forum.gif
par objektīviem???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / par objektīviem???
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.02.09 19:39
 citēt
Sveiki:face-wink:
gribeju uzzinat ka izveleties objektīvu? uz ko ir jaskatas?kapec kads objektivs ir labaks par citu?
Publicēts: 16.02.09 19:47
 citēt
par šo tematu jau n-tās reizes šķēpi lauzti, pavēro forumu. uzdod jautājumu, konkrētāk, kādā diapazonā gribi darboties, kādas cenas vari atļauties
Publicēts: 16.02.09 19:53
 citēt
hmm... Man ir Canon Eos 350D, ipasi daudz nesaprotu no objektiviem, tapec ari jautaju, gribetu, lai varetu vairak bildet tiesi portretus, pasreiz nevaru atlauties pasu labako, par visaugstako cenu, kautkur lidz 200-300 ls! gribas kaut ko labaku neka standarta objektivu!:face-smile:
Publicēts: 16.02.09 20:12
 citēt
objektīvi stipri individuāla padarīšana. Tu vari nopirkt 50mm F1,8, vai sameklēt, kaut vai ss.lv 70-200mm F4 un tie būs Tavā nosauktajā cenu kategorijā, viens lēts un neslikts, otrs, ja paveicās ~ 300Ls un labs. man ir abi, bet vairāk lietoju 70-200mm. īsti portetisti ieteiks vēl citus
Publicēts: 16.02.09 22:45
 citēt
Ja labi pamedītu varētu pa 300Ls mēģināt dabūt (lietotu) 17-40L
Kvalitāte??? Pamēģini veikalā - negribēsi nost ņemt :)
Publicēts: 16.02.09 22:49
 citēt
A vai ta portretiem nebūtu labāks 50mm f1,4 par tiem iepriekšminetētajiem?
Publicēts: 16.02.09 22:52
 citēt
Portretus parasti fotogrāfē ap 50 mm uz cropa vai 70 mm uz full frame matricas- pilnā augumā un ap 150-200 mm blīvāk kadrētu seju.

f 2.8 būs kvalitatīvāks par f 3.5-5.6 variantu. Arī dārgāks. Ap 500-600 Ls. Lētākais būs f 3.5- 5.6- ap 120 ls, lietots...

Ja nesaprati, ko šie skaitļi nozīmē, tev veikalā jāprasa TELE objektīvs. Precīzāk sakot- TELE ZŪMS. Tomēr ne ULTRA TELE, bet parastais TELE diapazons. Viņi sapratīs, ja vien tu nepirksi Elkorā...
Publicēts: 16.02.09 22:54
 citēt
imbacile:A vai ta portretiem nebūtu labāks 50mm f1,4 par tiem iepriekšminetētajiem?
Pilnā augumā- jā!

Tomēr pamēģini ar 50 mm blīvi iekadrēt seju! Vairumam cilvēku nepatīk, ja viņiem bāž objektīvu tik tuvu.
Publicēts: 16.02.09 23:00
 citēt
Nezinu. Itkā jau nav iebildumu ar kropu un 50mm un blīviem poreteretējumiem. Varbūt vienīgi uz FF dažam, nepieradušam nepatiks.
A vai ta tik padziļināti vajag iesācējam? Šitas jau vien būs tik afigenā kvalitātē, ka viņa nespēs novērtēt tā uzreiz un mīnusus labāk pat nemeklēt kādus gadus.
Publicēts: 17.02.09 17:39
 citēt
imbacile:A vai ta portretiem nebūtu labāks 50mm f1,4 par tiem iepriekšminetētajiem?

ja pietaisa līdz 4 - 5,6 nebūs liela šķirba asuma dziļumā. a ar vaļēju tik ar traki labu var maukt.

