hmm... Man ir Canon Eos 350D, ipasi daudz nesaprotu no objektiviem, tapec ari jautaju, gribetu, lai varetu vairak bildet tiesi portretus, pasreiz nevaru atlauties pasu labako, par visaugstako cenu, kautkur lidz 200-300 ls! gribas kaut ko labaku neka standarta objektivu!
objektīvi stipri individuāla padarīšana. Tu vari nopirkt 50mm F1,8, vai sameklēt, kaut vai ss.lv 70-200mm F4 un tie būs Tavā nosauktajā cenu kategorijā, viens lēts un neslikts, otrs, ja paveicās ~ 300Ls un labs. man ir abi, bet vairāk lietoju 70-200mm. īsti portetisti ieteiks vēl citus
Portretus parasti fotogrāfē ap 50 mm uz cropa vai 70 mm uz full frame matricas- pilnā augumā un ap 150-200 mm blīvāk kadrētu seju.
f 2.8 būs kvalitatīvāks par f 3.5-5.6 variantu. Arī dārgāks. Ap 500-600 Ls. Lētākais būs f 3.5- 5.6- ap 120 ls, lietots...
Ja nesaprati, ko šie skaitļi nozīmē, tev veikalā jāprasa TELE objektīvs. Precīzāk sakot- TELE ZŪMS. Tomēr ne ULTRA TELE, bet parastais TELE diapazons. Viņi sapratīs, ja vien tu nepirksi Elkorā...
Nezinu. Itkā jau nav iebildumu ar kropu un 50mm un blīviem poreteretējumiem. Varbūt vienīgi uz FF dažam, nepieradušam nepatiks. A vai ta tik padziļināti vajag iesācējam? Šitas jau vien būs tik afigenā kvalitātē, ka viņa nespēs novērtēt tā uzreiz un mīnusus labāk pat nemeklēt kādus gadus.
Tad kad cilvēks prasa šādu jautājumu- Kādu objektīvu pirkt? Ieteikums- aizej uz veikalu un apskaties (pamēģini)laikam ir pats labākais ko var ieteikt. Atceros man arī pirms kāda laika, kad es sāku domāt par objemtīviem, tā ieteica. Nu aizgāju,nu bija visādi stikliņi nekādas jēgas josajēgas nav ne par skaitļiem kas uz objektīva ne par to kas ar viņiem darāms. Tagad jau pamazām sāk sanākt Esmu saskāries vēl ar mītu ka, slr kamerām ar vienu objektīvu ir pietiekoši un ar to var zoomēt kaut kilometriem tālu:face-plain:. Kāda vispār ir iespēja uzzināt kaut ko par objektīviem? Vakar biju ELKORĀ tur arī galīgs tukšums sāk iestāties tā bija vieta kur kaut cik izvēle un pamēģināt arī varēja kādu grib. Bet tagad Olympiem praktiski nekā nav atlicis
kitux, Par portreti un imbacile runātajiem objektīviem vari aizmirst ja vēlies bildēt telpās (16 kvm. istabā) sanāks tikai portrets. Tev nepieciešams tieši portretnieks vai vēlies nomainīt kit objektīvu pret kko labāku? Ja tomēr portretieks - klausi onkuļus
vislabaak ir ar kaadu, kuram ir objektiivi satikties un patuseet un apsaktitiies, kaa saimnieks lieto un pasham pameegjinaat .... un tad izdomaat, ko tad iisti vajaga