušās šeit ar Fotobloga ūdenszīmēm un nekas... " <-- vot te gan kādam ir jāatbild par saviem vārdiem. Paskaidro, ko tu tieši biji domājis ar šo teikumu un ko tieši nozīmē vārdi "UN NEKAS..." -
- "Viena fotolatu papildinšāsna Ls 0.35. Nu mīnus pakalpojuma sniedzējam peļņa [...] sastāda Ls 80. Par to jau gandrīz sanāk 1 Tb liels SATA disks", džeki nerunājat par to ko nezinat... gluži neviļus var iebraukt lielās auzās un vispār neskaitiet svešu naudu, tas nepalīdz ne savai labsajūtai, ne attiecībām ar citiem.
- un visbeidzot par to Noteikumu pieminēšanu - džeki un meitenes, šis ir privātais projekts, ar saviem mērķiem, vadības stilu, tehniskajiem un menedžmenta risinājumiem. Noteikumi ir domāti tikai un vienīgi LR likumdošanas ievērošanai un ētikas un kultūras regulēšanai. Viss pārējais kas notiek šajā web-lapā ir adminu ziņā. Tā tas ir un tā tas ir visur. Un ja admins saka - "klau, tava rīcība ir neparieza", tad stulbākais ko var atbildēt "a kur noteikumos ir rakstīts, ka tā nevar?" vai piemēram, "šī ir brīva valsts un man ir tiesības darīt visu ko gribu"... Noteikumu 4. punkts nosaka visas šī lietotāja tiesības... Un tas nav totalitārisms, bet gan mūsu, adminu, tiesības. Šis gan tieši neattiecas uz konkrētu topiku, vienkārši tas, ka te vairākkārt tika pieminēti Lietošanas noteikumi - tas ir vinkārši ne pa tēmu.
Jūs varat turpināt dirsties par tēmu, nezinu, vai atbildēšu, jo es netaisos ne par ko taisnoties. Par bilžu kvalitāti es jau atbildēju. Savukārt tik ļoti gribas padirsties AR PAŠU ADMINU, tad ņemiet vērā, ka visam ir robeža....
Skaidrs - ir totalitārisms. Noteikumi priekš kaķiem! Pajāt kas sarakstīts - vienalga būš pa savam. Ideja par to ka kāds varētu samesties liekam HDD - netiek izskatīta vispār - tātad slikts ieteikums. Es personīgu būtu kaut piečuku noziedojis tam par godu, bet nu stingri apšaubu šādu iespēju. Naudu svešā kabatā neskaitu, es tikai minēju piemēru, kā var paplašināt HDD ietilpību, ja tas ir bilžu nekvalitātes pamatā. Nedrīkst? Aizliegts? Un vēl - kur ir noteikumos (kas rakstīi priekš kaķiem) ierakstīc, ka uz autora jūs liksiet savu logo un kur autors ieliek ķeksīti, ka tam piekrīt? Bet šķiet - to tāpat nesapratīsiet... Beidzot vairāk jautrājumu NAV!
Un par tām zagtajām bildēm. Šeit ir viens visai plašs topiks - saucās kārtējā zādzība, vai kāviņtur. Bieži vien tur acīgi lietotāji norāda uz zagtām bildēm. Tās ļoti ilgi nostāv publiski pieejamas, kaut ir ļoti pamatotas aizdomas par to ne visai godīgo izcelsmi un nākšanu no citu autoru publikācijām citos portālos. Ja reiz FotoBLOG liek savu logo uz tām bildēm, tad par bilžu publikāciju automātiski daļēju atbildību uzņemas arī blogs. Ja jūsu logo tur nav, tad atbildību par šo bildi uzņemas tikai tās ievietotājs, kas ir ar ķeksīti apstiprinājis fotodarba atbilstību noteikumiem, kuros tiek mimnēts par to, ka lietotājam ir jābū bildes autoram. Un ja reiz te tiek piesaukta LR likumdošana, tad par šo loguci uz bildēm un atbildību par to tā nu sanāk pēc likuma un tas nav mans izdomājums. Ja ir šaubas par bildi - padariet bildi publiski neaplūkojamu, līdz lietas apstākļu noskaidrošanai. Ja viss labi - bilde atkal publicējas blogā, ja nē - tad ierastais bans.
