Schnircks:Alvil:>.pievīla zakjpastalīgie partneri. Bet es neko- no malas pat interesantāk
ja kāpj uz publiskas skatuves (vienalga atklātas vai pusatklātas (kā piemērm blogs)), tad vislabākā formula ir ''ko tu stipram padarīsi'' - sanāk, ka Schnircks uzkāpis uz skatuves kur viņš vienpersoniski nenosaka savu stiprumu...
bēdīgi - ķēde parauj līdzi arī mazās skatuves pat neiedziļinoties katras apakšskatuves kritērijos
neapskaužami
janu vienīgi atliek zemas vērtes formula - ''es vismaz mēģināju''
tās vaina savukārt ir tajā, ka ir neskaitāmi aspekti kuros tā neiztur kritiku
bet vai Rozem gadījumā naf brīvvalsts rekords- 7 gadi viena ministra amatā no vietas Tas izsaka ļoti daudz... jo ne reizi nav gatavoti "trīs konverti" Es vismaz tādu vīru priekšā noņemu cepuri un pasaku paldies par darbu.
Haiduks: bet vai Rozem gadījumā naf brīvvalsts rekords- 7 gadi viena ministra amatā no vietas Tas izsaka ļoti daudz... jo ne reizi nav gatavoti "trīs konverti" Es vismaz tādu vīru priekšā noņemu cepuri un pasaku paldies par darbu.
Haiduks: bet vai Rozem gadījumā naf brīvvalsts rekords- 7 gadi viena ministra amatā no vietas Tas izsaka ļoti daudz... jo ne reizi nav gatavoti "trīs konverti" Es vismaz tādu vīru priekšā noņemu cepuri un pasaku paldies par darbu.
tie zemnieki ir fantastiski stulbeņi, ka tev nepiewienojas vaine Haiduk?
Zemnieki ird daudz un dazaadi. Tapat ir daudz dazaadas sfeeras... Un tie kas bij ieradusies Riigaa, tomeer nebij pilnvaroti runaat visu zemnieku vaardaa.
Esmu uzaudzis zemniekuģjimenee, mans braalis joprojaam ar to nodarbojas. Taa ka kaut ko zinu no taam lietaam...
Oskarz:Prieks redzēt, ka šeit ir arī saprātīgi un neatkarīgi - bezkaislīgi domājoši cilvēki, kas neatgremo tv, radio, vai avīzē redzēto/dzirdēto.
Tu noteikti viņu vidū neesi
Nedo dies šādu "kristāltīro" kadru kādreiz pa dajebkādu ministru. Šams man atgādina padomlaiku "partorgu" ar gatavu pareizo partijas frāžu komplektu jebkurā situācijā...
tie zemnieki ir fantastiski stulbeņi, ka tev nepiewienojas vaine Haiduk?
Nē, fantastiski stulbeņi ir tie , kas neredz tālāk par savu degunu (tu viņu vidu, bet nenokar degunu, uzmundrini )!!! Mari, kaut kā neredz tavu nostāju, kad bankrotē uzņēmums, bez darba paliek ~25 cilvēki (TV ziņas), viss štokos jo no tevis ir klusums, te neviens praktiski naf bankrotējis, tu brēc (mode sauc ). Ja cilvēks paņem aizdevumu pāri saviem spēkiem, tad lai vaino sevi. Kuras apsolītās dotācijas un naudas viņi naf saņēmuši??? Uz vienām kāzām ir viens fotogrāfs, un tāpēc, ka zemniekiem iet slikti, es nedzeršu 2 litrus piena, ierastā viena vietā. Ja lielais dievs PIENA PĀRSTRĀDES KOMBINĀTS nosaka cenu, tad brivajā tirgū nevainojiet ZM, un Rozi. Sen varēja atvērt savu kombinātu, un likt "lielajam dievam" bankrotēt, bet naudas tam bija , paskati, kādi džipi, kādi traktori, un kādas mājas ir lielam vairumam protestētāju... tie naf nabagi!!! Un pilsētnieki- apskaužiet viņus, jūs tādas naudas nevarat atļauties tērēt SEV, kadas savām personiskajām vajadzībām tērē viņi, jo ir sajaukuši Zemnieku Saimniecības naudu ar personīgo naudu, kuras abas stāv nosacīti vienā kabatā. Bet nodīrātās galvas parādīja viņu izglītības līmeni. Un cikiem no viņiem ir kaut mazā biznesa vadīšanas izglītība???
