Kāpēc, ielādējot bildes draugiem.lv, tās parādās krienti blāvākas, nekā esmu sataisījusi savā kompītī? Tā ir kaut kāda Mac un draugiem.lv nesaderība? Varbūt pie vainas Photoshop? Ņikā ņisaprotu.
a man uz kraasu laazerprintera bildes drukaa pavisam tizlas...
ja nemaldos, draugos bildes vieta ir 600x600 vai kaut kaa taa un tas pats - kas te, ja bilde lielaaka, tiek nezheeliigi kompreseeta, ar to starpiibu, ka tur liek miljoniem bilzhu, taapeec vinu taisa maksimaali mazu failu.
tas ir tas pats kas sheit. starp citu - ja bildei nav izcila kvalitaate, kas mudina to atveert jaunaa logaa, tad labaak to likt 715 punktu platumā - taads te ir placeholders - nebuus asuma zudums neatverot lielu. bet tas arii atkariigs no brouzera. firefox skeilo bildi un tekstus, google chrome tikai tekstus... hvz
Kāpēc, ielādējot bildes draugiem.lv, tās parādās krienti blāvākas, nekā esmu sataisījusi savā kompītī? Tā ir kaut kāda Mac un draugiem.lv nesaderība? Varbūt pie vainas Photoshop? Ņikā ņisaprotu.
Tāpēc, ka webs saprot tikai sRGB kolorspeisu, bet tu fotošopā droši vien esi iestādījusi Adobes krāsu telpu...vai dies pasarg Lab colors! Attiecīgi pie publicēšanas webā bilde zaudē krāsas.
Karoč, ej uz "preferences"! Vai arī vienmēr saglabā bildes, lietojot opciju "save for web" ja gadījumā tev milzīgi patīk, ka bildes uz tava monitora ir dikti krāsainas, un tu tāpēc negribi izslēgt preferencēs Adobes krāsu telpu!
Annirs:draugos bilzhu vieta ir kvadraats 640x640, bet suudiigaakais ir nezheeliigais kompresijas algoritms
Saglabā uzreiz 150 Kb, ne lielāku un neko nekompresēs!
Lai noskaidrotu (jebkurai) weblapai downsaizošanas izmēru, jāņem kāda bilde no šīs weblapas un jāsaglabā. Ja weblapa to neļauj ar peles klikšķi, tā jāsaglabā pilnībā uz desktopa ar ctrl+s.
godīgi sakot, man 99% liekas, ka browseris neko nepielāgo pats par sevi, viss atkarīgs no lapas - vai tur bilde iekļaujas dotajā laukumā vai nē... Ja neiekļaujas un ja nav norādīts fiksēts izmērs, tad browseris samazina.
zo:hmmm es ari atklaaju ka lietojot firefox browseris saspiezh taas bildes un ir pilniigi neskataamas.
Pilnīgas muļķības! Ja dara visu pareizi, kvalitāte nezūd. Paskaties manus albumus!
Nu ja tu saki, ka bildi samazinot uz 150KB kvalitāte nezudīs, tad paprovēj lejuplādēt kādu bildi no draugu galerijas kura aizņemtu 150 KB Tas būtu neprāts, priekš 650px bildes 150KB, labākajā gadījumā 50KB...
Es arī tā nesaprotatu par paša browsera patvaļigu bildes kropļošanu. Tā nav tiesa... vienīgā reize kad browseris kautko ar bildi dara ir tad, ka bilde ir liela, bet htmlā uzlikts, lai parāda mazu. Tad gan sāk darboties browsera resaizošanas algoritms, kas parasti ir ļoti slikts.
Annirs:draugos bilzhu vieta ir kvadraats 640x640, bet suudiigaakais ir nezheeliigais kompresijas algoritms
Saglabā uzreiz 150 Kb, ne lielāku un neko nekompresēs!
Lai noskaidrotu (jebkurai) weblapai downsaizošanas izmēru, jāņem kāda bilde no šīs weblapas un jāsaglabā. Ja weblapa to neļauj ar peles klikšķi, tā jāsaglabā pilnībā uz desktopa ar ctrl+s.
