amērikāņi izdomāja konvojeru, lai atvieglotu darbu un paceltu darba ražīgumu. Te arī viss ir izteikts!!! Bet ja tas ir maksas pakalpojums, tad konveijera efektu var konstatēt tikai satiekoties kādā vietā netā, vai tiešajā kontaktā, bet tas parasti notiek reti. Ļoti ideāli konveijers strādā modeļu aģentūru datu bāzes bilžu veidošanā, kur pat vēlams vienādos apstāļos visas bildēt, lai nākamais potenciālais klients varētu vieglāk atrast sev vēlamo Bet ir pat ļoti bieži, ka cilvēks kuru bildē uzstāda noteikumus... man tieši šādu bildi vajag!!! Bet ir arī vēl cits... ir iecere, un tiek mēģināts iegūt rezultātu ar daudzām, kamēr kāda to var izpildīt. www.photodom.com... šo te variantu esmu n-tās reizes bildējis, bet tikai šis pāris spēja to veikt, kā bija iecerēts, nevis sirdi, bet gamma burtu veidot no ūdens. +Annirs, arī tas ir viens liels iemesls
koki, tas ir īpaš gadījums, zem kokiem mūsu senči bīdīja visus svarīgākos projektus, koki mūsu senču svētnīca. sirdī, katrs no mums, kaut kur dziļi ir pagāns, baznīca uzspiesta padarīšana, katrs grib būt neatkarīgs, gan domāšanā, gan rīcībā.....koku bildēšanā širmja nobīde ir sevišķi svarīga, un nav svarīgi, attiecībā pret kādu debesu spīdekli to nosaka, galvenais, lai tā nobīde būtu. širmja nobīdes koordinātes, noteiktas ar vispārpieņemtām normām = garlaicība......
forelljjanka:Pofig ka nemainās fons,galvenais lai gaisma pareizā,putnu suga pēc iespējas retāka,laba detalizācija un poza lai nav galīgi tizla!
bljin... gandriiz no kreesla noveelos aiz smiekliem...
bet oga - es zinu kuda klonish... tur neko nevar dariit, tas ir kaa beernus focheet basyejkalnaa pie zirdzinja... katram jau galvaa zrdzinsh tikai viens...
īsti nesaprotu par ko ir cepiens? Ja Tev patīk kāda cilvēka taisītās bildes, tad Tu uzmeklēsi viņu un prasīsi no viņa līdzīgas bildes! Un ja kāda būs ļoti iekritusi acīs un patikusi - vai nebūs tā, ka arī tieši tā vēlēsies nobildēties (gan studijā, gan ārā)? Vai tomēr teiksi, ka nē - tāda jau ir - es šito esmu jau kaut kur redzējusi... utt!
Labas bildes sanāk tad, ja ir ideāla sadarbība/saspēle starp abiem cilvēkiem abās fotoaparāta pusēs! Un nevar ierasties kā balta lapa uz fotosesiju - pašai arī jāzin, ko vēlies bildēs parādīt - nevis - REKUR ES ESMU - BILDĒ! Jo tādās situācijās ir jārīkojas savādāk...
Pozas var buut vienadas, ir iespeja vienu un to pashu pozu bildeet ar dazhaadiem izgaismojumiem un viss pasakums izskatiisies jau savadaak.
Berry:Zviedzha, tieši tā es varētu gribēt līdzīgas bildes nevis vienādas bildes! Un, ja es sagribētu kaut ko līdzīgu kādai bildei, es centos ieguldīt darbu un izdomātu kaut ko, kas patiktu tieši man, beigās pat sanāktu varbūt kaut kas savādāks un es neprasītu lai mani ieliek tādā pašā pozā uz tāda paša fona un uz tā paša beņķīša! Nu protams, ka arī pilnīgi jaunu un neredzētu pozu nevar izdomāts, vienmēr jau kādam kaut kas līdzīgs būs redzams, bet viss jau atkatīgs kā to pasniedz!
ir meitenju pienjeemumi par to kas patiik teevainjiem (aksesuaari, pozas) un fotograafu pienjeemumi kas ir kruta. sho abu apvienojums rada simtiem nebaudaamu bilzhu...
Annirs:a kaapeec Tev profilbilde kaa simtiem meitenju no traukiem.lv vai gjiimis.lv???
