forum.gif
Vai būs ar 18tā ???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / [Slēgts] Vai būs ar 18tā ???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 20
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.01.09 13:22
 citēt
Oskarz:Mums ir ļoti komerciāli žurnālisti un mediji, kuri pagriež visu tādā gaismā kā tauta "ēd"..
Es piemēram neuzskatu, ka tas pats Slakteris ir tik slikts politiķis kā viņu mālē..
Un, kas piemēram, tavuprāt notiktu ar finansiālo segumu pa nozarēm, ja aizsardzības ministra vietā ieliktu kādu "ģenerāli" :D viņš tak visu to budžeta "segu" vilktu tikai savā - militārajā virzienā.
'Mums šobrīd ir ļoti populistiska gaisotne valstī un nešaubos, ka kāds to izmantos.

Es nesaku, ka Slakteris ir TIK slikts politiķis, taču tomēr uzskatu, ka ministriem ir jābūt speciālistiem savā nozarē. LV rotaļu-marionešu armijas politiskai vadībai, protams, der arī izbijuši zemnieki un lopu dakteri, bet valsts ekonomikas vadībai tomēr vajadzētu izglītotu ekonomistu. Vismaz es tā naivi domāju.
Publicēts: 30.01.09 13:30 labots
 citēt
Oskarz:Mums ir ļoti komerciāli žurnālisti un mediji, kuri pagriež visu tādā gaismā kā tauta "ēd"..
Es piemēram neuzskatu, ka tas pats Slakteris ir tik slikts politiķis kā viņu mālē..
Un, kas piemēram, tavuprāt notiktu ar finansiālo segumu pa nozarēm, ja aizsardzības ministra vietā ieliktu kādu "ģenerāli" :D viņš tak visu to budžeta "segu" vilktu tikai savā - militārajā virzienā.
'Mums šobrīd ir ļoti populistiska gaisotne valstī un nešaubos, ka kāds to izmantos.

kāds naivums :)
Publicēts: 30.01.09 13:34
 citēt

Oskarz, bet, vai Tev ir objektīva info par to, kas tur patiesībā notiek vai arī Tavi uzskati ir tikpat populistiski kā mediju popularizētie tikai par 180 grādiem pretēji pagriezti?

Pašlaik pilnīgi visa info (gan medijos pieejamā, gan pa citiem kanāliem iegūtā) liecina par to, ka sabalansētas ilgtermiņa attīstības stratēģijas mūsu valdībai nav un nauda tiek dalīta pēc partiju principa - kuram lielāka ietekme, tai nozarei (iestādei, programmai, pasākumiem) iedosim. Pietiek ar pavisam elementāru dokumentu salīdzināšanu, piem., jaunā budžeta un Nacionālā attīstības plāna salīdzināšanu, lai saprastu, ka "poltiskā atbildība" un "savu solījumu pildīšana" mūsu valdībai ir sveši vārdu savienojumi.

