forum.gif
Debesu maiņa
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Debesu maiņa
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 06.02.09 14:58
 citēt
Bieži vien debesis tiek pārgaismotas, smukā zilā toņa vietā ar mākoņu svītrām, redzams viens vienīgs baltums.

Uzreiz patstāv divas opcijas:
- dzēst bildi, veikt regulējumus un bildēt vēlreiz;
- vai montēt bildi.

Par to montēšanu bilžu arī radās domstarpība, galvenais - lai rezultāts izskatās labi un citi jau nezin, kas lācītim vēderā, kamēr neieraudzīs, kādu defektu pie montāžasa?
Publicēts: 06.02.09 15:17
 citēt
un treshaa - nopirkt polarizaacijas filtru! :) vieglaak arii peec tam shopaa piereguleet "taas pashas" debesis, un nav jaaliek citas vietaa! :)
Publicēts: 06.02.09 15:37 labots
 citēt
Gaismo divus kadrus, vienu debesīm, vienu zemei, var vēl trešo ēnām... var likt progai tos savienot un plātīties, ka strādā hrd, var ar roku savienot, paņemot no katra to ko vajag.
Bet ja mājās ir izteiksmīgas debesis, un jūti, ka der noskaņai, bez domāšanas maini... gatavu vērtē (pārdod)
Publicēts: 06.02.09 15:48
 citēt
var labot to, ko kameras dinamiskais diapazons pazaudee, bet viss paareejais jau ir bleediiba... ja uz kaut ko tumšāku par debesīm skatoties pacel acis uz zhilbst - tad visticamaak fotografeejot debesis buus izdegushas... tur neko nevar dariit... bet vispaar parasti mani shii teema paarsteidz, jo ir tik daudz skaistu mirklju kad shiis darbiibas nemaz nav jaaveic...
Publicēts: 06.02.09 16:01
 citēt
Nevienu neinteresē , ko "redz" matrica, vai acis žilbst... visi labi redz acu priekšā pagājušās vasaras zaļo zāli , baltos bērzus, zilās debesis, un grib redzēt tādu bildi, un neviens baudaot attēlu neprasa ar kadu blēdību iegūts. Arī piegaismošana ir blēdība :)
Publicēts: 06.02.09 16:10
 citēt
nu vismaz 80% gadiijumos sheit - es teiktu, ka interesee, jo redzams, ka tas dariits! Taatad braakjiigi. Un ar braakjiem greeko pat zvaigzhnjotaakie eksemplaari.
Publicēts: 06.02.09 16:18
 citēt
Doh... iepērc ND-grad filtrus + CirPol...
Publicēts: 06.02.09 16:26
 citēt
Annirs:nu vismaz 80% gadiijumos sheit - es teiktu, ka interesee, jo redzams, ka tas dariits! Taatad braakjiigi. Un ar braakjiem greeko pat zvaigzhnjotaakie eksemplaari.

bet viss rodas tikai ar darbu... NEGRĒKO, kas neko nedara.

Mandalay:Doh... iepērc ND-grad filtrus + CirPol...

dzirdējis esu, redzējis neesu. Bet ja palīdz tad ir labi!!! (ja kabata atļauj)
Publicēts: 06.02.09 16:30
 citēt
ir tāda lieta kā Cokin gradient filtri [url=www.cokin.com.]www.cokin.com.[/url] es pirms divām nedēļām paņēmu. sistēma sastāv no gredzena [ 4,60Ls],kuru uzskrūvē objektīva filtra vītnē. uz tā uzmauc filtru turētāju [ 4Ls], tajā iebīda filtru [~ 10.60Ls], piemēram < Gradual Neutral grey G2[ND8], jeb P121. šiem filtriem augšējā daļa ir patumšināta un uz leju pakāpeniski pāriet pilnīgi caurspīdīgā. filtru sistēmu iegādājos Rīgā "Olimpā", mazā fot. veikaliņā. marta sākumā būs stiklu[pašu filtru] pievedums. nav tik dārgi, lai meklētu pa ebay. interneta veikalos ātrumā neatradu. paskaties mājas lapu
Publicēts: 06.02.09 18:09
 citēt
filtri ne filtri - shops ir, maini debesis, kraaso peec izjuutaam :) es bik veelaak uzmeistaroshu skolu
mozj kadam noderees :)
Publicēts: 06.02.09 18:18 labots
 citēt
problēmas ainavās ir ne tikai ar pārgaismotām debesīm, bet arī ar to ka debsu nav - tās ir garlaicīgas. Ir atrasta smuka vietiņa, bet debesis tīras vai vienmērīgi pelēkas, nekas no bilduča nesanāks. Kā reizi šodien bija uznācis mendelis un pamurcīju vienu garlaicīgu bildi no saviem krājumiem

content8-foto.inbox.lv...

