es tīru savā dzīvoklī, pagaidām. attīstoties dažiem notikumiem, kuru attīstībai negribu skriet pa priekšu, matricas tīrīšanas vietas koordinātes varētu mainīties
Kur Latvija tīra matricas? Latvija (kā valsts) tīra tikai savu pilsoņu kabatas, matricas nē. Bet, ja jautājums bija domāts "Kur LatvijĀ tīra matricas?", tad atbilde droši vien ir: "daudz kur!", katrā otrajā dzīvoklī, kurā mitinās fotogrāfs, kādreiz tiek arī tīrīta kāda matrica.
Paldies par nopietnam atbildem un jokiem! Datoram nav latviesu mikstinajumi un garumzimes (tas ja ir tikusas aizskartas kada filologa jutas). Uz doto bridi izskatas, ka sis jautajums ir atrisinats
Paldies atradu ! Par ātru braucu, uz mājas nav numura, no 13 parlec uz 7 nr. tādā garā. Veikalam arī nav reklāmas, tik blāvi uzraksti logā. Veikals labs ! ja kādu intresē, tad vienreizēja ota ar šķidrumu + sausināmā ota =5 Ls.
gan jau noderēs. es parasti ar matricas notīrīšanu vien neaprobežojos. noņem objektīvu un prātīgi ar otiņu noslauku virsmas, arī spoguli, blakus turot ieslēgta putekļu sūcēja trubu. tad paceļ spoguli un darbības atkārto. finālā notīra pašu matricu. ja tīra tikai matricu, tad nav izslēgts, ka pēc dažām slēdža nostrādāšanas reizēm, kāds puteklis atkal nenosēdīsies uz matricas
Tīru ar garantiju pret skrāpējumiem, izmantojot slapjo metodi ar Eclipse E2 un Pec Pad. Varu parādīt kā matrica izskatās pirms un kā izskatīsies pēc tīrīšanas. Maksā tas 40 Ls. Laika izteiksmē aizņem ap 2-3 stundām. Pie reizes varu notīrīt arī spoguli un iespēju robežās arī matstiklu, ja tas ir maināmais pēc konstrukcijas. Atrodos Rīgā, Pļavniekos. 29510016- Juris.
ImkaSm:Paldies atradu ! Par ātru braucu, uz mājas nav numura, no 13 parlec uz 7 nr. tādā garā. Veikalam arī nav reklāmas, tik blāvi uzraksti logā. Veikals labs ! ja kādu intresē, tad vienreizēja ota ar šķidrumu + sausināmā ota =5 Ls.
5D un Mark tin oxide sensoram principā nekas cits, izņemot kā Eclipse E2 nav izmantojams, ja grib, lai rezultāts ir kvalitatīvs un nav bīstams.
Portreti:Tīru ar garantiju pret skrāpējumiem, izmantojot slapjo metodi ar Eclipse E2 un Pec Pad. Varu parādīt kā matrica izskatās pirms un kā izskatīsies pēc tīrīšanas. Maksā tas 40 Ls. Laika izteiksmē aizņem ap 2-3 stundām. Pie reizes varu notīrīt arī spoguli un iespēju robežās arī matstiklu, ja tas ir maināmais pēc konstrukcijas. Atrodos Rīgā, Pļavniekos. 29510016- Juris.
Tu tiešām 2-3 stundas grūd kamerā pie matrices salvetes kas tam nav domātas?
hm... es ņemu to zupu un Sensor Swabs lāpstiņu...
PEC*PAD is not recommended for cleaning the CCD. It is not the same material used in the Sensor Swabs. PSI does not approve or warranty the CCD or any camera part from any damage caused by using non approved products.
Nu tas tač viss ir pārbaudīts gadu laikā- pecpad ir mīkstāks un šķiedrojas mazāk par sensorswab. Ko gan viņiem teikt par cita ražotāja salvetēm, ja ne "not approved"!?
Jā, lai notīrītu VISUS putekļus, ar pāris nobraucieniem pa sensoru nepietiek, sevišķi ja tie ir veci. Bez tam es braucu burtiski bez slodzes, tāpēc arī pat visprecīzāk uztītā lāpstiņa uzreiz nepaņem visu virsmu zem sevis. Un ottreiz ar to pašu lāpstiņu šļūkt nav vērts- jāliek jauna.
bet es arii nedodu nekaadu uubero garantiju, ka puteklji no kameras ieksaam driiz atkal neparaadiisies - tiesa parasti kaadus 3-4 Kkadrus tie iipasi neraadaas
Maris:bļin ta man vienmēr ir veicies - nav bijuši ''līmēti'' mēsli uz matricas - novelk turp atpakaļ ar to saslapināto lāpsteli un ideāla tīrība
putekļi it kā "pielīp", ja tie ir uz matricas un kamera iziet aukstuma - siltuma - kondensāta ciklu. par līmveidīgiem variantiem nav dzirdēts - interesanti kā tāda kamera nopirkta, kā nav izmantota garantija, jeb kas ar viņu darīts, lai to līmi dabūtu virsū
ar autolevels var "draiskoties" tad ja nav citu ko darīt. REĀLI ja tu uz f22 100% palielinajumā neredzi nekādus plankumus, tad ar to PILNĪBĀ pietiek un parejais ir TIKAI pixeļu drāšana
fandango:Es taču par to jau sen rakstīju, tik citā sakarā! Vakar, piemēram, pie manis bija bildes skatīt. Harijs bija matricu tīrit. Pie reizes omulīgi papaļāpājām, kamēr sutinājās gaļa krejuma mērcē. Tas viss atspoguļots manās reportāžās.
Onkulis:ar autolevels var "draiskoties" tad ja nav citu ko darīt. REĀLI ja tu uz f22 100% palielinajumā neredzi nekādus plankumus, tad ar to PILNĪBĀ pietiek un parejais ir TIKAI pixeļu drāšana
Esmu gatavs aplūkot kā tu notīrīsi 5D matricu, lai "neredz nekādus plankumus pie f 22 uz 100%". Varu pat saderēt uz izģērbšanos, ka tev nesanāks...pie reizes noorganizēsim fotoreportāžu...