vai kaads var pastaastiit, kas un kaa jaaiestaada, lai zibspuldze nostraadaatu, turot rokaa? LIku zibspuldzei "master" funkciju, bet laikam ar to par maz.
ideja sekojoša, kameras uzstadijumos pie zibenes uzstadijumiem ir noradits kā sobrid darbojas iebuvetā, tur ttl nomaina pret komander mode, iestata grupu, kanalu un tieshi tadas pashas lietas grupu un kanalu zipenei (tieshi kur nezinashu, jo man SB900 viegli) tad kad bildeet gribi, tad iebuvetai zipenei jabut paceltai....man shi sistema patika , bildes smuki sanak
Tur viens klipins par to Nikon C.L.S. sistemu kā no trim zipenem dabon super rezultatu bildejot Mac produktu un tikai ar zipenem, vienai pat filtrs bij uzlikts!
fandango:Liec Slave , tad vajadžetu iet, ja viem aparātam ir iebūvēts palaidējs. Canoniem nav. Tiem kaut ko sprauž klāt blicenes vietā. Man ir divas blicenes, viena uz aparāta, tur ir slēdzis uz Master, otra - uz statīva vai kadam rokā, tur slēdzis uz Slave.
Nikons no iebūvētās ar zipsni palaiž, nedomāju ka tur būtu īpašs cits palaidējs!
ohh jezo. Manuāļus laikam par lepnu liela daļa lai lasītu iesaku 2 filmas Nikona. Nikon Guide To Creative Lighting. 2 dvd diski. Pirmais tiri atstasta to ko var izlasit gramatiņā a otrais jau praktiski visu rāda kā pielietot.
Reiz kaut kur redzēju, ka arī Nikon zibenim jābūt kaut kādā redzamības lokā, gluži aiz kameras šķiet nevarēja, teiksim tumsā zibene vienā istabā un es ar kameru citā nostrādā, tā, ka zibene nav redzama! Pie manām iespējām daudz loriņus nevaru atļauties, tad nu šobrīd sāku ar Nikon, kur jau šis tas iebūvēts! Canon 400D man aizķēra āķi lūpā, bet nopirku Nikon
Nu jā vēlams lai +/- 180 grādu redzamības zonā butu zibenes. ja zibspuldze ārēja ir aiz kameras tad var gadīties arī ka nenostrādā visa tā lieta ar comander mode.
fandango: Es praksē reiz jutu, ka tām actiņām jābūt pavērstām pret kameru.
Tas attiecināms uz jebkura ražotāja infrasarkano modi, bet sb-800 ir arī optiskā mode su-4, kas nostrādā no zibšņa. Saulainā laikā un aiz stūra visas šīs fīčas vairāk vai mazāk sūkā, te der tikai vads vai radio slave.
fandango: Es praksē reiz jutu, ka tām actiņām jābūt pavērstām pret kameru.
Telpās IR stari atstarojas un tādēl "actiņas" var arī nebūt pavērstas pret kameru. Ārpus telpām tikai tiešā redzamībā.
IR ir optiski stari, nevis radio, mēs tik tos neredzam, tie var atstaroties pret spoguli, stiklu, baltu, bet ne jau pret JEBKURU virsmu un JEBKURĀ telpā kā arī JEBKURĀ leņķī. Tiesa, mēs tos varam ieraudzīt, teiksim, nofilmējot ar videokameru. Spektrs mainīsies un mēs tos redezēsim.