Problēma ir zināma- VISTA nemāk bez kodeka parādīt Canon RAW failiem mazās bildītes folderos. Canons kodeku piedāvā tikai 32bit VISTA, 64bitīgajai vēl arvien nav. Varbūt kādam ir zināms kāds alternatīvais bezmaksas kodeks? ARDFRY ir maksas, bet noteikti taču pastāv arī bezmaksas alternatīva...Tikai neesmu vēl atradis. Help!
aviators:Problēma ir zināma- VISTA nemāk bez kodeka parādīt Canon RAW failiem mazās bildītes folderos. Canons kodeku piedāvā tikai 32bit VISTA, 64bitīgajai vēl arvien nav. Varbūt kādam ir zināms kāds alternatīvais bezmaksas kodeks? ARDFRY ir maksas, bet noteikti taču pastāv arī bezmaksas alternatīva...Tikai neesmu vēl atradis. Help!
Ja gadijumaa pats lieto fotoshopu no CS2 un uz augsu, tad noteikti tev ir ari Adobe Bridge.....ar to kruta skatiit rawus
Nu lietoju gan CS3, gan Lightroom, gan Picasa3, gan vēl dažus citus, kas visi saprot RAWus. Bet tie visi kamēr attaisās, pie tam Lightrooms katru reizi jāsinhronizē (to viņi ir galīgi aplam izdomājuši). Bet ja vajag ātri, vienkārši pa folderiem bradājot, tad tās mazbildes ļoti labi darbojas, pie tam tad darbojas funkcija Open with..., kas ir pierasta lieta. Nu jācer, ka parādoties WIN7, Canons tomēr sakaunēsies un izliks kodeku arī x64 sistēmām.
aviators:Nu lietoju gan CS3, gan Lightroom, gan Picasa3, gan vēl dažus citus, kas visi saprot RAWus. Bet tie visi kamēr attaisās, pie tam Lightrooms katru reizi jāsinhronizē (to viņi ir galīgi aplam izdomājuši). Bet ja vajag ātri, vienkārši pa folderiem bradājot, tad tās mazbildes ļoti labi darbojas, pie tam tad darbojas funkcija Open with..., kas ir pierasta lieta. Nu jācer, ka parādoties WIN7, Canons tomēr sakaunēsies un izliks kodeku arī x64 sistēmām.
Kamēr attaisās? Sorry vecīt, bilžu apstrādei vajag normālu kompi ar kā minimums 2 kodolu proci un 2Gb operatīvo, tad normāli attaisīsies. Un kas tā par sinhronizēšanu Laitrūmam? Es bilžu apstrādei lietoju tikai un vienīgi Laitrūmu un man neko neprasa sinhronizēt. Picasu iesaku izmest miskastē. Un nafig Tev vajadzīgas mazās bildītes folderos? Ja gribi skatīt bildes, atver Laitrūmu un darbojies!
ivog - nezinu - aplūrēt parastā win folderī RAWu thumbnaiļus neverot vaļā nekādu softu ir visai tīkama fīča... Priekškam katru reizi vērt vaļā kādu bilžapstrstrādes softu??? Lai padzēstu liekos un vai pārrakstītu kādu RAWu - vērt vaļā šopu, laitrūmu vai vēl kautko, ja var vienkārši tāpat...
Ja godīgi, neredzu atšķirību atvērt exploreri vai laitrūmu. Bet tikko iedomājos vienu iespējamo risinājumu problēmai - pēc ielādes Canon rawus pārkonvertēt uz Adobes dzimto raw formātu - DNG. Laitrūms to eleganti māk paveikt, kā arī tālākai apstrādei DNG formāts esot pateicīgāks. Vismaz laitrūma manuāli ir ieteikts konvertērt. DNG faili aizņem arī nedaudz mazāk vietas un droši ka Adobe būs padomājis arī par apskates risinājumu. P.S. Man vienkāršāk, man Pentax kamera, kura māk pati saglabāt rawus DNG formātā
ivog - visvienkāršāk tomēr ir thumnaiuls parastā logā. Jo kaut kā RAWa pārrakstīšanai uiz citu datu nesēju vai vienkāršai padzēšanai laitrūms tomēr ir bišku par traku...
nu ja ir tikai RAW un thumbnailus nerāda - tad nevar sašķirot vispār... ja sašķirot pa dažādiem folderiem: RAWus - vienā, JPEGus - otrā, tad sakārto folderi pēc file type un gatavs!
ir tāda veca un laba skatīkla XnView, kas runā pat latviešu valodā, labi jūtas VISTĀ - tā rāda manus nikoniskos rāvus gan no D40, gan D90, izvēlies sev vēlamo sīkatēla izmēru NO 10 VARIANTIEM , izgriez, kopē, pārvieto starp mapēm, iezīmē ar peles loku kaut čupu bilžu,mapju koks blaciņām, ko vēl vajag? glabā kaut flešā un mauc uz jebkura kompja. apakšējā bildē skaties lielāka izmēra iezīmēto bildi uzlādē ar šopa pluginiem un dragā ar līknēm, leveļiem,.... nu bez slāņiem gan jāiztiek, un līmeņošana tāda čakarīga.
palaidniex:nu ja ir tikai RAW un thumbnailus nerāda - tad nevar sašķirot vispār... ja sašķirot pa dažādiem folderiem: RAWus - vienā, JPEGus - otrā, tad sakārto folderi pēc file type un gatavs!
Slinkums skaidrot, bet es šķiroju savādāk, un man nav tikai raw.
ivoq Par kompi nesūdzos, ir gan duo procesors, gan jaudīga video, gan RAM gigabaiti, bet tāpat uzskatu, ka explorerim ir jārāda tie sīktēli tāpat.
Bet www.ardfry.com... ir tas MAKSAS produkts, kura vietā tiek meklēts bezmaksas. Kamēr nav atrasts, tikmēr lietoju VISTA x86 nevis VISTA x64.
Savukārt Lightroom ir vēl viena nepatīkama īpašība arī bez sinhronizācijas- tā keywordus neviena cita programma neredz, tikai pēc faila konvertēšanas uz kādu jpg citas progas pamana šos keywordus. Un pats sliktākais, ka tos vārdus Lightrooms saglabā savā bibliotēkā, kas var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus pārinstalējot sistēmu. Arī jebkuri labojumi bildei tāpat nav redzami jebkurā citā programmā. Tā kā ir arī pietiekami daudz trūkumu šai mega progai, lai izturētos pret to tā rezervēti. Ja apvienotu Picasa3 bibliotēkas ērtību, Windows thumbnailus, izmaiņu atpazīšanu citās programmās un Lightroom pamatrediģēšanas iespējas, tad gan tāds būtu labs produkts. Ja Windows Photo Galery prastu to pašu ar RAW, ko tā prot ar parastajiem jpg failiem, tad pat nevajadzētu vispār nekādu kreiso programmu vienkāršam lietotājam..
Es nevarēju saprast, ka'ds sakars militāras lidmašīnas kravas telpai ar atvērto vāku ir ar foto studijas īri ir lietotāja "Portreti" avatarā.. Tikko tikai pieleca, ka tas ir studijas foto. Acu apmāna vingrinājums