Neviens ar viniem nebaida. Tas, kas riko sho tikshanos, man privati varetu atsutit kontaktus, es tad talak nodotu shim cilvekam. vai vinjam bus interese - nav mana teikshana.
un ministru aizstavji - pameklejiet google tadus terminus ka corporate governance. LV, shkjiet, par tadiem neviens nav dzirdejis.
Karlis70 - tas ir tikai piemērs no dzīves. Un reāls, jo krīze skar visas nozares un ir jāmeklē risinājums. un tikai tad kad vairs ar īdēšanu galā netiek, tad atceras,ka ir ministrs kam var visu pēdējā mirklī uzgrūst. žel, ka nesaprati. Kā arī to, ka no vienas puses ir tautas bļaušana par ierēdņu armiju, no otras puses pavisam reālas situācjias ar reālām sekām- arī bezdarbu............................
Aitiņa, tu taču neteiksi, ka ierēdņu armija ir radījusi kaut vienu darba vietu, kurai algu nemaksā no to cilvēku nodokļiem, kas reāli rada pievienoto vērtību?
Ceru, ka Tu nedomā, ka valsts aparātā strādājošie arī ir nodokļu maksātāji?
netjan:Ux , ka visi sacepušies , īsti Letiņi , īsti Letiņu strēlnieki , ka tik revolūciju uztaisīt , ka tik logus padauzīt , ka tik kādu pamēdit vai pa purnu sadot ..................................... Bļi, fotoblogs ir publisks web un , ja ir tāds xobijs , tad arī cilvēks šeit atrodās , katram mums ir sava ute ko te varētu ķidāt no priekšas un pakaļas ............................... Vislielakie smiekli par to ka netiek jau runats par foto , bet mēda cilvēku............... , tas ko, kā ar ko , cik bieži un kapēc ........ nav jautājums kas šeit jāķidā .............. Bet pārējiem neapmierinātiem varu ieteikt , nav ko ņaudet ir jāstrādā, no ņaudēšanas un cilvēku ķidāšanas nekas neradīsies !!!!! Es neko nesaprotu no politikas, neesmu ne tiesīgs ne arī pareizi spējīgs spriest par ZM un citiem ministriem, kā arī par SCHNirks darbu, jo patiesībā mēs neviens īsti nezinām, kas ir kā ieliktenis un kas kā pavēles pilda , bet runāsim šeit par un ap foto , NU VISMAZ ŠEIT RELAKSĒSIMIES NO DRŪMĀS IKDIENAS !!!!!!!!!! Neaistāvu un nemēdu nevienu , vienkārši aicinu nejaukt mūsu xobijos POLITIKU, bet tas neliedz politikāņiem ( arī sliktiem ) aizrauties ar xobiju !!!!
tā kā mana ikdiena, par laimi, nav TIK DRŪMA tad atļaušos spamot arī turpmāk, bet relaksēties tur, ārā. Tikai sakarīgākās nodarbēs
Karoč, pofig... tas viss tiešām nav neko daudz saistīts ar foto Ja schn grib izstāstīt savu dzīves gājumu personīgi, tad kad būs Liepājā, lai dod ziņu... karlis.jozeps@gmail.com
domāt jau var ko grib, bet arī ierēdņiem no algas atvelk nodokļus: bet to jau es esmu sapratusi ,ka fotoblogs ir forums, kur pulcējas ļaudis, kas maksā nodokļus par katru saņemto kapieku- par katru foto un katru kažu bildi. Super!!!!!!!!!!! arī citās nozarēs šādus nodokļu maksātājus! Visi uz VID....
diskusija jau sen ir par valsti, nevis atsevishkjaam personaam...
aitinaa, rupji piesviedu - paarskataamaa pagaatnee, ciik taalu man te sameetaatas deklaraacijas - esmu samaksaajis nodokljos 60 stabus, plus aptuveni kaadus 20 stabus pvn. no valsts esmu sanjeemis shajaa laikaa divus beerna dzimshanas pabalstus, 0 slimiibas lapas, nodoklju atmaksu neesmu nekad pieprasiijis, sab. transportu izmantoju reti. Valsts, in general man nevar nodroshinaat nevienu pakalpojumu! (un mani interesee konkreeti - beernuaarzs) ps - aploksnee nav bijushas algas, nevienu foto nekad neesmu paardevis...
un pie visa taa sanaak, ka es esmu tas idiots, kas neko negrib dariit valsts labaa, ka es tas antinsh kas pats taadus ieveelejis, un tagad es veel negribu klausiities demagogjiskus attaisnojumus????
domāt jau var ko grib, bet arī ierēdņiem no algas atvelk nodokļus:
Aitiņa, bļaha, nu nenocietos!!!!!