Bet šķiet šo visu te var nerakstīt, jo no tā izlobīt ieteikumus neviens nemāk. Tikai puiciski cepās un apvainojās un uzbrauc lietotājiem. Kā teica Droperidol - tā nedara nedz ar draugiem, nedz ar klientiem.
Man šeit nav neviena klienta. Bet draugi nesāk sarunu ar uzbraucieniem.
Par zagtām bildem - konkrētus linkus lūdzu! Un faktus - kad administrācija nav rīkojusies saņemot konkrētu ziņojumu par zagtu bildi galerijā? Es runāju par konkrētu ziņojumu uz e-pastu vai PM...
Par ieteikumiem - šis topiks nav ieteikums - tas ir pieprasījums ar uzbraucieniem, norādi uz to ka citos fotosaitos ir labāk, atbildības prasības no adminiem, subjektīvisms un zemiskas interpritācijas. Reakcija ir atbilstoša,
"Naudu svešā kabatā neskaitu" - saskaitīji ar ļoti konkrētām kalkulācijām, cipariem un aprēķiniem. Skat. pats savu postu.
Bet šķiet to visu te var nerakstīt, jo bla bla bla.
Pakomentēšu par tehniskajām lietām. 1) Precizēšu Eliku, ka bildei tiek uzstādīta 90% kvalitāte. 2) Par HDD. Pirmām kārtām tad tie diski, kas ir par minēto summu, ir tikai Samsung, ja pajautāsiet kādām ar IT saistītam cilvēkam, kas ņemās ar dzeļziem, viņš atbildēs ko domā par šo brendu saistībā ar HDD. Otrāmkārtām šie diski ir domāti mājas vajadzībām un viņš viens pats nevar turēt tādu slodzi kāda ir nepieciešama. Turklāt, ja mēs iegādātos šādu disku un visi būtu 3 mēnešus laimīgi tad vienā jaukā dienā disks aizietu uz "labākiem medību laukiem" tad visiem drošvien būtu liels prieks par to. Tas viss nav tik vienkārši kā no malas šķiet... 3) Par bilžu kvalitāti domāsim, tikai, vispirms, mums ir jāapzinās resursi, kas mums ir un cik lielā mērā tie var uzlabot situāciju.
Tas bija pieprasījums ar uzbraucienu??? Kāpēc piemērs tiek uzskatīts par uzbraucienu? Kāda atbilde sekoja? "Ka citās fotolapās ir labāki lietotāji..." Tad jau arī pats zemiski uzbrauci salīdzinot ar citu fotolapu lietotājiem.
Ja tu manus aprēķinus sauc par naudas skaitīšanu svešā kabatā tad, piedodiet... Provizoriski aprēķini nav naudas skaitīšana svešā kabatā. Mani absolūti neinteresē tavi ienākumi un kā tu tos tērē!!! Līdz kaut kam tādam ir jābūt tendenciozi spējīgam dadomāties...
Nepaliec smieklīgs par zagtajām bildēm - uz sitienu tagad tās ir izvāktas, bet aizdomu brīdī karājās ka vai prieks. Paskaties pats topiku par Arfo bildēm... sanāk kādas 4 dienas kopš brīža, kad bilžu izcelsme kļuva aizdomīga tās bija publiski aplūkojamas un vēl brīdi pirms tam, kamēr tas netika pamanīc bildes te atradās kā Arfo darbi ar FotoBLOG ūdenszīmi. www.fotoblog.lv...
ox3r:Pakomentēšu par tehniskajām lietām. 1) Precizēšu Eliku, ka bildei tiek uzstādīta 90% kvalitāte.
