forum.gif
Dzēst !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Dzēst !
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.02.09 19:11 labots
 citēt
Viesiem , kas piedalās lūgums paņemt līdz ārējās zibspuldzes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:face-devil-grin:
Publicēts: 01.02.09 20:01
 citēt
Mono:a kas pasniegs ???

Pievienojos jautājumam.
Publicēts: 01.02.09 20:21
 citēt
[url=www.smitsphoto.com]www.smitsphoto.com[/url]
Publicēts: 01.02.09 20:23
 citēt
tas ir iesācējiem, nu pirmā reize, lai var pēc tam daudz maz patstāvīgi ņemties...
Publicēts: 01.02.09 20:24
 citēt
man šķiet , ka Alvilam un Mono tur var būt pirmajā dienā garlaicīgi :)
Publicēts: 01.02.09 20:45
 citēt
Mono arī otrajā dienā būs garlaicīgi:):) Vo bļin esmu prom tai laikā , bet tai studijā es labprāt šot to pamācītoss , venkārš no savādākas pieredzes un daudz visādu pribambasu viedokļa:)
Publicēts: 01.02.09 20:46
 citēt
ImkaSm:man šķiet , ka Alvilam un Mono tur var būt pirmajā dienā garlaicīgi :)

Ja līdz būs paņēmusies blašķīte ar viskiju, gan jau nebūs garlaicīgi. :D
Publicēts: 01.02.09 20:50
 citēt
es bez visīša, vispār no mājām ārā neeju ... :face-grin:
Publicēts: 01.02.09 20:55
 citēt
ImkaSm:es bez visīša, vispār no mājām ārā neeju ... :face-grin:

Es jau uz PM uzrakstīju. :)
Publicēts: 01.02.09 21:01
 citēt
Lūdzu pirms maksāt, sazvaniet mani, lai nesanāk pa daudz cilvēku !
Publicēts: 01.02.09 22:41
 citēt
ImkaSm:www.smitsphoto.com

Man ir vairāku gadu pieredze stāstot, rādot un praktiski redzot kā sanāk dzīvē cilvēkiem ar gaismām darboties, tāpēc autoritatīvi varu apgalvot, ka Krišjānis apdirsīsies 2 (!!!!!!!!!!!!) dienu laikā apmācīt "dalībniekiem bez priekšzināšanām darboties ar studijas tehniku, pārvaldīt gaismas un kreatīvi, mērķtiecīgi pielietot gaismu savām vajadzībām".

Tik īsā laika posmā var tikai iesēt sēklu (es domāju- pogas, režīmus, primitīvas gaismas shēmas, izkliedējošos materiālus utt. utjpr.) CILVĒKIEM AR PAMATĪGĀM PRIEKŠZINĀŠANĀM. Lai saprastu kā savstarpēji mijiedarbojas 3-5 studijas zibspuldzes, vajag vidēji VISMAZ 30 stundas praktiskā darba studijā, no kurām 3-10 (atkarībā no priekšzināšanu līmeņa) konsultanta pavadībā.

BEZ PRIEKŠZINĀŠANĀM ir vajadzīgas VISMAZ 10-15 stundas sagatavošanās teorijas, kuru NEDRĪKST izbērt vienā dienā (normālam cilvēkam tāds koncentrētas informācijas daudzums nebūs uztverams) sākot ar fotoaparāta uzbūvi, slēdža un zibspuldzes sinhronizācijas iespējām, kadra veidošanu, gaismas vietu un nozīmi kadrā...

Nekā personīga, es tāpat nepiedāvāju nekādu alternatīvu, nav tādas iespējas, pat ja gribētu, laika izteiksmē. Ne arī gribu ko teikt sliktu par Krišjāni, bet tikai saku, ka izskatās tas absurdi...

Tas ir kā divu dienu paātrinātie trolejbusa vadītāju kursi cilvēkiem bez priekšzināšanām...trešajā dienā jau var iet pieteikties uz trolejbusu parku darbā...
Publicēts: 01.02.09 23:10
 citēt
Man jautaajusm Portreti. Kur pats esi maaciijies (apmekleejis kursus utt) par gaismaam?
Cik zinu un cik Tu pats vienmeer esi staastiijis NECIK (respektiivi pasmaaciibu celaa)...

