forum.gif
palīgā - švīkas uz filmas!!!! (Canon Elan7 jeb EOS 33)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / palīgā - švīkas uz filmas!!!! (Canon Elan7 jeb EOS 33)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.02.09 23:56
 citēt
Kopš sāku bildēt ar filmu, šitente neesmu bijusi. Un domāju, ka tik drīz arī nebūšu, bet sanāca citādi - samilza problēma, tādēļ jalūdz palīdzība tiem, kas ir ņēmušies ar filmu....
Tātad - nesen uz bildēm sāku ievērot tādas kā švīkas. Nodomāju, ka vainīgs salons un nomainīju to. Bet švīkas saglabājās. Vēlāk uztaisīju vel 2 filmas un atklāju vēl ko šausmīgaku - visām bildēm vienā līmenī hirizontāli iet pāri līnija ar skaidrām robežām, kuras laukumā nav asuma (izplūdis). Žēl, ka man nav skanera, citādi ieliktu kā tas izskatās.
Nu kas tas par zvēru, kas šitā bojā filmas? :face-crying:
Es gribētu zināt variantus pirms nest uz remontu, citādi man noplēsīs pa vells zin ko vēl....
Publicēts: 26.02.09 00:05
 citēt
kādas filmas pērkam, kasetēs vai tinam paši, ja kasetēs problēma aparātā, ja paši, iespējams kasete skrāpē...nākamais, ja esam atraduši skrāpējumu, ieliekam filmas gabalinju fotoaparātā, un skatāmies kādā augstumā ir švīka...tad, pētam kameru, respektīvi visu ceļu, no kasetes līdz uztinam rulitim...iespējams, ka kāds gruzis pielipis....mirstamā vaina tā nav...vot zeniitam, oo tam bija viss aparāts jaizpulē, jo lējumi dažādām partijām bija atbaidoši...
Publicēts: 26.02.09 00:18
 citēt
visdrīzāk kāds puteklis trāpījies lējumam, man zenītam arī šitā bija - mēģināju ar supersmalku smilšapīru - nevella, skrāpēja vēl vairāk! Piekāsu un nomainīju aparātu. Bet tavā gadījumā - papēti sīkāk, klausi Puuu ieteikumiem :)
Publicēts: 26.02.09 00:22
 citēt
GUDRS Canonists:) Ir pareiz viss aprakstītais , :) Hmaa liekas ka problēma varētu būt piespiedējrulītī kas piespiež filmu uztinējrulītim , tur gadās ieķerties filmu gabaliņiem vai vēl daži pamanās to salocīt. Viss pārējāis jādara kā Puuu jafff aprakstija:)
Publicēts: 26.02.09 00:44
 citēt
Filmu var saskrāpēt ašpadsmit veidos,kamerā,tīstot,velkot caur bilžu kopējamo mašīnu,glabājot satītas rullīšos,utt.Kameru var pārbaudīt ziedojot filmas galu: ieliek filmu kamerā,nospiež dažus kadrus un taisa vaļā kameras vāku,ņem ārā filmu un rūpīgi pēta virsmu,ja kamera skrāpē,tad švīka ir redzama tajā filmas daļā,kas tika pārtīta uz priekšu,bet kaut kur tuvāk kasetei izbeidzas.Ja skrāpējums ir filmas pamatnes pusē un pēc atrašanās vietas spriežot uz piespiedēja,tad ņemam plato skoču un akurāti līmējam uz piespiedēja(patiesībā labāk būtu to plāksni izņemt ārā un tad aplīmēt,skoča malas apliecot apkārt un pielipinot otrā pusē,bet ne visiem aparātiem tā plāksnīte ir vienkārši izņemama.)Pulēšana ir baigais čakaris un ne vienmēr var to skrāpētāju atrast,taisnību sakot var tādus skrāpētājus pat pavairot.
A vot tā neasā josla gan ir intriģējoša padarīšana,tas būtu jāredz uz bildes.Pirmais veids kā tāda var rasties,ir ja tā piespiedēj plāksnīte filmu nepiespiež un filma aparātā visu laiku ir ar kūkumu,bet tad neasuma robeža nav izteikta un efekts ir katastofālāks platleņķa galā,garfokusiem manāms mazāk.
Vārdu sakot attēlu studijā,jo gašredzība apsaldēta un nevaru saskatīt kas tur tam aparātam īsti kaiš.
Publicēts: 26.02.09 12:29
 citēt
es te paņēmu kaut kādu bildi no neta un ar Photoshop uzaisīju uz mata tā, kā izskatās manas bildes tagad.
labprāt parādītu, bet kā te var pievienot bildi?
Publicēts: 26.02.09 12:39
 citēt
bildi nohostee kautkur (imageshack.us) pectam panem bildes linku un ieliec starp un [/img ] bet bez atspartpes starp g un ]
Publicēts: 26.02.09 12:51
 citēt
husky:es te paņēmu kaut kādu bildi no neta un ar Photoshop uzaisīju uz mata tā, kā izskatās manas bildes tagad.
labprāt parādītu, bet kā te var pievienot bildi?