Un Tavs piemērs par "segas vilkšanu" ir absolūti nevietā. Ministram vismaz daļēji ir jābūt profesionālim attiecīgajā jomā, lai pilnībā izprastu savu virzienu. Viens ir līdzekļu iegūšana (un tur viens ministrs neko nenosaka, to nosaka partijas), bet pavisam kas cits, tos iegūtos līdzekļus adekvāti sadalīt ministrijas ietvaros un tur jau, jo lielāks profesionālis vadībā, jo labāk.
Publicēts: 30.01.09 13:38
 citēt
nedomāju, ka šī jaunekļa uzskatus var mainīt argumenti
viņš vienkārši tic tam, ko saka :)
Publicēts: 30.01.09 13:42
 citēt
+ievish. nu nevar būt, ka cilvēks vienā valdībā ir satiksmes ministrs, citā finanšu ministrs un vēl citā aizsardzības ministrs.
runājot par tēmu - negribu nevienam neko pārmest vai aizskart, bet man personīgi nešķiet kkā pareizi, ka konkrētais cilvēks vairāk izceļas ar savu hobiju, nevis reālo darbu, kam šādos apstākļos vajadzētu būt prioritātei. ar šīs ministrijas ne-darbu rezultātiem mana ģimene saskaras ikdienā, tā ka man uz to visu ir normāla dusma. :face-plain:
Publicēts: 30.01.09 13:55
 citēt
Ievish, es gribu zināt, kas ir tie tavi kanāli ;)
'Man patīk vilkt paralēles politikai ar futbolu, vai citām sporta spēlēm. Attiecībā uz to kā cilvēki to skatās un uztver. Paskatamies ko dara liela daļa skatītāju, sēž, dzer alu, bāž speķainu pārtiku mutē un bļauj - "stulbais vārtu sargs, akls vai, ka vārtus nevar nosargāt" "Stulbais tiesnesis, laikam piekukuļots" "Kas tas par uzbrucēju, velkas kā gliemezis" "Aizsargs muļķis, bremze" utt utt..
Vai kāds no šo saukļu autoriem, zina kā tas ir atrasties uz laukuma un spēlēt? Vai kāds no viņiem zina, ko nozīmē tiesāt un uzņemties atbildību? Vai kāds no viņiem ir labāks? Vai kāds no viņiem objektīvi var pamatot kurš attiecīgo lietu spētu darīt labāk? Diez vai.. un tas pats attiecībā uz politiku.
Publicēts: 30.01.09 13:55 labots
 citēt
Oskarz:Nomainīsies pāris paaudzes, nomainīsies arī domāšana, tie kas kritizē, vienmēr kritizēs.. bet darīt viņi diez vai kaut ko gribēs.
Mūsu valstī ļoti izteikts domāšanas veids - "ko tā valdība man var dot" viņi neko nedara, nekādu labumu nesaņemu utt. Viss ir slikti, iešu piketēt un ķengāt visus vadītājus, kā vien protu. Viņi ir nejēgas, es esmu gudrais.
Analoģija ir privātās, valsts iestādēs utt. Domāšanas veids - boss ir muļķis, neko nejēdz, sēž un tikai paraksta dokumentus.
Bet varbūt vajadzētu domāt "Ko es varu dot valstij?" Kā es varu darboties, lai dotu ieguldījumu kopējā valsts labklājībā?
BĻEĢ! Es maksāju nenorāli lielus nodokļus un valsts man nevar nodrošināt bērniem bērnudārzu!
Publicēts: 30.01.09 13:57
 citēt
dzhii:+ievish. nu nevar būt, ka cilvēks vienā valdībā ir satiksmes ministrs, citā finanšu ministrs un vēl citā aizsardzības ministrs.
runājot par tēmu - negribu nevienam neko pārmest vai aizskart, bet man personīgi nešķiet kkā pareizi, ka konkrētais cilvēks vairāk izceļas ar savu hobiju, nevis reālo darbu, kam šādos apstākļos vajadzētu būt prioritātei. ar šīs ministrijas ne-darbu rezultātiem mana ģimene saskaras ikdienā, tā ka man uz to visu ir normāla dusma. :face-plain:

Negribu speciāli aizstāvēt pašreizējo zemkopības ministru, taču šajā tēmā jau pareizi teica- visu, ko lauksaimniecībā varēja "sačakarēt" , jau ir sačakarējuši. Tagadējais vismaz nav aizdomīgi kļuvis par xx miljonāru, ka viens otrs viņa priekšgājējs.
Un klanīšanās Eiropai, piemēram ar cukura nozares likvidāciju, diez vai ir daudz atkarīga no konkrētā zemkopības ministra
Publicēts: 30.01.09 13:58
 citēt
jebkuram ministram ir jaabuut labam organizatoram, kuram ir labi/gudri/zinoshi padomdeveeji - katrs savaa shauraakaa jomaa. Neviens ministrs nekad NEVAR buut kompetents par visas ministrijas darbiibu! Un ministram ir jaabuut speejiigam apkopot visu padomdeveeju informaaciju/darbiibu un izdariit secinaajumus utt...... Vienvardsakot - ministrs=augsta liimenja projektu vadiitaajs!;-)
+++OskarsZ
Publicēts: 30.01.09 14:00
 citēt
Oskarz:Ievish, es gribu zināt, kas ir tie tavi kanāli ;)
'Man patīk vilkt paralēles politikai ar futbolu, vai citām sporta spēlēm. Attiecībā uz to kā cilvēki to skatās un uztver. Paskatamies ko dara liela daļa skatītāju, sēž, dzer alu, bāž speķainu pārtiku mutē un bļauj - "stulbais vārtu sargs, akls vai, ka vārtus nevar nosargāt" "Stulbais tiesnesis, laikam piekukuļots" "Kas tas par uzbrucēju, velkas kā gliemezis" "Aizsargs muļķis, bremze" utt utt..
Vai kāds no šo saukļu autoriem, zina kā tas ir atrasties uz laukuma un spēlēt? Vai kāds no viņiem zina, ko nozīmē tiesāt un uzņemties atbildību? Vai kāds no viņiem ir labāks? Vai kāds no viņiem objektīvi var pamatot kurš attiecīgo lietu spētu darīt labāk? Diez vai.. un tas pats attiecībā uz politiku.