Kurā klasē tu mācies? Ierēdņiem atvelk nodokļus, bet viņi tos nemaksā, jebkurš lats, ko valsts iestāde saņem ir nopelnīts privātajā sfērā!!!! Tā ir tikai virtuāla naudas kontēšana ierēdņu soc iemaxas, alagas nod. utt. pārbīdot to pa grāmatvedības ailītēm...
savā darbā / privātā uzņēmumā, turklāt / maksāju visus nodokļus, kas jāmaksā. Tagad palika vieglāk ap dūšiņu ? Un vai tagad man ir izsniegts mandāts sarunas turpināšanai ?
Beidziet, Schnirks te naf vainīgs, jāķer ciet finanšu ministrs, un jāsāk pētīt viņa hobiji jo Latvijas zemnieki MĀK!!! izaudzet (lauks. min. kompotence), bet nemāk pārdot (finansu min. kompetence). Lauks min nevar ierobežot ar progresīvo nodokli mākslīgos cenu cēlājus un iepirkuma maksas apgriezējus, un brīvajā tirgu naf citas metodes piespiest nelikt 100% un vairā% uzkūlumu. Bet zemnieku liela vaina, ka pa šo laiku ir sapirkuši superjaudīgu, dārgu tehniku un visu citu, kas vajadzīgs izaudzēšanai, bet aizmirsa tādu sīkumu, ka apvienoties un radīt savus pārstrādes uzņēmumus, kuri nebaros no malas pielīdušos liekēžus pārtikas ķēdē. Zemnieki palika dzīvot pie tā , ko LIELIE (pārstrādes uzņēmumi) atmetīs... bet tie ir ieciklēti uz lielu peļņu, kura nedrīkst būt mazāka kā iepriešējā gadā un cieš pircēji un ražotāji.
Tiem, kuriem ir galaprodukcijas ražotne savai produkcijai uz šodienu dzīvo labi!
Bet parstrādes kombināti dzīvo pēc lozunga- kur auni, tur cirpējs... un Latvijas laukos daudz aunu... arī pilsētā.
Bet Schnirk, ja gribi organizēt tikšanos paņem vēl līdzi deviņus , jo tautas gudrība saka, viens muļķis uzdod tik daudz jautājumu, ka desmit gudrie naf spējīgi atbildēt. un es arī būšu jautātāju pusē sēdošais
Dansinga cilvēki iedalās divās daļās, tie kuri nopelna naudu nodokļiem un tie, kas šo nopenīto naudu iztērē...un es nesaku, ka tērētāji visi slikti vai ka tiek tērēts tikai nepareizi... Nebūt ne....
Taču! Ja nu kāds strādā par manu naudu, manā labā un es viņam maksāju algu, tad lai ir tik mīļš, un savus hobijus realizē no darba brīvajā laikā... viss ir ļoti vienkārši un nekjā personīga... Ja Tu un aitiņa un vēl kāds šo vienkāršo domu neuztverat, tad jābrauc dzīvot uz Turkmenistānu, Putina Krieviju vai kaut kur tur...
Haiduks:Bet Schnirk, ja gribi organizēt tikšanos paņem vēl līdzi deviņus , jo tautas gudrība saka, viens muļķis uzdod tik daudz jautājumu, ka desmit gudrie naf spējīgi atbildēt. un es arī būšu jautātāju pusē sēdošais
Tad jau Schnirkam jāņem līdz vismaz 10, lai būtu kopā VAIRĀK par 10 (kas ir tas lielums, kas ir par mazu, lai atbildētu).