-Ой,Абрам, шо я тебе скажу. Ты слыхал, как поет Карузо?
-Не, а как?
-Дерьмо ! Мне Мойша вчера напел...
Publicēts: 26.02.09 13:01
 citēt
damn! kuru no tiem linkiem varu likt? Thumbnail for Websites vai Thumbnail for forums?
ai whatever - reku links uz to bildi - img17.imageshack.us...
Publicēts: 26.02.09 13:05
 citēt
60uz5komats6, esmu latviete, tamdēļ, ja vēlies man ko teikt, lūdzu izsakies latviski :face-monkey:
Publicēts: 26.02.09 13:05
 citēt
izskataas, ka dzenaa jokus
Publicēts: 26.02.09 13:09
 citēt
es gan jokus nedzenāju - paskaties uz bildi un sapratīsi kāpēc :face-crying:
Publicēts: 26.02.09 13:11
 citēt
ir redzets kaut kas lidzigs ar paris filmam uz EOS 30 - tiesa, bildeju velak, un nebija ne vainas. ta ari nesapratu, kas par gljuku, bet parskenet neaiznesu - no 10 filmu partijas 6 laikam bija ar vienu tumshaku svitru pa virsu. nesauma gan nebija. norakstiju uz haljavno skleneshanu.
Publicēts: 26.02.09 13:12
 citēt
Lieta vēl intriģējošāka paliek,lai analogā ceļā šitādu iegūtu ir stipri jāpacenšas.Lūdzu precīzu procesa aprakstu,kas tajā iesaistīts kamera,objektīvs,filma utt,kurā brīdī var to joslu konstatēt,vai josla gadijumā nav gaišāka vai tumšāka par pārejo attēlu?Pagaidām vienīgais variants kas nāk prātā,ir kaut kāds štrunts kas eksponēšanas brīdī atrodas starp filmu un objektīvu.
Publicēts: 26.02.09 13:15
 citēt
filmas ir viena veida, tas ir viens ražotājs un tiek pirktās vienā vietā? Ja jā, tad nopērc citu 12 kadru filmu un paeksperimentē.
bet visdrīzāk, ka netīrums kaut kur.

Man arī EOS skrāpē filmu, bet tā skaisti, ka nemeklēju kur, jo rada vecuma efektus bildei. Tiesa gan portretus nebildēju ,tad varbūt nepatiktu.

Tiesa gan tev tāds dīvains defekts. Ja būtu slēdzis beigts, tad melnas švīkas parādās, bet šeit..
varbūt objektīvs brāķēts un tur kaut kas noticis.
Publicēts: 26.02.09 13:20
 citēt
kameru jau minēju - Canon Elan7 jebšu EOS33, objektīvs Canon 50mm 1.8, filmas dažnedažādas - Kodak, Fuji/ 100, 200, 400....
uz gaišajām bildem tā ir tumšāka, bet neasums jeb izplūdums tajā joslā ir uz visam bildēm.
mī un žē - kāds vēl štrunts tur var ierāpties. nupat noņēmu objektīvu un ieraudzīju pāris puteklīšus uz spoguļa, bet nu tas taču netiasīs TĀDU joslu! brrrr :(
Publicēts: 26.02.09 13:22
 citēt
husky:60uz5komats6, esmu latviete, tamdēļ, ja vēlies man ko teikt, lūdzu izsakies latviski :face-monkey:

-Ak Ābram,ko tev teikšu.Vai dzirdējis esi kā dzied Karuzo?
-Nē,kā tad?
-Sūdīgi!Man vakar Moiše prikšā padziedāja...

