forum.gif
Pērku vai aizņemšos telekonvertieri Canonam
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pērku vai aizņemšos telekonvertieri Canonam
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 28.01.09 14:46
 citēt
Gribu iegādāties 2x telekonvertieri (latviski pat nezinu kā īsti nosakut) priekš Canon EF bajonetes.
Lietotu.
vairāk sliecos uz 3 ražotāju, jo Canona konvertieriem nevar uzlikt visus objektīvus.

Cena par 3 ražotāju līdz 70ls par malietotu, jo ebay par 65ls var dabūt jaunus, bet neatnāks līdz brīvdienām

Varbūt kāds var aizdot uz brīvdienām šādu brīnumu, derētu arī 1.4x.

Ja nu kas, tad PM vai andrips(@)gmail.com
Publicēts: 28.01.09 15:08
 citēt
Ha ha CANON gandrīz katram stiklam ir savējais :) Man piemēram mētājās 2x liekas pat nelietots jo der tikai kautkādiem konkrētiem garajiem:)
Publicēts: 28.01.09 15:26
 citēt
Luni, tur jau tā lieta, ka ar Canonu ir neinteresanti.
Ja tev ir lieks, varbūt gribi pārdod viņu.
Publicēts: 28.01.09 15:28
 citēt
runā, ka 100-400 + 2x konverteris nekas labs neesots - kvalitātes ziņā un tumšs jau arī būs.
Konverterus manuprāt jēga lietot tikai fiksiem, vai nu sliktākajā gadījumā gaišajiem zūmiem.
Publicēts: 28.01.09 15:30
 citēt
dosies lapsu medībās? :D
Publicēts: 28.01.09 15:30
 citēt
PS: Luni, forša bilde :)

2x taisa daudz kakas. iesaku 1.4x. Pašam bija Tamron, nav ne vainas. Kanona 2x der tikai baltajām L-kām (jamiem pirmais stikls dziļi iekšā).
Publicēts: 28.01.09 15:37
 citēt
nav jau tā, ka man ir tikai viens stikls :)
vai tad 1.4x Canonam nav tur tas pulķis kas neļauj uzlikt jebkuru objektīvu. Man paziņas ir 2x Sapirkušies.

Labi, var piedāvāt arī 1.4x konvertierus.

Vai kāds var aizdot, ja ne pārdot?
Publicēts: 28.01.09 15:39 labots
 citēt
nu ja ir 100-400, tad kāda jēga likt uz citiem stikliem koverterus? :D
P.S. - lab, ok - makrucim vēl es saprastu :face-angel:
Publicēts: 28.01.09 15:45
 citēt
Cerambyx, vai man tagad jāstāsta cik man fotoaparātu un viņu lietotāju. :)
Nu vajag man tādu lietu. :)
garais stikls ir viens, bet aparāti un lietotāji vairāki, bet dažreiz visiem gribās to dzīvnieku pļavas galā nobildēt. TAd lūk tagad kāds to darīs ar labu stiklu, kāds ar konvertiera palīdzību.
Publicēts: 28.01.09 15:46
 citēt
Andreass : Man viņš kantora un pamatlīdzekļos skaitās , savulāik kad pievienojos lielajam monstram kā partneri šie mums stsūtija tai skaitā šito brīnumu :) Domāju ka ciparos viņš skaitās pietiekami nepatikamos lai nebūtu vērts pārdot /pirkt es pat isti nemaku teikt cik bet nu savi pārsimt Ls točno:) Der viņš TIKAI garajiem pietam uz lētūča F4 nešancējot AF ja šo pieliek:):) Es ar iesaku 1.4x CANON tas ir LABĀKAIS ko CANON piedāvā a SOLOGOR , TAMRON , TOKINA baig rij gaismu.
Publicēts: 28.01.09 15:53
 citēt
es vienu brīdi interesējos par Canon 2*. uzklikšķini Google, tur var atrast tabuliņas, ieteikumus, testus. vairs negribu. 2* iesaka kādiem diviem stikliem, 135mm un vēl kaut kādam, neatceros. 1,4* jau reālāk
Publicēts: 28.01.09 16:22
 citēt
Ja vajag 2x telekonvertoru, tad ir jāņem Canona vai sliktākajā gadījumā Sigmas. Pārējie ir sūdi. Par to derēšanu objektīviem ir tā, ka visiem Canon un Sigma konvertoriem objektīva galā ir pagarinājums. Līdz ar to to var uzlikt tikai atsevišķiem teleobjektīviem, kuri ir domāti lietošanai ar konvertoru.

Nu un 2x tiešām jūtami čakarē kvalitāti. 100-400 ir nelietojams ar 2x. Dēļ AF trūkuma un optiskiem kropļojumiem. Pats 2x lietoju tik ar 180/3.5, 120-300/2.8 un 600/4. Esmu mēģinājis likt virsū 135/2, bet tur kvalitātes kritums ir jūtamāks kā ar citiem. Vismazāk to jūt ar 180 un 600. Abiem gan AF strādā tikai uz marka.

