Laurelz:kamera 350D. peedeejaas bildees pamaniju sturi tumshu plekiiti, uzsleedzu sensora tirishanas rezhimu, a tur puteklis sensoram stuurii, bildees redzams, meginaaju nopuust, nesanaaca, ar pirkstu negribaas. Kaa no vinja vareetu tikt valjaa?
vecus putekļus var neizdoties nopūst, jo tie būs pielipuši[aukstuma - siltuma - kondensāta - nožūšanas cikls ]. bija forumā par to runa. iegādājies matricas izmēram atbilstošu tīrīšanas komplektu, ieliec uzlādētu bateriju un uz priekšu
Garantēju, ka būs tīra matrica, nevis kā IBservisā "Ai, nu tos putekļus notīrīt neizdevās, pielipuši par stipru...bet ir jau labi, labāk nevar! No jums 25 Ls...!"
vot nez, kads tur cepiens ar to puteklju tirishanu. Parasta izpushana ar specialo klizmu - super. ja kas trakaaks, aiznjemos no draudzenes baigi feino otinju, gana smalka un miiksta, gana plakana - notira bez probl. a vot kad dublji uz matricas bus, toch zvaishu portreti. IB servisam ar kaut ka neuzticos, pamanijushies kamerai vienu pogu otradi iestellet...
Lasiju zurnala Dari Pats tur bija jauns airesols kura ir saspiests tirs gaiss.Der visadu iericu tirisanai bija arii piemineta spogulkameras matrica.Ar to varetu buut lielaks spiediens neka ar klizmu.
sierinsss:Lasiju zurnala Dari Pats tur bija jauns airesols kura ir saspiests tirs gaiss.Der visadu iericu tirisanai bija arii piemineta spogulkameras matrica.Ar to varetu buut lielaks spiediens neka ar klizmu.
Labi var sapūst putekļus iekšā, tā lai stipri pielīp, sevišķi pavasarī ziedputekšņi labi līp. Uz priekšu!!!
sierinsss:Lasiju zurnala Dari Pats tur bija jauns airesols kura ir saspiests tirs gaiss.Der visadu iericu tirisanai bija arii piemineta spogulkameras matrica.Ar to varetu buut lielaks spiediens neka ar klizmu.
ivog:Nez, 40 ls man personīgi neliekas adekvāts cipars par tīrīšanu...
man a. ja nu vēl varētu tā notīrīt, lai gadu nešmucējas. bet 1 digitalkas priekšrocību es noformulēju jau, kad digitālu kameru tikai pa TV biju redzējis - nav jātīra negatīvi - bilde tīra - vismaz, kamēr mušas nav matricu apdirsušas.
ivog:Nez, 40 ls man personīgi neliekas adekvāts cipars par tīrīšanu...
Nu, man atkal liekas, ka ja IB serviss ņem 25 Ls par vienkāršu gāzes uzpūšanu, tad 40 Ls par slapjo tīrīšanu, kas ne tikai prasa atbildību, bet arī apmēram 3 stundas laika, ir ok.
Cena 40 Ls ir ar čeku un PVN, var norakstīt izdevumos.
sasar:3h tīri sensoru? ar to šķīdumu un otiņu 2 min, bet nu nelauzīšu tev biznesu
Pēc manas tīrīšanas pie f22 un auto levels putekļu uz sensora būs mazāk nekā jaunam fočikam. "Šķīdums un otiņa 2 min" manā izpratnē ir "labāk tad neaiztikt vispār".
nav nemaz jāmaina stikli - spogulis un slēdzis dračīdamies paši var putekļus uzražot - Bizaree būs no tiem kam kamera /ar puteklju aizsardzību/ - ķip sigmas kamerām ir tāds stikliņš aiz objektīva (pats esu ņēmis to nost un tīrijis sigmas kamerai matrici (lāpstele īsti nederēja jo sensora izmērs savādāks00 tad vel olijiem un pentakšiem ir savas zistēmas, bet laiks dara savu un putekļi parādās arī tām kamerām
Lieta tāda, ka Oly putekļus praktiski neredz, jo tie atrodas uz bieza stikla filtra un salīdzinoši tālu no matricas, savukārt 5D ir thin oxide sensor ar ļoti plānu filtru, kas jūtami uzlabo attēla detalizāciju un nebojā kontrastu, bet putekļi ir problēma, tiešām...
Bizarre - Tu būsi sajaucis topikus šķiet - Canon vs Olympus atceros bij citur :face-monkey: forelljjanka - verī posibļī. Bet nu nav bijusi tā laime iemēģināt ko tādu praksē.
Sajaucu?! Ko Tu neteiksi?!!! Kad topiks nav par Canon, tad VIENALGA viņi lien iekšā kā tādi tarakāni ar savu brendu! Vai tad ne?
Es jau personiski neko! Bet reizēm sagribās pakacināt tos pārkrutos un pārlepnos kanonistus!
Man, piemēram, vienalga, kādoi stikli ir Canon! Tie mani neinteresē! Jo tos, pēc idejas, es neskrūvēšu virsū Olympusam! Bet Canonists gan atnāks uz tīri Olympus topiku! Piemēram, kā par platleņķi! Un sāks ar savu Canonu gan tā, gan šitā!
CerambyX:Bizarre - Tu būsi sajaucis topikus šķiet - Canon vs Olympus atceros bij citur :face-monkey: forelljjanka - verī posibļī. Bet nu nav bijusi tā laime iemēģināt ko tādu praksē.
Vispār te par putekļiem. Esmu bildējis ar E-300,E-510,tagad E-3.Kā jau saproti bildēju un mainu objektīvus diezgan ekstrēmos apstākļos.Ar putekļiem uz matricas lidz šim neesu saskāries.It kā pēc 40D arī Canons to ir atrisinājis.