Autortiesību likums... Mantiskās tiesības var nodot, pārdot utt, bet nevar atņemt tiesības būt autoram - lietot savu vārdu utt. Vai arī runa par ko citu?
Bija kaut kāds - publicity rights, tad vēl bija licence, kas noteica atļauju apmaksāto autora darbu nekomerciāli zimantot autoram un tā.. bet nezinu vairs kur lai paskatās..
marrucic STANDARTI ir maksas, tos var nopirkt un tad lasīt
Ja tu uztraucies par to, ka tavu bildi, kāds var nozagt un publicēt, kā savu.. tad ir jāpiedomā pie tā, kā tu vari pierādīt, ka tā ir tava? Jo mūsdienās jau var jebkuru bildi no neta lejupielādēt un iepumpēt savā fotoaparātā un teikt, ka pats nobildējis
Gan jau, ka ir kaut kāds principis, kur tev katra bilde jāpatentē vai jāreģistrē kaut kādā uzskaitē, neaizmirstot iekļaut to, ka tur ir kāda konkrēta ideja un bla bla bla. Katrā ziņā, kāds tāpat uzvārīsies uz taviem darbiem, tā tas pasaulē iekārtots
Jā, SPAMS veicina cilvēka domāšanu.. pēc neilga laika, kad saproti, ka atbildi tu nesaņemsi, tad nākas vien pārvarēt slinkumu un pašam meklēt vēlamo informāciju.
Pēc kā arī attiecīgs gandarījums, ka tu esi patērējis vairākas stundas vai pat dienas un beigu beigās atradis sev vajadzīgo informāciju Bet prieks, ka tev visu iedod gatavu pielīdzināms saulrietam bez saules
KEPKE:bildi no neta lejupielādēt un iepumpēt savā fotoaparātā
pirms tam ar kādu pienācīgu softu jāmaina exif informācija, pie tam ĻOTI ticami, jo, ja sāksies tiesas darbi, EKSPERTI salīdzinās EXIF informāciju, ko dod ārā konkrētā kamera ar to exif informāiju, kāda piemīt konkrētai bildei.
alvil, tad kad man nācās pāršūt exif informāciju kaudzei bilžu, jo fotoaparātā bija iestādīts nepareizs datums, tad tur netikai to vien var labot Iebarot jau var..
KEPKE:alvil, tad kad man nācās pāršūt exif informāciju kaudzei bilžu, jo fotoaparātā bija iestādīts nepareizs datums, tad tur netikai to vien var labot Iebarot jau var..
Es jau nesaku, ka nevar. VAR! Es tikai saku, ka tas jādara ĻOTI advancēti. Jo eksperti var paņemt kaut kādus parametrus, kuri Tev ne prātā nenāca, ka šie paņems, bet exif info tak ir TIK plaša. Mēs ar savām parastajām bilžvērošanas progām redzam TIK mazu daļiņu no vas exif informācijas, ko nes bilde...
ekoists, ne visi (un ne vienmēr) bildē rawā. es kādu laiku bildēju tikai rawā, bet saskaroties ar faktu, ka es nespēju VISU sabildēto apstrādāt un tas neapstrādāts krājas datu nesējā nekādā jēgā, es arvien biežāk bildēju raw+jpg, un šad tad arī TIKAI jpg. piemēram, Lux Ferre studijā (skatīt reportāžu) es bildēju tikai jpg. :face-angel:
Ak vai.. Nu kas te.. Ja cilvēks STRĀDĀ - un pamatdarbs nav saistīts ar foto (līdz ar to arī meklēšnaos ar mammu Guugli par tēmu), Tu, naivs būdams, ceri uz kolēģiem. Es pēc vairākiem gadiem tomēr DAĻU blogeru vēl uztveru kā kolēģus ar kopīgu aizraušanos. Cien Norča - kas ELLĒ Tev te šķiet zīmīgs?. Latviešu valoda?. Autortiesību likumu es, paldies, lasīju un savu skici nodomu protokolam uzmetu, ko arī saskaņoju ar tiem, kuri lietos MANUS foto!.
ja marruciic saka "slēdzma tēmu", tas var nozīmēt to, ka marruciic šo tēmu nevēlas turpināt un ļoti iespējams, ka vairs te neko nerakstīs, taču pārējos čata spamerus līdzīgi teksti kā "slēdzam tēmu" NEKO neizsaka.
KEPKE:bildi no neta lejupielādēt un iepumpēt savā fotoaparātā
pirms tam ar kādu pienācīgu softu jāmaina exif informācija, pie tam ĻOTI ticami, jo, ja sāksies tiesas darbi, EKSPERTI salīdzinās EXIF informāciju, ko dod ārā konkrētā kamera ar to exif informāiju, kāda piemīt konkrētai bildei.
Exif maina tad ja kaads laamers grib uzdot sveshu bildi kaa savu kaadam citam laamerim. Experti par taadu paarshuutu exif pasmiesies i taapat aiz pautiem panjems. EXIF nav vieniigais info kas sleepjaas bildee. Katram razjotaajam tas HI bik atshkjiraas, bet ir visiem un visaas bilzju formaas, gan raw, nef. jpg utt
Hmm... kurš ir autors bildei??? 3 dalībnieki: meitenīte puisītis japāņu cīparu brīnums ) Meitenīte izdomā tēlu, iegādājās visu nepieciešamo, ar savu mašīnu noteiktā laikā un iecerētajā saules augstumā aizved puisīti un vietu, ieņem pozīti , bet puisītis nospiež podziņu japāņu cīparu brīnumam... UN puisītis SKAĻI BĻAUJ, ka meitenīte liek viņa bildētu bildi visur bez viņa atļaujas ...interesants piemērs, atbildiet... 1.kas ir autors darbam , 2.kuru , kā nevajadzīgu no pasākuma varētu izslēgt, nomainot to ar statīvu 3. pēc cik ilga laika ieradīsies ierēcējs un uzmundrinās mani Pirmajam pareizās atbildes autoram balva Haiduka pirtiņā un ne slikta