nekas īpašs , bet biku labāk skatās

par kokiniem - ir, bet nepatīk, jo atsit nepatīkamu toni

+talavietis (tas labi redzams piemēra bildē ar Cokin dubultu graduālo filtru)

ja jau tad man labāk patīk skrūvējamais, B&W graduālais filtrs , paņem lielāko un ārejas uz mazāka diametra objektīviem

pasuti.lv/index.php?cPath=109_116

bet saulrietiem jau vajadzētu apgriezto graduālo
Daryl Benson Reverse Neutral Density Graduated
www.singh-ray.com/reversegrads.html
Publicēts: 06.02.09 18:28
 citēt
lieto pusfiltrus un nekadu problemu nebus www.kurzeme.com...
Publicēts: 06.02.09 18:36
 citēt
Man nekads tāds tonis nav sities cauri.
Publicēts: 06.02.09 18:47
 citēt
briedis:Man nekads tāds tonis nav sities cauri.
pareizi , ir neitrālie un ir tonējošie. vēl nav sanācis tā īsti pamēģināt, bet pirmais iespaids GRAUJOŠI slikts nav
Publicēts: 06.02.09 21:35
 citēt
Jāsak tā ka es ar COKIN filtriem bildēju vairāk kā 20 gadus uz Dipiem uz Negatīviem uz sjaurā uz platā un lokšņu filām un nekads parazīta tonis man nenāk virsū , NAV TĀDS MANĪTS , iespējams ka tas ir kautkāds specifisks optikas efektss nezinu:)
Publicēts: 06.02.09 21:37
 citēt
Nu skaidrs, tā jaf domāju, ka turēt roku priekšā objektīvam naf īsti labi... tie filltri pie jūras, bet dabā tomēr 2 ekspozīcojas :)
Publicēts: 07.02.09 13:24
 citēt
Neesmu ar filtriem strādājis, bet skan jau čakarīgi. Plikai jūrai jau nebūs problēmas paņemt otru kadru ar neizgaismotām debesīm, bet tizli jau ir, kad reizēm to debesu vienkārši nav, gluži kā pēdējās dienās.
Publicēts: 07.02.09 13:38
 citēt
KEPKE:Neesmu ar filtriem strādājis, bet skan jau čakarīgi. Plikai jūrai jau nebūs problēmas paņemt otru kadru ar neizgaismotām debesīm, bet tizli jau ir, kad reizēm to debesu vienkārši nav, gluži kā pēdējās dienās.

bet kad ir DEBESIS neesi slinks, fotografē sev rezervi.
Publicēts: 07.02.09 13:39
 citēt
KEPKE:Neesmu ar filtriem strādājis, bet skan jau čakarīgi. Plikai jūrai jau nebūs problēmas paņemt otru kadru ar neizgaismotām debesīm, bet tizli jau ir, kad reizēm to debesu vienkārši nav, gluži kā pēdējās dienās.

ja nepatīk cookini var samaksāt par LEE

manuprāt taisīt kadru sēriju ar variantiem, katram veltot 1/125 sek. ir mazāk čakarīgi kā muļļāt šopu
Publicēts: 07.02.09 13:53
 citēt
kā pēdējās dienās, arī kā šodien, diez vai kāda metode glābs, jo divu kadru metode +/-, debesis vienalga pelēkas. iekopēt no citas bildes +/-, jo neies kopā ar bildes lejas daļu, gaisma, ēnas u.t.t.
filtru padarīšana nav čakarīga, vienīgi viņus ne vienmēr var pielietot. uzņēmu kādus 30 kadrus, laika apstākļi kā šodien. rādāms it kā nekas nav, vienkārši patestēju. ieej tomēr tajā mājas lapā, pavēro. tur var atrast piemērus, kādi filtri, kādu efektu dod, ir arī vairāku fotogrāfu galerijas, kurās ir bildes, kas uzņemtas ar filtriem.
kombinētie kadri varētu būt vēl lielāks čakars, ja to visu grib iztaisīt līmenī, esmu pamēģinājis, pašam riebās, vēl nemāku. pagaidām darbojos pēc metodes - ekspozīcija - kompromiss. piemēram, lai apakša ir nedaudz par tumšu, bet debesīs ir informācija[ kaut kāda nojausma{sliktākajā gadījumā} par mākoņiem utt] ja nav nekādas informācijas, nav ar ko strādāt, uzlabot. pēc bildes ielādes kompī, pielabo debesis, apakšu izvelk. piemērs dots sliktākajam variantam laika apstākļu ziņā
Publicēts: 09.02.09 13:05
 citēt
Paskatījos šito, jo biju palaidis garām kaut kā lasot atbildes..
Lunis:lieto pusfiltrus un nekadu problemu nebus [url=http://www.kurzeme.com/search.php?search_keywords=laivas

godīgi]http://www.kurzeme.com/search.php?search_keywords=laivas
godīgi[/url] sakot izskatījās prasti :face-plain:

