ImkaSm:Portreti , Tu man tos jautājumus nevarētu angliski ? Lūdzu ! Googles tantei tad vieglāk ! Tev jau vajag atbildes bez kļūdām, lai nav kur piesieties ? Ne?
ImkaSm:Portreti , Tu man tos jautājumus nevarētu angliski ? Lūdzu ! Googles tantei tad vieglāk ! Tev jau vajag atbildes bez kļūdām, lai nav kur piesieties ? Ne?
ŅEVAPROS!!!
Qu'est-ce combinaison de la lumière de l'avant devrait être (ce que les sources de lumière, un à un angle dans une combinaison et avec toute la lumière reflétant la dispersion ou de dispositifs de travail), si la destination est en noir et blanc, visages sans profondeur, contraste, cependant, pas uniformément gris? Que peut-on faire, sauf pour les feux de fonctionner, afin de renforcer cet effet?
ŅEVAPROS!!!
Qu'est-ce combinaison de la lumière de l'avant devrait être (ce que les sources de lumière, un à un angle dans une combinaison et avec toute la lumière reflétant la dispersion ou de dispositifs de travail), si la destination est en noir et blanc, visages sans profondeur, contraste, cependant, pas uniformément gris? Que peut-on faire, sauf pour les feux de fonctionner, afin de renforcer cet effet?
šitā ar bija franču gaumē ?
Aaa, fak, visu mūžu mācījos šito valodu, domāju, ka angļu mācos...a tā ir franču, ja!?
Haiduks ir fotomākslinieks vai ImkaSm? 0glasiķe ves spisok
šķiiet neatkarīgi no atbildes izsmiešanās garantēta
grūti piekrist.. nē neiespējami Portreti par ''zīmējošās gaismas pareizumiem'', bet savādāk vis ok - vietām lietas sauc īstajos vārdos
es ar atminu rakstu par Arhipovu vecajā krievu žurnālā - neatminu spēcīgus darbus - atceros divas muterītes pļavā un fantastiski trulo tekstu par to, ka čoms bildē, lai ''tiktu pie skaistiem ķermeņiem''
P.S. Juri, vai kāds kādreiz ir šeit publiski apspriedis, Tavus kursu? Vai kāds Tev ko traucē?
Vispārībā gan šeit gan citos portālos apspriež diezgan regulāri. No tā nekādi nevar un arī nevajag izvairīties, tas ļoti labi palīdz man izaugsmē. Esmu pateicīgs tiem cilvēkiem, kuri kaut ko pasaka par manis organizētajiem fotokursiem, vai jebko citu, ko daru- studiju, piemēram, arī bildēm...tāpēc jau es viņas publicēju dažādos portālos, lai uzzinātu citu cilveku viedokli. Kā arī bieži uzdodu dažādus tematiskus jautājumus (kā šis topiks), lai uzzinātu, ko cilvēki grib iemācīties utt...
Ja tu manus jautājumus vai apgalvojumus tajā meistarklases topikā uztvēri kā traucējumu, tad piedod, es tā negribēju- vienīgā mana vēlme bija IZPRAST- kā var divu dienu laikā dabūt gatavu to, kas topikā bija minēts kā sasniedzamā programma! Un vēl jāpiebilst, ka man nav jēgas kaut ko traucēt vai kā citādi "likt sprunguļus spieķos", jo man, kas attiecas uz kursiem, vienmēr grupas ir pilnas jau mēnesi pirms pieraksta beigām. Es ņemu tik daudz grupas, cik morāli esmu spējīgs "pavilkt", jo šāda nodarbe prasa ļoti daudz mentālās enerģijas.