Tas tā kā mājiens bija,ka KONKRĒTA defekta imitēšana fotošopā var vest maldu ceļos.
Publicēts: 26.02.09 13:23
 citēt
putekljiem uz spopgulja vispar nav ietekmes.
visticamak, ka filma netiek vienmerigi piespiesta. vai ari sledzis...
Publicēts: 26.02.09 13:24
 citēt
un vai tas piespiedējs būtu spejīgs uz ko tādu, jo tas pieskaras filmai PĒC kadra uzņemšanas? skatos, ka apakšejais rullītis varētu pat atbilst joslas platumam....
Publicēts: 26.02.09 13:28
 citēt
Ja tumšāka,tad točno pēc štrunta izskatās.Piemēramspoguļa mehānisms aizkauts- kad spogulis eksponēšanas laikā pacelts augšā,no tā uz leju nokarājas kāda mehānisma ļerpata.Spoguli ar pirkstu vajag augšā pacelt un pazavērties vai tur kas neslēpjas.
Publicēts: 26.02.09 14:57
 citēt
o plata neasa josla... tur starp stiklu ir kads caurspidigs stiebrs vai kada nokaarusies spogulja kante projeceejas.... sav muz tadu joku nesu redzejis - paluri uz filmu vai gljuks ir tikai uz kadriem vai starp kadriem ar? ja starp kadriem ar tad skraapee.... bet kaa var ''uzskraapeet'' neasumu....
Publicēts: 26.02.09 18:34
 citēt
husky:un vai tas piespiedējs būtu spejīgs uz ko tādu, jo tas pieskaras filmai PĒC kadra uzņemšanas? skatos, ka apakšejais rullītis varētu pat atbilst joslas platumam....

Pārbaudi, vai tas rullītis griežas. Varbūt ir nobloķējies un tiešām "uzar" emulsijas virsējo slāni.
Publicēts: 26.02.09 18:48
 citēt
izskatās baigi aizdomīgi, perfekti taisna līnija. Un vienmērīgi neasa - tā itkā šopā būtu ar marquee tūli iezīmēts un gausian blūr uzlikts...
Publicēts: 26.02.09 19:50
 citēt
briedis:izskatās baigi aizdomīgi, perfekti taisna līnija. Un vienmērīgi neasa - tā itkā šopā būtu ar marquee tūli iezīmēts un gausian blūr uzlikts...

Bet tā taču arī ir,tas ir mākslīgi radīts paraugs tam kā izskatās īstais defekts :)
Taisnību sakot ir vēl viens variants: tā kā tiek rūpīgi slēpts kā un uz kā tas defekts ir konstatēts,tad var gadīties ka defekts ir uz laboratorijā nodrukātas bildes,savukārt filma ir pamatīgi saskrāpēta(vairākas tuvu esošas paralēlas līnijas),bet asa un noricas sūdkāvis,Digital ICE vārdā,likvidējot skrāpējumus sačakarē attēlu konkrētā joslā,tas tad ja neasums ir uz bildes,bet ne uz filmas.Tad uz filmas tiešam varētu būt lērums tuvu esošu skrāpējumu no nobloķēta rullīša.
Publicēts: 26.02.09 19:50
 citēt
briedi :D
izlasi ko iepriek rakstīju - šī konkrētā bilde IR taisīta šopā, lai varētu jums parādīt kā tas dabā izskatās, jo man nav skenera.
izlīdzos kā māku ;)
Publicēts: 26.02.09 20:11
 citēt
Fotosalonu mainiishana var neliidzeet,ja tie filmas suuta attiistiit uz vienu-to pashu laboratoriju.
Publicēts: 26.02.09 20:11
 citēt
Jautājiens -līnija kas parādas kadru atdalošā daļā?
Otrais -uz emulsijas ar lupu mehānisks bojājums redzams ir?
Trešais-paceltam spogulim priekšējā un aizmugurējā kante ir melna?
Publicēts: 26.02.09 20:35
 citēt
husky:briedi :D
izlasi ko iepriek rakstīju - šī konkrētā bilde IR taisīta šopā, lai varētu jums parādīt kā tas dabā izskatās, jo man nav skenera.
izlīdzos kā māku ;)