+ Annirs Izdomāt vienmēr var kaut ko oriģinālu! Drīzāk jau te jāliek Avatars un nevis profilbilde! Vai arī profilbilde, bet tāda kreatīve, ne tāda kuru liktu feiss.lv
Konveijeris vienmeer pastaaveejis, jo ar izdomu pashvakaak!
Ir tāda lieta kā STANDARTS , modeļu fotografēšana ir NENORMĀLI GARLAICĪGA un strikti standartizēta lieta Tāpēc es vienmēr ņirdzu par tiem kas VĒLĀS ar to nodarboties un stāsta ka BAIG KRUTIE šai jomā. Lai veidotu modeļa portfolio tur jābūt vairumam STANDARTA BILŽU tā lai ATLASOT nav jāzīlē kafijas biezumos kā tas cilvēks izssktās KONKRĒTĀS POZĀS un rakursos. Nem prieksja SIMTIEM MODEĻU KARŠU kur šie VISI sabildēti vienādās pozās un ATLASA PIEMĒROTĀKO Tik neliela daļa no MODEĻA portfolio ir RADOŠAS bildes tās pamatā ir REĀLU DARBU bildes tur Vāki atvērumi utt. Taka tā MINIMĀLI RADOŠA NODARBE apmēram kā PASSI BILDĒT pies stacijas salonā simtiem purnu pa dienu Konkretām lietām ir savs stabdarts , piemēram konkrētiem izdevumiem ir VĀKU STILS ļoti vienveidīgs , te nesen bija FHM konkurs kur bija SUPER BILDE vienīgā kas bija TIEŠĀM LĪMENIS , pilnīg bezpersoniska auxsta līmenī nostrādāta FHM STANDARTVĀKBILDE fotogrāfs nenosakams varētu būt DA JEBKURŠ bet 100% FHM Stilā
Autors ir neskaitāmu vāku autorss utt Māris Ločmelis kurš apsalūti perfekti zin KAS IR FHM vāka bilde un tādu arī uztasa. Visi pārējie bij CEPUŠI MAKSLU kas 90% GADIJUMU neatbilst FHM stilam
Ja runā par saucamajām "fOTO SESIJĀM" tad vairums iesācēju kurai tās praktizē nako nekad nav mācijušies un neko nezin nedz par stiliem nedz par formātiem VIŅI BŪVĒ SAVU "MAKSLU" kas neatbilst nekadiem standartiem. Ir cita kategorija "Grāmatu gudrie" kas strikti pieturās pie STANDARTA un tiem vispār nekas nesanāk tika PASES BILŽU SAKOPOJUMS. Svarīgi ir atrast KOMPROMISU starp stingru standartu un RADOSJU DARBU Daudzi kas ar to nodarbojās IKDIENĀ vienkarši ir TĀDĀ RUTĪNĀ un stilu parvalda TIK TEICAMI ka var mierīgi bildēt autopilotā UN bilde BŪS Nevaig jaukt MODEĻU foto ar MĀKSLAS FOTO pirmais ir MINIMĀLI radoša nodarbe otrais NESTANDARTA PAŠIZPAUSME Piemēram ir tāds IZCILS modes un stila fotografs Maris Bogustovs , viņam ir IZCILI RADOŠI DARBI taču kad jatasa STANDARTS viņs reizēm mēdz "Pašizpausties" , bet reizēm strādā normāli KĀ VISI nu burtis 1:1 kā mūs draugs MONO
Annirs:ir meitenju pienjeemumi par to kas patiik teevainjiem (aksesuaari, pozas) un fotograafu pienjeemumi kas ir kruta. sho abu apvienojums rada simtiem nebaudaamu bilzhu...
tas naf pieņēmuns, tā no dieva ir iekārtots, ka meitenes grib patikt "tēvaiņiem" , bet savā starpā izcelties uz citu fona.
Annirs:ir meitenju pienjeemumi par to kas patiik teevainjiem (aksesuaari, pozas) un fotograafu pienjeemumi kas ir kruta. sho abu apvienojums rada simtiem nebaudaamu bilzhu...
tas naf pieņēmuns, tā no dieva ir iekārtots, ka meitenes grib patikt "tēvaiņiem" , bet savā starpā izcelties uz citu fona.
zhaadaam meiteneem ir dazhaadi pienjeemumi. tas, kas te labi redzams blogaa - ir cacas, kuraam ir cacu pienjeemumi un tad arii taadas cacu bildes sanaak jo ir cacfotograafi. abos gadiijumos smadzenju piedaliishanaas ir minimaala un taapeec MAN rezultaats liekas atbaidoshs. bet taa ir cita pasaule, ar kuru, paldies dievinjam, maneejaa nekrustojas.
veel ir arii vulgaarais novirziens, bet par to tagad nee, lai kaads neuztvertu personiigi.
Berry:Ko jūs domājat par tādu lietu kā konveijera efekts fotogrāfēšanā? Nu ir fotogrāfi, kam viss notiek ta ka pa koveijeru- tiek sataisītas daudzas vienādas bildes (vienāds fons, vienādas pozas, vienādi aksesuāri utt.) bet modeles atšķirīgas. Nu es šeit nerunāju par izbraucieniem, kur līdzi ir vairākas modeles, nu tur jau kaut kam līdzīgam jāsanāk, bet iet runa par atsevišķām bildēšanas reizēm un atsevišķām modelēm. Kāpēc tā notiek? Vai tas ir oriģinalitātes trūkums, rutīna, sezonas aktualitāte, vai tas ir ideālas bildes meklējums? Esmu pamanijisi, ka ir fotogrāfi, kam tas ir raksturīgs un kam nav, ta ka domas te noteigti atšķirsies.
Parasti, kad klientiem tiek dota izvēle- nofotgrāfēt par 50 Ls trīs oriģinālas un visādi citādi labas bildes, pavadot pie vienas bildes stundu-pusotru vai 150 bildes, bišku pamainot fonus un drēbītes, 99% gadījumos klienti izvēlas otro.
Morāle: samaksā man 150 Ls un es tev garantēju kādas sešas patiešām oriģinālas bildes, kuras mēs varēsim uzfočēt dienas laikā, ja vien tev pietiks pacietības un izturības!
Berry:Ar to ka, es no rīta esmu piecēlusies agrāk un sagaidījusi saulainu dienu!
Kam, starp citu, ir ĻOTI liela nozīme. Es arī esmu mēģinājis cēlties piecos, lai bildētu, jo kaut pus stundu ilgāk pagulēšu - saule jau būs citādāka, bet foto-grāfija pēc definīcijas ir māksla ar gaismu.
Berry:Tāpēc, ka tas ir portrets! Portrets vienmēr bijis un būs portrets un savā ziņā portreti visi ir līdzīgi! Tāpat kā ir pāris klasiskas pozas, kas vienkārši tādas ir un par to neviens nerunā vai viņas ir vienādas vai nav! Es jau nesaku ka man tagad visam jābūt pilnīgi savādākām nekā citiem! Tad jau es te nerunātu par konveijeru, ja man nebūtu neviena tāda bilde kā vel daudziem. Vispār es runāju par bildēm, kur ir kaut kāda spcifiska poza vai kauit kas tāds īpašs.
Es jau neko,es vispār tikai putnu bildes citiem rādu(nu kā negatIvs -kokus(šaito es no viņa nošpikoju)),BET izskatās Tev nav pat īsti skaidrs kas ir portrets,un cik plašs īstenībā ir šis žanrs. Diez vai to var noskaidrot Bloga diskusijā vispārīgi un virspusīgi te paspamojot.Nav jau vairs modē:Mācīties ,mācīties un vēlreiz mācīties! Var jau būt ka kaut ko izlobīsi arī no ši topika,tomēr ņem vērā ,te lielākā daļa izskatās ka laiž muļķi!
Berry:Man vel daudz laika, lai iemācītos gan to kas ir portrets, gan to kā putnus bildēt!
man gan aizdomas, ka Tu vairāk kā modele gribētu darboties. potenciāls, cik var manīt, tā kā būtu. vajadzētu sadarboties ar kādu fotogrāfu, kuram širmis no standarta uzstādījumiem nobīdījies fāzē, kas pārklāj Tavu būtību un iespējas, tad arī cerības, ka iznāks kaut kas interesants un nevienam neradīsies jautājums - kāda velna pēc viņa tajā studijā, tādā pozā, tādā gaismā gorās.........
a vai nav tā, ka labāk ej pie tiem bildēties, kuriem nav šis konveijera princips... ...un tad varēsi teikt tām meitenēm, kuras bijušas pie tāda, kam ir konveijera princips, kas Jūs neredzējāt? A es gan gudrāka - gāju pie tā, kam nebija...
