Man patīk pats lietoju, gļukus nēsmu ieraudzījis vēl pagaidām.
Alternatīva man bija E-500, bet nez man kka nelikās ērts Cik zinu pagaidām neviens nav nožēlojis ka nopircis tieši 350d, nu vienīgi ja nauda ir ka spaļ tad noteikti vajag kko nopietnāku.
eslaikam esmu kanonists tapeec kka vairaak velk.. + es veel paziistu loti daudzus kanonistus no kuriem var leecas ainjemties un utt... :/
tas ir arguments un pietiekami liels arguments ka cjomiem ir kanoni. es arii skatiijos ar ko bildee apkaarteejie, bet man sanaaca nikoni pret kanoniem apm. 50/50. rezultaataa penjeemu nik d50. principaa nik/can ir labi atshkjiraas tikai TICIIBA un rokas izmeers - can 350d ir PAR MAZU vecja roqai.
eslaikam esmu kanonists tapeec kka vairaak velk.. + es veel paziistu loti daudzus kanonistus no kuriem var leecas ainjemties un utt... :/
tas ir arguments un pietiekami liels arguments ka cjomiem ir kanoni. es arii skatiijos ar ko bildee apkaarteejie, bet man sanaaca nikoni pret kanoniem apm. 50/50. rezultaataa penjeemu nik d50. principaa nik/can ir labi atshkjiraas tikai TICIIBA un rokas izmeers - can 350d ir PAR MAZU vecja roqai.
nu to jau nevar salīdzināt, kā rokā guļ D50 (un nikons vispār un visos laikos) un Canon 350D
nez...es domaaju njemt no saakuma D50...tad veelaak veel D70s....nu un veel veelaak 350D, jo nebija tik daudz naudas, bet beigaas panjeemu 400D un nozheelas man nav!
tjip beigu beigaas Nikons? kaa nikonam ir ar vecajiem objektiiviem? tie veel der uz shiem mountiem?
Hmm varbuut ne gluzhi D50, bet cenas zinjaa izdeviigaaks un vispaar ieliek kolkji parametros aii D50.. tas ir D40 ko juus par sho mazuli domaajiet?
d40 buus paardoshanaa no decembra, to veel neviens no bloga lasiitaajiem nebuus roqaas tureejis, bet peec speceneem un aprakstiem izskataas ka tas ir apgraiziits d50, kas iebaazts 350d korpusaa.
ja izveele ir nikons tad d50 vai ja $$$ kabatu spiezh tad d80, ja ljoti spiezh )) tad d200. uz d70(s) vairs nav jeega skatiities - pavecs lai investeetu un d40 ... beerniem domaats.
ja izveele ir canons tad 350d vai 30d. man domaat ka 400d ir maarketinga un izmaksu samazinaashanas kompromiss.
attieciibaa uz objektiiviem tad taa nav iisti taisniiba ka visiem dslr'iem der vecie nikon f mount stikli. dereet jau der, pieskruuveet var, bet gaismu nemeera. vieniigais no "leetaa" gala nikoniem kas maak meeriit gaismu caur manual focus stikliem ir d200.
tu mani tikai tagad vel vairaka samulsinaajI! taatad d50? :/ hmm... d80 laikam tik loti nespiezh taa kabata.. jaaskataas ir apm 700- 800$ par kitu, un jaacer ka uz Zsveetkiem un jauno gadu ASv veikalos buus atlaides!
tjip beigu beigaas Nikons? kaa nikonam ir ar vecajiem objektiiviem? tie veel der uz shiem mountiem?
Hmm varbuut ne gluzhi D50, bet cenas zinjaa izdeviigaaks un vispaar ieliek kolkji parametros aii D50.. tas ir D40 ko juus par sho mazuli domaajiet?
Nikon ar vecajiem objektīviem viss ir ok (F-mount), protams, labāk ir DX objektīvi, jo optika tajā veidota tā, lai gaisma uz matricu visā plaknē kristu daudz maz perpendikulāri.
D40 ar vecajiem objektīviem diemžēl nestrādās, tikai ar AF-S, t.i., tādiem, kuros autofokuss darbojas ar objektīvā iebūvētu motoriņu. Vecajiem objektīviem tiek izmantots kamerā iebūvētais motors, bet D40 tāda nav.
Mans viedoklis ir tāds, ka D40 ir paredzēts tiem, kas neko nesaprot no ISO, asuma dziļumiem, utml., bet grib labas kvalitātes attēlus...
