ļoti labs sanāk no Jupiter-9, gaismas spēja 1:2, fokus gan 85mm, uzmanīgi izjaucot, izmetot laukā visus stiklus un saliekot tikai ar priekšējo, sanāk varens verķis.
Tas orģinālais ko es turēju rokās bija baigais mēsls, pat jānotur ar roku bija. Bet painteresējies pie Jonatāna , tas bija liekās viņa
viensfoto:Nav vinsh taas naudas veerts... Tad labak tiesham vecu M42 harmoshku dabuut un attieciigo adapteri uz vajadziigo bajoneti.
NilsS:MD foto ir, manuprāt. Bet ieteiktu pagaidīt jauno versiju
ai, nemuldies, es Tartū nopirku pa 65 LS apmēram, tad ta gan megapiķis priekš stikla. + šim vismaz var mainīt F vērtību un piepirkt tās jokainās diafragma + pieejami 35 un 85 mm konvertori.. Man roka neceļās ekonomēt uz tik pieticīgas summas
Haiduk - nekas nav jāpietur, nu ja nu vecs un izļurkāts bet tas ko apraksti gan patiesi skan labi. Tikai ar F 1.2 un MF nez kas tur sanāk....
NilsS , minēju pat avotu, kura verķi turēju rokās . Tad , kad tu biji tikai ieprojektēts, es pats no Jupiter-9 uzbūvēju monokli... 1:2 , diafragma 2 līdz 22 un lai spēlētos ar monokli vajag augstvērtīgu matstilu, jo ideāla asuma naf ne uz vienu vietu, un pardodamo body gaišie matstikli nedod ŗedzēt īsto efektu, ko dod monoklis... vienīgi, kam ir pieeja Gleizda darbiem. Viņam ļoti daudz bija monokļa tehnikā... bet skalu angļi to sauc par lensbābu tehniku Iedod marku savējam, lai var netā paskatīt
Nee, nu ok, Tev 65Ls ir kapeikas, citiem- neliela, bet tomer nauda. Ja man metajas manualie stikli vai arii tos ieperku shadiem jokiem par paris ls, garmoshku arii pa paris ls nopirku, tad kada jega man pirkt salidzinoshi tomer optiski sliktaaku produktu par daudzreiz lielaaku summu?
NilsS: ai, nemuldies, es Tartū nopirku pa 65 LS apmēram, tad ta gan megapiķis priekš stikla. + šim vismaz var mainīt F vērtību un piepirkt tās jokainās diafragma + pieejami 35 un 85 mm konvertori.. Man roka neceļās ekonomēt uz tik pieticīgas summas
Haiduk - nekas nav jāpietur, nu ja nu vecs un izļurkāts bet tas ko apraksti gan patiesi skan labi. Tikai ar F 1.2 un MF nez kas tur sanāk....
Maris:ensbaby ir visriktigakais monoklis - tikai ar lokamu korpusu fsjo
Te Mari varēji piemest, kāpēc ir lokans korpuss un ko tas dod, un kāpēc ar lokano monoklis ir pārāks, nekā ciets monoklis
Ar lokano var izmantot visu kadru, bet ar fiksēto bieži ir jāziedo daudz kropējot, jo monoklis veido "vispilnīgāko" asumu pa optisko asi, un jo tālāk no ass, jo vairāk izplūst . .fotoblog.lv/img/121171/#comm te ieliku vienu piemēru, kur 1/2 kadra jāziedo, tikai tāpēc ka "cietais" Pietiek, ieņemu!
lokans korpus tam sūdam ir lai bīdītu pa kadru niecīgo asuma vietu
tur jau ir šķirba monokļos - labam monoklim IR ASUMS +/- PA VISU KADRU (puskadra ciparnīcai stabili) un stikla sāls ir tajā cik ''garšīgi'' ir neasie oreoli ap kontrastainajām kadra detaļām
labs monoklis dod asuma/neasuma mistrojumu vienā fokusēšanās plaknē
lensbaby šis efekts ir šaurā gredzenā kur asais kadra aplitis pāriet bezvērtajā ķīselī
izcilam monoklim šis asuma/neasuma mistrojums piedevām ir tīkams no skata - šādas lietas lensbaby nav vispār
viensfoto:Nee, nu ok, Tev 65Ls ir kapeikas, citiem- neliela, bet tomer nauda. Ja man metajas manualie stikli vai arii tos ieperku shadiem jokiem par paris ls, garmoshku arii pa paris ls nopirku, tad kada jega man pirkt salidzinoshi tomer optiski sliktaaku produktu par daudzreiz lielaaku summu?
NilsS: ai, nemuldies, es Tartū nopirku pa 65 LS apmēram, tad ta gan megapiķis priekš stikla. + šim vismaz var mainīt F vērtību un piepirkt tās jokainās diafragma + pieejami 35 un 85 mm konvertori.. Man roka neceļās ekonomēt uz tik pieticīgas summas