Papētīju cokin filtra paraugus,
www.cokin.com...
nu tie paraugi ir tādi kādi ir :)
Publicēts: 09.02.09 13:12
 citēt
Filtrus ir jāmāk lietot, nevar tā vnk uzlikt un bāc - šedevrs.
Lee, SinghRay labi filtri, bet tie plastmasas. Var jau meklēt true-stikla, platos .. bet tie maksā baigo piķi, un vēl adapteri vajag sameklēt.

manējie

Lētie, priekš weba ir ok, bet ja pietuvina uz 100%, tad var redzēt, ka asums pazūd :face-crying:
Publicēts: 09.02.09 13:16
 citēt
KEPKE:Paskatījos šito, jo biju palaidis garām kaut kā lasot atbildes..
Lunis:lieto pusfiltrus un nekadu problemu nebus [url=http://www.kurzeme.com/search.php?search_keywords=laivas

godīgi]http://www.kurzeme.com/search.php?search_keywords=laivas

godīgi[/url] sakot izskatījās prasti :face-plain:

Papētīju cokin filtra paraugus,
www.cokin.com...
nu tie paraugi ir tādi kādi ir :)tur vispār grūti spriest, kvalitāte +/-[ bildēm ]. kā jau minēju es viņus iepirku, bet klimatisko laika apstākļu un vispār laika trūkuma dēļ neesmu notestējis. nedaudz vienā pievakarē no loga pabildēju. līdzīgu sistēmu[ kaut kad arī forumā pieminēju ] kādreiz biju pats uztaisījis. stiklu tonēju sīpolu mizu novārījumā, ar visu pakāpenisko pāreju...........................tas gan bija garām
Publicēts: 09.02.09 13:27
 citēt
es arī sīpolmizu novārījumā papeldināju savu 28-80mm nikkor objektīvu (made in china). man vairs nav 28-80mm objektīva... :D
Publicēts: 09.02.09 13:27
 citēt
standarta stikls jau neder kā filtrs, jo tas nav optiskais (dzidrināts).
SinghtRay filtri pa 100Ls ir ļoti labi, kaut arī plastmasa - īpaši zudumus neredzēju.
Publicēts: 09.02.09 13:29
 citēt
Mandalay:īpaši zudumus neredzēju.

pēc 0.7 (d) neredz nedz zudumus, nedz guvumus :face-glasses:
Publicēts: 09.02.09 13:54
 citēt
alvils:es arī sīpolmizu novārījumā papeldināju savu 28-80mm nikkor objektīvu (made in china). man vairs nav 28-80mm objektīva... :D
lai tiktu vaļā no objektīva, tas nemaz nav jāpeldina, tur ~ +/- 75 varianti, visus nemaz uzskaitīt nevar:face-glasses:
Publicēts: 09.02.09 14:00
 citēt
negatIvs:lai tiktu vaļā no objektīva, tas nemaz nav jāpeldina, tur ~ +/- 75 varianti, visus nemaz uzskaitīt nevar:face-glasses:

a vot varētu uztaisīt jaunu foruma tēmu, kurā varētu padalīties ar pieredzi, kā nogalināt objektīvu, pēc tam apkopot rezultātus un uztaisīt objektīva nogalināšanas Top 10. :face-surprise:
Publicēts: 09.02.09 14:04
 citēt
alvils:
Mandalay:īpaši zudumus neredzēju.

pēc 0.7 (d) neredz nedz zudumus, nedz guvumus :face-glasses:

nu kā tad nē? manie lētie bišk pabojā asumu.. it īpaši to labi redz uz smiltīm :)
Kaut kādai saulei tur toč nav jēgas pētīt pikseļus :)
Publicēts: 09.02.09 18:24
 citēt
alchsh:un treshaa - nopirkt polarizaacijas filtru! :)
4.-tā arī - nopirkt pārejošo neitrālo filtru!
Publicēts: 09.02.09 18:26
 citēt
jā Maiks māk, un diez vai vajag ko sarežģīt, smuki
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):