Karlis70-necepies,tādu ir daudz un daudzi no tādiem domā,ka pateicoties viņu nodokļiem tiek uzturēta valsts. Par nodokļu maksāšanu-pacentieties saskaitīt cik daudz tiek samaksāts tajos,visus kopā,akcīzes,pvn,sociālos,transporta,ceļa,ienākuma,dabas resursu un vēl visādus obligātos izdevumus,kurus nosaka likumdošana.Tad paskatieties cik efektīvi nodokļu nauda tiek apsaimniekota un sapratīsiet par ko ir runa.Interesants fakts,ka kādreiz 1/10 daļu no cilvēka ienākumiem uzskatīja par pietiekošu,lai uzturētu valsti un iedzīvotāji nekļūtu pārmērīgi turīgi.
ekoists:Karlis70-necepies,tādu ir daudz un daudzi no tādiem domā,ka pateicoties viņu nodokļiem tiek uzturēta valsts. Par nodokļu maksāšanu-pacentieties saskaitīt cik daudz tiek samaksāts tajos,visus kopā,akcīzes,pvn,sociālos,transporta,ceļa,ienākuma,dabas resursu un vēl visādus obligātos izdevumus,kurus nosaka likumdošana.Tad paskatieties cik efektīvi nodokļu nauda tiek apsaimniekota un sapratīsiet par ko ir runa.Interesants fakts,ka kādreiz 1/10 daļu no cilvēka ienākumiem uzskatīja par pietiekošu,lai uzturētu valsti un iedzīvotāji nekļūtu pārmērīgi turīgi.
Dulais, nepiemini viduslaikus, tad + vēl bija inkvizīcija Bet te ir piemērs, no kurienes latvijā radies mistiskais % 10, un kas šo prcentu nesaprot, tam grūti
Vēlreiz par nodokļiem-šobrīd esmu izvēles priekšā,jāmaksā PVN valsts kasē,vēl neesmu saņēmis no partnera apmaksu un nezinu kad saņemšu,jāsamaksā strādniekiem darba alga,kura varētu būt prioritāte?
ekoists:Vēlreiz par nodokļiem-šobrīd esmu izvēles priekšā,jāmaksā PVN valsts kasē,vēl neesmu saņēmis no partnera apmaksu un nezinu kad saņemšu,jāsamaksā strādniekiem darba alga,kura varētu būt prioritāte?
Haiduk, Tevis teiktajaa ir absoluuts kompots, rosols utt. Tu, pirmkaart, nesaproti laikam, ka Roze reaali ir vienas no partijaam, kas ievedushas LV kriizee (politiskajaa un ekonomiskajaa), vadiitaajs - jaa, ZZS. Nekompetence no TP viena no ministriem, kas peec savas politiskaas darbiibas, shkiet, atveers sveshvalodu apmaaciibu centru, ir acu aizmaaleeshanai un uzmaniibas noveershanai. Faktiski LV ir parakstiijusies uz milziigaam saistiibaam, kuras nav pamatojushi - nav bijusi nekaada diskusija, kuraa ieveeleetie Saeimaa, izvirziitie MK cilveeki pamato un skaidro ne tikai to, kas ir ar valsti noticis, bet gan to - kaapeec tas ir noticis. Un taalaak - nav skaidrojums par to, kaapeec nesamazinaaja uzbliidusho valsts paarvaldi - nez cik tur simti valsts organizaaciju (VSIA, VAS, centraalais aparaats, padomes, valdes utt), nesamazinaaja visaadas preemijas, nepamatotus izdevumus, neaptureeja megaprojektus, nepaarskatiija atalgojumus, bet gan sit pa iedziivotaajiem un privaato sektoru - palielina PVN, samazina liidz minimumam krediteeshanu utt. Paskaties peedeejo Kas Notiek Latvijaa - Rimshevics labi tur runaa, arii Tirdz.Kamera un Gavrilovs labi runaa, bet muusu valdoshaa klikje neklausaas, nesaprot un grib turpinaat zagt valsti. Par to liecina kaut vai neveeleeshanaas mainiit veeleeshanu likumu, vai ierobezhot priekshveeleeshanu kampanjas utt. Bet vinjam pietiek veel nekauniibas shaadaa laikaa ziimeeties par teemaam, kuras ar tieshajiem, un slikti pildiitajiem n gadu garumaa darba pienaakumiem ir absoluutaa pretrunaa. Uzmaniibu sagribeejies chaliitim
