Beedarts, da neee - runaajos ar vienu blogisti - bilzhu nosaukumu gjeneratroi manama bildem ;_)) .... a es ar turpinu suskt viinu nubilejas izbeigumaa;-))))
Oi nee es slinkss un roka piesjauta , viena sesija vairak ka ~100 kadriem nebildeju . Tas tapat ka agrak ~3 filmas 100 gadri 2h 50Ls mulkji laizjot Beigas bus ~15-20Bildes un VISJI LAIMIGI
es a slinks kā maita, bet kad loceklīgi apstākļi ar gaismu un pilsoņi izdara iepriekš neparedzamas kustības, 2. Brīvvalsts prezidents ietrāpīja kadrā - ne 1X, bet 5X krupnāk. man jau do ...di, a kolēģi (ne pa foto līniju!) novērtēs.
vinereiz es Lunim piekriitu ..... man arii viena sesija ir 3x mazaak kadru nekaa citiem ...... vecais ruudiijums, kad mochija uz filminjaam ..... pirms nospieda ogu =- padomaaja - VAI IR VEERTS .. ;-)
dansiga:vecais ruudiijums, kad mochija uz filminjaam ..... pirms nospieda ogu =- padomaaja
tas jau viss jā. bet nu takš nejūzējam vairs un nu jau lētāk katrs nospiediens. a man redz, gadījās, ka pats Brīvvalsts prezidents ietrāpa kadrā un tas ne katru dienu gadās un tā. divas grāmatas atklāja, kamēr pa Ķīpeni kārstījos. kolēģis palūdza uzildēt Zaķi, kuram aci uzlicis. un tā salasījās.
dansiga:vinereiz es Lunim piekriitu ..... man arii viena sesija ir 3x mazaak kadru nekaa citiem ...... vecais ruudiijums, kad mochija uz filminjaam ..... pirms nospieda ogu =- padomaaja - VAI IR VEERTS .. ;-)
Atceros,ka fotogrāfēju hokeju ar filmu,viena filma=30 derīgas bildes un visi laimīgi,tagad ap 200 kadru no spēles un noderīgi 1/4.Citreiz pat liekas,ka modeļi vēlas,lai tik spiež slēdzi un es reizēm tajā iekrītu.pēc tam mocības ar atlasi un apstrādi.Izbraukumā dabu fotogrāfēt gan vairāk par 50-100 nesanāk.
Man gan no sporta parasti ir daudz vairāk bilžu kā te stāsta. Pamatā gan dēļ tā ka bildēt nemāku. Tad nu pēcapstrāde ilga - kamēr aperture importē un ģenerē preview. Labi ka tām apstrāde ir tik atlasīt 10-20 bildes, izkadrēt un dažreiz leveļus piegriezt. Tad pēc šādiem pasākumiem, kad no normāas bildēšanas atbrauc ar 20 bildēm liekas, ka pa tukšo.
es tikko no PLENĒRA atgriezos. no rīta bija sūdīgs laiks, domāju, brīvdiena pagalam. ap 10.00 piezvanīja Vecamiza un noziņoja, ka Rīgā saule spīd. pavēroju padebešus, vēja virzienu, nosecināju, ka pēc stundām divām varētu būt aršana un aizurbu uz vietu, kur sen nevarēju sataisīties aizbraukt. viss notika pēc aprēķiniem - saule, mākoņi arī vieta fotogēniska[ziemā nebiju bijis, vasarā bez laivas nav ko darīt]. sabildēju 147 kadrus, ielādēju, atstāju 105. tagad jāatpūtina acis - saule un sniegs dara savu. rīt, ja normāls laiks, jāaizmauc vēl vienā virzienā, kamēr ziema. LABI TIE PLENĒRI VIENATNĒ.........................
