forum.gif
Mazliet fototeorijas...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Mazliet fototeorijas...
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.09 21:21 labots
 citēt
Varbūt kāds zin interneta resursu/us, kuros vēlams dzimtajā valodā būtu aprakstīts pilnīgam nejēgam saprotamā valodā - kāpēc daļa bildes ir galīgā "miglā":D un kādēļ tā vajag
Man aptrūkās pacietības skaidrojot par gaišiem fiksiem, F atvērumu utt..........
Publicēts: 17.02.09 21:24
 citēt
uzraksti skolu, aizņems ~ 30 min.[ tā populāri ], pēc tam katrā gadījumā varēsi dot norādi - lasīt tur un tur
Publicēts: 17.02.09 21:26 labots
 citēt
noteikti, ka kaut kur jau ir, ar gataviem piemēriem utt........nafig 333. reizi aprakstīt divriteni
PS da par tādu fotoskolu mani te pirkstiem nobadītu. Vismaz teorētiski DSLR lietotājiem to vajadzētu zināt
Publicēts: 17.02.09 21:41
 citēt
internetā latviešu valodā nezinu. vismaz divās, pēdējā laikā iznākušās grāmatās ir ar visām bildītēm. arī tālmēra kamerām, kuru objektīviem ir asuma dziļuma skala, asuma dziļumu var diezgan precīzi noteikt. es par to savā laikā lasīju[ pionieru vecumā ] grāmatā <Praktiskā fotoggrāfija>, izdota kaut kad ap +/- 1970.g.. iebraucu un arī ar < Fed > nebija problēmas taisīt smērētos fonus....................., protams, ne fiksu līmenī
Publicēts: 17.02.09 21:43 labots
 citēt
nē, man vajag primitīvāk - cilvēks nesaprot, ka izsmērēts fons ir tādēļ ka ( te vajadzētu būt aprakstam KAS KĀPĒC utttt ) uzskatot to par defektu :)
Vispār šis nav pirmais gadījums, kad ar tādu parādību saskaros. Daudzi uzskata ziepjus un mobiļņikus par foto etalonu, ar no tā izrietošajām sekām :)
Un pret šādu loģiku atliek nošauties
Publicēts: 17.02.09 21:44
 citēt
NilsS:noteikti, ka kaut kur jau ir, ar gataviem piemēriem utt........nafig 333. reizi aprakstīt divriteni
PS da par tādu fotoskolu mani te pirkstiem nobadītu. Vismaz teorētiski DSLR lietotājiem to vajadzētu zināt
ja Sasaru un Shautru nenobadija, tad Tev arī nekas nedraud..........
Publicēts: 17.02.09 21:48 labots
 citēt
es tomēr ceru, ka rītdienas laikā kāds iepostēs linku. Nu ja ne- atliks iet negatīva ieteikto ceļu
PS nez kādēļ šķita, ka esmu ko tamlīdzīgu lasījis Andre mājaslapā, taču neatradu
Publicēts: 17.02.09 21:50
 citēt
negatīvs,a tev fedam bija zoom objektīvs,cik atceros, tad tādi bija retums vispār tai laikā,visiem bija fiksi un pie tam salīdzinoši gaiši.
Nilss-ļauj cilvēkiem nesaprast.Citi tiešām to uzskata par trūkumu
Publicēts: 17.02.09 21:51
 citēt
The 123 of digital imaging Interactive Learning Suite by Vincent Bockaert.

Nebūs dzimtā valodā gan - taču ļoti plaši un visaptveroši sākot ar nulles un beidzot ar mid-pro līmeni. Par krāsu paletēm, diafragmām, shutter un F attiecibam utt utt utt... EXE fails ar izmeru 120mb... netā dabuju sen. Adresi neatceros.

Lai mācās angliski. Latviski tolkam neko neatradīs un tā kā mūsu skaits regresē, tāpat regresē arī mačīblitaratūra, kuras tāpat jau kā teju nav latviešu valodā.
Publicēts: 17.02.09 21:53 labots
 citēt
ekoists:negatīvs,a tev fedam bija zoom objektīvs,cik atceros, tad tādi bija retums vispār tai laikā,visiem bija fiksi un pie tam salīdzinoši gaiši.