Tur jau tā lieta, ja ņem kredītu zemnieku saimniecībai, vai uztaisa projektu uz ES par saimniecības attīstību utt. un PUSI vai vairāk naudas iztērē džipiem, mājām, lieliem TV, ceļojumiem, dīķiem, pirtīm utt.. tad protams, ka dabūs pa dirsu, kad kredītu vajadzēs atdot, it īpaši tad ja kā segums kredītam ir izvēlēta pati saimniecība. Piekrītu Haidukam, sajēgas par biznesu nekādas, bet ambīcijas lielas un lielākoties balstītas uz pieņēmumu "ja kaimiņš tā var - es arī varu" bet par ilgtermiņa attīstību reti kurš domāja.
Es jau nenosodu vēlmi LABI DZĪVOT, bet ja šāda vēlme tiek apmierināta ar riskantiem līdzekļiem, tad ir jāsamierinās, ja šis risks ir iestājies. Varbūt savulaik vajadzēja vairāk lasīt pasaku "Kaķīša dzirnavas" - ļoti pamācošs konteksts par kredītu ņemšanu..
Oskarz:Tur jau tā lieta, ja ņem kredītu zemnieku saimniecībai, vai uztaisa projektu uz ES par saimniecības attīstību utt. un PUSI vai vairāk naudas iztērē džipiem, mājām, lieliem TV, ceļojumiem, dīķiem, pirtīm utt.. tad protams, ka dabūs pa dirsu, kad kredītu vajadzēs atdot, it īpaši tad ja kā segums kredītam ir izvēlēta pati saimniecība. Piekrītu Haidukam, sajēgas par biznesu nekādas, bet ambīcijas lielas un lielākoties balstītas uz pieņēmumu "ja kaimiņš tā var - es arī varu" bet par ilgtermiņa attīstību reti kurš domāja.
Oskarz, šitā nerunā , atskries Maris un mums dikti sados , viņs ir patiesi laps zemnieks.
Oskarz:...uztaisa projektu uz ES par saimniecības attīstību utt. un PUSI vai vairāk naudas iztērē džipiem, mājām, lieliem TV, ceļojumiem, dīķiem, pirtīm utt...
Izklausās pēc ķīseļa upes... parasti jau nedo dies kādu pozīciju projektā pamainīt... Par "ilgtermiņa attīstību" - kāds vēl atcerās kas tika teikts zemniekiem pēc "cukurbiešu nāves"?
Oskarz:Tur jau tā lieta, ja ņem kredītu zemnieku saimniecībai, vai uztaisa projektu uz ES par saimniecības attīstību utt. un PUSI vai vairāk naudas iztērē džipiem, mājām, lieliem TV, ceļojumiem, dīķiem, pirtīm utt.. tad protams, ka dabūs pa dirsu, kad kredītu vajadzēs atdot, it īpaši tad ja kā segums kredītam ir izvēlēta pati saimniecība. Piekrītu Haidukam, sajēgas par biznesu nekādas, bet ambīcijas lielas un lielākoties balstītas uz pieņēmumu "ja kaimiņš tā var - es arī varu" bet par ilgtermiņa attīstību reti kurš domāja.
Es jau nenosodu vēlmi LABI DZĪVOT, bet ja šāda vēlme tiek apmierināta ar riskantiem līdzekļiem, tad ir jāsamierinās, ja šis risks ir iestājies. Varbūt savulaik vajadzēja vairāk lasīt pasaku "Kaķīša dzirnavas" - ļoti pamācošs konteksts par kredītu ņemšanu..
ha ha ha - neskaitāmi tūkstoši dumo lauķu gan ceļās un iet strādāt tad, kad tu ej mājās no tusa..... un viņiem nav ne džipu, pat ne atvaļinājumu....
Oskarz:...uztaisa projektu uz ES par saimniecības attīstību utt. un PUSI vai vairāk naudas iztērē džipiem, mājām, lieliem TV, ceļojumiem, dīķiem, pirtīm utt...
Izklausās pēc ķīseļa upes... parasti jau nedo dies kādu pozīciju projektā pamainīt... Par "ilgtermiņa attīstību" - kāds vēl atcerās kas tika teikts zemniekiem pēc "cukurbiešu nāves"?
Oj.. un kā vēl var viss atkarīgs no tā cik laba izdoma un veikls grāmatvedis.. ar naudas atmazgāšanu pie mums viss kārtībā
ha ha ha - neskaitāmi tūkstoši dumo lauķu gan ceļās un iet strādāt tad, kad tu ej mājās no tusa..... un viņiem nav ne džipu, pat ne atvaļinājumu....
jap tik tiesaam lauksaimnieciibaa tagad nav viegli, it seviski ekonomiskaa kriizes apstaakljos. Taapat zemnieku turiibas liimenis ir dazaads...