Neatkarīgi no ievietotā materiāla? sanāk no 100 kb liela faila atliks 90kb fails un cik atliks no 3000 kb faila? tak ne jau 2700 kb
2) Par HDD. Pirmām kārtām tad tie diski, kas ir par minēto summu, ir tikai Samsung, ja pajautāsiet kādām ar IT saistītam cilvēkam, kas ņemās ar dzeļziem, viņš atbildēs ko domā par šo brendu saistībā ar HDD. Otrāmkārtām šie diski ir domāti mājas vajadzībām un viņš viens pats nevar turēt tādu slodzi kāda ir nepieciešama. Turklāt, ja mēs iegādātos šādu disku un visi būtu 3 mēnešus laimīgi tad vienā jaukā dienā disks aizietu uz "labākiem medību laukiem" tad visiem drošvien būtu liels prieks par to. Tas viss nav tik vienkārši kā no malas šķiet...
Oki var jau būt ka viss ir megasarežģīti, bet es nebiju ne mirkli domājis Samsung diskus, bet Seagate un Western Digital cietņus. Var jau būt, ka arī tie ir megamēsli...
Var jau būt, ka viss ir tik slikti un arī šādi neder - četri 250 Gb diski slēgti RAIDā Moš tas ir mission imposible.
Palaidniex, vēl viens apmelojums no tavas puses un tu lidosi ārā no šejienes. "uz sitienu tagad tās ir izvāktas" tu gribi teikt, ka es tagad izdzēsu visas zagtās bildes uz sitienu? Vai par vārdiem atbildi? Konkrēti lūdzu paskaidrojumu, ko tu ar to gribēji teikt?
Par to aizdomu brīdi - tagad iedomājies, ka kāds man atsūta PM, "man ir aizdomas, ka visas palaidniex bildes ir zagtas"... ko man tad darīt? Dzēst tavas bildes uzreiz ārā?
Un par uzbraucieniem - starp topika pimo ierakstu un manu atbildi ir pietiekši daudz apvainojumu. Un tie vēl joprojām turpinās.
Elik - visa problēma ir tajā - ka laikus netiek runāts. Vai arī netiek runāts no sēijas - ko tiem pingvīniem atkal vajag. Tā ir kļūda, kas piemīt mums daudziem! Reizēm arī man. Bet es no tā nevairos un tāpēc uz citiem neizgāžu savas dusmas.
Tak bano mani ārā. Dzēs mani laukā! Uz priekšu!
Par to bilžu izdžēšanu. Es nebiju domājis, ka tagad - šodien - tās tika izdzēstas. Nevajag pārprast! Tas topiks bija pacelts 6.11. datumā, pilsonis nobanots 11.11. datumā. Tad arī bildes pazuda. Ir stāsts pavisam par ko citu - ja tās bildes stāvēja kopš ievietošanas brīža līdz 11. datumam ar FotoBlog logo. Ja reiz mēs runājam par likumiem. Bet no 6. - 11. datumam tās nebija karantīnā, bet gan publiski pieejamas. Šis nav pārmetums, bet tikai fakta konstatācija, kas jāsaprot kā ieteikums. Tas ir pašu (portāla) labumam. Ja pilsonis saliek svešas bildes kā savas, bet bez portāla ūdenszīmes, tad portāla līdzatbildības šajā fakta VISPĀR nav.
un Afro jau sen nav starp lietotājiem, tu man atsūtīji linku uz 3 mēnešu vecu un atrisinātu case. Ir kāds vēl konkrēts pierādījums taviem apvainojumiem par zagtām bildēm, kur administrācija nav atbilstoši rīkojusies?
Palaidniex, es tev pateicu pie kādiem nosacījumiem es tevi izdzēsīšu. Turpināsi apmelojumus un neargumentētus uzbraucienus - lidosi ārā. Ja pats gribi izdzēsties, tāda iespēja ir bez maksas zem sadaļas -Mans fotOblog.lv- Mans profils
Kas i Blondais , tāds nervoss tāds nervoss Mierīgi un bez stress iet papīpēt zāli kādu danci uzlekt vai JAUKI PALŪDZ iziet visus dārzā kā Hariss Reku lapss www.youtube.com...
"Tas topiks bija pacelts 6.11. datumā, pilsonis nobanots 11.11. datumā. " nevienā tiesiski attīstītajā valstī vai organizācijā neviens cilvēks netiek sodīts pirms viņa vaina nav pierādīta.