Nuja, pat par lažu :) hmmmmmmm................vispār gudri sacīts :)
Publicēts: 17.02.09 21:53
 citēt
pashreizeeja molodjosh krieviski nerubii, bet angliski krietni vairaak...
Publicēts: 17.02.09 22:04
 citēt
ekoists:negatīvs,a tev fedam bija zoom objektīvs,cik atceros, tad tādi bija retums vispār tai laikā,visiem bija fiksi un pie tam salīdzinoši gaiši.
esmu nedaudz pārprasts - fiksu līmenī, domāts gaišais stikls uz spogulenes, uzliec lielu blendes atvērumu, iestādi asumu un gatavs-smērēts fons
tālmēra kamerām nedaudz problemātiskāk - iestādi asumu, paskaties cik metru, padomā, ko Tev vajag[ asumu līdz objektam un objektam, asumu objektam un aiz objekta, asumu pirms objekta, objektam un aiz objekta], tad manipulē ar blendi pēc asuma skalas, neaizmirstot par ekspozīcijas laiku..........
Publicēts: 17.02.09 22:17
 citēt
shauttra:pashreizeeja molodjosh krieviski nerubii, bet angliski krietni vairaak...
pašreizējā molodjosh pat latviski NEGRIB lasīt. paņem verķi un spaida un groza bez poņas visu pēc kārtas, tas neattiecās tikai uz fotoaparātiem. man famīlijā vēl divi FOTOGRĀFI, tiem draugi arī Fotogrāfi, varu viennozīmīgi pateikt, lasīt negrib, bet būtu ko. vieglāk maukt kā pagadās un pārējo bīdīt šopā, reizēm gan šo to paprasa - kā to, vai šito, bet uzreiz gatavu, bez izprašanas, iedziļināšanās, kas un kāpēc
Publicēts: 17.02.09 22:18
 citēt
Elmārs Rudzītis ir rakstījis, bet nezinu, vai "čaiņikam" būs gana labi(protams, ja tas ir tas, ko vēlējies)
www.erfoto.lv...
Publicēts: 17.02.09 22:25 labots
 citēt
karliks:Elmārs Rudzītis ir rakstījis, bet nezinu, vai "čaiņikam" būs gana labi(protams, ja tas ir tas, ko vēlējies)
http://www.erfoto.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=37:telpas-asuma-dzilums&catid=13:likumi

paldies par atsaucību, bet šis viennozīmīgi jau ir vismaz otrais, ja ne trešais solis :) pēc tam,kad saprasts, ka dīvainā migla nav muļķīga kļūda.
Prasti sakoti - būs par gudru :face-sad:
Publicēts: 17.02.09 22:39 labots
 citēt
Nils, lūdzu, mūsu pašu skolas:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...

Kas meklē, tas atrod! :face-wink:
Publicēts: 17.02.09 22:44
 citēt
ja pokemons negrib mekleet pac un lasiit, bet grib tik bildeet na haljavu bliezhot pa pogaam tad par pokemona tam lemts arii palikt...

aamen
Publicēts: 17.02.09 22:46 labots
 citēt
ChrisTaps:Nils, lūdzu, mūsu pašu skolas:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...

Kas meklē, tas atrod! :face-wink:

Tu mazliet neizprati :) diskusija nav par to KĀ iegūt smuki izsmērētu, vai neizsmērētu fonu. Tā ir par to, ka dažkārt, ļaudīm no malas, tieši bildes ar smuki izolētiem objektiem šķiet LAŽA ! Tad nu izskaidro, ka tā nav vis laža tīnim,kurš neko nejēdz.
Ja iziet no minētās personas loģikas, tad visas šīs skolas ir par to, kā iegūt "miglainas, neasas" bildes ( tas ir citāts no sarunas ;) )
jebšu bildēt vajag ar riktīgi aizgrieztu F un būs čoina - jo lielāks F cipars, jo čoināk :)
Publicēts: 17.02.09 22:50
 citēt
Tad ignorē šo tīni un aizmirsti par to, ne tava problēma! :D

P.S. en.wikipedia.org...
Publicēts: 17.02.09 22:51 labots
 citēt
shauttra:ja pokemons negrib mekleet pac un lasiit, bet grib tik bildeet na haljavu bliezhot pa pogaam tad par pokemona tam lemts arii palikt...

aamen

jā, nu laikam :face-smile:
taču interesanti ( es tā aizdomājos :) ) ka patiesībā viss ir ļoti subjektīvs. Kāds estēts kusīs, varbūt, par to, kā zīmē 85 mm 1.2 ( gan jau katram savs saraksts,par ko kust ) kamēr normālais pilsonis redzēs miglu un neko ievērības cienīgu........
Publicēts: 17.02.09 23:17
 citēt
NilsS:
shauttra:ja pokemons negrib mekleet pac un lasiit, bet grib tik bildeet na haljavu bliezhot pa pogaam tad par pokemona tam lemts arii palikt...