..es ari kadreiz biju canonists un loti laimigs kad man ir Canon...lidz bridim kad nepameginaju Nikon.Apskaties seit,un spried pats,seit var salidzinat abas kameras
shito visu jau esmu iepeetijis... d70 man prieksh kabatas ir pa smagu... :/ takaa jaaskataas kaut kas zemaak, d50, vai 450D a varbuut e-500? vinja naak liidzi 2 kit objektiivi!
pamekle varbut lietotu D70,vai jaunu D50....vai ari panem uz kredita.tapatas lielako dalu summas varesi uzreiz iemaksat...izanalize abu kameru(d70 un canon)plusus un minusus.Esmu redzejis ka canonam 350d korpusam ta sudraba krasa noiet nost ja loti biezi lieto.
nuu ir taa ka ja nosveershos par labu 350D tad tikai melnu korpusu mekleeeshu, man peleekais nesimpatizee, kaut gan ne jau kraasa ir tassvariigaakais aparaata izveelee...! Tagad vispaar riktiigi lielaaka Dillemma! 350D vai D50! ja atlauties vareeshu tad uzreiz D400, bet pagaidaam shitaa.. aaah.. kapeec visam jabuut tik sarezgiiti!
nuu ir taa ka ja nosveershos par labu 350D tad tikai melnu korpusu mekleeeshu, man peleekais nesimpatizee, kaut gan ne jau kraasa ir tassvariigaakais aparaata izveelee...! Tagad vispaar riktiigi lielaaka Dillemma! 350D vai D50! ja atlauties vareeshu tad uzreiz D400, bet pagaidaam shitaa.. aaah.. kapeec visam jabuut tik sarezgiiti!
ja abet vinjam viss notiek uz main displeja... tam man vareetu bik nepatikt taa iekshaa araa displeja slegaashanaas... :/ bet nu to veel vareetu pieciest! ;D
ja abet vinjam viss notiek uz main displeja... tam man vareetu bik nepatikt taa iekshaa araa displeja slegaashanaas... :/ bet nu to veel vareetu pieciest! ;D
400D automatiski izsleedz displeju pieliekot aci pie skatu mekleetaaja! Nee nu tur vk ir sensors...pat pieliekot pirkstu vinjsh aparsleedzaas! Bet visapar fishka laba
droshi jau vien ka 350d (arii 400d) ir labi, jo nejau taa pa velti visur pasaulee tos slavee un lieto.
bet varu padaliities ar iespaidiem (miinusiem) peec iespeejas briivdienas uz kaadu 1h palietot 350d. pashaa saakumaa jau "labi" ir tas ka lai piesleegtu kameru pie win un dabuutu nost bildes ir jaasainstalee iipashais canona drivaarijs. protams, ja visiem fotomiiljiem ir adminu akaunti un pie roqas cd ar instalaaciju tad probleemu nav, bet taa ne vienmeer notiek. tas nu taa bet ir arii veel viena lieta - A (jeb canonam tas saucas Av) rezhiimaa komplektaa ar zibspuldzi tie iedarbinaata slow-sync mode. ir jau laba lieta, bet kaapeec taa uzreiz un bez briidinaajuma? saakumaa padomaaju ka esmu kautko ne taa saspaidiijis, bet palasot manuali izraadiijaas ka taa jaabuut.
augstaakmineeti ir tikai dazhi siikumi, kuri protams nekaadaa veidaa neietekmee bilzhu kvalitaati, kura canonam protams ka ir laba, bet ... ruugtums taču paliek ... ))
p.s. par pierashanu pie kameras varu tikai piebilst ka paarseesties no 505aas minoltas uz d50 nikonu man nesagaadaaja nekaadas gruutiibas un instrukciju pashkjirstiiju tikai pieklaajiibas peec.
droshi jau vien ka 350d (arii 400d) ir labi, jo nejau taa pa velti visur pasaulee tos slavee un lieto.
bet varu padaliities ar iespaidiem (miinusiem) peec iespeejas briivdienas uz kaadu 1h palietot 350d. pashaa saakumaa jau "labi" ir tas ka lai piesleegtu kameru pie win un dabuutu nost bildes ir jaasainstalee iipashais canona drivaarijs. protams, ja visiem fotomiiljiem ir adminu akaunti un pie roqas cd ar instalaaciju tad probleemu nav, bet taa ne vienmeer notiek. tas nu taa bet ir arii veel viena lieta - A (jeb canonam tas saucas Av) rezhiimaa komplektaa ar zibspuldzi tie iedarbinaata slow-sync mode. ir jau laba lieta, bet kaapeec taa uzreiz un bez briidinaajuma? saakumaa padomaaju ka esmu kautko ne taa saspaidiijis, bet palasot manuali izraadiijaas ka taa jaabuut.
augstaakmineeti ir tikai dazhi siikumi, kuri protams nekaadaa veidaa neietekmee bilzhu kvalitaati, kura canonam protams ka ir laba, bet ... ruugtums taču paliek ... ))
p.s. par pierashanu pie kameras varu tikai piebilst ka paarseesties no 505aas minoltas uz d50 nikonu man nesagaadaaja nekaadas gruutiibas un instrukciju pashkjirstiiju tikai pieklaajiibas peec.
es gan iipashi neiedziljinaajos iipashi tavaa visaa teikstaa(piedod, ja speej) bet izlasotpirmo teikumu, par to, ka vajag speciaalos draiverus..nu psc....es vinjus vispaar nekad neesmu instaleejis...pat pamaaciiba veel ir ietiita un pilniigi svaiga...XP visu pats atrada!
es arii nedomaaju, ka XP vareetu buut probleemas ar Atpaziishanu... Nu tad nu gan skaade, draiveris jaaieliek! var jau Karshu lasiitaaju arii mazo nopirkt! tam nekaadus draiverus nevajag!
Nu labi! Izlemts... labaakajaa gadiijumaa njemu 400D ja nesanaak tad ksatos uz D50!