Portreti:Tomēr pamēģini ar 50 mm blīvi iekadrēt seju! Vairumam cilvēku nepatīk, ja viņiem bāž objektīvu tik tuvu.
vot tur jau tas kunštiks. plastmasas un ģipša galvas bildēt OK, bet dzīvs pilsonis/ne var nesaprast, ka lien nepieklājīgi tuvu.
Publicēts: 17.02.09 22:32
 citēt
Tad kad cilvēks prasa šādu jautājumu- Kādu objektīvu pirkt? Ieteikums- aizej uz veikalu un apskaties (pamēģini)laikam ir pats labākais ko var ieteikt:).
Atceros man arī pirms kāda laika, kad es sāku domāt par objemtīviem, tā ieteica. Nu aizgāju,nu bija visādi stikliņi:face-glasses: nekādas jēgas josajēgas nav ne par skaitļiem kas uz objektīva ne par to kas ar viņiem darāms. Tagad jau pamazām sāk sanākt:face-glasses: Esmu saskāries vēl ar mītu ka, slr kamerām ar vienu objektīvu ir pietiekoši un ar to var zoomēt kaut kilometriem tālu:face-plain:.
Kāda vispār ir iespēja uzzināt kaut ko par objektīviem? Vakar biju ELKORĀ tur arī galīgs tukšums sāk iestāties:( tā bija vieta kur kaut cik izvēle un pamēģināt arī varēja kādu grib. Bet tagad Olympiem praktiski nekā nav atlicis:)
Publicēts: 17.02.09 23:33
 citēt
kitux, Par portreti un imbacile runātajiem objektīviem vari aizmirst ja vēlies bildēt telpās (16 kvm. istabā) sanāks tikai portrets. Tev nepieciešams tieši portretnieks vai vēlies nomainīt kit objektīvu pret kko labāku? Ja tomēr portretieks - klausi onkuļus ;)
Publicēts: 18.02.09 13:40
 citēt
vislabaak ir ar kaadu, kuram ir objektiivi satikties un patuseet un apsaktitiies, kaa saimnieks lieto un pasham pameegjinaat .... un tad izdomaat, ko tad iisti vajaga
Publicēts: 18.02.09 13:43
 citēt
koroche - kitux - Tev jaasarunaa strelka ar dansigu. labi uzvesties vinja diez vai soliis, bet kaut kaada ponja radiisies :D
Publicēts: 18.02.09 13:45
 citēt
mani objektiivi canonam nederess;-p;-)
Publicēts: 18.02.09 13:47
 citēt
pie manis varētu paskatīties tos stobrus, man ir arī C350D
Publicēts: 18.02.09 13:47
 citēt
nu nekas - raadiisi uz sava... tas jau neko nemainiis :face-devil-grin:
Publicēts: 18.02.09 13:52
 citēt
nee nee - cilveekam uz sava fochuka jaameegjina!

zheel ka man nevajaga stobrus prieksh c350d;-( ... ;-)
Publicēts: 18.02.09 13:58
 citēt
kitux varēs mēģināt uz sevis, tas ir uz sava aparāta, pozitīvais - labie uzstādījumi paliks
Publicēts: 18.02.09 13:59
 citēt
dansiga:nee nee - cilveekam uz sava fochuka jaameegjina!

zheel ka man nevajaga stobrus prieksh c350d;-( ... ;-)
Tev jau citu stobru vajag
Publicēts: 18.02.09 14:01
 citēt
es zinu ko man vaig - bet to tu nepiedaavaa paproveet - tu tik uz c350d esi gatavs... :-(
Publicēts: 18.02.09 14:04
 citēt
dansiga:es zinu ko man vaig - bet to tu nepiedaavaa paproveet - tu tik uz c350d esi gatavs... :-(
Tev 350 nepietiek.............................................................................., ir man vēl arī kaut kas labāks
Publicēts: 18.02.09 14:07
 citēt
buut ta ir ... bet nepiedaavaa taksh ... zzzhmoogaa....;-(((
Publicēts: 18.02.09 14:09
 citēt
dansiga:buut ta ir ... bet nepiedaavaa taksh ... zzzhmoogaa....;-(((
ja lietas nonāks tik tālu, kas zin..............piedāvāšu ar
Publicēts: 18.02.09 14:18
 citēt
nu ja - tu jau tikai par sevi domaa ..... zhmoga+egoists;-p;-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):