Nezinu, vai pareizā kategorijā, bet jautājums ir šāds:
Vai varat ieteikt vietu, kur kvalitatīvi un diezgan ātri (vēlams tā, lai pasūtīšana ir internetā, jo uz rīgu mesties nekārojas plakāta dēļ) varētu izdrukāt plakātu izmērā 1x1m?
Hassium:Nezinu, vai pareizā kategorijā, bet jautājums ir šāds:
Vai varat ieteikt vietu, kur kvalitatīvi un diezgan ātri (vēlams tā, lai pasūtīšana ir internetā, jo uz rīgu mesties nekārojas plakāta dēļ) varētu izdrukāt plakātu izmērā 1x1m?
Paldies jau iepriekš par informāciju!
Kādu izšķirtspēju (dpi) tu uzskati par kvalitatīvu?
1x1m jau neskataas rokas stiepiena attaalumaa, taa ka nav ko stresot. Bet vispaar jau 300dpi taakaa vajadzeetu, sliktaakajaa gadijumaa ja nekaadi citaadi nevar, tad atceries ka mazaak pa 150dpi gan nebuus vairs labi.
Jonatans:1x1m jau neskataas rokas stiepiena attaalumaa, taa ka nav ko stresot. Bet vispaar jau 300dpi taakaa vajadzeetu, sliktaakajaa gadijumaa ja nekaadi citaadi nevar, tad atceries ka mazaak pa 150dpi gan nebuus vairs labi.
1x1 neskatās no rokas stiepiena un tu iesaki 300DPI? 300DPI nebija jau žurnālu vākiem ko skata no pus-rokas-stiepiena attāluma?
drukāju JVK 200dpi 60x90 fotogrāfiju , kvalitāte bij tik detalizētā ka no 30cm attāluma nevarēja piesieties. Domāju arī 100dpi būtu bijis labi . Viss atkarīgs no faila kvalitātes. Vajag lielas bildes uz lieliem dpi , lietojiet 5DmkII (nēsmu provējis bet jābūt ok)
es gan nekad nezinu kaadu dpi vajaga u kam tas visapr vajadziigs ...... es piezvanu savam miiljajam drukaataajam un pajautaaju - "vai shii bilde labi izskatiises 60x90"?;-))) JO - ko tad es varu mainit ? kaa naak no fochuka, taa naak ..... praktiski neko nekropoju, ja nu tikai uz kvadraatu un tad tb 60x60 ..... Vai es varu maaxliigi palielinaat dpi? Un ja bilde buus 1mx1m - to tieshaam neskatiisies pat no metra attaluma .....
Jonatans:1x1m jau neskataas rokas stiepiena attaalumaa, taa ka nav ko stresot. Bet vispaar jau 300dpi taakaa vajadzeetu, sliktaakajaa gadijumaa ja nekaadi citaadi nevar, tad atceries ka mazaak pa 150dpi gan nebuus vairs labi.
ja tā parēķina, tad 100 x 100 cm ar 300 dpi būs tā apmēram uz 139,5 Mpix... Tā neko sev bildīte. Iedomājos cik varētu svērt viens JPEGs uz kura attēlota ozolu aleja rudens sārtajos toņos... Kā arī parādi lūdzu kameru no kuras krīt ā tik daudz megapixeļainas biudes... Te būtiski der padomāt - kāda šķirba kas to bilžu pixeļu palielināšanu veic - pac darbonis šopā vai plakātdrukmašīnas stohatiskā rastra ģenerators... Abos gadījumos nepalielinās attēla detalizācija, bet tikai pixeļu skaic! Gan Fotoveikals, gan Prientera softs piedomās klāt liekos pixeļus un izdomā pēc sava algoritma - kādā krāsā tiem būt...
pat 150 dpi izšķirtspējā gatavs fails būs uz 35 Mpix, kas nozīmē, ka to var iegūt no tādu verķu kā Mamia, Hasselblad, Leaf utt digipakaļaprīkotajām versijām... Pie kam ne slābanākajām versijām...
Manuprāt, plakāts, kas aplūkojams kā plakāts (vismaz no metra attāluma), nevis kā smalki pētāma teicami nodrukāta vektorgrafikā radīta ūberprecīza karte vai rasējums, saietu pat ar 100 dpi izšķirtspēju un 15.5 Mpix bilde jau ir aizsniedzama daudziem DSLRiem... Vai arī nedaudz palielināta mazāka bildīte šopā...
100 dpi katra punkta izmērs ir 0.25 x 0.25 mm - kas ir gana niecīgs, pie kam to punktu visai nogludinās un padarīs nemanāmu stohatiskais drukmašīnas rastrs...