Ir bijuši arī gadījumi, kad pilsoņi paziņo par to, ka lietotājam ir zagta bilde, bet izmeklēšanas rezultātā pierādīts, ka tā nav tasinība. Un šie gadījumi pierāda to, ka nav mums tiesības sodīt cilvēku bez pamata un pierādījumiem.
Ūdenszīme kalpo citiem mērķiem. Pajautā Haraldam, kas notika, kad viņa bildes no bloga nozaga kāds laikraksts. Pateicoties ūdenszīmei, mums bija konkrēti pierādījumi zādzībai un lieta bija nonākusi līdz pat AKKA/ALA. Mēs neatbildam par lietotāju izvietoto informāciju, tas noteikumos ir atrunāts, bet mēs uzņemamies morālo atbildību par to, ka lietotāja bildes, kuras ir uzticētas mums kā portālam netiek viņam no mūsu portāla nozagtas. Un ja ir, tad veicinam maksimālo no savas puses, lai likumiskajā ceļā aizsargātu savu lietotāju.
Protams tas viss var skanēt naivi un ideālistiski mūsdienu LV pohujisma apstākļos, bet vismaz mēs sekojam saviem principiem.
Es nesaku, ka jāsoda, kamēr vaina nav pierādīta. Pasarg' Dievs! Ieliek bildi karantīnā uz izmeklēšanas laiku un miers. Iznākums par labu ievietotājam - atsākam publicēt, ja tā nav ievietotāja bilde - rīkojamies. Varbūt to nav vienkārši realizēt - piespiedui kārtā pārlikt bildi lietotāja melnrakstos uz izmeklēšanas brīdi. Tad cita štelle.
Par to ūdenszīmi - jā un nē. Ja kāds gribēs - nozags tāpat. Ij ūdenszīmi likvidēs/aizkrāsos/aizklonēs... :face-plain:
O,k domāju nu VISI laimīgi un visi visu uzzinājuši mierīgi var iet dārzā gatavoties nākamajam dziedājumam Tehnikas apgreidi lidz ar nākamajiem administrācijas lēmumiem Jauku Wikendu bez kašķiem !!
A pa tēmu vienīgi ox3r atbildēja Elik, ja Tu neesi tas, kurš ņemās un atbild par tehniskajām ģēlām sakarā ar bilžu ievietošanu un neko no tā nesaproti, tad tā ar pasak nevis apvainojies un brauc galīgi offtopikā...
CerambyX : ox3r arī ir tiesji VIENS kas konkrēti administrē tehniskas lietas Eliks mums ir "Kašķu , huligānu , sūdzibnieku un nīdētāju labākais draugs " ne baitu , vadu pārvaldītājs
KOROČE ejiet ka labāk samīlēt savas Sievas un Mīļākās vēl labāk ja abas vienā personā , ar laiku pēc iespejas būs kautkdas savādākas fiškas , VIEDOKĻI-DOMAS IR DZIRDĒTI Svēdiena taču , meitenēm skumji a jūs pie kastēm!
CerambyX:A pa tēmu vienīgi ox3r atbildēja Elik, ja Tu neesi tas, kurš ņemās un atbild par tehniskajām ģēlām sakarā ar bilžu ievietošanu un neko no tā nesaproti, tad tā ar pasak nevis apvainojies un brauc galīgi offtopikā...
visu laiku domāju, kur tu tik agresīvs pēdejā laikā... pareizi, ziema un kokaiņi guļ... DEPRESIJA ... un pats redzi cik labi to blogā aizdzīt Bet pamēģini mani saprast un tad griez pretīm
Meitenei forsji krūšu galiņi! Bilde laikam Aivaram piederēja?
Problēma ir ar DETALIZETIEM darbiem , šeit taka vairāk laukumi uz tem nekadu zudumu naf. Bet detalizacuju vairak vai mazak veiksmigi nograuzj daudzviet , tad zud KONTURASUMS Bet ar maigiem ninasetiem darbiem kur nav DAUDZ LINIJU nekas nenotiek
Nū, silrak varētu dot arī konkrētus piemērus, jo viņš jau entos mēnešus par šito problēmu čīkst, bet neviens viņu nebij dzirdējis līdz šim Cerams, ka viņš šo topiku izlasīs ar