Otrkaart - visa valdoshaa koaliicija gadiem ilgi ir piekopusi legaalu valsts izzagshanu - kas izpauzhas sev un sev pietuvinaato fizisko un juridisko personu intereshu paarstaaveeshanu ar likumdeveeja tiesiibaam. To sauc par alternatiivo demokraatiju, kad var interpreteet lietas, likumus, situacijas, peec partejiskaas piederiibas un macinja biezuma. Palasi Vitas Matiisas raxtus, palasi, ko par muusu valsti saka Obamas ekonomikas padomnieks un Nobela preemijas ekonomikaa ieguveejs. Mums prognozee otras Argentiinas likteni un taads Roze, kuram nav vispaar nekaadas saprashanas, ar ko atshkjiraas politikjis (arii uzplaukuma gados un kriizes laikos) no fotoamatiera, chatista, kibertelpas muuldeetaaja utt - ja reiz esi uznjeemies milziigo atbildiibu visas tautas priekshaa, tad esi nevainojams, ar visu savu buutiibu paraadi, ka visu sevi atdod darbam, vai atkaapies un turpini dariit to, ko veelies. Repshe un gleznoshana, Godmanis un radio SWH vaaja liimenja diizhejoshana un Queen un bungoshana, Birks un visi citi un ASK speelju apmekleeshana utt...nu nav vinjiem nekaadas sajeegas par to, kas ir politiskaa atbildiiba, eetiskaas normas utt. Btw - kameer vinji uztur pie dziiviibas savus hobijus, tikmeer KNAB vadiitaaja izveele ilgst jau meeneshiem ilgi. Policijas darbs tiek vaajinaats, ugunsdzeeseejiem reakcijas laiks ir ~1h!!!!!!!, jo samazina neizveerteejot prioritaates (demokraatija, tiesikums, labklaajiiba, droshiiba), bet visus, bez iznemuma par 10-20%. Tas ir aprobezhoti un Roze ir viens no tiem, kas to dara, savaa ZZS uzturot koaliicijas vienotiibu.
Treshkaart - tas, ko Roze un Godmanis arii shodien nodemonstreeja zemniekiem, beigsies ar traktoriem Riigaa, jau driizumaa. Un ilgterminjaa, tas, ko valdoshaa koaliicija ir izdaruiijusi pret muusu valsti ir mazaakos apmeeros raxturojams kaa genociids pret latvieshu tautu un taas veertiibaam, nomainot to visu pret alkohola, cigareshu, azartspeelju, intiimpakalpojumu, narkotiku, visatlautiibas veertiibaam. LV, atkal atsaukshos uz jauko Rimshevica alegoriju, atgaadina sliiceeju, kura dziiviibas glaabshana ir 3-4 minuushu jautaajums, peec izvilkshanas no uudens....izskataas, ka valdiiba, parlaments un prezidents nesaprot, cik daudz muusu valstii buus sliikstosho, kad ekonomika, kura reaali balstaas uz 300-400 uzneemumiem, un ar tiem saistiitajiem mazajiem un videejiem uzneemumiem, saaks brukt kaa domino kaulinji, salikti staavus rindinjaa, viens peec otra. Lauksaimnieciiba ir viena no valsts pamatnozareem, un kameer LT veiksmiigi dziivo ar savu produkciju muusu tirguu, tikmeer muuseejos taads Roze n gadus no vietas nav speejis padariit par konkureetspeejiigiem. Valstij tas ir jaadara - jaaiet pie zemniekiem, nevis jaagaida, kad zemnieki naaks pie valsts. Taa ir fundamentaali atshkjiriiga domaashana. kas piemiit visiem old-school cilveekiem, kas, diemzheel, vada muusu valsti uz upi, kura strauji dodas uz uudenskritumu....
