Īpaši plašu klāstu neatradu. Tik veinu lēcu, kas man derētu, bet tikai 4cm diametrā... Domāju ka mums tak jābūt pašmāju optikas kantorīšiem, kas izgatavo...
briedis:Īpaši plašu klāstu neatradu. Tik veinu lēcu, kas man derētu, bet tikai 4cm diametrā... Domāju ka mums tak jābūt pašmāju optikas kantorīšiem, kas izgatavo...
. diez vai - materials, iekārta, cena. drīzāk jādomā, ko izjaukt, lai līdzīgu lēcu dabūtu. mans priekšlikums, meklē vecus kinoprojektoru objektīvus, tur varētu būt kas līdzīgs
Ieej jebkurā briļļu veikalā un pajautā! Tur tev ar izstāstāstīs, kādas lēcas ir pieejamas ar kādiem diametriem un par kādām naudām. Tik stipras lēcas diez vai būs uz vietas. Domāju, būs jāpasūta un diezgan ilgi jāgaida. Starp citu, nav pat jāiet, uzzvani un pajautā!
60 mm? Tas tā kā platajam domāts būtu?Ar monokļiem ir tāda šaize,ka ne tuvu ne visas lēcas,kas formāli atbilst monokļa jēdzienam,dod estētisku bildi,neasu,jā,smuku ,nē.Lēcām ar nosauktajiem parametriem vajadzētu briļļu bodēs būt pieejamām.Tiesa šie ar plastmasniecēm pašubrīd massveidā aizrāvušies,tā ka stiklinieci varētu nākties pasūtināt un gaidīt,toties kāda izvēle i zeiss,i hoya,i nikon,i rodenstock,i tēvoča Ļao šķūnītī pagatavotas var dabūt. Cik atceros tad vēl bija nozīme stikla šķirnei,rādiusu diametru attiecībai un vēl laikam skaitijās,ka plāna lēcas mala ir kruti,neatceros,vairs īsti to visu penteri. Man pašam ir iecere no viena objektīva izņemtu lēcu pamēģināt(uz matstikla izskatās cerīgi),tiesa tas nav monoklis,bet landšaftlēca,tobiš līmējums no divām.Tikai bēda ar virpotājiem,nevaru atrast kādu kas varētu uzvirpot pāris gredzenus ar vītnām,nepaprasot par to mazlietota auto cenu. Vēl joka pēc varētu apskatīties visādu ražotāju makro priekšlēcas,kazi +10 arī atrodas.
entuziasts:Vai monoklis no 6x9 boxcameras neder? Pilns eBay ar vinjaam...
Patiesībā jā,laba ideja,tikai ne visaām ir monoklis un pēc ebaja apraksta nevar īsti saprast ir vai nav.Savukārt uz vietas atikvaršķiki tās lietas par ļooti vērtīgām uzskata.Toties tās kameras viena otra ne tikai 6x9,bet pat 6x11 gadās.
Standarta briļļu lēca ir 65mm diametrā, pie +10D varētu būt jau 60mm. Uz vietas reti kurā optikā varētu būt. Zinu ka Rīgā ir firmas BBGR briļļu lēcu noliktava, tur visādi labumi atrodami..