aamen

taču interesanti ( es tā aizdomājos :) ) ka patiesībā viss ir ļoti subjektīvs. Kāds estēts kusīs, varbūt, par to, kā zīmē 85 mm 1.2 ( gan jau katram savs saraksts,par ko kust ) kamēr normālais pilsonis redzēs miglu un neko ievērības cienīgu........
jeibogu esmu ar taadiem saskaaries!! Rrrrrr....... iisi atbildu ka taa nu tas ir un siikumos neiedziljinos.. :face-smile:
Publicēts: 17.02.09 23:19
 citēt
laikam man ar jāatmet tā pasaules lāpītāja filozofija
Publicēts: 17.02.09 23:24
 citēt
shauttra:
NilsS:

jeibogu esmu ar taadiem saskaaries!! Rrrrrr....... iisi atbildu ka taa nu tas ir un siikumos neiedziljinos.. :face-smile:
atceros dažas reizes Tev par rimbuļiem fonā uzbrauca[MTO-1000]
Publicēts: 17.02.09 23:27 labots
 citēt
:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin: bij gan taada lieta! teica ka shopaa vajagot nokasiit!

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 17.02.09 23:31
 citēt
NilsS!
Par ko cepies???
Pie drēfa tu pats atstiprini Portreti teikto!!!
Neticu, ka cilvēkam, pie kura nāk citi cilvēki fotogrāfēties un par to maksā naudu ir kaut VISMAZĀKĀ vajadzība kaut ko apspriest fotoblogā un pierādīt savu "ĪSTUMU" vai "NEĪSTUMU". Goda Vārds, neticu!!!

Bučas, un...turpiniet! Portreti

Publicēts: 17.02.09 20:46
Juris tiešām precīzi noformulēja domu (NilsS)

Vai naf jauki kopā pateikts...
nu patīk pikseļskaitītājiem viss ass, bet dzejniekiem viss miglā, kāpēc viņiem neticēt, ka tieši tas viņiem patīk.
Man patīk, ja ar diafragmu veidotais neasums ir iedomātās domas robežās, nevis... es maucu ar 85 uz 1,2
Jauku naksniņu visiem :)
Publicēts: 17.02.09 23:35 labots
 citēt
Haiduks:NilsS!
Par ko cepies???
Pie drēfa tu pats atstiprini Portreti teikto!!!
Neticu, ka cilvēkam, pie kura nāk citi cilvēki fotogrāfēties un par to maksā naudu ir kaut VISMAZĀKĀ vajadzība kaut ko apspriest fotoblogā un pierādīt savu "ĪSTUMU" vai "NEĪSTUMU". Goda Vārds, neticu!!!

Bučas, un...turpiniet! Portreti

Publicēts: 17.02.09 20:46
Juris tiešām precīzi noformulēja domu (NilsS)

Vai naf jauki kopā pateikts...
nu patīk pikseļskaitītājiem viss ass, bet dzejniekiem viss miglā, kāpēc viņiem neticēt, ka tieši tas viņiem patīk.
Man patīk, ja ar diafragmu veidotais neasums ir iedomātās domas robežās, nevis... es maucu ar 85 uz 1,2
Jauku naksniņu visiem :)

ja es saprastu kaut pusi no šīs dziļās domas, tad varētu mēģināt atbildēt ;)
es gan neizpratu, kāds sakars te portretiem un pavisam citām diskusijām
vroģi pilnmēness tak vēl nav ?
Publicēts: 18.02.09 00:17
 citēt
Nils, tie kārtējie Haiduka untumi, neņem pierē! :face-grin:
Publicēts: 18.02.09 00:36
 citēt
Haidukam šķiet, ka viss bloga teksts ir vērsts uz viņa prizmu - tas kas atstarodamies nāk no šās ārā līmējas kopā tik ar viņu pašu - ar pirmavotu saikne garantēti zūd.

ja Tev NilsS jāpaskaidro ''kāpēc vajag daļu bildes galīgā miglā'' saki: mazu asuma dziļumu izmanto, lai ''samazgātu kopā'' liekās kadra detaļas un izceltu galveno objektu

protams gadās, ka ar neaso zonu piedod galvenajam objektam ''noslēpumainību'' un izceļ kontrastējošu faktūru vai ritmu

operēšana ar asuma dziļumu ir vizuālās izteiksmes līdzeklis
Publicēts: 18.02.09 00:39
 citēt
gan jau tepat var sameklēt pa skolām.
Publicēts: 18.02.09 07:20
 citēt
FOTOdurnis:neasums ir iedomātās domas robežās
.....................................................