Kaut gan fotobloga iemiitniekiem arii tad buus ko focheet.....jo ikdienu redzeesim tik spilgti kaa Remarka graamataas izskatiitos notikumus par peeckara depresijas paarnjemto Vaaciju....
un tikshanaas ar to, taa saucamo ministru, jau iisteniibaa ir bezjeedziiga, tas cilveeks ir taalu no realitaates, un, pat, ja veel arii saprot reaalo Latviju, tad ir uztreneejis meloshanu, cinismu, demagogiju tik augstaa liimenii, ka no shiis sarunas neviens fotoblogietis, kam ruup muusu valsts naakotne, neko neieguus. Taa nebuus diskusija, jo uz to shis, taa saucamais ministrs, un vinjam liidziigiem, nav gatavs. "Nekaa Personiiga" vienu nedeelju raadiija, ka 30.dec. Latvijas Valsts Mezhi pienjeemushi leemumu ziedot Uvim Slakterim neskaitaamas naudinjas, taa teikt, lai reklameetu LVM pasaulee, bet, kad zhurnaalisti jautaaja taa saucamajam ministram, lai skaidro - vinjsh teica - suutiet rakstiski juusu jautaajumus. Vinjsh nesaprot, kas ir tauta, kas ir valsts, kas ir Satversme, kas vinjam, kaa ministram, ir jaadara. Negrib vai nezin atbildeet uz neertiem jautaajumiem. Un mees taadus vareetu uzdot daudzus un dikti.
Un mees tachu visi lieliski zinam, ka, ja sudu aiztiek, tas saak smirdeet....
LOSP un vairākas citas zemnieku organizācijas ir paziņojušas, ka gaida M. Rozes demisiju - lūk jums nozares pārstāvju viedoklis. Un braukšot lauku ļauži uz mūsu metropoli, ar visu sūdmucu, tā ka sargās........
aitinaa:un valsts iestādes vispār ir liekas, vai ne? kā parasti - ko grib tauta- ļaujiet mums dzīvot ( lasi - neievērot likumus.............................)
Aitinaa.Tak liecies mierā,es te tikai Dansigai iespamoju Tas Ps tikai,lai nerastos iespaids ka mani valsts algo! Un man patiešam atvelk pilnīgi visus nodokļus pilnā apmērā! Tas nu tā,ja pa nopietno,ļoti daudz kur +++ And So,briesmīgākais manuprāt ir tas,ka var atlaist saimu,valdību un t.t.,tikai vietā jau nav ko likt!!! Tāpēc es labāk neiedziļinos,bet bildēju.Tas ,ka izteikšu kaut kādu savu viedokli,un vēl te blogā,tiešam neko nemainīs!
Palasīju mazliet... Pazors džungļiem... Vrode it kā pieauguši cilvēki, tikai brēc kā zīdaiņi. Mans sakāmais tālāk gan attieksies uz visiem cilvēkiem, kas ir zem 35 gadiem, jo tie, kas otrpus šai barjerai, dzīvoja un skolojās pa citai metodei. Kādu tas aizskars personiski, kādu it nemaz, bet zinu droši, ka tagad es šiem suņiem glaudu pret spalvu. Godīgi sakot, konkrēti apnicis lasīt visas šīs letiņu pīkstēšanas un īdēšanas ceremonijas (vienkārši līdz nelabumam) tāpēc cenšos neskatīties ziņas, cenšos nepiedalīties politiskās un provokatoriskās diskusijās... un jūtos labi, bet nē, vajag arī te iesmirdēt kādam neapmierinātam pīkstulim. Nu taču izglītotu cilvēku portāls šķita... (nerunāju par bērniem, bet gan par pieaugušajiem) dzīves pieredze, darbs utt. Māksla prasa domāšanu... un konkrēti fotomāksla, jo te neviens jau īsti ar lomogrāfiju un ķap-ļap nenodarbojas no tiem atpazīstamajiem autoriem, bet īd kā zīdaiņi... Man uz to viens sakāms - kāda tauta, tāda valdība.
