andrespey:Andreass Nevar, tas ir dazadas sistemas.
sasar Protams ir galvas, kam i 10 kg nieks, bet cena tiem kada ? OES 5D Mark II - 850 gr. 70 - 200 1:2,8 L IS USM - 1570 gr. Kopa : 2420 gr.
Kada Jums kamera ?
Manfrotto svara indeksus liek diezgan optimistiski. Ar 7kg vienreiz nokāvu 12kg galvu. Līdz ar to, tagad cenšos nepārslogot ne galvas, ne statīvus. 2,5kg ir mazam dslr ar mazu objektīvu. 5d ar 70-200/2.8 uz tādas neliktu.viena lieta ir svars pa centru, pavisam cita, ja smaguma centrs nobīdās no galvas centra.
un ir starpība -- galva notur tehniku vai notur stabili. Man nonākšana līdz šādam secinājumam izmaksāja 3 iterācijas galvu un statīvu nomaiņā.
Sjitā teicama galva Monopodam , man reiz šito gadijās padarbināt ar savu EOS Ds MARK III + kolēģa Canon EF 300mm f/2.8 L IS +2x extenderis + Blice kas kopā varētu būt kādi ~4Kg I NEKAS nesalūza , strādāt samērā erti TIESA vienureiz es gandrīz pirkstus iešķemiju
Andreass : Ot pastāsti nafig tev #322 ? Šamo piemēram es LĪMENĪ vedu elementāri , paceļ aiz ručkas un saspiež pistoli un PODS VERTIKLĀLI uz leju , a #322 ja kas smagāks virsū LĪMENĪ dabūt PAGRŪTI baig nečakarējoties un nebaidoties apmest