Vai tik Oskars nav nomaskēts valdības loceklis?
Es nezinu, kā ir augšā (ja nu vienīgi TV Saeimas sēdēs redzu garlaikojošus, gulošus ģīmjus) .
Bet es redzu, kā izskatās Lietuvā, Igaunijā un kā pie mums.
Publicēts: 30.01.09 14:06
 citēt

lasu un priecājos :face-wink: nu malacis
Publicēts: 30.01.09 14:17
 citēt
Visvieglāk jau ir pievienoties bļāvēju, vaimanātāju un kritizētāju baram.. tad neviens tevi nenosodīs ;)
Publicēts: 30.01.09 14:18
 citēt
Lieta tāda,ka katram jābūt savā vietā un jādara savs darbs ar atdevi un godaprātu.Neviens nav tik liels speciālists,lai pateiktu,ka viņš nekļūdās.Diemžēl neesmu no valdības puses dzirdējis ne nieka par kļūdām un to labošanu(dievi nekļūdās)Politikā iesaistās viduvējības un neveiksminieki,jo politiskā vara paver daudz plašākas iespējas(ilūzija)To tik vien varēs pateikt-es biju valdībā,biju ministrs,kaut kādā laika posmā,kaut kādā valstiņā...Paliekošas vērtības neviens nav radījis ar savām iespējām.(Šaura uztvere)
Publicēts: 30.01.09 14:27
 citēt
Piekrītu par to, ka katram jābūt savā vietā un jādara darbs ar maksimālu atdevi un godaprātu.
Atkal vilkšu paralēles ar sporta spēlēm - diemžēl, ja Latvijas hokeja izlasē nav spējīgu un talantīgu spēlētāju, nav līderu, kas spētu uzņemties vadīt spēles garu un no jaunajiem pagaidām nav ko izvēlēties, tad rezultāts nebūs..
Līdzīgi politikā, visa vecā blice.. Bet nav jau daudz citu variantu.. kādam jau ir jāspēlē.. tāpēc ir tāda komanda kāda ir..
Publicēts: 30.01.09 14:52 labots
 citēt
ministram nav jabut savas nozares krutakajm ekspertam valstii. bet nekompetents kretiins ari but nedrikst - tas ir viens.
ministra primarajai interesei ir jabut vinja nozares attistibai - nevis netraucet atseviskju privatpersonu interesem

ja katrs 10. cilveks strada valsts parvalde... kamoon.

musu valsts nav ASV. pie mums var aiziet lidz katram veletajam, un IR iespejams atrast kopsaucejus. Diemzhel, musu valsti vada pec lidziga principa ka ASV, kur videjais pilsonis Vashingtona pat bijis nav.

Oskarz, nu ir jaunie lideri, ir. Smadzenes. Tikai. vinjus nenjem. 2u iemeslu delj - pirmkart, daudzi no vinjiem tiesham ir godigi, un pashreizejie baidas, ka atklas vinju izdaribas. otrkarti, no tiem, kas nav godigi, baidas, ka vecajiem vairs ko zagt nepaliks. Tas ir cits limenis, apsviedigaks, nekaunigaks un gudraks. Paklausies ko Slakteris saka par ekonomiku. palasi arhivos, ko Kalvitis teica par ekonomiku. reizem rodas iespaids, ak vienigais ieksh TP, kas sajedz ko no ekonomikas, ir pats Shkjele.