Bet ja pamaniiji tad protesteetaaju rindaas nebij tiesi tie nabadziigaakie.
NilsS:as" - ļoti pamācošs konteksts par kredītu ņemšanu..
jap tik tiesaam lauksaimnieciibaa tagad nav viegli, it seviski ekonomiskaa kriizes apstaakljos. Taapat zemnieku turiibas liimenis ir dazaads...
Bet ja pamaniiji tad protesteetaaju rindaas nebij tiesi tie nabadziigaakie.
toties tas, ko viņi izsita, tiks + - visiem. Nu vismaz ekonomiski aktīvākajai daļai, naturālajai saimniecībai jau vispār tik platību maksājumi rullē, sastādot vismaz 50% sīkbudžeta
Vai tad jebkāds ministrs vienpersoniski var noteikt kaut kāda jautājuma risinājumu??? Viņš paraksta to, ko viņam iedod parakstīt jau sagatavotu kaut kāda cilveku grupa, savukārt šīs grupas darbību nosaka cita grupa, kura sponsorē šo grupu materiāli. Tas taču ir kā divi reiz divi. Visa šī "nomešana", "iecelšana" un viss pārējais ir diezgan smieklīga padarīšana, jo GRUPA un SPONSORI taču nemainās, līdz ar to nevar mainīties arī politika...
Ja es būtu zemnieks, noorganizētu kooperatīvu, izbraukuma tirdzniecību ar pienu, karpeļiem utjpr kādā mikrorajonā no autoveikala.
Bet tam gan jau, ka GRUPA ir sagatavojusi kaut kādus likumus, ar kuru momentā manu darbību pārtrauktu.
Rodas jautājums- kam tas ir izdevīgi, ka es, kā zemienieks, nevaru tirgot...? Atbildot uz šo jautājumu, mēs varam iezīmēt mazākas vai lielākas augstākminētās grupas aprises...
Portreti:Vai tad jebkāds ministrs vienpersoniski var noteikt kaut kāda jautājuma risinājumu??? Viņš paraksta to, ko viņam iedod parakstīt jau sagatavotu kaut kāda cilveku grupa, savukārt šīs grupas darbību nosaka cita grupa, kura sponsorē šo grupu materiāli. Tas taču ir kā divi reiz divi. Visa šī "nomešana", "iecelšana" un viss pārējais ir diezgan smieklīga padarīšana, jo GRUPA un SPONSORI taču nemainās, līdz ar to nevar mainīties arī politika...
+++ Ja jaf maina, tad 100% visu komandu!!! un arī tos, kuri atļauj!!! šo dokumentu parakstīt. Tad būtu jēga.
NilsS, ar kādu objektīvu tu slauc govis un arkls Nikon kaltais???
Portreti:Ja es būtu zemnieks, noorganizētu kooperatīvu, izbraukuma tirdzniecību ar pienu, karpeļiem utjpr kādā mikrorajonā no autoveikala.
Bet tam gan jau, ka GRUPA ir sagatavojusi kaut kādus likumus, ar kuru momentā manu darbību pārtrauktu.
Rodas jautājums- kam tas ir izdevīgi, ka es, kā zemienieks, nevaru tirgot...? Atbildot uz šo jautājumu, mēs varam iezīmēt mazākas vai lielākas augstākminētās grupas aprises...
izčakarētu ar prasībām, kuras nevarētu izpildīt, sākot ar ses un beidzot ar vid vecajā Eiropā es ievēroju vietējie viens otru ne tuvu tā neņem priekšā, kā mūsējie
man te vidzemes piekrastē vejš iepūta ausīs šitādu stāstu:
sasolīja zemniekam smukas summas par saimniecības izveidi, nu i sapriecājies, paņēma kredītus. Atnāca komisija, pateica, ka vircbedri betonēt nedrīkst, nācas raut visu betonu nost. Atnāca vēlreiz tā pati komisija un pateica, ka nekādas naudas nebūs, kamēr vircbedre nebūs betonēta.. tā nu pagāja kāds laiks, (vai ziniet, betonēšana ar pa brīvu nav), kad atkal betonu uzlēja. par šādu komisijas neizlēmību "muļķa" zemnieks pasūdzējās augstāk pa kāpnēm, jo viņam nez kāpēc bija licies, ka daļa šai saimniecībai atvēlētā nauda viņam būtu jāziedo komisijai, lai bedri beidzot pieņemtu. Lai nu kā, beigās kaut kam kaut kas galīgi nepatika, projektu, kas pirms tam tika slavēts kā ļoti rentabls, gaiteņos ātri izmeta miskastē un tā nu tagad sēž vecītis ar paprāvu kredītu + RIGIBOR, kas kā labi zinām, tagad ir vājprātā augsts, bet pārkreditēties faktiski nav iespējams..