Tad kaapeec domaaka sie cilveeki nespees apguustot gaismosanas pamatus, teoriju, praktiskos trikus un panjeemienus.

ES jau nesaku ka peec sii pleneera visi uzreiz buus gaismosanas gjeeniji, bet buus ieguvusi informaaciju, kuru veelaak varees izmantot un treneeties praksee.
Publicēts: 01.02.09 23:59
 citēt
Oooo , man vismaz skaidrss plāns . Jaiefiltrējās kursos pie Portreti un Luxferre , gan jau būs tikpat vērtīgi kā bija pie Zavadska kurš sākumā mēģināja taisnoties ka man jau neko jaunu nepastāstīs A NEKĀ , fiškas viņam bij oi oi oi , galvenais ka VIENKARŠĀS un X LĒTĀKAS ka biju pieradis darīt:):) Lielākā problēma parasti ar tie kas "Tāpat visu zin labāk" un "skeptiskajiem" , tiem nevar ienācit PRINCIPĀ neko nekādā laikā :):)Zin kas smieklīgākais esmu bijis "Kursos" arī pie krutajiem čaļiem LV un no tiem JEI BOXU man nekas noderīgs nebij pasmeļams jo metodes šiem bij līdzīgas kā pats medzu izmantit. A vo ZAVADSKIS KUĻĪBINS visu ko JAUNU / SAVĀDĀKU sagudrojis krutu bij ! Ot liekas ka Portrets ar tur kautko pabāzis zem pūraaa specifisku , a vooo Luxferre izmanto tādus gadzejtus kurus nekad dzīvē neesmu izmantojis izņemot "Pamēģinājis" un savādi LIELĀ DAUDZUMĀ bij sakrauti uz plaukta GRBU ZINĀT ko viņš ar tiem dara TĀDĀ SKAITĀ ja nekļudos maniju veselus 4-5 sferiskos difuzorus uz plaukta:):)
Publicēts: 02.02.09 00:11
 citēt
4-5 gan nebuus... ir tikai 3 :face-grin: patieisiiba pavisam vienkaarsa bij viens cileeks kas pilniibaa mainiija studiju un tad nu pirku vinja apriikojumu tie naaca komplektaa... bet tas taa oftopic...

Bet ja atgriezamies pie kursiem, tad varu teikt ka tie kas bija pie manis liidziigos kursos par studijas gaismaa pagaajusogad ljoti veiksmiigi straadaa - bildee...
Publicēts: 02.02.09 02:42
 citēt
Luxferre : A kas ir VEIKSMĪGI strādā ? Bez uzbrauciena personīg tev bet no tādiem kas uzradušies pēdējā gadā es teiktu ka VEIKSMĪG / INTRESANTI ar gaismu prot sastelēt tik viens Lutums tas tā kas nesen uzradušies , vienīgi ar to SKUĶU dīdīšanu šim kautkā rizēm ķeras. Citus navaid manijis ka parak ko spetu iznemot "Uzzspidinaja gaimu" :) Pārejos cik nacies visās malās manīt zin ir tāds tupais halturščiku variants kā man kautkādā ikdienā tā šie tipa "Makslu" taisot , vienkarši cilvēki nesaprot NAFIX viņi vispār neved to feisu laukā un nebildē pie sienas saules gaismā bet tur tumšā kambarī ,ieslēg isslēgt varbūt arī prot bet TĀLĀK nju kautkā poņas ka būtu nerādās:):) Vispār jau pēc tā daudzuma ko ražo skolas un visādi kursi te STUDIJU / KĀZU utt specu jūtu jābūt kā pieslānīts bet KAUTKĀ nju NAMANA viņus. Man te pagājušo ruden kruts kāzu kantoris meklēja FOTOGRĀFU / ASISTENTU nju pēc vajadzības. Esot uz sludekli saskrējuši pāri par 50 ģīmji NEVIENS neesot uzrādijis KAUTCIK vērā ņemamas spējas STUDIJAS darboss nemaz nerunājot ka 90% ģenerātoru redzējuši pirmo reiz dzīvē, kautko paknipsēt pa reportāžām vai "Šķibu mākslu" tas esot bijis pār pārēm bet STUDIJA + STANDARTS pilnīgi neviens . Nācies vien cilvēkiem samierināties ar neatrašanu labi vien esot bijis jo taga KRĪZE darpss akurāt ar stipri mazāk šiem taga:)
Publicēts: 02.02.09 09:26
 citēt
Luxferre:Man jautaajusm Portreti. Kur pats esi maaciijies

Pareizi būtu jājautā nevis "KUR", bet gan "CIK ILGI".

Un tāpēc droši varu apgalvot, ka divu dienu laikā KAUT KO var iemācīt tikai cilvēkiem ar pamatīgām priekšzināšanām.

Apgalvoju to tāpēc, ka jau vairākus gadus lasu kursus un "caur manām rokām" ir izgājuši simtiem cilvēku. Tāpēc es apzinos, cik zināšanu cilvēks ir spējīgs apgūt un kādā laika izteiksmē. Japiezīmē, ka ja runa iet par studijas gaismām, tad 90% klausītāju vispār sāk saprast pamata darbības tikai pēc dažu stundu PRAKTISKĀM nodarbībām studijā, zem kurām apakšā ir vairāku dienu teorētiskā sagatavošanās.

Padomā pats- cik laika tev vajadzēs, lai izstāstītu, kas ir slēdža x-sinhronizācijas laiks (a kas ir slēdzis???), kas ir vadi, radiokanāli, PC-sync, IR slave, ETTL, zibspuldzes zibšņa veidi, pogu nozīme, sagatavotu pareizai fokusēšanai, kadra veidošanai, pozu izvēlei gaismas virzienu kontekstā...un vēl trīs A4 lapas, kuras es neuzrakstīju.

Jeb tu vienkārši ieslēgsi zibspuldzes un rādīsi, kā krīt gaisma? Un pēc tam cilvēks atnāk pie manis uz studiju, ierubī Av modi un prasa vai tas ir Nikonam vai Canonam paredzēts trigeris. Un ko es viņam pateikšu, ja iemācīt tādu nieku kā kas ir pārkadrēšana un centrālais fokusēšanās punkts jau vien prasa praktiski 15 minūtes...vai pusstundu- blondīnei...
Un tad vēl tie slēdža ātrumi virs 1/160 un melnās malas kadram, un visādas tādas lietas...
Publicēts: 02.02.09 09:29
 citēt
P.S. Es nesaku, ka tu NEVARI IZSTĀSTĪT. Es saku, ka viņi NEPASPĒS SAPRAST.
Publicēts: 02.02.09 09:33
 citēt
Portreti, Tevis minētais buļļa sūds PRAKTISKI nav vajadzīgs. Varbūt tāpēc arī uz Taviem kursiem neeju, jo esmu dzirdējis, ka neko lietderīgu nemāci. :D

Un kāda jenota pēc studijā bildēt Av režīmā?!
Publicēts: 02.02.09 09:43 labots
 citēt
alvils:

...

Izskatās, ka tu visu pareizi saprati. Mana sieva zin, kur mašīnā atrodas gāzes pedālis un kā to nospiest. Pa tavam sanāk, ka ar to pietiek, lai brauktu Dakārā...atliek tikai parādīt, kā ieslēgt GPS aparātu!
Publicēts: 02.02.09 09:44 labots
 citēt
Portreti taapeec ja pamaniiji katram tiek dots laiks individuaaliem treninjiem...

Tad peec Taviem tekstiem sanaak ka vispaar nemaz nav jeegas saakt maaciities. :face-grin:

Izlasi uzmaniigi ko teicu ieprieks, es iedosu informaaciju, ko cilveeki veelaak pasi varees izmantot un apguut.
Publicēts: 02.02.09 09:55
 citēt
Luxferre:

Tad peec Taviem tekstiem sanaak ka vispaar nemaz nav jeegas saakt maaciities. :face-grin:

Izlasi uzmaniigi ko teicu ieprieks, es iedosu informaaciju, ko cilveeki veelaak pasi varees izmantot un apguut.