Tikko sa*isu savu smadzeņu atliekas :(

Šis bija labs rīta joks,garastāvoklis visai dienai nodrošināts.:face-grin:
Publicēts: 18.02.09 07:28
 citēt
negatīvs-tik un tā nesaprotu Tavu domu par tālmēra kamerām,tām arī varēja uzlikt f2 un fotogrāfēt tieši tāpat,kā ar SLR.Kādēļ jāliek lielāka diafragma,tad kaut kas jārēķina un jāmēra.Man kā reiz mājās viens Zorkij ir ar objektīvu 50mmf2
Publicēts: 18.02.09 08:59
 citēt
ekoists:negatīvs-tik un tā nesaprotu Tavu domu par tālmēra kamerām,tām arī varēja uzlikt f2 un fotogrāfēt tieši tāpat,kā ar SLR.Kādēļ jāliek lielāka diafragma,tad kaut kas jārēķina un jāmēra.Man kā reiz mājās viens Zorkij ir ar objektīvu 50mmf2
tas varbūt bija mūsdienām nevajadzīgs piemērs, tas bija domāts, lai parādītu, ka ne tikai ar spoguleni var precīzi operēt ar asuma dziļumu. ja prasība, portreta gadījumā, ir tikai smērēts fons, tad liec F2 un mauc, bet ir vēl citi gadījumi. sagrozi, nu tā uz dullo, tālmēra kameru, lai asums, piemēram, Tev būtu 2-5m no kameras, pirms un pēc neass. bez paštukošanas un asuma dziļuma skalas nekas neiznāks.
Publicēts: 18.02.09 09:03
 citēt
FOTOdurnis:neasums ir iedomātās domas robežās
.....................................................

Tikko sa*isu savu smadzeņu atliekas :(

jā, par šo es ar paliku uz pauzes :D:D:D:D:D
Publicēts: 18.02.09 12:32 labots
 citēt
visi tie principi darbojas vienādi,gan uz slr,gan tālmēra kamerām,vienīgi citiem objektīviem ir asuma dziļuma skala,bet citiem ir jāzin no galvas,tas,ka asuma dziļums pēc objekta būs par 2/3 lielāks nekā pirms objekta.Bet patiesi ass būs tikai viens punkts uz kura fokusēsies
Publicēts: 18.02.09 13:59
 citēt
NilsS - a vai ir jeega?
Publicēts: 19.02.09 10:31
 citēt
Annirs:NilsS - a vai ir jeega?

sapratu, ka nav.
Publicēts: 19.02.09 11:11
 citēt
Bet Tu fotoskolu varētu uzrakstīt.. :) Par fizikas nozari- optiku, fokusu, difrakciju u.c. kā un kāpēc veidojas asāks un neasāks atēls. Kāpēc var visādus malējos fokusa punktus dabūt utml. :)

(Pats nevaru. Skolotājai zem brunčiem lūrēju stundas laikā, tāpēc ir tikai ļoti aptuvens priekšstats par to visu :))
Publicēts: 19.02.09 11:41
 citēt
Bzh:Bet Tu fotoskolu varētu uzrakstīt.. :) Par fizikas nozari- optiku, fokusu, difrakciju u.c. kā un kāpēc veidojas asāks un neasāks atēls. Kāpēc var visādus malējos fokusa punktus dabūt utml. :)

(Pats nevaru. Skolotājai zem brunčiem lūrēju stundas laikā, tāpēc ir tikai ļoti aptuvens priekšstats par to visu :))

es vēl tagad tur lūru, tāpēc esmu aizņemts :D
Publicēts: 19.02.09 15:05
 citēt
Tieši par šo problēmu, kā cilvēka acs izvelk no pūļa interesējošo objektu un viņu labi var redzēt, bet fotoaprāts nobildē visu raibumu un bildē vairs nevar saprast uz ko jāskatās, es lasiju grāmatā latviešu valodā. Atceros, ka uz vāka bija balts ar zaļu kaut kas, (no objektīva izejoš trijstūris?), bet nosaukumu gan neatceros. Liekas, ka bija tulkota no krievu valodas, jo piemēros bija bildes ar kremļa pulksteni. Tas bija latviski, čaiņikam saprotami, bet ne internetā. Es mājās varu pameklēt. Ja atradīšu, paskatīšos pēc nosaukuma, iespējams, ka internetā kaut kur mētājas pdf formātā. Ja ne un ļoti, ļoti vajag, varu pamēģināt noskanēt dažas lapas par konkrēto temtu, bet tad atraksti vēstulīti.
Publicēts: 19.02.09 15:32
 citēt
>Gari bija jālasa tavā materiālā?
Zini, tas bija pirms gadiem 25, kad es to lasiju, kaut kā vārdu skaitu nepiefiksēju. :)
Tur bija nodaļa par asuma dziļumu, kas to ietekmē, tur bija kaut kas par portretiem, bet kurā vietā kas konkrēti un cik rindkopās ar cik piemēriem...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):