forum.gif
palīgā - švīkas uz filmas!!!! (Canon Elan7 jeb EOS 33)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / palīgā - švīkas uz filmas!!!! (Canon Elan7 jeb EOS 33)
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.02.09 21:03
 citēt
A vot neizskatās tik vienkārši,sagaismojumam ir perfekti taisnas malas un lielākā intensitāte tā pa vidu-šīberim neatbilst,tā kā sagaismots nav visa kadra platums,tad arī štorkai īsti neatbilst.Drīzāk kāds caurums kamerā vietā kur filma uzkavējas pirms vai pēc eksponēšanas.Bet nezinot kas par kameru,neko jēdzīgu pateikt nevar.Krieviem ir aparāti kurus var pārjaukt un tad vēl netikt skaidrībā kāda mārrutka pēc uz kadra atšķirīgi nogaismotas joslas.
Publicēts: 27.02.09 21:08
 citēt
Atbilst gan kautkadas izlurkajusjas Hasselblada tipa kasetes vai Rollei eņģēm:)
Publicēts: 27.02.09 21:48
 citēt
Vo,vo.
Tikai bēdas īpašnieka nevēlme tērēties drīzāk uz kijevu nekā uz hasselbladu velk :)
Publicēts: 28.02.09 12:07
 citēt
Dīvaini,ja vāciņš novērš sagaismojumu,tad sanāk ka slēdzis īsti neaizveras,bet sagaismojuma raksturam tad jābūt citādam,tur vēl kaut kas ņem dalību gaismošanā.
Padomju tehnika man riebjas jau labi sen,bet diemžēl neko pārdodamu nevarēšu piedāvāt,pentakss jau labu laiku kā pārdots,savukārt horsmanis pašam patīk.Es arī ebajus personīgi nelietoju,bet diemžēl tas ir teju vienīgais veids kā dabūt interesējošu verķi un vēl par pieņemamu cenu,tādēļ vienmēr sarunāju ar kādu kurš lieto.Pērku no ES valstīm,jo jebatorijs ar muitu pārliecināja,ka no ārpus eiropas var pirkt tikai kaut ko ļooti unikālu,ko ļooti gribas,bet eiropā nav.Ja nav konkrēts modelis padomā,tad jau arī te pat pa brīdim kaut ko "pienes klāt",pat visnotaļ labos ciparos.
Publicēts: 02.03.09 11:12
 citēt
nu tā...
izlupoju filmu un secināju, ka skrāpējums tas NAV.
par nelaimi atklāju vēl vienu problēmu, kas gan neattiecas uz lietu, bet tik un tā pasūdzēšos, jo esmu šausmīgi dusmīga. proti - manas 2 filmas laikam kāds griezis būdams smagā pālī, jo gandrīz visi sagrieztās filmiņas malējie kadri ir sagriezti! :face-surprise:
paskat kā tas izskatās -
img398.imageshack.us...
img147.imageshack.us...
šo problēmu risināšu atsevišķi, bet līdz tam - esiet uzmanīgi ar Cēsu fotodarbnīcām (Salacgrīvas fotosalons uz vietas netaisa, bet sūta kaut kur uz Cēsīm).
atgriežoties pie tēmas - izpētīju savu pagaidām VIENĪGO objektīvu, bet nekādas līnijas cauri skatoties neredzu. pašu aparātu pētot no abām pusēm neko nevaru ieraudzīt. uzliku ilgāku slēdzi un iemetu aci iekšā, papētīju spoguļus no otras puses. nu nekā netieku gudra.
Luni, ko nozīmē Tavs teiktais par filmu skaneri? jau iepriekš minēju, ka vaina nav fotosalonā, jo tie ir mainīti, tātad tiecos domāt, ka šoreiz vaina jāmklē aparātā....