bāc, izgāzos :D
Publicēts: 26.02.09 20:36
 citēt
entuziast, tas ir neiespējams - attālums starp saloniem ir aptuveni 3.5tūkstoši km ;)
Publicēts: 26.02.09 20:53
 citēt
husky:entuziast, tas ir neiespējams - attālums starp saloniem ir aptuveni 3.5tūkstoši km ;)

Neko sev tā,nepatīk viens kantori aiziet turpat aiz stūra 3,5 tūkstošus kilometru uz citu :)
Tātad joprojam spēkā jautājums: vai nav tā ka neasa josla ir uz TIKAI BILDES,bet skrāpējumi TIKAI UZ FILMAS?
Publicēts: 26.02.09 21:11
 citēt
diemžēl filma šobrīd nav pie manis, jo esmu ciemos pie vecākiem bet kad tikšu tai klāt, kārtīgi izpētīšu.
Publicēts: 26.02.09 21:45
 citēt
vairākas. ak tu mī un žē, jau sāk pie vārdiem piesieties! paskatīšos uz vienu filmu, ja no tās nebūs skaidrs, tad pētīšu nākamo.....
Publicēts: 26.02.09 21:47
 citēt
Nu kā ,uzdevi jautājienu ,nu tad tici tam ko teiksim!:face-glasses:
Publicēts: 27.02.09 00:08
 citēt
Dodu 90% Ka vaina ir FILMU SAKNERI analoga celja sadas lietas IEGUT PRAKTISKI NEVAR parasti sadas ficjas rodas ka PROBLEMA ir SKANEJOSJA lazeri :) :)
Publicēts: 27.02.09 00:12
 citēt
Jā,var teikt 91%!
Publicēts: 27.02.09 09:25
 citēt
Lunis:Dodu 90% Ka vaina ir FILMU SAKNERI analoga celja sadas lietas IEGUT PRAKTISKI NEVAR parasti sadas ficjas rodas ka PROBLEMA ir SKANEJOSJA lazeri :) :)

bet vinja jau nav skenējusi bildi..
Publicēts: 27.02.09 14:12
 citēt
pieminēts tikai viens oblektīvs, vai ar citiem arī līdzīgi? Ja caurskata pret gaismu viss ok?
Publicēts: 27.02.09 16:34
 citēt
nav neasi attīstīts?:face-grin:
Publicēts: 27.02.09 19:32
 citēt
norchapersonigi:Re, kur kādas reālākas problēmas piemērs:

img15.imageshack.us...

Ar platajām man kopumā neiet. Aparātu dēļ. Bet es neko, neiešu jau viena hobija dēļ tā tērēties.

Baigi precīzi un savdabīgi sagaismots.
Ja bija vēlme pasūdzēties,tad vaimanu,vaimanu,jūtu līdzi.
Ja bija vēlme problēmu atrisināt,tad kur problēmas radīšanā iesaistītās tehnikas apraksts??
Kijeva?
Publicēts: 27.02.09 20:02 labots
 citēt
Nju pedejias PARAUGS galigi NEJE PA DJELU tas neattiecas uz PROBLEMU !! Nevienu ANALOGO metodi nevar iegut sadu efektu AR KAMERU UZ FILMAS ka zakjis piedava. PEDEJO paraugu elementari GAISMA caur SIBERA spraugu vai sudigu sledza storku kura kautkas kadreiz bijis iespiests.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):