Joprojam gaidu atbildi uz ieprieksheja lapa uzdoto jautajumu.
Publicēts: 30.01.09 15:20
 citēt
oi nu Oskarz a kljushku krustam pa muguru!

mikrovalsts hokejs jau paari pa 10 gadi ir 7-12 vietai pasaulee

atvaino - esmu pamatiigs patriots, bet taas komandas kas tusee starp veermaniiti un esplanaadi SALIDZINOSI nav vecu slidu veertas
Publicēts: 30.01.09 15:25
 citēt
Maris:oi nu Oskarz a kljushku krustam pa muguru!

atvaino - esmu pamatiigs patriots, bet taas komandas kas tusee starp veermaniiti un esplanaadi SALIDZINOSI nav vecu slidu veertas
peedeejaa meenesha Tavs labaakais teksts.
Oskarz:Piekrītu par to, ka katram jābūt savā vietā un jādara darbs ar maksimālu atdevi un godaprātu.
Atkal vilkšu paralēles ar sporta spēlēm - diemžēl, ja Latvijas hokeja izlasē nav spējīgu un talantīgu spēlētāju, nav līderu, kas spētu uzņemties vadīt spēles garu un no jaunajiem pagaidām nav ko izvēlēties, tad rezultāts nebūs..
Līdzīgi politikā, visa vecā blice.. Bet nav jau daudz citu variantu.. kādam jau ir jāspēlē.. tāpēc ir tāda komanda kāda ir..
es esmu pats speeleejis vairaakus gadus hokeju. domaaju, ka no sporta otras puses, tobish neseezhot tribiinees, Tev nav ne mazaakaas ponjas. izskataas, ka arii no valdiibas/nodoklju maksaataaju attieciibaam.
Publicēts: 30.01.09 15:29
 citēt
Maris:oi nu Oskarz a kljushku krustam pa muguru!

+1 !!!
Publicēts: 30.01.09 15:35 labots
 citēt
Annirs.. mm.. labi, runājot par valsts/nodokļu maksātāju attiecību izpratni..
kāda Tev ir izglītība?
Publicēts: 30.01.09 15:36
 citēt
Oskarz:Annirs.. mm.. labi.. kāda Tev ir izglītība?

Izskatās, ka sākas "sitieni zem jostas vietas", ja nav ko pa lietai iebilst...:)))
Publicēts: 30.01.09 15:39
 citēt
Kas zina varbūt šis ir profesors šajā jomā :)
man vnk interese..
Publicēts: 30.01.09 15:40 labots
 citēt
oskarinj - kaadu tev vajag??? esmu galdnieks, dizaineris, kinoproducents, aktieris un reklāmists :face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin: un veel hokeists un nodoklju maksaataajs - da pohuj - shiis valsts apziniigs pilsonis ar diviem maziem beerniem - nevajag tagad kachaaties - IR DIRSAA, un ne jau akmenju meteeju deelj. varu nosaukt veselu listi ar lietaam, kuras IR DIRSAA - neatkariigi no taa, cik taisns ir Tavs mugurkauls, piemiiliigs vaigs, saldena balss un smuka meitene blakus. Saule nespiid visu muuzhu. Taa meedz arii rieteet.
Publicēts: 30.01.09 15:42
 citēt
nu ja ;)
labi.. nosauc tās lietas kuras ir dirsā..
Publicēts: 30.01.09 15:43
 citēt
Oskarz:Piekrītu par to, ka katram jābūt savā vietā un jādara darbs ar maksimālu atdevi un godaprātu.

moš pietiks nepārtraukti salīdzināt pirkstu ar pi...i ?
Publicēts: 30.01.09 15:49
 citēt
Oskaram bilde tāda, itkā balotēties gatavotos... (giggle)
Bet jāatzīst, ka jaunības maksimālismā pagaidā ir sabraucis ļoooti plašās auzās...
Nekas - dzīves skola iemācīs ieraudzīt nedaudz savādākās pasaules kārtības krāsas un tās rozā brilles ar laiku nodils... ;)

Es arī par to, ka priekš mūsējiem 7.-12. vieta 10 gadus no vietas pasaules hokeja elitā ir MEGA sasniegums!
Un arī tam, ka ne jau akmeņu metēji, bet visādi "buldozeri" ar saviem "astoņkājiem" un partiju "mākoņtēvi" ar "zvaigznīšu brīžiem" ir vistiešāk atbildīgi par to, kur patreiz mēs esam... ;)