Tiem, kam grūti būs sagremot, es izklāstīšu vienkāršāk... Jūs to esat pelnījuši (ņe daj bog tagad apvainosies Annirs vai vēl kāds altruistiskais nodokļu maksātājs - es arī tāds esmu) Te neiet runa par godīgiem pilsoņiem, bet gan par to vairākumu, kas ļāva sevi līdz tam nolaist (atļāva izzagt valsti) Kā izzagšanas process notiek ? Tas man šķiet ir labi redzams... Par ministriem es neko neteikšu... Es labi zinu, ka , ja jebkurš no mums tur augšā tiktu, grābtu to visu tādiem pašiem zobiem... Tāpēc politika mani neinteresē... vēl jo vairāk mani nerausta tā trulināšanās TV kanālos no politologu puses... splošnaja smadzeņu skalošana... ar jums runā, kā ar bērnudārzu un jūs mājat galvas. Izrubījiet uz nedēļu TV ziņas , nelasiet internetā neko un avīzēs, izejiet ielās un paskatieties, kas notiek... Taps skaidrs. Man patīk vērot u ndaru to jau labi sen... un cenšos neļauties stulbām provokācijām. Kāpēc latvieši ir pelnījuši tādu likteni? Tāpēc , ka viņi ir vāji... tieši tā... Stiprumu nenosaka tas, ka viņi izturējuši 700 gadus dažādu jūgu... tas tikai parāda pretējo. Tas pats notiek mūsdienās... Letiņiem pašiem par savu valsti nospļauties un katrs tam atradis jauku attaisnojumu, tobiš krievs man kaimiņos dzīvo, tobiš man pagalmā kāds kaudzi mūždien atstāj, tobiš Roze un Godmanis slikti ministri. Daudzi vēl atļaujas muti virināt kaut kur no ārzemēm...Un tā tā pasaka iet un iet uz priekšu u ngals tai drīz pienāks klat... es jutīšos priecīgs. Īrijā par latviešiem neko labu nerunā... dzerstelīgi un ar noslieci uz bidlismu... kā jau bidlām pienākas. Mans savārstījums šeit tiešām zaudē jēgu, tāpēc, ka te grūti ar kaut ko sākt vai beigt, jo viss tas ir viena liela traģēdija. Šīs tautas stulbums un necieņa pret pašu zemi. Piemērus sākšu saukt un to būs daudz... visparastākais... kāpēc latvietis iedomājas, ka sabiedriskajā transportā viņš var braukt par brīvu , pie ta, ja viņš nestrādā... ? Tādu ir pa pilnam... zaķu ir daudz... Un bija aju sen. Man savā augstskolas grupā no 100 cilvēkiem labi ja uz pirkstiem saskaitīšu, tos kas godīgi pērk biļetes. Pārējie mauc vaļā līmi uz parastajām un dzēš kompostrējumus, citi mēnešbiļetes pārlīmē. Tie ir studenti. Tie vēl ir tie, kas no vecākiem ir atkarīgi un viņi pat īsti nejūt, kā pa makiem sit krīze, bet jau mauc vaļā. Tas parāda tautas garu. 1998. gadā pazīstamam cilvēkam ar sadzīves tehniku parādījās iespēja dot uz līzinga preces (tā laika hīts tas bija) Likumdošana nebija īsti sakārtota, bet viss gāja caur parastu līgumu, kur skaidri un gaiši iepazīstināja klientu ar to, kādai ellei viņam būs jāiet cauri, jo procenti sasummējās normāli. Viņi ar labu gribu - galvu māja- ņēma un parakstīja. Tikai maksājumu neviens veikt tā īsti negribēja, kāmēr nesāka pa dzīvokļiem piestaigāt ar tiesu izpildītājiem un burtiski "juridiski" izsist laukā visu... Daudzi bija tādi, kas pat pamanījās bēgt ārpus valsts... Parasti iedzīvotāji un kruķīja shēmas. Kad prasīja, kāpēc netiek maksāts nekas, atbilde visiem vienāda "Ko tad es ar tiem 60 latiem menesī"/// Neviens viņus uz līzingu nespieda. Gāja ņēma, meloja , ka tik pagrābt, kad paņēma aiz pautiem, tad sāka kviekt kā cūkas.
