Ko foto zinataji varetu man ieteikt pirkt, ja manas velemes ir:
- iekstelpas, pustumsas iekstelpas, tumsas telpas - portreti - feins blurinsh fonaa - portrets ass vai loti ass - derigs lietosanai ar Canon 450D - objektivs der arii lietots
- vajadzīga ārējā zibspuldze, ja iebūvētā neapmierina - ja telpās gari koridori, der arī 400mm objektīvi - ja telpas šauras, blūru fonā aizmirsti kā sugu - ja portrets kustīgs, tad ar zibspuldzi, ja nekustīgs, tad visticamāk aizmidzis un tādu nav ko bildēt - jebkurš objektīvs; ja neder, piemeklē attiecīgo pāreju - der!
cik var noprast, pieredzes nav, tad iesākumam nopērc Canon 50mm F1,8. tas būs labs un lēts ~ 60Ls[jauns], ja tā lieta aizies, tad nopirksi ĪSTOS, pēc kuriem būs radusies vajadzība
loco, sakumaa - panjem kiteknieu un paamegjini , kaa tas ir to dariti ko tasiiti dariit par naudu .... paanalizeesi bildes (izkjirsti vimsaz reizes 10), sapratiisi pac, ko tev vajagie vai plaataako galu, vai shauraako galu, gaishakau vai tumshaaku stiklu ( pirms konkretizee veelemes - paskaties macinjaa - ljooti eisaku) .... NEVIENS tev nevienu gatavu recepti nepateiks .. pie tam ...... vienas telapas der viens objketiivs, citas - pilnigi cits!!!
Zinu vienu diezgan spicu fotograafu aarzemees kursh TIKAI AR FIXIEM bildee. Kad jautaaju, a vai ta zooms nepietruukst? Shamais pasmeejaas un teica tik ka kopsh ar fixu saaka bildeet, taa taadas probleemas kaa peizaazjas neiekljaushanaas kadraa utt citi siikumi vairs vinju netraucee.
Jonatans:teica tik ka kopsh ar fixu saaka bildeet, taa taadas probleemas kaa peizaazjas neiekljaushanaas kadraa utt citi siikumi vairs vinju netraucee.
nepārliecinoši. jebkuru zoom var jebkurā pozīcjā pielipināt ar kožamgumiju un izlikties, ka tas tā kā būtu patumšs fiksētais.
Nez man vispār arī fiksi ļoti patīk jo gadās biežāk ka tie ir krietni kvalitatīvāki par līdzīga naudas budžeta zoomiem. Man savā laikā bija nikkor 50mm 1.8, nikon 135mm 2.8, tokina 28-70 2,6-2,8. Objektivi ari sarindoti pec lietošanas biežuma, ja nu akurāti vajadzēja kko universalu tad kabinaju virsu uz aparata tokinu bet ar nelabrāt, jo bija ari iepriekš palietots 28mm nikkor fikss. Taka labak skaidru galvu un 2 bodyus ar fiksiem. Protams ir objektivi kas parsit ari tos fiksus bet tie jau ierakstās pavisam citā budžetā i nikonam ( teiksim AF-S 24-70, AF-S 17-35 ) i kanonam lidzigi. Tas iz manas pieredzes.
loco:Ko foto zinataji varetu man ieteikt pirkt, ja manas velemes ir:
- iekstelpas, pustumsas iekstelpas, tumsas telpas Priekš crop matricas laba objektīva telpām nav. Priekš fullframe matricas es lietoju 16-35. Vēl varu ieteikt 24 1.4 II, bet tas Latvijā vēl nav pieejams. - portreti derēs jebkurš, kuru var izzūmēt līdz 150-200 milimetriem. - feins blurinsh fonaa jo lielāks zūmējiens, jo šaurākā leņķī rāda fonu, līdz ar to tas izskatās izplūdušāks. Derēs tas pats kas iepriekš. - portrets ass vai loti ass Tas pats, kas iepriekš, bet ar min. diafragmas atvērumu 2.8. Jāpiever būs par pāris soļiem. Ja vēl asāku, tad fiksētais (ne zūms), ap 200 mm. - derigs lietosanai ar Canon 450D. Derēs pilnīgi jebkurš objektīvs, kurš paredzēts Canona mūsdienu EF vai EF-S bajonetei. - objektivs der arii lietots Piekrītu! Paldies!
var tiem ņemt naidā, ka tie vai nu tumši vai sūdīgi vai, kas visbiežāk, gan tumši gan sūdīgi un ja ne tad ļoti dārgi. bet reportāžā bešā iztikt grūti. ķinīti pavisam.