forum.gif
Diskusija par S. Sontāgas Par fotogrāfiju Ādažos
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Diskusija par S. Sontāgas Par fotogrāfiju Ādažos
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.02.09 12:49 labots
 citēt
Lapins---> Barts---> Sontāga....
Ādažos kārtējais ikmēneša pasākums - diskusija. Šoreiz pasākums notiks 21. februārī un runājam par S. Sontāgas Par fotogrāfiju. Pārsvarā piedalās tie, kuri lasījuši šo darbu. Runājam arī par citiem jautājumiem, kuri saistīti ar foto. Interesenti, kuri nolēmuši piedalīties, var pieteikties dalībai uzrakstot uz fotomoblv@gmail.com, vai piezvanot pa tālr.29496356 (Harijs).
Publicēts: 02.02.09 22:27 labots
 citēt
Es piedalos. Esmu izlasījis. Šīs grāmatas ietekmē esmu nopircis fotogrāmatas:
- Alfreg Stieglitz, Camera Work - The Complete Photographs (Taschen)
un tad vēl
- Century - One Hundred Years of Human Progress, Regression, Suffering and Hope (Phaidon).
Paņemšu līdzi, varēsiet pašķirstīt un apskatīt dažāda laika laika fotodarbus.
:)
Publicēts: 03.02.09 11:38 labots
 citēt
Lieliski! Es centīšos vēl vairāk sasistematizēt grāmatā izlikto jau iepriekšbijušajam klāt.
Publicēts: 13.02.09 23:55
 citēt
Publicēts: 14.02.09 14:19
 citēt
a norcham tik paregulēt- kā vienmer un visur... vai dzīvot nav grūti?
Publicēts: 14.02.09 16:31
 citēt
Un cik tad svarīga ir hronoloģija un esot vēl kas pat svarīgāks... norchapersonigi, kas tas būtu?
Publicēts: 14.02.09 19:06
 citēt
man gan patiik, kad man saule pie kaajaam;-))))
Publicēts: 15.02.09 00:32
 citēt
norchapersonigi: - Alfreg Stieglitz, Camera Work - The Complete Photographs (Taschen)"
Ar šo grāmatu ir jāsāk, nevis jāturpina. Un ne jau tikai hronoloģisku iemeslu dēļ vien.

Konkrētāk ir iespējams uzzināt - kas ir jāsāk un nevis jāturpina? ;)
Publicēts: 15.02.09 12:15
 citēt
Dansiga, priecājos par tavu kārtību! Mēs. laikam, tā kā norcha piedāvā, izrādās, daudzi nevaram....
Publicēts: 16.02.09 00:14
 citēt
norchapersonigi:H_Zemīti, debesis virs galvas un saule tajās. Ar labvakaru.

Debesis man mūždien virs galvas, mākoņi arī. Ja tie paverās, tad arī saule - kā nu kuru reize - citreiz virs galvas, citreiz pie kājām. :)
Publicēts: 16.02.09 12:16
 citēt
norchapersonigi: Nopērk grāmatu un pat nepaskatās, uz kādu laika posmu attiecīgā domubiedru grupa un žurnāla publikācijas attiecas? "Kāpēc jāsāk" ar šo grāmatu? Nu, ja kādam šķiet, ka foto ir sācies līdz ar digitālo kameru uzvaras gājienu, tad droši var sākt ar kādu Dan Margoulis grāmatu par kadru datorapstrādi.

Norcha - kurš ir gan ir tas, kurš neskatās uz attiecīgo laika posmu? Vai Tu pats zini, kurā gadā un kur Stieglitz ir dzimis? ;)
Interesanti, kurš gan uzskata, ka foto sācies ar digitālo kameru? Varbūt Tu vari nosaukt konkrētas personas, kuras ir tādos uzskatos. :)
Bez tam - vai Tu varētu nosaukt vismaz 5 labas grāmatas, ar kurām vajadzētu sākt apgūt foto? Es pat varētu saderēt, ka nenosauksi nevienu. ;)
Publicēts: 16.02.09 12:26
 citēt
Norcha, Tu taču vari sākt kā Tev patīk........ un uz visiem Tavi likumi vienādi nedarbojas! Žēl, ka te nav Tavu foto...
nteresanti bija reizē, kad runājām par melno kvadrātu!!!!!!!! Diskutējam mēs visi, kas tur ir un kas tur ir labs, bet mums pēkšņi pašās beigās kāds pieredzējis fotogrāfs pateica ko radikāli pretēju... - tas piešķīra ideju apmaiņai svaigumu! Viņš gan savas inteliģences pēc bija nedaudz noraizējies, ka viņa viedoklis mūs varētu aizskart, bet cik lieliski, ka viņš to nepaturēja pie sevis!
Publicēts: 16.02.09 12:54
 citēt
Norcha - par kādu uzvaru iet runa? Balvām? Balvā Tev būs mans pliks paldies. Vai Tu gribi vēl kaut ko? ;)
Šeit iet runa par to, ka vajag lasīt grāmatas par foto. Ne tikai par foto apstrādi (kas ir tik daudz, ka ne gala ne malas redzēt), bet arī tādas kā Sūzenas Par fotogrāfiju. Šeit veidojas domu biedru grupa, kas ne tikai izlasa, bet arī satiekās un izklāsta savas domas un atziņas par pēdējo pieminēto. Notiek 1-3 tikšanās reizes, un tad tiek domāts par kādu citu grāmatu. Tāpēc arī mans jautājums - kādas 5 grāmatas Tu vari nosaukt, kuras būtu vērts izlasīt (un vēlams ne par apstrādi). Pagaidām no Tevis nav nekādu konkrētu priekšlikumu par to. Šobrīd no Tavas puses ir tikai tukša runāšana. :)
Publicēts: 16.02.09 20:18
 citēt
Ko tu te malies tai "vietējā publikā" un skandini, kas tev kabatā, norch, bet slēp to, kaut ko? Uzdāvini mums te vietējiem kādu jauku grāmateli un ja grāmata būs vērtīga, būs arī atreferējumi... vienīgi vai Tavā iecerētajā virzienā - to gan nevaru solīt.
Publicēts: 16.02.09 23:57
 citēt
H_Zemitis: ... Uzdāvini mums te vietējiem kādu jauku grāmateli un ja grāmata būs vērtīga, būs arī atreferējumi ... vienīgi vai Tavā iecerētajā virzienā - to gan nevaru solīt.

Tiešām, kāpēc nevari uzdāvināt? Es pat vienu grāmatu (Dunkans Evans - Portreti) shutter klubam aizdevu - varbūt kādam noder, veidojot savas bildes shuttera fotostudijā. :)
Publicēts: 17.02.09 19:51
 citēt
1. ...es tikai mazliet saspīlēti uztvēru Tavu norādi uz "vietējo publiku", norch.
2. Jā, mani idejas ietekmē... un esmu dažu labu iedvesmu guvis grāmatā, tik pat ļoti ietekmējos no cilvēkiem, gan"lieliem", gan "maziem". Var filozofēt, protams, vai tā ir grāmata, vai mans iekšējais gribasspēks (vai vēl kas cits...- tevis iecerēta definīcija), kas manī veic transformācijas-izmaiņas.
Tu apgalvo, ka ne cilvēks, ne grāmata tevi nespēj pamudināt....-Vai Tu tad neesi sevī ierāvies vienpatis, kurš spēj tikai pats no sevis un viens visu? Tev nav bijuši skolotāji un vecāki un to ietekme beigusies?
3. Kautkā precīzi neizdevās nokļūt pie tevis norādītā darba... līdz [url=www.photoeye.com]www.photoeye.com[/url] tiku, bet tālāk?... ko tieši norādi?
Ja Tu esi par šo grāmatu pārliecināts, varbūt nākošajā reizē varētu mums piebiedroties sarunā par tevis ieteikto darbu? Bet līdz sestdienai es gribētu tikt skaidrībā, kas tas ir par darbu. Norādi, lūdzu, precīzo autoru un nosaukumu.
Publicēts: 17.02.09 22:37 labots
 citēt
Jānodzēš pie http adreses pēdējie '<br>man', tad atveras lapa ar šādu norādi:
- - -
Alfred Stieglitz: the Key Set.
Photographs by Alfred Stieglitz. Text by Sarah Greenough.
Harry N. Abrams, New York, 2002. 1100 pp.,
1734 duotone illustrations and 29 color illustrations, 9¾x12¾".
- - -
Ja pareizi sapratu - 1100 lapas ar 1734 ilustrācijām. Iespaidīgi.
Amazones cena - 105 usd. Vai es tādu gribētu pirkt? Mhmm ...
Vispirms apskatīt, tad var domāt tālāk. :)
Publicēts: 18.02.09 20:23
 citēt
neesmu lasījusi un nezinu, vai izlasīšu... katrai grāmatai savs laiks, augu - mēģinu augt.. lasu un skatos kaut ko citu, domāju, analizēju, vēroju, cenšos palikt pati un definēt savas sajūtas.. tad tās parādīt citiem...:face-wink:
Publicēts: 18.02.09 21:36
 citēt
Paldies norch..am par norādi uz šo portālu. Man interesanta likās šī daļa: www.photoeye.com...
Publicēts: 18.02.09 23:28 labots
 citēt
Mjā. Interesanti vai kādu no photoeye pieminētājām grāmatām varētu kādā bibliotēkā apskatīt? ;)
Starp citu, Harij, pievienoju tikko savu bloga rakstu, kurā ir tas jautājums no pēdējās tikšanās reizes - kas ir tā fotoābece, pēc kuras būtu iespējams lasīt un rakstīt bildes? :)
Publicēts: 19.02.09 08:57
 citēt
pamanīju arī pirmo diskusiju par Tevis aizsākto tematu Ābece, lūkosim šo ar.
Publicēts: 20.02.09 11:41
 citēt
Ja nepieciešams mani sazvanīt( mainījies Nr.): 26320948. Harijs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):