Jebkurā gadījumā -- 2x konvertors ir lietojams tikai ja nav citas izejas un tumšiem stikliem papildus vajag labu statīvu un visticamāk bildēt ar paceltu spoguli un trosīti. Īpaši dzīvniekus pļavā, jo dienas laikā tie tur parasti nemēdz uzturēties
Publicēts: 28.01.09 16:31
 citēt
vienā internetveikālā atradu Sigmu 1.4x pa 72ls. Varbūt ka jāņem un miers.
es biju domāis to konvertieri uz Canon 100mm makro likt, lai kaut cik lietojamu to stiklu garajam galam dabūtu, bet zinu ka Canonu un Sigmu 2x nevar uzlikt dēļ tā pagarinājumu.
Interesanti vai Sigmai 1.4x arī ir pagarinājums?
Publicēts: 28.01.09 16:42
 citēt
Andreass:vienā internetveikālā atradu Sigmu 1.4x pa 72ls. Varbūt ka jāņem un miers.
es biju domāis to konvertieri uz Canon 100mm makro likt, lai kaut cik lietojamu to stiklu garajam galam dabūtu, bet zinu ka Canonu un Sigmu 2x nevar uzlikt dēļ tā pagarinājumu.
Interesanti vai Sigmai 1.4x arī ir pagarinājums?

Visiem labajiem telekonvertoriem ir pagarinājums ;) Ganjau ka ir kvalitatīvs iemesls kāpēc TC nav paredzēts 100mm makro
Publicēts: 28.01.09 20:58
 citēt
Ar Sigmu 1.4 arī nevar iekustināt 100-400 autofokusu. Kādreiz , kad man bija 70-300 - tam ar AF problēmu nebija. Kaut gan.... :face-crying: es gribētu teikt, ka 70-300-niekam AF vispār ir parodija.
Publicēts: 28.01.09 21:05
 citēt
Andreass:(latviski pat nezinu kā īsti nosakut)
pareizi saucas konvertors. nejaukt ar konvektoru. kaut īstenībā divertors. "tele". hm. nu, ja specifiski televikam taisīts.
Publicēts: 30.01.09 10:01
 citēt
Aizņēmos uz brīvdienām Canona 2x konvertoru, lai paspēlētos.
Nedaudz pārsteidza tas, ka AF nav vispār. Atceros biju kompānijā kas šādu pašu objektīvu lika uz kaut kāda kreisā convertiera un līdz 200 vai 300mm atzīmes uz objektīva bija AF.
Hm, uz Sigmas 1.4x arī nebūs iespējas lietot AF. Zvanīju internetveikalam un prasīju vai var notestēt, šie teica ka nav uz vietas un pasūtīs tikai pēc samakas. Pajautāju kā lai notestēju, šie ieteica aiziet uz Elkor un tad pie viņiem pasūtīt. Vot kakas, tagad speciāli pirkšu dārgāk, bet ne pie viņiem.

Vēl sapratu, ka no 800mm nav īsti jēgas ja nav AF, nekustīgu objektu var bildēt, bet ja kaut kas kustās, tad nevar paspēt tikt līdzi.
Publicēts: 30.01.09 10:19
 citēt
AF uz konverteriem ir, bet ne uz visiem objektīviem. Bet ir vēl viena problēma - uz telekonvertera visus objektīvus nevar uzlikt. Tas viss reāli dzīvē ir jāpārbauda. Man Sigma 1.4 ir , bet reāli es viņu izmantoju reti. Kādreiz gaišā , saulainā laikā ar 100-400 stiklu... Es pat uzskatu, ka to 1.4X palielinājumu vieglāk ir dabūt datorā digitāli palielinot uz uztaisot cropu - bilde būs labāka nekā čakarējoties ar telekonverteri. Pilnmēness naktī fočēt mēnesi var ar konverteri. :face-plain:
Publicēts: 30.01.09 10:23
 citēt
Marix, par to ka nevar visiem uzlikt zinu, jautājums ir vai uz Sigmas 1.4 arī nav AF pilnībā, vai pazūd pie noteikta diapazona.
Publicēts: 30.01.09 10:33
 citēt
Uz Sigmas 1.4X Canon objektīvam 100-400L AF nav vispār. Kad fokusē, tad dzirdams ir tikai kaut kāds klikšķītis un tas ir viss. Kā jau teicu - esmu mēģinājis ar Canon 70-300 IS USM - AF ir visā diapazonā, bet ļoti gauss, lēns. Kustošu objektu grūti nofokusēt. Es varu teikt tikai par tiem objektīviem, ar kuriem esmu mēģinājis. Canon 17-85, 24-105L, 50mm/1.8 - šie ar Sigmu 1.4X nav savienojami.
Publicēts: 08.02.09 17:10
 citēt
Lunis:Der viņš TIKAI garajiem

Nekaa nebija-der vinjsh ne tikai baltajiem, garajiem, bet ariimelnam MPE-65 mm makrikjim canona. ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):