Man interesee vai buutu veerts pirkt paareju canon FD -> EOS, lai vareetu izmantot FD manuaalos objektiivus, jo skatos, ka var pa nelielaam naudinjaam dabut gaishus objektiivus, ir kaadam pieredze shajaa sakaraa?
šajā sakarā jādomā pirms pievienojas trulajai avju masai - kamera ar pāreju taču tāpat nerubī kāda fragma stiklam uzlikta - visa bildāšana caur pakaļu
nikon, pentax - viss rullē tik af nav - tiesa nikon arī marketinga upuris - lētajām kamerām norubījis visu priekš manuālajiem stikliem - pat gaismu nemēra
klasiskas konstrukcijas fiksiem no 21mm līdz 300mm vajadzētu būt labākiem par mūsdienu zoomiem (par 24-70mm noteikti) vecie extrēmie platleņķi gan varētu sagādāt vilšanos (turklāt tie nav lēti)
canonam gan ne''L'' eos fiksi ar nav diezko daargi - bilde noteikti nebūs švakāka par FD optiku
ja jau liec uz kameras ar pāreju, tad var likt stiklus kam tiešam izcilnieku slava - piemāram veco olympus zuiko sēriju, zeiss stiklus no 35 rolleiflex sistēmas vai pentax smc manuāļus - sitie gan visi būs dārgāki par FD canoniem
Laurelz:Man interesee vai buutu veerts pirkt paareju canon FD -> EOS, lai vareetu izmantot FD manuaalos objektiivus, jo skatos, ka var pa nelielaam naudinjaam dabut gaishus objektiivus, ir kaadam pieredze shajaa sakaraa?
ir pāreja, ir daži F1,5 - 2,8 stikli, šad tad paālējos. darbojos rokas režīmā, ekspozīcija jāliek mīnusā. blendi uzliec pats pārējo[eksp.] fotoaparāts parādīs. diez vai jēga iepirkt vairumā, jo šiem stikliem, sevīšķi antīkajiem uz digit. kamerām mēdz būt dažas dīvainības, un nekāda super operativitāte vajadzības gadījumā nesanāk, bet daži < īpaši > saimniecībā var noderēt
shvaboc:Māri,aizmirsi vēl piebilst,ka Nikon bez pārejas ar lēcu neļauj nofokusēties uz bezgalību..
cilveks liks uz canon - es nikorus nekur nepiemineju
nezinu gan negativs - iznemot veco krievu optiku un austrumvācu man neviens manuālais stikls nav /taisījis dīvainības/
esu licis kaudzi smc uz pentax ciparnīcas un kaudzi nikoru uz nikon + vēl kreisos japāņu ražotājus uz pentax - nekādu dīvainību bildē
es arī domāju par krievu, piemēram <Gelios - 40>85mm F1:1,5[ vēl ir ] , bet tās dīvainības var izmantot, ir mēģināti arī vācu[ vairs nav ] un japāņu[ vēl ir ], kā jau rakstīju iepriekš, reizēm paālējos, ikdienā nelietoju