Tas pats attiecas uz musdienu kredītiem... sacerējās kļūt bagāti tikai tāpeč, ka viņiem ir privilēģija (viņiem ir nekustamais īpašums) Redziet viņš pelnījis to lielo procentu uz šo spekulāciju, jo viņa riska ķīla ir viņa hipotekārais kredīts un ieķīlātā omes māja... Bravo... Tas ir vairums. Es vēlreiz uzsveru, ka neiet runa par godīgajiem pilsoņiem. Iet runa par lopu baru. Un to arī valdošā kliķe izmanto. Rada apstākļus, lai ārzemju valūta šeit ieplūstu (īru dunduki viens aiz otra sasūta teju vai 60 miljonus liekas valūtas) apsveicu, pomošņiki hrenovi. Tā vietā, lai te strādātu visi savas vagaru nopērtās dirsas aivilka uz ārzemēm, sēdēt citiem uz kakla... Te nāk arī nākamā problēma. Izglītība. Nevis tagadējā izpratnē, bet tādā, kādā tai vajadzēja būt. Kāpēc mūsdienu studenti ir tik truli? Atbilde - audzināšana. Liela daļa vecāku, kuri padomju laikos tika ekspluatēti pa grašiem ,kāmēr tāpatās kliķe dalīja naudu sev pa kabatām (Hvaķik kopeiki ščitaķ god ot goda. Staņ deputatom - voruj u naroda) izdomāja, ka viņu bērniem jādod tā iespēja, ka viņi arī pelnīs tā, kā tie ekspluatatori. Kļūs par pilntiesīgiem kapitālisma locekļiem - taisīs biznesu. Paskatieties cik daudz mums biznesa augstskolu, cik daudz politoloģijas institūtu, ci kdaudz vēl visādu biroja-žurku iestāžu. Tāds biznesmeņu lērums (jā - esmu viens no tām žurkām) , ka tik saturies - a ko tad nodarbinās? Nu it kā jau varēja būt individuālie komersanti, bet neviens tā īsti ne podus taisīt prot, ne zāli pļaut, ne no galdniecības ko sajēdz. Aj - pohuj, iesim tur, kur mazāk jāmācās. Un tad visi duj uz komunikācijām un ekonomistiem. Paliek tikai daži, kas kaut ko dara. Kaimiņvalstī, lai arī cik jocīgi, bet vēl izskatās, ka valda sociālisms. Tur nav kā šeit. Tur, lai tiktu augstskolā, ir jāmācās... Un no armijas tur neaizbēgt... ātri ieaudzina raksturu (bet rkeivu tauta diemžēl tikpat stulba kā šī) un, ja augstskolā netiec, Tevi momentā sūta uz tehnikumu, kur disciplinēti izmāca par elektriķi, traktoristu utt utt un ražošana turpina savu darbu. Turpretim šeit katrs otrais dirseļmute ir ar diplomu. Kuļtunij čelovek, kā sacīt jāsaka, tikai no viņa ņe riba, ņe mjaso... Pilnīgi nederīgs cilvēks... Un šeit vainot var divas puses. Nesakārtoto izglītības sistēmu un izlaidīgos studentus... Jo reti, kurš tur mācās ar nolūku izmantot to turpmāk dzīvē. Vai nu zubrās dēļ atzīmēm, vai vienkārši atlaiž un nokārto abi kak... Iet kur nu kurais. Frizieri pabeidz būvniecības fakultāti, šoferi pabeidz ekonomistus utt utt. Tāpēc, ka pa pilnam šo biznesmeņu mums saradies. Neviens neko vairs negrib darīt. Šie ar diplomiem apveltītie nāk uz darba vietām un pasniedz sevi, kā speciālistu, kurš zem 1000 Ls nestrādās. Tikai viņš arī pa 200 Ls nav vajadzigs... jo māk tikai dibenu urbināt... un kancelejas preces salikt pa plauktiem. Daudzi izdomājuši krīzes laikā pastirpināti loterejas spēlēt un ņemt BIG kredītus, lai automātos laimi meklētu. Pilnīgi bezatbildīga tauta, kas pati izraisija savu inflāciju, kas pati sevi noveda līdz šim suniskajam līmenim. Politiķi arī grib dzīvot skaisti. Viņiem kāds no augšas pasaka, lai patirina gar degunu latvietim kaut ko un visi jau ir ekstāzē... A uz referendumiem ta negāja (nu i pie kājas, ja rezultātus vilto, vai nevilto) attieksme jau redzama. Bijām Vecpiebalgā agri no rīta, kad balsoja par to Saeimas atlaišanas likumprojektu ... agri no rīta. Pa pilsētu jau staigā cilvēki. Domājām - vot narod, tomēr beidzot piecēlies strādāt savas valsts labā. Ne velna. vēlēšanu iecirknī bijām pirmie, lai arī uz elas padsmitu paspējām sastapt. Tādi jūs lūk esat... Un arī tādi kā Ivars un citi olitiķi būsiet, kad tiksiet tur augšā. Iebāziet to savu kareivīgum uvienā vietā un labāk saviem bērniem strādāt iemačiet, nevis skataties neprāta cenu. Kauna traips. Nākotne neko gaišu nesola pie tik apdauzītas tautas.