Pēc maniem tekstiem var spriest, ka es mēģināju tev pateikt, ka divas dienas ir ļoti īss laiks, lai kaut ko REĀLI varētu iemācīt.
Šīs zināšanas būs "māku, māku" variants ar lieliem robiem, kuri būs nemitīgi klupšanas akmeņi. Cilvēki bez priekšzināšanām ir jāmāca tik ātri, cik viņi spēj uztvert, lai nebūtu šo robu zināšanās, bet NE ĀTRĀK. Un ja tā ir cilvēku grupa, tad apmācības ātrums ir atkarīgs no lēnākā šīs grupas klausītāja.

Gribu teikt, ka mācot VIENU cilvēku aiziet divreiz mazāk laika, nekā mācot TO PAŠU desmit cilvēkiem. Un šeit es domāju nevis praktisko, bet teorētisko pusi. Praktiskajā, protams, tas prasa vēl ilgāku laiku.
Publicēts: 02.02.09 10:09
 citēt
Juri varbuut saac rakstiit filosofiskas paardomas par pedagogjiju... :face-wink: :face-grin:

Paldies ka izteici savu viedokli, domaaju ka par so jautaajumu vairs nav veerc diskuteet...
Publicēts: 02.02.09 10:30
 citēt
sorry, visas vietas aizņemtas, lūdzu man vairs nezvanīt...

Uz nākošām nodarbībām piesakieties lūdzu luxferre personīgi ! [url=www.smitsphoto.com]www.smitsphoto.com[/url]
Publicēts: 02.02.09 12:19
 citēt
Lunis:...no tādiem kas uzradušies pēdējā gadā es teiktu ka VEIKSMĪG / INTRESANTI ar gaismu prot sastelēt tik viens Lutums tas tā kas nesen uzradušies

Vienīgi te jāatzīmē, ka Lutums NAV ne pie viena mācījies.
Publicēts: 02.02.09 12:39
 citēt
vareni te tā ar zinošiem ļaudīm uztusēt
Publicēts: 02.02.09 12:51 labots
 citēt
Mono:Nu jā Lutums mums vispār ģēnijs..es tik nesaprotu kāpēc Tu viņam netiec līdzi ja jau vienā studijā ņematies?

Bail no Tavas skaudības.
Publicēts: 03.02.09 00:28
 citēt
Euuuuuu :D Es i ģēnijs :D :D
Ja nopietni par tēmu - ir daudz un dikti ko mācīties - labprāt kādreiz pie Zavadska pamācitos + vel fotohudožņika fans esmu :). Domāju, ka šie kursi ar nav slikti un nemaz i nebrīnos, ka tik ātri visas vietas aizsistās.
Publicēts: 03.02.09 12:45
 citēt
Bet vietas jau arī tikai sešas... (nu labi, šoreiz sanāca septiņas, bet tomēr)
Publicēts: 19.02.09 15:39 labots
 citēt
Visiem , kas piedalās lūgums paņemt līdz ārējās zibspuldzes.
Publicēts: 19.02.09 17:53 labots
 citēt
Nu jā Lutums mums vispār ģēnijs..es tik nesaprotu kāpēc Tu viņam netiec līdzi ja jau vienā studijā ņematies ?

Lunis nu nezinu gan vai Lutums ir vienīgais kam labi sanaak no jauniņajiem ar gaismām spēlēties...es vēl veel divus zinu ;)

es nezinu shis jauns vai vecs, bet man patiik
www.photodom.com...
Publicēts: 19.02.09 17:57 labots
 citēt
Lunis:90% ģenerātoru redzējuši pirmo reiz dzīvē...
vēja ģeneratoru (es domāju, ne to, kurš elektrību vējā pārtaisa, bet to, kurš otrādi.)? a nafig vaig, ja cūkas šņukuris ir?
Publicēts: 15.08.09 20:20
 citēt
........
Publicēts: 15.08.09 20:42
 citēt
miller31:
Nu jā Lutums mums vispār ģēnijs..es tik nesaprotu kāpēc Tu viņam netiec līdzi ja jau vienā studijā ņematies ?

Lunis nu nezinu gan vai Lutums ir vienīgais kam labi sanaak no jauniņajiem ar gaismām spēlēties...es vēl veel divus zinu ;)

es nezinu shis jauns vai vecs, bet man patiik
http://www.photodom.com/ru/photographer/proxy

Tavā norādē jauki bilži :)
Viņs tur ir manos favorītos
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):