Nu tā kaut kā - izvēlies jau Tu - pie kā bildēsies!
talavietis:... tjipa bēgu un atskatos... vai neskrienu par ātru.
laps ... bet kura meitene gan negribētu sev skaistus orģinālus bilžus... PAT ES GRIBU lai meiteenes mani TĀ nobilddētu SL un Kawazoe-Taiki pat ir tādus man ir sarūpēejuši un tas nebija konvejers.
Lunis:Ir tāda lieta kā STANDARTS , modeļu fotografēšana ir NENORMĀLI GARLAICĪGA un strikti standartizēta lieta Tāpēc es vienmēr ņirdzu par tiem kas VĒLĀS ar to nodarboties un stāsta ka BAIG KRUTIE šai jomā. Lai veidotu modeļa portfolio tur jābūt vairumam STANDARTA BILŽU tā lai ATLASOT nav jāzīlē kafijas biezumos kā tas cilvēks izssktās KONKRĒTĀS POZĀS un rakursos. Nem prieksja SIMTIEM MODEĻU KARŠU kur šie VISI sabildēti vienādās pozās un ATLASA PIEMĒROTĀKO Tik neliela daļa no MODEĻA portfolio ir RADOŠAS bildes tās pamatā ir REĀLU DARBU bildes tur Vāki atvērumi utt. Taka tā MINIMĀLI RADOŠA NODARBE apmēram kā PASSI BILDĒT pies stacijas salonā simtiem purnu pa dienu Konkretām lietām ir savs stabdarts , piemēram konkrētiem izdevumiem ir VĀKU STILS ļoti vienveidīgs , te nesen bija FHM konkurs kur bija SUPER BILDE vienīgā kas bija TIEŠĀM LĪMENIS , pilnīg bezpersoniska auxsta līmenī nostrādāta FHM STANDARTVĀKBILDE fotogrāfs nenosakams varētu būt DA JEBKURŠ bet 100% FHM Stilā
Autors ir neskaitāmu vāku autorss utt Māris Ločmelis kurš apsalūti perfekti zin KAS IR FHM vāka bilde un tādu arī uztasa. Visi pārējie bij CEPUŠI MAKSLU kas 90% GADIJUMU neatbilst FHM stilam
Ja runā par saucamajām "fOTO SESIJĀM" tad vairums iesācēju kurai tās praktizē nako nekad nav mācijušies un neko nezin nedz par stiliem nedz par formātiem VIŅI BŪVĒ SAVU "MAKSLU" kas neatbilst nekadiem standartiem. Ir cita kategorija "Grāmatu gudrie" kas strikti pieturās pie STANDARTA un tiem vispār nekas nesanāk tika PASES BILŽU SAKOPOJUMS. Svarīgi ir atrast KOMPROMISU starp stingru standartu un RADOSJU DARBU Daudzi kas ar to nodarbojās IKDIENĀ vienkarši ir TĀDĀ RUTĪNĀ un stilu parvalda TIK TEICAMI ka var mierīgi bildēt autopilotā UN bilde BŪS Nevaig jaukt MODEĻU foto ar MĀKSLAS FOTO pirmais ir MINIMĀLI radoša nodarbe otrais NESTANDARTA PAŠIZPAUSME Piemēram ir tāds IZCILS modes un stila fotografs Maris Bogustovs , viņam ir IZCILI RADOŠI DARBI taču kad jatasa STANDARTS viņs reizēm mēdz "Pašizpausties" , bet reizēm strādā normāli KĀ VISI nu burtis 1:1 kā mūs draugs MONO
A tās izvalbītās aacis Mari tev radās, kad dzejoji uzaicinājuma tekstu??? Ja kādu topiku maris neapdirsīs, nakti nevarēs gulēt... viens labi par tāadiem ir teicis, ja no tāa viņam paliek labāk, palīdzēsim, lai pabeidz un mierīgi guļ. Mari, ar Berry jaf pusgadu esam pazīstami, kamēr tu :face-monkey: tikai bolies
Negatīvs, bildē savus praulus atspēries, nemaisies tēmā , kuru neapjēdz...