Bet godīgajiem pilsoņiem iesaku braukt prom - viņi tiešām šeit nav pelnījuši atrasties. Viņiem labākām vietām ja'būt. Bet no Irijas visus slaistus atpakaļ uz šejieni un lai saved kārtībā to, kas viņiem jāsaved... kuģa žurkas.
un populāro profesiju tops runā pats par sevi. ekonomisti, juristi, pārdevēji Maximā, sētnieki. Tā vien prasās, ka vai nu valstī jāieved kārtīgs ārzemju darbaspēks, vai šie visi ekonomisti jāizmētā pa visu pasauli un jāuztaisa jauna republika X
par Īrijas uc valstu slaistiem absolūti nepiekrītu ! Tieši tur lielākoties aizbrauca tie, kuri vēlējās strādāt un strādā. Nevis ļāva sevi drāzt pagasta gaterī pa 250 ls konvertā
NilsS:ja neviens neko nedarīs, tad arī 100% nekas nemainīsies
Es jau daru. Ziedoju naudu foreļu,alatu mazuļu ielaišanai upēs,stiepju ,kad vajag, kilometriem tos pašus mazuļus(lai nākamās paaudzes bez Norvēģijas laša varētu noķert un apskatīt arī kādu vietējo zivtiņu).Regulāri vadāju ar savu transportu ornitologu -ekspertu uz iespējamiem mikroliegumiem(šobrīd praktiski vienīgā iespēja pasargāt mūsu mežus no pilnīgas izciršanas un pārvēršanas par vienkāršu rindās stāvošu koksnes ieguves vietu).Pavasarī sākšu pildīt vienas Eiropas putniem nozīmīgas vietas uzrauga pienākumus un t.t. Nu un kaut kad jau jāpabildē ar ,kaut vai lai blogerus par Latvijas putniem izglītotu. Ja par lauksaimniecību,pietiek ka sievasmātei ar sievastēvu uz laukiem jāpalīdz.
NilsS:ja neviens neko nedarīs, tad arī 100% nekas nemainīsies
Es jau daru. Ziedoju naudu foreļu,alatu mazuļu ielaišanai upēs,stiepju ,kad vajag, kilometriem tos pašus mazuļus(lai nākamās paaudzes bez Norvēģijas laša varētu noķert un apskatīt arī kādu vietējo zivtiņu).Regulāri vadāju ar savu transportu ornitologu -ekspertu uz iespējamiem mikroliegumiem(šobrīd praktiski vienīgā iespēja pasargāt mūsu mežus no pilnīgas izciršanas un pārvēršanas par vienkāršu rindās stāvošu koksnes ieguves vietu).Pavasarī sākšu pildīt vienas Eiropas putniem nozīmīgas vietas uzrauga pienākumus un t.t. Nu un kaut kad jau jāpabildē ar ,kaut vai lai blogerus par Latvijas putniem izglītotu. Ja par lauksaimniecību,pietiek ka sievasmātei ar sievastēvu uz laukiem jāpalīdz.
NilsS:par Īrijas uc valstu slaistiem absolūti nepiekrītu ! Tieši tur aizbrauca tiek, kuri vēlējās strādāt un strādā. Nevis ļāva sevi drāzt pagasta gaterī pa 250 ls konvertā
Nu tie bija tie godīgie... es regulaŗ saņemu ziņas, ka tur jau tagad kā modes kliedziens brauc bidlot... sēž , pīpē, uz pabalstiem visādiem dzivojas. Nu, kas bija godīgi - tie varēja droši braukt. Nenoliedzu. Bet tie, kas neko nemāk, savācās valūtu un brauc šeit "izmaukot" , piedod , atvaino - viņu pie ķēdes un lai mēslus mēš kūtī...