vēl bija viena anektdote par zviedru zemniekiem, kas atbrauca uz Latviju lūkoties, kā mūsu zemnieki apgūst "eiropas naudu".. kā panesās runas, cik kur kurš maksājis par traktoru no savas kabatas un cik sedza fondi, zviedrus fiksi salādēja busā un veda prom, lai trakie letiņi neizdomā pieprasīt ko līdzīgu... laukos jau ne tikai jokus dzird, ir pat dzirdēts par topošu "briselē stāv un gaida subsīdija, bet nevienam nav prāta to savākt" epifāniju krājumu
Stop. Cilvēki apdomājaties. Tipiski latvieši, kā sūdi, tā uzreiz kaimiņš ir vainīgs un sliktais! Nevajag taču savējiem rīkli grauzt. Reāli šos visus sūdus var tikai kopā iztrebt. Vienotībā. Pofig vai zemnieks vai programmētājs, vai fotogrāfs. Viss. Nevajag viens uz otru cepties. Visi lohi. Visi pirka mašīnas jaunas un fotoaparātus uz līzinga, un dzīvokļus uz kredīta. Tagad visi bedrē.
talavietis:.PAR DŽIPIEM-.. tiešām, kā tas zemnieks tos laukus rudens un pavasara laikā izbrauc, kā lai bērnus no lauku nostūriem uz skolu dabū? Kam gan tad viņi vispār ir vajadzīgi.. ja ne mūsu zemniekam.
nē, zemniekam jābrauc ar 93-gada fiat punto, lai var ekonomiku veicināt ar nemitīgu piekares un ritošās detaļu maiņu
Eliks:Stop. Cilvēki apdomājaties. Tipiski latvieši, kā sūdi, tā uzreiz kaimiņš ir vainīgs un sliktais! Nevajag taču savējiem rīkli grauzt. Reāli šos visus sūdus var tikai kopā iztrebt. Vienotībā. Pofig vai zemnieks vai programmētājs, vai fotogrāfs. Viss. Nevajag viens uz otru cepties. Visi lohi. Visi pirka mašīnas jaunas un fotoaparātus uz līzinga, un dzīvokļus uz kredīta. Tagad visi bedrē.
daļa tiešām paši atbildīgi, bet es neesmu dzirdējis, ka kāds no lielajiem vīriņiem atzītu, ka ir nošauts greizi...vienā jaukā rītā pamodāmies un bijām bankrotējuši. Tā pēkšņi un nemanot izklausās jokaini, ne
Eliks:Stop. Cilvēki apdomājaties. Tipiski latvieši, kā sūdi, tā uzreiz kaimiņš ir vainīgs un sliktais! Nevajag taču savējiem rīkli grauzt. Reāli šos visus sūdus var tikai kopā iztrebt. Vienotībā. Pofig vai zemnieks vai programmētājs, vai fotogrāfs. Viss. Nevajag viens uz otru cepties. Visi lohi. Visi pirka mašīnas jaunas un fotoaparātus uz līzinga, un dzīvokļus uz kredīta. Tagad visi bedrē.
talavietis:.PAR DŽIPIEM-.. tiešām, kā tas zemnieks tos laukus rudens un pavasara laikā izbrauc, kā lai bērnus no lauku nostūriem uz skolu dabū? Kam gan tad viņi vispār ir vajadzīgi.. ja ne mūsu zemniekam.
Bobiks arī izbrauc tās pašas bedres un dubļus, bet maksā nejau 20 k, kā dažs labs džips, kas bija traktoru demonstrācijā manīts. Laba piezīme bija par to, ka, lai izbraukātu tos sliktos Šlesera nolaistos ceļus, vajadzīgs nekas sliktāks kā bumbers iks pīci.
Ak tad tikai 3% no zemnieku viedokļa tika izteikts, lūdzot Rozes demisiju?! Tad redz kur tas simbolisms ar trīs teļa galvām zārkā (starp citu, gana dārgā zārkā!).