forum.gif
Objektiva atpaklsaliksna
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Objektiva atpaklsaliksna
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.02.09 21:40
 citēt
Sveiki!

man ir izjaukts objektivs nikon 18-55mm..

sataisju tas kas bija tasiams (bija atlimejies zamš no stienisha kas ir "muciņā").. nonemu nost limi un iztiriju visu.. itkaa vis ok... bet rodas problema pie taa ka nezinu pie kādas stadijas ir jaliek atpakl un kaa ir jaliek ieksējā lēca kas sliid pa tris gropeem... tas viss atrodas tieshi pa vidu un var redzet kustigo detalu nonmeot objektivu no fotoaparata...

ceru ka izstastiju ka aptuveni saprotat...

Ludzu neteikt ka kapec nevedu pie meistara...

paldies jau ieprieks..
Publicēts: 18.02.09 21:46
 citēt
Un to visu nav ar ko nobildēt, jo vienīgais objektīvs ir izjaukts. :face-monkey:
Pēc stāstītā grūti ko saprast.
Publicēts: 18.02.09 21:51
 citēt
nju ja ato es saprotu ka gruuti... :face-plain:

un tieshi taa vairka objektivu naw :face-sad:

ieksa objektivam ir tada kaa rievota mucina.. viena gala ir leca un otraa arii bet kopaa ar tam laipnam (diafragmu)... tas viss ir jajievietos objektiva kuram sanos ir rievas tris.. tadas ka liela viitne.. un kad vinu tur ieliek gar malam ir stavus jajievieto divi palakni stienishi kursus pieskruve pie korpusa...

problema ir taja kad tad kad ievieto un saskruvee tad objektivu var pagriez tikia uz 55mm pusi... atpakla negrizhas...
Publicēts: 18.02.09 21:53
 citēt
un neta bildi ko paradit ar nevaru atrast :face-crying:
Publicēts: 18.02.09 22:13
 citēt
es pienjemu ka liekot kopaa tad kad Tu liec un skruvee taas divas tapas klaat bundulim, jeb gredzenam ar kuru biida to jaabuut vienaa noteiktss staavoklii. pameegjini kaa ir tad ja gredzens ir vidusstaavoklii un tad iekliec un pieskruuvee to bunduli. tas viss protams ir mineejums bet tomeer..
Publicēts: 18.02.09 22:13
 citēt
tagad vispaar katram mobilajam ir kamera, tikai nesaki ka Tev nav mobilaa :face-grin:
Publicēts: 18.02.09 22:16
 citēt
jaucot vispaar noteikums nr viens ir pievikseet kustiigo dalju staavokli jaukshanas briidii, kaadreiz videomagjiem bija lielas mociibas paarlekushu mekaanismu atlikt atpakalj, jo tur liekot kopaa paaris daljaam jaabuut noteiktaa staavoklii, paaris zobu uz vienu vai otru pusi un visa seciiba izjuka tas taa Tev iedvesmai :face-smile:
Publicēts: 18.02.09 22:24
 citēt
martc:es pienjemu ka liekot kopaa tad kad Tu liec un skruvee taas divas tapas klaat bundulim, jeb gredzenam ar kuru biida to jaabuut vienaa noteiktss staavoklii. pameegjini kaa ir tad ja gredzens ir vidusstaavoklii un tad iekliec un pieskruuvee to bunduli. tas viss protams ir mineejums bet tomeer..

tiesgi taa :face-wink: itka vidus stavoklim pat ir "atmetkas"...

Bet liekot vinu ieksa tada stavokli var dazhadi ievietot...
visu sarezgi tie dzelzisi divi...
Publicēts: 18.02.09 22:28
 citēt
martc:tagad vispaar katram mobilajam ir kamera, tikai nesaki ka Tev nav mobilaa :face-grin:

Ir bet kamera tik slikta ka pie šadam detalam nebus jega no Tads bildes.. bet rit varu meginat nofocet ;)

jaa secibi Itkaa paskatijos bet par to staavokli gan nee.. :(

bet paldies ;)
Publicēts: 18.02.09 23:24
 citēt
www.clubsnap.com...
kautkas liidziigs sim?
Publicēts: 18.02.09 23:49
 citēt
Papētīju.. bet laikam ka tas i kāds cits stikls. Vismaz 18-55 nav vītnes uz kuras skrūvēt blendi virsū.
Publicēts: 19.02.09 06:22
 citēt
Vienmēr jaukšanas procesā jāamarķē detaļu pozicija, var fiksēt uz skices. Vienalga, vai tā ir dzinēja sadaalītājvārpstas piedziņa, parabellums vai optika.
Publicēts: 19.02.09 12:37
 citēt
martc:www.clubsnap.com...
kautkas liidziigs sim?

lidzigs jaa bet man ir savādāks... bet vismaz ir bilde redzams tas par ko domaju ;)
Publicēts: 19.02.09 12:38
 citēt
VOLDEMORTS:Vienmēr jaukšanas procesā jāamarķē detaļu pozicija, var fiksēt uz skices. Vienalga, vai tā ir dzinēja sadaalītājvārpstas piedziņa, parabellums vai optika.

nju tagad to es arii zinu :) :face-glasses:
Publicēts: 19.02.09 18:02
 citēt
taaks.. tika atrasta pamaciba .. razobrali.ru...

Bety ir jautajums jauns...

ar ko lai notira objektiva stiklinus...???
Publicēts: 19.02.09 19:41
 citēt
vo normāl aprīkojies ar antistatisko galdiņu...

martc:www.clubsnap.com...
kautkas liidziigs sim?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):