Tā kā domāju, ka konstruktīvu čatiņu par tēmu, kura arī man ir saistoša, tu uztvēri kā "vēlmi nomelnot konkurentus" vai kā tamlīdzīgi. Tomēr tam nav nekāda pamata- tu māci kā kļūt par meistariem (arī topika tēmā redzamās bildes autors sevi pozicionē kā meistaru noslēpumu pasniedzējs)- es savukārt pārsvarā mācu pamatus un kā netaisīt bērnišķīgas kļūdas. Šaubos, ka cilvēki, kuri alkst "māsterklases", jebkad nāks uz kursu vai lekciju, kuras nosaukums ir "fotogrāfēšanas pamati".
Juris apskatīju Tavu kursu programmu Tev par studiju ir viena lekcija, tad ko satraucies ka es nespēšu ko iemācīt vai izstāstīt 4 lekciju garumā divās dienās?
norchapersonigi:Garām ejot .... pēdējās divās dienās esmu vairākkārt ārpus telpām paslīdējis uz flīžotām virsmām (un kājās nebija uzvalka kurpes ar īstas ādas pazoli). Nav tak laika tiem celtniekiem padomāt, ko dara, kā projektē, būvē, ja plenēri sauc un vilina. Piedosim viņiem steigu un netīri cementveidīgos vārdus šajā forumā! Nav viņiem laika. Bet slimības lapas, ja tādas radīsies sakarā ar neapdomīgu un neprofesionālu slidenu virsmu radīšanu masveidā sabiedriskās vietās, gan nepiedosim. Atņemsim viņiem sapni par to, ka celtnieks ir vidējā slāņa pārstāvis. Bet ļausim tiem fotografēt. Ja nu beigās, salīdzinot flīzētās virsmas un fotogrāfijas, pēdējās tomēr izskatās pēc prātīgāka veikuma?
P.S. Luxferre, vai visām, kuras esi fotografējis, jau esi atdevis bildes, ka tērē laiku forumā? Man ir teikts, ka tā nav tava stiprā puse. Gaidu rakstisku apliecinājumu. Pēdējā laikā esi redzams daudz rakstām. :P
lasu un nevaru saprast, kas Tu tāds esi?! 1. Vispasaules sieviešu aizstāvis, kuras iet bildēties (pie tevi laikam nē). 2. Mācītājs, meichas nāk un sūdzās, ka fotogrāfs izgērbis un nav atdevis visas 300 bildes, bet tikai 250.
Luxferre:Juris apskatīju Tavu kursu programmu Tev par studiju ir viena lekcija, tad ko satraucies ka es nespēšu ko iemācīt vai izstāstīt 4 lekciju garumā divās dienās?
Eh...
Tev tiešām liekas, ka studijas lekcija ir nodalāma no citām un viena pati atsevišķi kaut ko dotu!?
Viņi varētu iztikt bez kā? Bez pareiza kadrējuma? Bez gaismas nozīmes kadrā (virzieniem, faktūru, dziļumiem- seklumiem utjpr)? Bez zināšanām par tehniskām lietām- sinhronizācijas ātrumiem, zibspuldžu vadību? Bez idejiskiem bilžu radīšanas iedīgļiem? Bez zināšanām par objektīva fiziku- skata leņķiem un asuma dziļumu?
Pofig! Uzreiz atnākt un kļūt par meistariem? To piedāvā tikai meistarklases...
Ņemsim, piemēram, Mono! Viņa izaugsme ir acīmredzama. Cik ilgā laikā? Trīs plus trīs stundas? Vai trīs mēneši, tomēr? Ak, jā, viņam nebija meistara blakus, tā jau būtu sanācis uzreiz...!
Tomēr topiks ir par FOTOMĀKSLU. Es gribēju zināt, vai tas, ko redzu topika augšgalā IR vai NAV tas, ko sauc šajā vārdā?
piekrītu , ka tā nav fotomāksla ! a, publicēt drīkst tikai mākslu ? Es pieturos pie domas , ka vispirms jākļūst par labu amatnieku, zīmējot zirgu pakaļas, un tikai pēc tam jau Māksla.
Portreti programmā mani neapmierināja pārāk lielais tēmu skaits , kas mani neinteresē vai ko esmu apguvis.