Vienīgais varu piešķirt žetonu par centību! Un novēlēt nesauzēt šo centību un ātrāk nodeldēt tās rozā brilles... ;)
Publicēts: 30.01.09 15:49
 citēt
Nav beernudaarzu, toties ir daargaakais tilts, daargaakaas taas visas lietas, kuras tiek iegaadaatas "publiskos" konkursos valsts iestaadeem un nevienam nav nosleepums kaapeec daargaakaas. gribi vairaak vai saakumam pietiks ar sho??? Kursh tad shajaa valstii straadaas peec 20 gadiem, ja soceaalaas jomas apzinaatas postiishanas rezultaataa dzimstiiba ir kritiska? Tuy zini kur ir palikushi lielaakaa dalja beernudaarzu? Tad, kad Tu veel churaaji bikshelees - tie tika par sveistmaizeem izdaaljaati saviem ljaudiim.
Publicēts: 30.01.09 15:53 labots
 citēt
Annirs.. bez aizvainojumiem.. bet man ir viens pazīstams cilvēks, kas dzīvo dziļi laukos, ir aptuveni tavā vecumā, mīl nodarboties ar litrabolu, neko nevēlas darīt un nedara, lielākoties informāciju iegūst no preses, tv, u.c. medijiem un baumām..
Un no viņa esmu dzirdējis līdzīgus tekstus, kā tavējie un vēl dažu labu šeit.. :)
Varbūt man tiešām ir jaunības maksimālisms, bet man nu noteikti nav pusmūža krīzes nestais pesimisms :)
Publicēts: 30.01.09 15:53
 citēt
Runājot poar vecajiem bukiem politikā - Mārim Zanderam bija jauki ieteikumi - ka:
1. Noteikt maksimālo reižu skaitu, cik reizes cilvēks drīkst bū ievēlēts saeimā
2. Ja saeima pati sevi atlaiž, tad šie cilvēki nedrīkst sevi tikt ievēlēti nākamajā saeimā...
Publicēts: 30.01.09 15:56 labots
 citēt
Oskarz:Annirs.. bez aizvainojumiem.. man ir viens pazīstams cilvēks, kas dzīvo dziļi laukos, mīl nodarboties ar litrabolu, lielākoties informāciju iegūst no baumām, preses un medijiem..
Un no viņa esmu dzirdējis līdzīgus tekstus, kā tavējie un vēl dažu labu šeit.. :)
Varbūt man tiešām ir jaunības maksimālisms, bet man nu noteikti nav pusmūža krīzes nestais pesimisms :)

Oskarz - Reizēm 100% identiskus uzskatus tavējiem arī izsaka daži, man par nožēlu personīgi pazīstami, deklasēti elementi.
Un runājot par dārgajiem projektiem - gribi teikt, ka nevarēja lētak un kvalitatīvāk, piemēram, uzcelt dienvidu tiltu?
Vācijā, kur sviestmaizes sen nav, par 10 miljoniem Eur uzprojektē STARPTAUTISKO lidostu - milzīgu ēku un inženiertehnisko būvju kompleksu, kam jāatbilst dažādām aviācijas, ergonomikas, valsts drošības, darba aizsardzības, utt utjpr. prasībām.
Mums par 6,7 mlj latiem projektēšot akustisko Koncertzāli...
Publicēts: 30.01.09 15:59
 citēt
Protams, ka varēja..
Mēs visi varējām savādāk rīkoties..
Publicēts: 30.01.09 16:01
 citēt
palaidniex:
Oskarz:Annirs.. bez aizvainojumiem.. man ir viens pazīstams cilvēks, kas dzīvo dziļi laukos, mīl nodarboties ar litrabolu, lielākoties informāciju iegūst no baumām, preses un medijiem..

