Aizgaja offtopiks. Man ministra kungam vai kadam citam zinatajam, Schnirkam, piemeram, ir paris jautajumi.
1. Vai patiesibai atbilst tas, ka Zemkopibas ministrijas vai tas riciba esoshas telpas ir iekartota (vai telpa pielagota iekartoshanai) fotostudija?
2. Ja uz jautajumu nr 1. atbilde ir apstiprinosha, tad par kadiem lidzekljiem ir iegadats studijas aprikojums? Ja par budzheta, ti - valsts, tad kads ir bijis shi aprikojuma iegades pamatojums; kaa fotostudija tiek pielietota ZM ikdienas darbaa; ka ari apsverumus par ekonomisko pamatojumu studijas ierikoshanai, nevis ireshanai. Ja studija iekartota par privatiem lidzekljiem, tad velos zinat, vai privata juridiska vai fiziska persona ir slegusi ligumu ar ZM par telpu iiri. Ka ari, vai liguma, ja tads ir, noteikta ires maksa atbilst standarta ires maksai par telpam atbilstoshaja rajona, ka ari vai citam juridiskam/fiziskam personam ir iespeja iret telpas attiecigaja eka ar shadiem pashiem liguma nosacijumiem?
3. Ja studija iekartota par budzheta lidzekljiem, kada ir bijusi kopeja studijas iekartojumam atveleta summa?
Uzskatu, ka man ka, pirmkart, nodoklju maksatajam, un, otrkart, ka cilvekam, kas pagajushajas veleshanas balsoja par ZZS (lugums izveli nekomentet), man ir tiesibas zinat atbildes uz shiem jautajumiem. Man nav nekas iebilstams pret ministra hobiju vai piippauzhu pavadishanu fotoblogaa, bet ir pretenzijas pret valsts naudas neefektivu izlietojumu.
Shos jautajumus varu uzdot ari klatiene. Ja divu nedelju laika nesanjemshu atbildi uz shiem jautajumiem elektroniski un neformali, versishos ar oficialu iesniegumu. Da kaut vai "ar drošu elektronisko parakstu" parakstitu.
mani ar ieintereseeja versatile jautaajums. es ceru, ka atbilde, ja uz pirmo buus atbildeets apstiprinoshi, nebuus taada, ka tiek fotografeeti ministrijas pirmrindnieki un labaakaas latvijas slauceejas rajonu goda deeljiem.
ekoists, nu es ceru, ka taadi kaa tu ir vairaak .. es tik gribeeju pateikt, ka tas otrs tips nav nekaads retums - gan tadi, kam tas ir darbs, gan ari Alfonso uz versatiles jautaajumu man buutu ko atbildeet, bet nu nesteigsimies notikumiem priekshaa;-)
Jā šis ir totāli LV stilā.. stilizēts apraksts "visi stāv ap tribīni un nodirš to kas stāv uz tās" jo visiem skauž, ka paši neko nav sasnieguši dzīvē lai uz tās tribīnes tiktu, bet mazums tas ka skauž, viņi vēl uzskata, ka viņiem būtu tur jāatrodas, jo paši ir visgudrākie un labākie. Un tad tas bariņš apkārt tribīnei izdomā - mēs tak varam to, kas stāv uz tās nogāzt, jo mēs esam tauta, un neesam muļķi. Bet diez vai kādam no tā bara ir saprašana par to kā vadīt, un ko vispār darīt, vienīgais ko tas bars, kas bļauj un kritizē, prot ir bļaušana un kritizēšana.. Nevar visās problēmās, kas notiek valstī, vainot tikai valdību.. Atbildīga ir gan tauta, gan tie kas to tautu vada.. Bet uzprasi, jebkuram no tiem kas bija 13. janvārī mētāt akmeņus Domu laukumā, kas ir vainojams viņu problēmās, atbilde būs viennozīmīgi - valdība, a to ka paši ir muļķi nekad jau neatzīs.