Neviens man neaizliedz pēc pirmajām divām dienām pie Luxferre, pašam vēlreiz noorganizēt nākamā līmeņa kursus. Izejot no tā , ko mēs dalībnieki apgūsim un gribēsim tālāk. Bet tā būs mūsu pašu brīva izvēle, nevis uzreiz iejūgties Portreti garajos kursos. Tāds ir šābrīža tirgus pieprasījums. Ceru , ka Portreti saprati starpību. Un šeit nav nekāda sakara ar to, vai var/nevar divu/desmit dienu laikā, meistara noslēpumu apgūšana utt.
ImkaSm:piekrītu , ka tā nav fotomāksla ! a, publicēt drīkst tikai mākslu ? Es pieturos pie domas , ka vispirms jākļūst par labu amatnieku, zīmējot zirgu pakaļas, un tikai pēc tam jau Māksla.
Portreti programmā mani neapmierināja pārāk lielais tēmu skaits , kas mani neinteresē vai ko esmu apguvis.
Neviens man neaizliedz pēc pirmajām divām dienām pie Luxferre, pašam vēlreiz noorganizēt nākamā līmeņa kursus. Izejot no tā , ko mēs dalībnieki apgūsim un gribēsim tālāk. Bet tā būs mūsu pašu brīva izvēle, nevis uzreiz iejūgties Portreti garajos kursos. Tāds ir šābrīža tirgus pieprasījums. Ceru , ka Portreti saprati starpību. Un šeit nav nekāda sakara ar to, vai var/nevar divu/desmit dienu laikā, meistara noslēpumu apgūšana utt.
Ak, jēziņ, es taču NEVIENU šeit neaģitēju nākt pie manis uz kursiem!!! Topiks vispār nav par to. Manu kursu sakarā tikai un vienīgi atbildēju Krišjānim, tas arī viss...
es domāju , ka Arhipovam ir tiesības likt internetā visus savus darbus ! Tikai labākos viņš izdod albumos un izstāda izstādēs. Vai tad viņš to bildi ielika ar nosaukumu "Lielā Māksla", vai ielika kādā Mākslas portālā ?
norchapersonigi:Garām ejot .... pēdējās divās dienās esmu vairākkārt ārpus telpām paslīdējis uz flīžotām virsmām (un kājās nebija uzvalka kurpes ar īstas ādas pazoli). Nav tak laika tiem celtniekiem padomāt, ko dara, kā projektē, būvē, ja plenēri sauc un vilina. Piedosim viņiem steigu un netīri cementveidīgos vārdus šajā forumā! Nav viņiem laika. Bet slimības lapas, ja tādas radīsies sakarā ar neapdomīgu un neprofesionālu slidenu virsmu radīšanu masveidā sabiedriskās vietās, gan nepiedosim. Atņemsim viņiem sapni par to, ka celtnieks ir vidējā slāņa pārstāvis. Bet ļausim tiem fotografēt. Ja nu beigās, salīdzinot flīzētās virsmas un fotogrāfijas, pēdējās tomēr izskatās pēc prātīgāka veikuma?
Par to, vai jāliek slidenās (parasti lētākas) flīzes vai neslidenās, celtnieks - parastais neizlemj. Par to domā arhitekts projektēšanas stadijā sadarbojoties ar pasūtītāju. Un kas gan cits, ja ne pasūtītājs zinās, kas un cik bieži pa tām flīzēm staigās kurpēs ar ādas pazoli
FOTOdurnis: ... manu profilu šodien apskatījuši 50 lietotāji. Esmu populārāks par tevi ...
nu, es gandrīz 1/2 gad-100-tu bildēju un diezgan esmu arī filmējis. un diezgan populārs esmu. bet ne ar to, ka bildēju un filmēju. ar to, ka tad, kad mani 10. klasē aizdzina pie friziera, pliku pauri noņēmu. un tml.