A es, es mēģinu saņemties labot kādu no jau daudzajām neapstrādātajām sesijām Tāds slinkums.... Pat aiz gara laika uz grāmatu izstādi biju aizbraucis, nepatika.... kad ieej grāmatu veikalā tu zini ko meklēt - dodies uz konkrēto nodaļu un gatavs, a te.... tāds bardaks būtu labāk kādu bildi sataisījis
ak34 : SPORTS ir pavisam cita lieta , tur svarīgi ir TRĀPĪT tas ir PIRMS īstā momenta nospiest slēdzi lai ISTAJĀ viņš jau nostrādā A man tāds niķis no Baloža / Stūrmaņa aizbrauc uz VIETU paskaties NAV ko darīt brauc majās. Ja IR tad nospiež FILMU kas iekšā tas ir 8 kadrus UN LAIMĪGS Tik exstrēms kā Stūrmanis protams neesmu ka KASETE 9x12 vienā pusē negatīvs otrā pizitīvs nospiež VIENU kadru uz diviem matereāliem un BRAUC MĀJĀS , galvenais šineri neaizmirst izvilkt. Man šiberim serkana bante klāt LAI REDZ ka iekšā palicis Kādreiz bij tāds dzeks Romvalds vārdā , viņam arī uz Filmas bij niķis spiest DESMITIEM vienveidīgu "Parastu" kadru , reziēm atnes 50 kadrus PRAKTISKI vienādi uz šaurās / platās filmas. Dzeks šancēj Arhitektūras katedrā par fotogrāfu TEICAMI "Reproducēja mājas @ ainavas" milzīgos kvantumos
dansiga:oi - ar eljektrichku jaazin kur braukt - nevar taa, kur acis raada un peistaat, kura patiik ;-(((((
starejem? un kur tavs piedzīvojummeklētājas gars palicis? uz Holandi nezin kur pie nezin kā tu dzenies, uz indijas kāzu plenēru ar... a te eļektrička laba vairs nav
"1 diena Maskavā" - tās akcijas laikā kādam rietumu fotogrāfam bija nojautājuši, par ko viņš tā - kā ieliek filmu, tā 5 kadrus izmauc pa tukšo, a kā tikai 15 palikuši, tā tin atpakaļ. esot atbildējis, ka tie Nikoni tādi sūdi un reizēm lāgā nepietinot. a ārā ņemot tādēļ, ka ja nu pēkšņi karš, citplanētieši vai komēta - un kur tas derēs, ka viņam atbildīgā brīdī būs tikai daži kadri kamerā.
negatIvs:Dansiga izlaidusies. ar eļektričku negrib braukt un negrib domāt, kur braukt
Ar električku man gan patīk braukāt - iekāp kkādā agrajā reisā, izkāpj punktā A, kārtīgi izstaigājas un tad punktā B kāpj iekšā citā transportā un dodas mājup
man gan 1mā nakts daļa labi pagāja, manējā mani izdzina ar slotu no mājām , jo viņai redz esot dzīvoklis jātīra , apciemoju tēti, par ko šis baig priecīgs un man aizejot noteica, biežāk tavējā varētu tevi tā no mājas izdzīt, kad pārrados , mājās tīrs , mīļumiņs laimīgs un ...... ups , ziemelis aizpūta mākoņus no debešie............... ko tad dara kārtīgs Liepājnieks, ņem stikliņus un skrien pie jūras spēlēties ..............,, kā būs nākošā nakts daļa , redzēsim
dansiga:es nesaku ka vaina - bet tad jaazin preciizi vieya uz kurieni brauc!!!
jāpiemet galvā uz kurieni, nevajag citiem prasīt, tas ir viens no veidiem kā atšķirties - ar savām vietām un funktieri. vazājoties no punkta A uz punktu B kaut ko jau ieraudzīsi un ieraudzīsi vairāk kā braucot ar mašīnu....................
negatIvs: jāpiemet galvā uz kurieni, nevajag citiem prasīt, tas ir viens no veidiem kā atšķirties - ar savām vietām un funktieri. vazājoties no punkta A uz punktu B kaut ko jau ieraudzīsi un ieraudzīsi vairāk kā braucot ar mašīnu....................
Lunis: šīberis ir problēma Dažreiz tik kad tehnika novākta, atceries, ka to ir aizmirsts izvilkt ....
Uz filmu bildēt ir savādāk. parasti tur ir jārēķina filmu/kasešu vienībās. Savādāk sanāk, ka izpildē 1/2 filmu un otra puses stāv hvz cik ilgi un gaida savu kārtu. Man pat ar 10 kadru plato šādas problēmas ik pa laikam rodas, jo negribas visu filmu izbliezt ar vienu bildi
Šodien izmeklējos bērnu gultiņu, neko sakarīgu neatradu, gribēju ar integrētu slīdkalniņu... Rīt plenērs. Pašlaik bišku iedzeru šņabi, uzkožu gurķīti.:face-monkey: