Tā nu vakar bildējot +/- 4h rallijsprintu aptuveni 3x fočukam izleca laukaa error cf un error 99. laikam procis saldeejaas. jo beigaas vinsh pat neatpazina to, ka karte ir ielikta...
rezultaataa atsilot mašinnaa ik pa pus stundai fočuks bija darbinaams...
šitas man k-kas jauns un veel nebijis...
laikam uz ziemu buus jaaizdomaa fočukam k-kaadas apenes iegādāties... :face-monkey:
Salam nevajadzētu ietekmēt fotoaparātu. Barerija tik stipri mazāk ietilpīga paliek. Galvenais nemēģnāt ik pa laikam sildīt aparātu: likt aiz drēbēm, siltā mašīnā utt. Braucot bildēt ziemā vienmēr atslēdzu siltumu salonā, ja ir plānoti pārbraucieni bildēšanas laikā
pie miinus pacmit 40D uz B bildeejot paaris reizes jau pie 30-40 sek atsleedzaas... Otreiz kad kamera jau ar sarmu paarklaajaas, sleedzis saaka kerties vai kas tamliidziigs... tad ar metu mieru. Atsila, ir ok.
er99 man ar vienam chalim te uzmetaas. tas ir kipa err conekshanaa starp leecu un kameru, ja godiigi, tad tas kaut kas kamerai shirmis ir aizveeries ar elektronjiku. iespeejams deelj dstraujas T mainjas - kondencaats. var liidzdeet, ja pamaina bateriju, bet vararii liidzeet tikai serviss. kamerai pie taadiem miinusiem buutu jaadarbojas shaa kaa taa, var buut peec sala ienesi siltukmaa un uzreiz sleedzi ieksh? pameegjini ar spirtjiku patiiriit leecas kontaktus uz leecas un arii kameras
Mjā! Man Olympus E-3, kad bija lielie mīnusi ap padsmit grādiem, stundas 4 laukā un nekādu problēmu. Arī baču nesanāca nosēdināt. Un neizskatījās, ka aukstumā tā vājāka paliktu. Kadri 300-400... Beigās, mēģinot nobildēt sevi lielajos mīnusos veicot sniega peldi un skatoties pa starpai kas sanācis kas ne, uz kameras tika kūstošais sniegs, kas sala rezultātā pārvērtās par ledu. Tā ka tādi apstākļi nekādīgi negatīvā ziņā neietekmēja pašu bildēšanu...
njaa man bija kaadreiz canon zieputrauks kaukaads tas ari aukstumaa visaadus briinumus raadija, displejs neraadija neko un baterija mira nost. shkjiet ka vecais e500 nekadus jokus aukstumaa nestraadaaja.
runa iet (vispaar jau itkaa neiet) par kameras darbību zemās temperatūrās.
žurnālā, liekās < Digital Photo >, apmēram pirms gada viens džeks rakstīja par fotografēšanu ziemeļos. bija arī viņš pats nobildēts, ar visu nosarmojušo kameru. viņš minēja vairākas problēmas, bet vienu es 100 punkti atceros - baterija. viena un tā paša TIPA baterija līdzīgi uzvedīsies jebkuras markas fotoaparātā. džekam pie fotoaparāta bija bateriju bloks un to viņš sildīja. es šodien biju aizbraucis uz mežu [ - 13gr.], bez problēmām. savā praksē esmu saskāries ar to, ka kāds no objektīviem sāk d..... uzliec citu viss mierīgi. parasti tomēr starp bildēšanas momentiem kameru turu aizbāztu aiz kurtkas, temperatūra tur normāla, stikli nesvīst, nekādu negaidītu pārsteigumu, ja nerēķina, ka šodien līdz ku..... iemaucos purvā
nea. viss normaal - kamera straadaa, tikai pie sala izmetaaaaas laukaa error - šodien iemeegjinaaju -10 graados - bez veeja - kamera straadaa bez problēmām.
instrukcija eosiem ir rakstīts, ka nevajag lietot tehniku, kad krasi mainaās temperatūra( mašīnas salons ir silts- āra temperatūra auksta) ,tados gadijumos lieto somas, lai temp.vienmērīgi pārņem foto....
Morgen! šodien visu dienu pa Gulbeni ar teletūbiju aparātu 500 kadri un bateriju paka pat pusi no atvēlētiem līdzekļiem nenoēda
P.S. -19,5* esot bijuši @2 dops plkstn. aptuveni 11tos, tik man personīgi nav fotodokumentāls P.P.S. eelmars ar 17-85 šodien, tajā pašā aukstumā ap 100 bildēm