Oskarz nez kādēļ iedomājās, ka LV ir kāds totāls stils uc herņa blēņas kaut kādas, mēs ne ar ko īpašu šajā ziņa neizceļamies vispārinājumi nekad nav patiesi
Nomainīsies pāris paaudzes, nomainīsies arī domāšana, tie kas kritizē, vienmēr kritizēs.. bet darīt viņi diez vai kaut ko gribēs. Mūsu valstī ļoti izteikts domāšanas veids - "ko tā valdība man var dot" viņi neko nedara, nekādu labumu nesaņemu utt. Viss ir slikti, iešu piketēt un ķengāt visus vadītājus, kā vien protu. Viņi ir nejēgas, es esmu gudrais. Analoģija ir privātās, valsts iestādēs utt. Domāšanas veids - boss ir muļķis, neko nejēdz, sēž un tikai paraksta dokumentus. Bet varbūt vajadzētu domāt "Ko es varu dot valstij?" Kā es varu darboties, lai dotu ieguldījumu kopējā valsts labklājībā?
Schn gan ir piedāvājis konkrētu sarunu par konkrētām lietām- tiem kas grib runāt un noskaidrot atbildes uz saviem jautājumiem. Tā ka tur nevar pārmest par vispārināšanu
Oskarz:Jā šis ir totāli LV stilā.. stilizēts apraksts "visi stāv ap tribīni un nodirš to kas stāv uz tās" jo visiem skauž, ka paši neko nav sasnieguši dzīvē lai uz tās tribīnes tiktu, bet mazums tas ka skauž, viņi vēl uzskata, ka viņiem būtu tur jāatrodas, jo paši ir visgudrākie un labākie. Un tad tas bariņš apkārt tribīnei izdomā - mēs tak varam to, kas stāv uz tās nogāzt, jo mēs esam tauta, un neesam muļķi. Bet diez vai kādam no tā bara ir saprašana par to kā vadīt, un ko vispār darīt, vienīgais ko tas bars, kas bļauj un kritizē, prot ir bļaušana un kritizēšana.. Nevar visās problēmās, kas notiek valstī, vainot tikai valdību.. Atbildīga ir gan tauta, gan tie kas to tautu vada.. Bet uzprasi, jebkuram no tiem kas bija 13. janvārī mētāt akmeņus Domu laukumā, kas ir vainojams viņu problēmās, atbilde būs viennozīmīgi - valdība, a to ka paši ir muļķi nekad jau neatzīs.
A ko tad vainot, ka kopš neatkarības iegūšanas Latvijas ražojošā tautsaimniecība ir talantīgi sagrauta, izputināta, prihvatizēta utt utml (atšķirībā no kaimiņu Lietuvas, piemēram), toties mums ir radušies n-tie jauni miljonāri. Un visiem "tur augšā" ir tikai teorētiska "politiska atbildība"- tādā nozīmē, ka var vārīt jebkādus sū...s un ne par ko neatbildēt. Protam, mēs (tauta) paši tos "gudriniekus" esam ievēlējuši- nu tjip- paši vainīgi. Un, protams, viegli "apriet" visu, kas augšā notiek, taču no malas izskatās, ka tur ir totāls bardaks un neprofesionālisms. Ko dižu, piemēram, mūsu cienījamais universālais ministrs-zemnieks, saprot no aizsardzības, eknomikas utt. valsts līmenī? Viņš ir atbildējis pats- "Nothing special". Un tā ir ar daudziem, diemžēl....
Mums ir ļoti komerciāli žurnālisti un mediji, kuri pagriež visu tādā gaismā kā tauta "ēd".. Es piemēram neuzskatu, ka tas pats Slakteris ir tik slikts politiķis kā viņu mālē.. Un, kas piemēram, tavuprāt notiktu ar finansiālo segumu pa nozarēm, ja aizsardzības ministra vietā ieliktu kādu "ģenerāli" viņš tak visu to budžeta "segu" vilktu tikai savā - militārajā virzienā. 'Mums šobrīd ir ļoti populistiska gaisotne valstī un nešaubos, ka kāds to izmantos.