Nepiekrītīsu. Tā tas nav gan. 95% gadījumu lapās ir algoritms, kas kompresē bildi izmantojot % ko nosaka koderis. Ja tajā JPG bildē nav daudz krāsu un pārēju viņš sakompresē vairāk, ja daudz pāreju tad mazāk. Ārkātīgi reti ir tā, ka viņš pastās faila izmēru un tad domā, ka šo kompresēsim un šo nē
ox3r:Es arī tā nesaprotatu par paša browsera patvaļigu bildes kropļošanu. Tā nav tiesa... vienīgā reize kad browseris kautko ar bildi dara ir tad, ka bilde ir liela, bet htmlā uzlikts, lai parāda mazu. Tad gan sāk darboties browsera resaizošanas algoritms, kas parasti ir ļoti slikts.
panjem ugunslapaa attaisi blogu valjaa un nospied ctrl + vai _. kas notiek ar bildeem? paliek lielaakas/mazaakas. Chrome samazina tikai burtus, bildes raada tajos pashos izmeeros kaa jums skriptaa ir placeholderis defineets. Inspect element un bingo!
ox3r:Es arī tā nesaprotatu par paša browsera patvaļigu bildes kropļošanu. Tā nav tiesa... vienīgā reize kad browseris kautko ar bildi dara ir tad, ka bilde ir liela, bet htmlā uzlikts, lai parāda mazu. Tad gan sāk darboties browsera resaizošanas algoritms, kas parasti ir ļoti slikts.
panjem ugunslapaa attaisi blogu valjaa un nospied ctrl + vai _. kas notiek ar bildeem? paliek lielaakas/mazaakas. Chrome samazina tikai burtus, bildes raada tajos pashos izmeeros kaa jums skriptaa ir placeholderis defineets. Inspect element un bingo!
Viss ir jauki, bet kāda raka pēc jālieto tā fīča blogā? Es saprotu, ka reizēm tā noder. Bet nu te...
ja bilde lielaka par ekranu, tad IE piemeram automatiski to resaizo uz tavu ekranu, bet tikai gadijuma, ja tas ir tieshss links uz bildi ww w.draugiem.lv/pukainitis.jpg . parejais ka jau te teica - atkarigs cik smagu bildi saits ljauj saglabat ...
Annirs:Tu gribi teikt, ka ikai man firefox maina bilzhu izmeeru mainot fontu? gan mazaas tumbneil gal lielaas bildes???
Pag, ko tu gribi pateikt? Tas ir slikti, ka cilvēkiem ar sliktu redzi tiek palielinātas arī bildes kopā ar tekstu?? What is the point of your statements??
Annirs:Tu gribi teikt, ka ikai man firefox maina bilzhu izmeeru mainot fontu? gan mazaas tumbneil gal lielaas bildes???
Pag, ko tu gribi pateikt? Tas ir slikti, ka cilvēkiem ar sliktu redzi tiek palielinātas arī bildes kopā ar tekstu?? What is the point of your statements??
a points ir taads, ka tikai vienaa izmeeraa taas ir asas, paareejos gadiijumos uz lcd izpluust - taads ir mans noveerojums - taalab jau es saku - ka chrome maina tikai fonta lielumu, tas nav viedoklis, bet fakts konstataacija. vienreiz jau te bija bljaushana par it kaa neasaam bildeem tieshi ugunslapaa. zec it.
ps. - a patiik tas hroms, lai arii tieshi uz fotoblogu tas katru ceturto reizi uzkaras...
briedis:
a points ir taads, ka tikai vienaa izmeeraa taas ir asas, paareejos gadiijumos uz lcd izpluust - taads ir mans noveerojums - taalab jau es saku - ka chrome maina tikai fonta lielumu, tas nav viedoklis, bet fakts konstataacija. vienreiz jau te bija bljaushana par it kaa neasaam bildeem tieshi ugunslapaa. zec it.
ps. - a patiik tas hroms, lai arii tieshi uz fotoblogu tas katru ceturto reizi uzkaras...
Browseris nesamazina bildi pats, ja nav tāda vajadzība. Un vajadzība ir gadījumā, ja bilde neielien tai dotajā laukumā vai bildes reālais izmērs neatbilst tag`os dotajam. (vai arī kāds nespaida zōm lapai)
Tam nav pilnīgi nekāda sakara ar Crtl un +/-...
Un 99% esmu pārliecināts, ka vienādos apstākļos FF, IE, Hrōms, u.c. bildi rāda vienādi.
Briedi - Tu spiitiigi nekjer DOMU!!! Taatad - vienaados jaa, bet, ja man ir par mazu burti, tad es palielinuburtus. Hromaa tas nemaina bilzhu izmeeru, a ugunslapaa - maina. Un bildes paliek neasas. Ielikt piemeeru, kaa tas izskataas vai pats pameegjinaasi?
Annirs:a man uz kraasu laazerprintera bildes drukaa pavisam tizlas...
ja nemaldos, draugos bildes vieta ir 600x600 vai kaut kaa taa un tas pats - kas te, ja bilde lielaaka, tiek nezheeliigi kompreseeta, ar to starpiibu, ka tur liek miljoniem bilzhu, taapeec vinu taisa maksimaali mazu failu.
Krāsas pazūd (gan draugos, gan te) arī tad, ja bilde netiek kompresēta, respektīvi - netiek samazināta.