man iedeva Nikon d100, lai varu vinju iztiiriit, bet pamatiigi aplauzos, nevaru ieksh menu atrast kaa pacelt spoguli, patiesiibaa atrast jau var, bet tikai tajai sadaljai, kur rakstiits mirror lock up nevar tikt klaat-taadaa blaavi peleeciigaa kraasaa uzraksts un nez kaapeec menu kursors (vai kas tas taads) lec paari tajai sadaljai luudzu paliiidziet, jo citaadi man buus bez alus jaaiztiek
moš uzrīko factory reset vai firmware upgrade vai palūri citā meņucī vai nav kāds jūzer custom setting mode aktivizēc, kas naļauj izmantot to vai citu menu fīču
Bet ja nopietni, paņem statīvu pagriez fotoaparāta bajoneti uz leju, uzliec shutteri uz 30 sekundēm, nospied slēdzi, paņem lielāko aptiekas klizminieku un pūt cik spēka. Vēl variants uz bulb mode un ar skoču pielīmē shutter pogu.
bet tā menu pārlekšana uz miror lock up varētu atrisināties ar pilnīgu baterijas uzlādēšanu, ja bačā ir mazāk par pusi vai kaut kā tā, tad viņš to fīču neļauj taisīt.
Bet ja nopietni, paņem statīvu pagriez fotoaparāta bajoneti uz leju, uzliec shutteri uz 30 sekundēm, nospied slēdzi, paņem lielāko aptiekas klizminieku un pūt cik spēka. Vēl variants uz bulb mode un ar skoču pielīmē shutter pogu.
ar bulb jau chakareejos, tikai kamera saprot, ka paaraak daudz gaismas tiek klaat un aatri sleedzi aizrauj ciet un tumsaa to dariit vareetu buut diezgan jautri
nu nu.. man neviens no nikoniem tādu mākslīgā intelekta izpausmi nav izrādījis.. 30 sekundes ja uzliksi tad 30 arī būs.. bet bulb būs tik ilgi cik turēsi, ja kaut nedaudz pirkstu vaļīgāk palaidīsi, apstāsies ekspozīcijja.
Oskarz:paņem statīvu pagriez fotoaparāta bajoneti uz leju, uzliec shutteri uz 30 sekundēm, nospied slēdzi, paņem lielāko aptiekas klizminieku un pūt cik spēka.
Tieši tā es tīrīju savam D100 matricu, tikai bez statīva, turēju rokās ar skatu uz leju. Manuālā režīmā, protams, un man gan pats nevērās ciet, mož bija nedaudz pustumša tā istaba... Ja vērtos ciet, būtu baigās ziepes, nolauztu vai saplēstu spoguli. Un klizma arī man bija feina (nopirku Drogās par 2,- Ls), domāta puņķu izsūkšanai no bērna deguna. toties gaisa strūkla paliela un ne tik šaura, kā parastajām medicīnas klizmām. Man bija trīs lieli putekļi, no kuriem divus lielākos izdevās notīrīt, viens mazāks palika, bet nospriedu, ka viņa dēļ negribu turpināt čakarēšanos. bet tādi pavisam mazi netīrumiņi jau vecām matricām ir simtiem jebkurā gadījumā. var paņemt ar jebkuru objektīvu, aizvērt fragmu maximāli ciet, un nobildēt baltu (atvērt baltu labu, piem., wordā) monitoru ar garu slēdža laiku, ar vieglām riņķveida kustībām velkot gar monitoru. Tad uz bildes var redzēt, cik "tīra" ir tā matrica. Bet tas sūds. Galvenais tikt vaļā no lielajiem pleķiem, kurus parastās bildēs VAR pamanīt.
Oskarz:menu pārlekšana uz miror lock up varētu atrisināties ar pilnīgu baterijas uzlādēšanu, ja bačā ir mazāk par pusi vai kaut kā tā, tad viņš to fīču neļauj taisīt.
Man ir aizdomas (vairs gan īsti neatceros, jo D100 jau ĻOTI sen man vairs nav), ka D100niekam bija nedaudz sarežģītāk tas viss... Tur vajadzēja vēl kaut kādu ārējo elektrības padeves ierīci, kura ebajā maksāja kaut kādus 30 latus, karoče nebija vērts pirkt.
Man ir D100. Vajag ārējo barokli EH-5 AC. Es izlīdzējos ar 9V 2,5A. Pieslēdzu pie kameras kontaktiem, tad funkcija kļūst aktīva. Pārējos gadījumos lieku uz M un garu ekspozīciju(pāris putekļiem pietiek) www.camerahacker.com.... Pinouts pareizs, ja neesi drošs tad pamēri ar testeri kura ir zeme attiecībā pret kameras metāla daļām, jo tas ir fiškas skats.
Interesanti, a kā darbotos vecā labā metode ar gumijas līmi? Uzsmērējam līmi plānā kārtiņā uz matricas, apžāvējam 10 min, tad uzmanīgi ar pinceti noņemam izveidojušos plēvīti ar visiem putekļiem.
ivog:Interesanti, a kā darbotos vecā labā metode ar gumijas līmi?
melš, ka Pentax SMC nāk nost ar spirtu. a vecā, labā gumijas līme šķīdināta benzīnā un diez vai īpaši tīrā. par stikliem dzirdēts, ka ir tāds aerosols - pašacīgi redzējis gan neesmu.
nu ja ir parastais gumijas klizmas pūslītis - tad tam iekšā ir visai liela varbūība ka ir talks pareizais pūšlītis ir ar ventili, kas ierauj gaisu pa pakaļu un pa šnibi tikai pūš ārā
daudz negudrojam. kad pārliecināmies, ka vibrators neder, nopērkam attiecīgās matricas platumam atbilstošus tīrīšanas līdzekļus un miklajā variantā notīram. klizma var nenostrādāt, ja puteklis[ļi] pielipuši - tas ir fotoaparārts ar visiem putekļiem izgājis aukstuma - siltuma [kondensāta rašanās un nožūšanas ] ciklu
ivog:Interesanti, a kā darbotos vecā labā metode ar gumijas līmi? Uzsmērējam līmi plānā kārtiņā uz matricas, apžāvējam 10 min, tad uzmanīgi ar pinceti noņemam izveidojušos plēvīti ar visiem putekļiem.
P.S. Mēģināts nav, džast ideja
Ar gumijas līmi labāk nemēģināt,bet līdzīga metode eksistē,tikai izmantoja speciāl vinilplašu tīrīšanai paredzētu līdzekli.Uzklāja pažāvēja un noņēma plēvīti ar visiem putekļiem.