Oskarz - Reizēm 100% identiskus uzskatus tavējiem arī izsaka daži, man par nožēlu personīgi pazīstami, deklasēti elementi.
Un runājot par dārgajiem projektiem - gribi teikt, ka nevarēja lētak un kvalitatīvāk, piemēram, uzcelt dienvidu tiltu?
Vācijā, kur sviestmaizes sen nav, par 10 miljoniem Eur uzprojektē STARPTAUTISKO lidostu - milzīgu ēku un inženiertehnisko būvju kompleksu, kam jāatbilst dažādām aviācijas, ergonomikas, valsts drošības, darba aizsardzības, utt utjpr. prasībām.
Mums par 6,7 mlj latiem projektēšot akustisko Koncertzāli...

Arī bez Dtilta šmuces gana
Publicēts: 30.01.09 16:05
 citēt
Es tikai minēju dārgākos piemērus. Es pēc dažādiem faktiem zinu, kādu apmēru bardaks darās dažādu ministriju un valsts aģentūru vai valsts dienestu iekšienē.
Itka katrā konkrētā gadījumā - sīkums, bet summējot visus sīkumus izveidojās TIIIK MILZĪGA neloietderīgi notērētas naudas massa, ka pat sapņos nav rādījies...
Mani reizēm pārņēma neizpratne - kā vispār tik neekonomiski un neadekvāti rīkojoties šī valsts vēl nav nobankrotējusi...
Publicēts: 30.01.09 16:09
 citēt
OskarZ,
patiik man tavi teksti un esmu Tavaa pusee, bet zin, nav veerts ciiniities ar veejdzirnavaam - da nepieraadiisi Tu citaadi domaajoshiem savu taisniibu ;-((( Velti izteereets laiks un energjija. Tas ir apmeram taa, kaa striideeties par Dievu un ticiibu .....

Mono, bet Kjirsons ir staavejis blakus pankuukaam - kaa nekaa izbijushais baarmenis ;-)
Publicēts: 30.01.09 16:11
 citēt
palaidniex:Es tikai minēju dārgākos piemērus. Es pēc dažādiem faktiem zinu, kādu apmēru bardaks darās dažādu ministriju un valsts aģentūru vai valsts dienestu iekšienē.
Itka katrā konkrētā gadījumā - sīkums, bet summējot visus sīkumus izveidojās TIIIK MILZĪGA neloietderīgi notērētas naudas massa, ka pat sapņos nav rādījies...
Mani reizēm pārņēma neizpratne - kā vispār tik neekonomiski un neadekvāti rīkojoties šī valsts vēl nav nobankrotējusi...

nu jau ir :)
Publicēts: 30.01.09 16:13
 citēt
palaidniex:Mani reizēm pārņēma neizpratne - kā vispār tik neekonomiski un neadekvāti rīkojoties šī valsts vēl nav nobankrotējusi...

Vai tad vēl nav?! :)
Publicēts: 30.01.09 16:13 labots
 citēt
Ne tikai valsts, bet arī cilvēki rīkojās neadekvāti ekonomiskajai situācijai.. Ņēma kredītus pa labi un pa kreisi balstoties uz NĪ tirgus un lielu iepludinātu finansu līdzekļu uzpūstu ekonomiku. Visa ekonomika balstījās uz nepamatotām cerībām un aizņemtu naudu. Milzīgs patēriņa tirgus, niecīgs eksports.. IKP veidoja uzaudzēta nekustamā īpašuma vērtība. Kas uzaudzēja šo vērtību? Arī valdība?
Ekonomiskā recesija bija paredzama un neizbēgama. Piekrītu, ka valsti var vainot nepilnvērtīgas ekonomiku ierobežojošas politikas veidošanā.. Noteikti ir arī citas kļūdas.. Bet nevar visās savās problēmās vainot valdību.

P.S. Tikko valsts sāka iejaukties kredītu tirgū (lai arī tas jau bija par vēlu) ar ierobežojumiem, pirmajā momentā tak arī visi uzreiz kritizēja - "stulbā valsts, kāpēc ierobežo, traucē tikai biznesam utt"
Publicēts: 30.01.09 16:13
 citēt
dansiga:OskarZ,
patiik man tavi teksti un esmu Tavaa pusee, bet zin, nav veerts ciiniities ar veejdzirnavaam - da nepieraadiisi Tu citaadi domaajoshiem savu taisniibu ;-((( Velti izteereets laiks un energjija. Tas ir apmeram taa, kaa striideeties par Dievu un ticiibu .....

;-)

Dansiga laikam arī pārāk tuvu tiem "siles vīriem", lai pret viņiem purpinātu.
Kā citādi izskaidrot tās rozā brilles ne gluži skuķa vecumā?...:)
Publicēts: 30.01.09 16:40
 citēt
Oskarz:Milzīgs patēriņa tirgus, niecīgs eksports.. IKP veidoja uzaudzēta nekustamā īpašuma vērtība. Kas uzaudzēja šo vērtību? Arī valdība?
Ekonomiskā recesija bija paredzama un neizbēgama. Piekrītu, ka valsti var vainot nepilnvērtīgas ekonomiku ierobežojošas politikas veidošanā.. Noteikti ir arī citas kļūdas.. Bet nevar visās savās problēmās vainot valdību.

Nu mīlīt - sabrauci mazliet auzās...
Puis, esi kādreiz mēģinājis pastrādāt privātā uzņēmumā? Esi kādreiz mēģinājis kredītus izsist ražošanas vai uzņēmuma attīstības vajadzībām?
Salīdzinājumam pateikšu - 20 gadīgam šmurgulim, kas strādā neoficiāli celtniecībā kredīā paņemt Tubaru WRX bija elementāri, kā arī paņemt 100 kLs vērtu dzīokli ar pirmo iemaksu Ls 1000 un pamatsummas atlikšanu uz 2 gadiem, jo valsts PAR VĒLU pieņēma likumus, kas lika kredīiestādēm izsniegt kredīus pēc VID izsniegtas izziņas par ienākumiem.
Kad bija ekonomika jādzesē "treknajos gados" ceļot PVN un apliekot ar nodokļiem spekulācijas nekustamā īpašuma tirgū - kas to s likumus raksta - paši kredīņēmēji?
Nu lūk - visiem privātajiem dēļ nereglamentētas sistēmas kredīus dalīja pa labi, pa kreisi - uzņēmējiem, salīdzinoši, saņemt kredīus bija nenormāli sarežģīti.
Tākā nejauc kredītus uzņēmējdarbībai ar patēriņa kredītiem.

Rīgā katru mazo uzņēmēju ar frekvenci reizi 2 mēnešos apmeklē 2 reizes dažādas komisijas VID, SAnepid un vēlkādi dienesti par sīkiem pārkāpumiem drāžot kā negudri, pierādot savu varenību. Par nebūtiskām kļūdām grāmatvedībā liek nenormālus (neadekvētus) sodus, NEKĀDI neveicināja reģionālās uņēmējdarbības rašanos. Ar likumiem lobēja, tikai Mākoņtēviem piederošus lieluzņēmumus nekonkurentā pozīcijā nostādot vidējos un mazos uzņēmējus. Utt.

Valsts pat nav noteikusi prioritāros darbības virzienus.
Dēļ nenormālās ES un birokrātijas prasību ievērošanas pie mums ražošana sastāda tikai 10% no IKP.

VID darbība reizēm ir apšaubāma, jo kad jāpacīnās par lieliem nodokļu miljoniem - VIDs ir bezspēcīgs un bezzobains, bet pamēģini kaut par santīmu nokļūdīties savā nodokļu deklarācijā...

Un kur palika itkā visiem vienādais, bet dažiem meērtais likums par 100% iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu?

man turpināt?
Publicēts: 30.01.09 16:40
 citēt

Oskarz, mani kanāli ir cilvēki, kas par politiku un valdības darbu nevelk paralēles ar sporta spēlēm ;)
Un nekas šajā Tavā tekstā mani nepārliecināja, ka Tev ir kaut mazākā nojausma par to, kas tur notiek, ja vien apzināti netēlo naivu puisēnu, kas platām acīm skatās uz Godmaņpapu un viņa savilktajām uzacīm un svēti tic viņa apgalvojumam, ka "mums ir plāns" un "mēs visu kontrolējam";)
Publicēts: 30.01.09 16:41
 citēt
Friidis:
Oskarz:Annirs.. mm.. labi.. kāda Tev ir izglītība?

Izskatās, ka sākas "sitieni zem jostas vietas", ja nav ko pa lietai iebilst...:)))

Oskarzam raksturiigi, ja kas :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8