Pārslēdzot 430EX (pirmo) Slave režīmā tās priekšējais infrasarkanais indikators sāk mirgot ar 1s intervālu. Pēc manuāļa tā tiek parādīta zibspuldzes gatavība šaut. Vai kāds nav ticis skaidrībā kā šo mirgošanu var atslēgt?
Pie reizes par 430EX slave - kā tas brīnums strādā? No zibšņa (optiskais) vai caur kaut kādu signālu? T.i. vai to var palaist no jebkuras zibspuldzes, vai tikai tādām kam ir master f-ja? Varbūt muļķīgs jautājums, bet par cik man nav bijusi saskarsme ar Canona ārējiem zibeņiem tad arī dumjš esmu pagaidām
CerambyX:Pie reizes par 430EX slave - kā tas brīnums strādā? No zibšņa (optiskais) vai caur kaut kādu signālu? T.i. vai to var palaist no jebkuras zibspuldzes, vai tikai tādām kam ir master f-ja? Varbūt muļķīgs jautājums, bet par cik man nav bijusi saskarsme ar Canona ārējiem zibeņiem tad arī dumjš esmu pagaidām
Var no tādam Canon, kurām ir master cik man zināms. Esmu Nikonists
Darbojas no zipšņa tikai vai no infrasarkanā vai no pašas zibenes nepateikšu
CerambyX:Pie reizes par 430EX slave - kā tas brīnums strādā? No zibšņa (optiskais) vai caur kaut kādu signālu? T.i. vai to var palaist no jebkuras zibspuldzes, vai tikai tādām kam ir master f-ja? Varbūt muļķīgs jautājums, bet par cik man nav bijusi saskarsme ar Canona ārējiem zibeņiem tad arī dumjš esmu pagaidām
Palaižas no 580,550,ST-E2 un tām lielajām makro. Tas, kas man taisa problēmu ir, noliekot 430 tumšā stūrī tā zibsnī kā ugunsdrošibas signalizācija... Pēc 20 zibšņa gribās ar kaut ko mest.
Canons nestrada no IMPULSA tas ir NIKON fiča Canons laižas no OTRAS auxstākas paauzdes blices pie,ēram no 580EX vai speciāla CANON palaidēja ar kuru var vadīt PATSMIT tādas blices vienlaicīgi saucas Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Ja ja doma buvet tas CANON sistemas neiesaku nemt 580EX II baig sarezgiti vinju iedabut SLAVE / MASTER rezima tikai caur MENU kurpreti EX versijai ir kloķits kas parsledz SLAVE / MASTER 430EX pirmā versijā neko nevar atslegt tā ir tikai SLAVE variants un viss
Pārdomāju savu problēmu, sapratu ka nepareizā virzienā braucu... Sapratu, ka man vajag vnk kaut kādu pavecāku manuālo zibspuldzi (kurai var regulēt tās jaudas vairākās pozīcijās - ne tikai min/max), ko varētu palaist caur optisko hot-shoe triggeri... Varbūt kāds var ko piedāvāt?
a interesanti, tāds nikona zibspuldzis nostrādās kā slave arī no Canona zibšņa?
Canons ar nikon nesadarbojas TTL rezima bliej uz pilnu jaudu. BET ir tadu vecie blicji kam bija SENSOR rezims tas ir BLICE pati neatkarigi merija CIK gaismas vaig UZ OBJEKTU tas gan mierigi var darbinat da ar jebkadu palaisjnas sistem vai vadu vai kinizeru trigeri bez starpibas.
Es te nesen pa 25Ls iepirku pasvaigu antiku MINOLTA AUTO 200X sance perfekti piegaismosjanai bez kameras , pasjai savs devejs gaismas daudzumam IZEJOT NO JUTIBAS UN F , 4 programmas uz attalumu un merkja korekciju. Bliezj ari 6 kadri sekunde rzejima!! Liec uz jebkuras kameras kam karsta peda
negatIvs:leģendārais Sony alfa laikam var palaist Sony zibeni ar savu iebūvēto, tas tā atslodzej
ja nemaldos d200 arii var palaist ar iebuuveeto sb-800to..
vispār man mētājās tāds adapters ar gaismas sensoru. apakšā vītne statīvam, augšā iebāž zibspuldzi[C,N]. vai nostrādā no tā gaismas sensora neesmu pārbaudījis, izmantoju citas iespējas. mūsu naudā ~ 24Ls, marku neatceros, nav pašreiz klāt