Eh, ka tik uzdirst otram.. zjeel ka taa vel arvien te cilveeki dziivo.. Tagad vel saaksies diskusija ka ja kamerai mazaak pa 15,5 mpix tad bildi uztaisiit vispaar nav iespeejams..
Mono - pastāsti, kā Tu no 1mpx bildes ar programmatūras palīdzību iegūsi tik pat lielu detalizāciju un informācijas daudzumu, kā bildējot ar 5D? Tad jau visi varētu bildēt ar Nokiām un nekādi 5D II nebūtu vajadzīgi
Stereo:digitālu bildi digitāli palielināt nevar ! :face-monkey:
palielināt jau var - uzinterpolē tos pikseļus, kuri pa vidu. liela jēga jau nu nav. kaut esmu dzirdējis ļaudis runājam, ka esot speciālas stiepjamās programmas.
Pirms[/url] šī softa-plugin bij vēl daudzi tādi gan redzēti , izprovēti un lietoti . Šõ es arī diezgan sen jau biju izprovējis. Pirms mētāties ar tādiem linkiem varbūt labāk pats būtu parovējis
Jonatans:Eh, ka tik uzdirst otram.. zjeel ka taa vel arvien te cilveeki dziivo.. Tagad vel saaksies diskusija ka ja kamerai mazaak pa 15,5 mpix tad bildi uztaisiit vispaar nav iespeejams..
Khmm - kur tad tika minēc par to, ka mazāk par 15,5 mpix bildi nevar uztaisīt, manuprāt, pac biji iebraucis auzās par 300 dpi uz 1m² lielas bildes... Var un mierīgi, tikai jautājums kādam mērķim bilde domāta un no kāda attāluma tā ir aplūkojama...
Hassium:Domājams ar 300 dpi pietiks, jo tā būs principā kolāža - teksts un bildes, nu kaut kā tā...
Man domāt, ka ar 300 dpi būs stingri pāri acīm, it īpaši kolāžai... Tev compis to vispār pavilks? tā ir ~140 Mpix (tikai vienā layerī tas jau ir ir 400 Mb) nevis 14 Mpix bildīte ( ~44 mb bildi)... Pie kam Fotošopa kolāžā ar n-tajiem layeriem... Nu nezinu, nezinu...
tik jēgas nau - lielformāta drukmašīnas rastra bildes drukā 150 dpi tikai savā stohatiskajā rastrā, vektorgrafiku labākā un tā ir nopietna šķirba 139 vai 34 Mpix bilde... A rezultāts +/- vienāds. Kāpēc mocīties?
aizmirstiet par to JVK Šarlotes ielā ! |Šodien saņēmu divas bildes 60*90, viena normāla, otrā galīgi sačakarētas krāsas ! Gomiki naturālie, pat neatvainojās ! Tas ar to lauzto kaklu savu bildi uztaisīja perfekti, bet otrs ķēms, kas sačakarēja manu otro bildi, tēlo muļķi !
ImkaSm:aizmirstiet par to JVK Šarlotes ielā ! |Šodien saņēmu divas bildes 60*90, viena normāla, otrā galīgi sačakarētas krāsas ! Gomiki naturālie, pat neatvainojās ! Tas ar to lauzto kaklu savu bildi uztaisīja perfekti, bet otrs ķēms, kas sačakarēja manu otro bildi, tēlo muļķi !
Rīt mēģināšu Avotu 36....
īsti nesapratu - kā tas ir sačakarēja? Vai pats biji visu uztaisījis ka atliek tikai nodrukāt un printeris nogļukoja vai uzticēji korekcijas darbnīcas meistariem un neesi apmierinats ar viņa gaumi?
ImkaSm:aizmirstiet par to JVK Šarlotes ielā! Šodien saņēmu divas bildes 60*90, viena normāla, otrā galīgi sačakarētas krāsas! Gomiki naturālie, pat neatvainojās! Tas ar to lauzto kaklu savu bildi uztaisīja perfekti, bet otrs ķēms, kas sačakarēja manu otro bildi, tēlo muļķi!
Neliec lūdzu atstarpes pirms pieturzīmes teikuma beigās, a ko tieši sačakarēja? Citu krāsu profilu uzlika? Es jau gan mēģinātu turpat, ja nejūties vainīgs. Ja bildi redzēji un taisīji rgb un drukāji ar cmyk, tad apskati monitorā to bildi cmyk un tad gudro, vai tā bilde tāda izskatās monitorā, vai citādāka. Un vai nav jākalibrē monitors. Un var palūgt izdrukāt no bildes kādu fragmentu, lai redzētu krāsu sakritību, ja tur ir tik liela iespēja sačakarēt bildi ar krāsām. Cik es zinu - Šarlotes ielā gaismo bildes kā fotoprocesā, kamēr avotu ielā drukā bildes ar lielformāta printeri.