esmu iegādājies m42 pāreju uz savu canon 400d. Pixco firma. varūt kādam no jums ir pieredze ar so vai citām pārejām,un ir kadi ieteikumu,lai nesabojātu savu digitālo.un vai vispar pastav iespeja ko salaizt grīste. lietoju helios 44 , mir 1 37mm un mir 20mm platlenķi. būšu priecīgs par jebkādu info.
Neieslēdz aparātu, uzliec pāreju, un redzēsi, cik tālu ir no kontaktiem , manējā ir tālu. Ja ir klāt, tad domāju, bez tās vietas izfrēzēšanas naf lietojama, jo laka var jebkuru brīdi nolupt Tālak objektīvam naf nekādas nozīmes, ja vien naf ar lēkājošo diafragmu, kas jāņem vērā
Ir objektīvi, kam apakšā laukā maza tapiņa, ar kuras palīdzību orģinālderīgs aparāts slēdža nospiešanas brīdī aizver diafragmu... tev šādam objektīvam būs visu laiku uzliktā diafragma redzama , ja vien pārejā nebūs caurums tam puļķim.
esu redzejis vienu krutu paareju - fujica baijonetes kameram, lai uzliktu m42 stiklus - taa paareja LECINA m42 stiklu fragmu (nu protams tiem stikliem kam vispaar ir leekaajosaa fragma)
jaasanaas ir ar ciparniicu un m42 stikliem - uz valjaa fragmas iestaadi asumu, tad griez ciet un kadree pa pustumso - stulbi
Maris:Harald Tu vienmēr bildē tikai nekustīgas lietas no statīva? tā dimensija ko sauc par laiku un dzīves kustība traucē
nē. bet šā kā tā, man šķiet prātīgāk mans variants. (pieņemu, ka stiklam fragmas aizsitamā poga, na hudoi konjec 2 gredzeni vai kaut knakšķi uz fragmas riņķa!).
bet nu tā kņope,kas lecina diafragmu, traumet canon nevar? man ir parasta pareja. uz f stav 00 tapec jalecina diafragma pasham. sodien tikai paris kadrus uztaisiju. driz turpinasu eksperimenet.
ēm... atļaušos iepīkstēties, ka man nez kāpēc uz pentakša k10 pārejām visām ir strādājis AF confirm. vienīgi bezgalīgā fokusa nebij, līdz neuzklupu pārejai ar šmirģeli.
Annirs:nu katram brendam savs darba attaalums - nikonam piedabuut bezgaliigo fokusu arii ar shmirgjeli neizdosies, ja nu vieniigi pashu objektiivu freezeet
Nikonam fokuss uz ∞ tikai ar pāreju, kurā lēca. Pentax tuč tuč štimmē.