Publicēts: 02.03.09 11:27
 citēt
Šitās izplūdušās līnijas ļoti izskatās pēc skenera problēmas. Samērā bieži sastopama liksta. Principā jau nevar izslēgt varbūtību, ka abas reizes skeneri nogļukoja ;) Pamēģini vēl 3. reizi ieskenēt, piem., kautkur Rīgā. JVK vai BFS salonos
Publicēts: 02.03.09 11:28
 citēt
ka to saprast - ieskenēt? švīka ir uz filmas!
Publicēts: 02.03.09 11:57
 citēt
Tiem personāžiem filmu uzticēt nedrīkst.Bet vispār neticami ka šķībi sagriež,bet nesaskrāpē,ar tādu attieksmi tai filmai vienkārši ir jābūt saskrāpētai.Vai nevarētu tā pat nobildēt bildi ar neaso joslu,kopejo skatu un pašu joslu cik nu tuvu var.Tā kā uz filmas redzamu defektu nav,tad tiešam jāsāk turēt aizdomās bilžu kopējamās mašīnas skaneris vai softa gļuks,bet tā kā mašīnas ir dažādas,tad tur būtu jābūt kaut kam kas abām mašīnām liek gļukot,visvienkāršākais izskaidrojums būtu cīņa ar skrāpējumiem,vai kaut kas, ko mašīnas interpretē kā likvidējamu skrāpējumu.Tas varētu būt kāds ķēpājums filmas pamatnes pusē.

P.S. Paga ,paga,kā švīka ir uz filmas?Uz nobildētajiem fragmentiem tākā neredzas.
Sāk šķist ka par dziļu tiek rakts,ka tik beigās problēma nav pilnīgi prasta un elementāra.
Publicēts: 02.03.09 13:26
 citēt
ni ni - tā josla ir uz filmas. bet tā kā tai nav pigmenta, tad manis iepriekš dotajās fotogrāfijās to nevar redzēt. tikai tad kad skatās pret gaismu pat ar lupu - citādi grūti sasktīt. bet kā jau iepriekš minēju - skāpējums filmā tas nav - lai gan pati filma sagraizīta šķērsām, tomēr tā ir gluda bez defektiem.
Publicēts: 02.03.09 14:40
 citēt
Tad vai tas ir attēlā vai kādas draņķības kārta filmas pamatnes pusē,ja draņķība,tad ar vates vai salvetes un ūdens vai šņabja un mātes vārdu līdzdalību tam vajadzētu nākt nost.Tikai ar augšminēto nedrīkst apstrādāt emulsijas pusi,tikai otru.Tad defektīvajām filmām jābūt tīstītām vienuviet,un tad arī nav nozīmes cik tālu viena no otras atrodas bilžu kopētavas,rezultātam jābūt vienādam.
Arvien vairāk šķiet ka mēs te esam sapinušies terminoloģijas nezināšanā.
Publicēts: 02.03.09 15:05
 citēt
Komat, filmas NAV tīstītas vienuviet (jaunākās Latvijā, pirms tam Skotijā).
Filmas ir dažādas un arī nav pirktas vienuviet.
Ja uz filmas būtu draņķības kārta, tad jau to varētu arī redzēt, ne? Es jau iepriekš minēju, ka rūpīgi izpētīju filmu ar lupu - filma ir TĪRA.
Es zinu, ka terminoloģija nav mana stiprā puse, bet citiem stiprā puse nav uzmanīga lasīšana ;)
Publicēts: 02.03.09 15:32
 citēt
Mandomāt husky mums te kautkādu "Blondīņu" rēbusu grūzī :) Beigās izrādšiies ka kamera ir kautkam specifiskam bijusi izmantota piemēram tai priekšā kautkāds savādai bildēšanai domāts lecinieks pieskruvēts un husky to nav jedzis noskrūvēt:):) Vai piemēram izmantota kautkādiem pētnieciskiem nolūkiem un iekšā tai ir kautkas ielikts starp filmu un ibjektĪVU:) Nus saproti tak husky NEVAR praktiski pamant uz FILMAS tādu efektu kā tu saki NEVAR:) FILMU KAMERĀS starp FILMU @ OBJEKTĪVU nekā NAV tur ir TUKŠ CAURUMS no nosledz SLEDZIS ja tas strādā vienmērīgi vai nevienmerigi ir TUMŠ GAIŠ SAGAISMOTS NESAGAISMOTS , NEASUMS josjām no tā NEVAR RASTIES nekādi:):) Labi rudmatainā "Blondīne" kur tava kamera PATREIZ atrodas , gribi varu uzmest aci:)
Publicēts: 02.03.09 15:52
 citēt
Pirmkārt slikti ka nav bijis lemts redzēt īsto defektu,nevis tā imitāciju.
Tātad,defekts var rasties no filmas:attēla/ filmas virsmas defekts/no ražotāja/no tīstītāja/ieviesies attēlā eksponēšanas,vai vienkārši fotoaparātā būšans laikā.
Bilžu kopējamās mašīnas gļuks,bet tā kā tas piemīt dažādām mašīnām,tad ir kaut kas kas to izraisa un tātad tam ir jāpiemīt filmai.Te nu mēs atkal atgrižamies atpakaļ pie filmas defektu uzskaitijuma,kas ir pilnībā apgāzts un noliegts.
Tā kā visi citi lielumi ir mainīgi ,tad sanāk ka vainīgais ir fotoaparāts,bet tad tam ir jāatstāj uz filmas redzamas pēdas,kas savukārt atkal tiek noliegts.
Atliek uzskatīt ka fotoaparātam ir uzlikts lāsts un jāmeklē sātana izdzinējs ar svētītu ūdeni.
Publicēts: 02.03.09 16:03
 citēt
Lunis:Mandomāt husky mums te kautkādu "Blondīņu" rēbusu grūzī :) Beigās izrādšiies ka kamera ir kautkam specifiskam bijusi izmantota piemēram tai priekšā kautkāds savādai bildēšanai domāts lecinieks pieskruvēts un husky to nav jedzis noskrūvēt:):) Vai piemēram izmantota kautkādiem pētnieciskiem nolūkiem un iekšā tai ir kautkas ielikts starp filmu un ibjektĪVU:) Nus saproti tak husky NEVAR praktiski pamant uz FILMAS tādu efektu kā tu saki NEVAR:) FILMU KAMERĀS starp FILMU @ OBJEKTĪVU nekā NAV tur ir TUKŠ CAURUMS no nosledz SLEDZIS ja tas strādā vienmērīgi vai nevienmerigi ir TUMŠ GAIŠ SAGAISMOTS NESAGAISMOTS , NEASUMS josjām no tā NEVAR RASTIES nekādi:):) Labi rudmatainā "Blondīne" kur tava kamera PATREIZ atrodas , gribi varu uzmest aci:)

Lai iegūtu neasumu starp slēdzi un spoguli varētu ielīmēt piemēram caurspīdīga skoča strēmelīti un efekts būtu iegūts,bet te taču cerams nekā tāda nav.Ja lieta nonākusi līdz skatīšanai klātienē,tad obligāti ir visi trīs komponenti aparāts,filma un bildes ar defektu.Patiesību sakot es jau sāku aizdomīgi skatīties apkārt meklējot kur ir slēptā kamera,jo aug augumā sajūta ka mūs te čakarē.
Publicēts: 02.03.09 16:21
 citēt
Jo tālāk jo trakāk - veči sāk normāli braukt augumā :D
Komatam varētu izrādīties taisnība, jo mani tiešām vajā kaut kads nelabais saistībā ar foto. :face-sad:
Aiznesīšu kameru svētdien uz baznīcu iesvētīt. A ko? Citi nes naudu, pārtiku, pulkteņus un sazin ko vēl.... ;)
Luni, pirmkārt - uzminēji - es esmu krāsotā blondīne :D Vai tas maina lietas būtību? Es nevienu brīdi neesmu apgalvojusi, ka VISU ZINU. Neesmu es līdusi aparātā un tiešām NEZINU kas tur var vai nevar gadīties, bet šādā stāvoklī (izmisuma) es ķeros pie jebkura salmiņa un pārbaudu vietas, kuras līdz tam man šķistu pilnīgi neiespējamas.
Tāpēc arī izveidoju šo diskusiju - vēlos atrast atbildi uz jautājumu, uz kuru pati nezinu atbildi. Vai tāpēc es būtu iemantojusi "blondīnes" īpašības? Šis ir lūgums palīdzet nevis lūgums iztirzāt manas personīgas īpašības.
Otrkārt - ja Tava acs nav ļauna, tad vari arī to uzmest.
Kas zin - varbūt tur slēpjas kaut kas pavisam vienkāršs....
Publicēts: 02.03.09 16:25
 citēt
Ā, nu super!
Jā, komat - čakarē, čakarē!
Pa vidu mazuļa auklešanai, man GALĪGI NAV KO DARĪT kā tikai kādu pačakarēt....
Publicēts: 02.03.09 16:30
 citēt
Nūū,katrs jau izklaidējas pa savam :)
Ja izdomāsi to bērnu kristīt,tad kanonu arī pie reizes,varbūt palīdzēs. :)
Publicēts: 02.03.09 16:45 labots
 citēt
husky : Sākuma BRĪDINĀJUMS tikai nebāz pirkstus SLEDZĪ ne vaļejā ne CIET esošā! taga paŗejais zemāk

LABI izdari šita , IZŅEM FILMU NO KAMERAS noņem OBKETĪVU uzliec kameru uz M un tur uzgriez lidz Bulb atver vāku pagriez kameru pret GAISMU logu algsviens ko var vēl pret BALTU PAĪRU , tad AR VALĀ VĀKAM ESOT nospied SLEDZI tai B reežīmā JĀBŪT PILNĪGI tukšam laukumam jāredz PILNĪGI CAURI GAIŠ TASNSTŪRIS , paskaties CAURI KAMERAI turot to pogu neaizverot sledzi gan no PRIEKŠAS GAN PAKAĻAS tur NEKAM nav jātraodas PA VIDU tikai TUKŠAM TASNUSTŪRA LAUKUMA caur kuru redzi gaismu. Ja tur VISS O.K tad paņem OBJEKTĪVU ROKĀ PAPĒTI pret gaismu JĀBŪT PAĻAM CAURMAM papēti no vienas puses no OTRAS nekam jav jāizsedz TEV SKATU gaismai jāiet PILNĪBĀ CAURI. Ja aŗi tad NEKAS NAV PAMANĀMS tad uzliec OBJEKTĪVU ATPAKAĻ uzliec kameru uz M režimu uzgriez tur kautkādu 10 sekundes un F uz maksimāli mazāko tur 3,5 piemēram laikam tev mazakais PAGRIEZ PRET GAISMU tapat ar vaļeju vāku un SPIED SLEDZI , ATKĀL JĀBŪT PILNĪGI TUKŠAM BALTAM APLIM bez neka pa vidu. Ja TUR NEKA NAV tad atkal noņem objektīvu nemainot usstādijumus tapat uz M pagriez kameru PRET SEVI un palaid sledzi SPOGULIM pilnībā jāpaceļas TĀ LAI TU REDZI tikai MELNU TAISNSŪRA CAURUMU UN SPĪDĪGU filmas piespiedēj galdiņu aiz tā. Tas viss ko varu tev ieteikt:) Neraudi TEV SMUKAS BILDES bet problema kautkāda KOSMISKA kaut gan NOTEIKTI LEMENTRĀRA :):) Domāju ka tava problēma sauksies sliktkā gadijumā RUDS MATS starp slēdzi un filmu :):)
Publicēts: 02.03.09 16:55
 citēt
paldies, Luni.
Kad būs brīvāks brītiņš, tad mēģināšu pēc Tavas receptes.
labi - tagad gan skrienu!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas