forum.gif
kā sākt naudas pelnīšanu ar FOTO
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kā sākt naudas pelnīšanu ar FOTO
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 04.03.09 22:24 labots
 citēt
Pauliic:
prasās pārdot visu inventāru nah un nopirkt d40 ar 18-55 :D

maināmies? :face-glasses:

par tēmu - šitas mazliet atgādina kādus pāris gadus atpakaļ forumos ik pa laikam uzpeldēja jautājumi - kā uztaisīt mājas lapu? kā uzhakot draugiem.lv? kā iemācīties programmēt?

cilvēki - pat piparkūku mīklai gatavu recepti atrast netā nav iespējams, kur nu vēl veiksmei atslēgu...
Publicēts: 04.03.09 22:44
 citēt
alvils:
Portreti: jāsaka, kā tā izklausās visai idiotiski.

Tu esi čalis, kas par saviem vārdiem atbild, vai arī čalis, kam netā ir verbālā nesature? Dirst ar muti - tas ir nepatīkami, vai ne? Tomēr... kakas pieskarās arī mēlei un tā... :D

Skaidrs! Piedod!

Vairāk jautājumu nav!
Publicēts: 04.03.09 22:53 labots
 citēt
Portreti:Vairāk jautājumu nav!

Vai tad jebkad ir bijuši? Tu jau tikai netā izliec uzkrājušos neamierinātību ar dzīvi. Neatceros, kad būtu jebkādu jautājumu no Tavas puses lasījis. Tikai pašreklāma un/vai citu nodiršana, nekas vairāk. Sorry, bet tādu nu tēlu fotOblogā sev, Juri, esi izveidojis (un domāju, ka to apliecinās daudzi, izņemot protams dirsā līdzējus, kas iet uz Tavu studiju bildēt, pa lēto) - dirsēja. ;)
Publicēts: 04.03.09 23:08 labots
 citēt
alvils:

Vai tad jebkad ir bijuši? Tu jau tikai netā izliec uzkrājušos neamierinātību ar dzīvi. Neatceros, kad būtu jebkādu jautājumu no Tavas puses lasījis. Tikai pašreklāma un/vai citu nodiršana, nekas vairāk. Sorry, bet tādu nu tēlu fotOblogā sev, Juri, esi izveidojis (un domāju, ka to apliecinās daudzi, izņemot protams dirsā līdzējus, kas iet uz Tavu studiju bildēt, pa lēto) - dirsēja. ;)

Tev taisnība!

Jautājums par to kā ātri un viegli nopelnīt daudz naudas ar fotogrāfēšanu tiešām bija sakarīgs, piedod, ka es tā...! Tiešām...

Es jau nezināju, domāju, ka tu varbūt smalka humora vecis esi un nes mūs visus cauri...tagad zinu, ka esi nopietns čalis! Nē, nu, piedod, es vairāk tik glupi nedrukāšu!

P.S. Tev par to neapmierinātību arī taisnība, tikai es nezinu, ko ar sevi iesākt...man ir tik slikti...(pa dzīvi un tā...)...:(
Publicēts: 04.03.09 23:12
 citēt
P.P.S. No bloga vispār pie manis nāk dikti maz cilvēku studiju īrēt. Nezinu, kapēc...laikam dārgi...:(
Publicēts: 04.03.09 23:57
 citēt
Stereo:
Marchello:e]

Pilnigas muļķības...:)

vo tieši par Tevi iedomājos - Tu skaities pilna laika fotogrāfs - cik Tev sanāk mēnesī vidēji ? mājas lapā Tev stāv cena 150 LVL par sesiju ! 10 sesijas mēnesī Tev sanaak ???

Ne jau ar privataam fotosesijam naudu nopelnisi :) taa ir maza dalina no visa, kas ir finansiaali visneizdeviigaakaa :)
Publicēts: 05.03.09 00:03
 citēt
Portreti:Tomēr Mono-Stereo nesaprot pašu galveno- ja vēlies ar foto pelnīt naudu, meiču fotosesijas ienesīs mazāko daļu no ienākumiem, jo ir pilni trauki ar Alviliem, kuri fočē par velti...:face-devil-grin:

Pilniigi preciizi :D
Publicēts: 05.03.09 00:13
 citēt
labi,izmantojot vispārējo troksni,uzdošu savu izdiotisko jautājumu arī :D vai vispār ir kādas iespējas (samērīgi reālas) mēģināt tikt uz augšu ar auto/autosporta fotografēšanu? Jā,saprotu,darbs milzīgs jāiegulda visur,bet vai šajā gadījumā no tā ir jēga?
ceru ka kāds arī saprata :face-grin:
Publicēts: 05.03.09 00:20
 citēt
Portreti:P.P.S. No bloga vispār pie manis nāk dikti maz cilvēku studiju īrēt. Nezinu, kapēc...laikam dārgi...:(
Apmēram par Ls 30 stundā es tev varētu apgaismot kāpēc tas tā ir. Minimālais laiks 2 stundas. Citiem vārdiem sakot, īsais kurss: "Kā nebojāt attiecības ar esošajiem un nākošajiem klientiem"... Noder ne tikai foto, bet jebkurā biznesā. :)
Publicēts: 05.03.09 00:36
 citēt
Alvil, ja būs Tev labi darbi, būsi tautā pieprasīts fotogrāfs, tad Tevi pašu atradīs, nebūs nekur nekas jāmeklē.
Publicēts: 05.03.09 00:41
 citēt
Oskarz:Alvil, ja būs Tev labi darbi, būsi tautā pieprasīts fotogrāfs, tad Tevi pašu atradīs, nebūs nekur nekas jāmeklē.

Tevi pašu atrada vai Tu arī TIKAI dirs?
Publicēts: 05.03.09 00:43
 citēt
Eu, man kautkā pēdējā laikā baigi naudas pietrūkst. Moš kāds var pastāstīt kā ļimonus raust??? :)
Publicēts: 05.03.09 01:23
 citēt
Atrada gan ;) - pašos sākumos, tieši tā tiku pie lielas pieredzes strādājot teātrī par fotogrāfu. (nezinu vai mani darbi bija tik labi, veiksme, vai citi apstākļi, bet fakts kā tāds)
Šobrīd strādāt par fotogrāfu nav manos mērķos, piestrādāt jā, tik cik tehnikai sapelnīt, lai hobijs pats sevi atpelna.
Publicēts: 05.03.09 08:47
 citēt
Oskarz:tā tiku pie lielas pieredzes strādājot teātrī par fotogrāfu.

tēloji, ka bildē? :D
Publicēts: 05.03.09 09:32
 citēt
Nožēlojot savu vakardienas rīcību, šorīt pacentos un atradu priekš tevis šo www.google.lv... linku.

Cerams, ka tas tev noderēs!

Piedod!
Publicēts: 05.03.09 09:41
 citēt
Portreti:Cerams, ka tas tev noderēs!

Jā, es domāju, ka noderēs How to Make Big Money Selling Fake Art on eBay. :face-devil-grin:
Publicēts: 05.03.09 10:01
 citēt
Alvil - panjem 10 dazhaadus produktus - kaadas pacinjas, burcinjas un nofotografee - taa prosta un balta fona un tad man atsuuti - kaa sanaak. Un tad paskaties shito - www.greendo.lv... un pasaki - par CIK Tu buutu gatavs visus shos produktus nofotografeet.
Publicēts: 05.03.09 10:05
 citēt
šīs tēma ideoloģiski ietver "padalieties ar savu kruto pieredzi", nevis "piedāvājiet lūdzu man darbu". :)
Publicēts: 05.03.09 10:15
 citēt
a prichom tur krutaa pieredze??? Tas ir smags darbs ar konkreetaam poziicijaam. Jautaajums = atbilde. Vari/nevari/negri/gribi tukshus salmus kult...

zini - no pieredzes - par Kleins taa haltuuree briizhiem ka vemt gribas, bet man klients saka - davai - fotografeejam pie Kleina... a es jau zinot konkreeti - buus suudi, saku - davai fotografee, bet taa, lai var ielikt gan horizontaalaa gan vertikaalaa maketaa, taa ka pliiz, nu atvelcies drusku uz nost no modelja... a tik un taa beidzas ar to, ka datorists triis dienas fonu malaas pieziimee...
Publicēts: 05.03.09 10:15
 citēt
shvaboc:Vai vispār ir kādas iespējas (samērīgi reālas) mēģināt tikt uz augšu ar auto/autosporta fotografēšanu?

Protams, ka var tikt. Recepte ir diezgan vienkārša. Uz mirkli iedomājies sevi pasūtītāja ādā. Ko viņš grib? Jaunākos auto modeļus, operativitāti reportāžās, par cenu, kas ir zemāka nekā iegādājoties šīs bildes no aģentūras vai stockiem. Tev tas ir jānodrošina. Par kvalitāti un tehnisko izpildījumu es vispār nerunāju, jo uzskatu to par pašsaprotamu. Pēc tam, kad šīs pamatprasības ir izpildītas, tu vari sākt mēģināt nosvērt svaru kausus sev par labu pievienojot bildēm savu unikālo skatījumu, rokrakstu, novatorisku tehnisko izpildījumu. Ja pasūtītājam (un viņa skatītājiem) tas šķitīs ļoti interesants, tad tev ir pamatots prasīt par to lielāku naudu. Lielākā daļa problēmu parasti rodas no tā fototirgus neizzināšanas, kurā tu nākotnē plāno strādāt.

Lasot šo diskusiju, tiem, kuri taujā par iespēju pelnīt ar foto, pamatā rodas tikai viens ieteikums: atrodiet jūs interesējošajā jomā pieprasīta fotogrāfa darbus, papētiet tos un pēc tam un klusi pajautājiet sev - ar ko es esmu labāks par šo profesionāli un kas man ir jādara, lai tirgū es kļūtu pieprasītāks par viņu.
Publicēts: 05.03.09 10:19
 citēt
Annirs:taa ka pliiz, nu atvelcies drusku uz nost no modelja... a tik un taa beidzas ar to, ka datorists triis dienas fonu malaas pieziimee...

Visādi gadās. :)
Publicēts: 05.03.09 10:26
 citēt
shvaboc:labi,izmantojot vispārējo troksni,uzdošu savu izdiotisko jautājumu arī :D vai vispār ir kādas iespējas (samērīgi reālas) mēģināt tikt uz augšu ar auto/autosporta fotografēšanu? Jā,saprotu,darbs milzīgs jāiegulda visur,bet vai šajā gadījumā no tā ir jēga? ceru ka kāds arī saprata :face-grin:

Jā darbs nebūs vieglais un galvenais lai ir kontakti kuriem tās auto/sporta fotogrāfijas ir vajadzīgas.
Latvijā liekas samērā bezcerīgi šādas fotogrāfijas normāli pārdot. Vienīgais pluss, ka paši autosportisti un komandas reizēm ir ieinteresēti. Tas ir runājot par pārdošanu. Ja ir interese tikai iegūt labas bildes, taisīt izstādes unkļūt slavenam (bet nabagam), tad Latvijas autosports piedāvā gana daudz labi skatāmus un fotografējamus pasākumus :)
Publicēts: 05.03.09 11:02 labots
 citēt
alvils:

Laikam esmu dirsā līdējs, bet manas domas aizdomīgi bieži ir līdzīgas, kā Jurim :)
un Alvil - nav vērts spriest par cilvēkiem pēc čata blogā :)
visbeidzot, ja jau te kāds zinātu, kā īzī bīzī tikt pie megapiķa fotoštellē, viņš to sen būtu izdarījis. Tā kā es te tādus nezinu, secinājumi uzprasās paši
Publicēts: 05.03.09 11:13
 citēt
es gan esmu dzirdējis, ka ir un ne viens vien...
Publicēts: 05.03.09 11:37
 citēt
Stereo:Vislabākais rādītājs vai latvija var uzturēt fotobiznesu ir apskatīties cik fotodižmeistari strādā ar hasselbladz digitālajiem monstriem - es domāju ka neviens ! Ja nu vienīgi tas Luņa paziņa Latgales lielstudijā :face-devil-grin: Tātad Latvijā var tikai piepelnīties nevis kļūt bagātam !

Īstenībā Latvijā diezgan daudz strādā ar digitālo vidējo formātu ;) Presē, ziņu aģentūrās un vēl dažiem arī mazajā formātā tehnikas cena ir salīdzināma ar laba auto cenu. Tā ka ja māk, ta var nopelnīt
Publicēts: 05.03.09 11:52
 citēt
Nu bet , Alvil....
cūti savu CV visām reklāmas aģentūrām, dizaineriem, web lapu taisītājiem utt...sūti savu darbiņu piemērus...atrodi tos cilvēkus, kuri pieņem lēmumus , rodi iespēju iepazīties, iepatikties(85% un vairāk gadījumos cilvēki pieņem emocionālus lēmumus) , ielīst dirsā bez ziepēm(vai ar), kā nu labāk patīk...un roc neatlaidīgi kā ūdens grauž akmeni...
Bļaha, nu tā pat kā jeb kurā citā nozarītē...
Publicēts: 05.03.09 11:58
 citēt
Karlis70:Nu bet , Alvil....
cūti savu CV visām reklāmas aģentūrām, dizaineriem, web lapu taisītājiem utt...sūti savu darbiņu piemērus...atrodi tos cilvēkus, kuri pieņem lēmumus , rodi iespēju iepazīties, iepatikties(85% un vairāk gadījumos cilvēki pieņem emocionālus lēmumus) , ielīst dirsā bez ziepēm(vai ar), kā nu labāk patīk...un roc neatlaidīgi kā ūdens grauž akmeni...
Bļaha, nu tā pat kā jeb kurā citā nozarītē...
to arii piedaavaaju :D
Publicēts: 05.03.09 12:15
 citēt
Paldies snow un cooper par atbildēm :) To,ka LV tas nav perspektīvi,tāpat zinu,bet tā gluži vienkārši ir lieta,kas saista.Par ārzemēm laikam atliek tikai un vienīgi tas ceļš,ko jau minēja,ar neatlaidīgu atgādināšanu par sevi.
Publicēts: 05.03.09 12:17
 citēt
NilsS:un Alvil - nav vērts spriest par cilvēkiem pēc čata blogā :)

pilnīgi piekrītu!

Karlis70:cūti savu CV visām reklāmas aģentūrām, dizaineriem, web lapu taisītājiem utt...sūti savu darbiņu piemērus...

un kur iegūt informāciju par tām un kā zināt, kuras ir tā vērtas, kuras nē? :)

Karlis70:atrodi tos cilvēkus, kuri pieņem lēmumus , rodi iespēju iepazīties, iepatikties(85% un vairāk gadījumos cilvēki pieņem emocionālus lēmumus) , ielīst dirsā bez ziepēm(vai ar), kā nu labāk patīk...

kā rast? :) un cik dziļi jālien?
Publicēts: 05.03.09 12:22
 citēt
shvaboc:Paldies snow un cooper par atbildēm :) To,ka LV tas nav perspektīvi,tāpat zinu,bet tā gluži vienkārši ir lieta,kas saista.Par ārzemēm laikam atliek tikai un vienīgi tas ceļš,ko jau minēja,ar neatlaidīgu atgādināšanu par sevi.

Tu nu piedo', bet bildes tavā galerijā pagaidām nav tādas, lai kaut vai izdotu vienu jēdzīgu LV rallija kalendāru
Publicēts: 05.03.09 12:28
 citēt
A es arī nesaku,ka man ir.Un nesaku,ka šas un uzreiz taisos mest visu pie malas un nodoties tikai bildēšanai.
Tā bija principiāla interese,vai par maz ir vērts domāt nopietni par ko tādu.
Tagad prioritāte ir studijām.
Publicēts: 05.03.09 12:37
 citēt
shvaboc:A es arī nesaku,ka man ir.Un nesaku,ka šas un uzreiz taisos mest visu pie malas un nodoties tikai bildēšanai.

es jau domāju, ka tad, kad tās fočenes kļūs afigenna labas, parādīsies arī klientūra
Publicēts: 05.03.09 13:05
 citēt
shvaboc:A es arī nesaku,ka man ir.Un nesaku,ka šas un uzreiz taisos mest visu pie malas un nodoties tikai bildēšanai.

Muļķības! Es savulaik fočēju motokrosu, un man klientu netrūka. Tiesa, tas ir sezonāli. 10 Ls par labu bildi ir gatavs nomaksāt jebkurš. Domāju, ka rallisti arī vairāk, jo oriģinālu bildi rallijā uzfočēt nav nemaz tik vienkārši.
Publicēts: 05.03.09 13:07
 citēt
Hasselis nav nesasniedzami dārgs. Tas vienkārši ir neērts reportāžai, der tikai studijai, tāpēc vairums uz viņiem neiespringst, jo pilnībā PIETIEK ar 5D.
Publicēts: 05.03.09 13:33
 citēt
Stereo:
NilsS:es gan esmu dzirdējis, ka ir un ne viens vien...

es arī esmu dzirdējis ka Latgalē ir megastudija - bet gribas pierādījumus :face-wink:

nu ja tev gribas pierādījumus, tad pats arī meklē :)
Publicēts: 05.03.09 16:43 labots
 citēt
man tieši radies iespaids, ka uz šī fona jo daudz labāk pamanāmi tiešām talantīgie fotogrāfi :) un es absolūti esmu pret fotoaparātu dalīšanu izredzētajiem. Tikpat labi Ščerbatihs&Rezazde varētu pukoties par stulbajiem amatieriem, kuri kačalkās pukst zem 50 kg nīkiem svariem :face-wink: savos forumos nosakot minimālo svaru, kas liekams uz stieņa 150 kg :)
Satraukties vajadzētu par paša paveikto, ar to jau būtu gana :)
Publicēts: 05.03.09 16:43
 citēt
NilsS: - nav vērts spriest par cilvēkiem pēc čata blogā :)
piedāvāju tekstu redakcijā "... nav vērts spriest par cilvēkiem TIKAI pēc čata blogā".
Publicēts: 05.03.09 16:45
 citēt
haralds:
NilsS: - nav vērts spriest par cilvēkiem pēc čata blogā :)
piedāvāju tekstu redakcijā "... nav vērts spriest par cilvēkiem TIKAI pēc čata blogā".

redakcija apspriedās un piekrita :) tā arī bija domāts
Publicēts: 05.03.09 17:16
 citēt
Šķiet, ka cilvēki pamatīgi pārspīlē, piešķirot fotografēšanai kaut kādu slēgtas kastas cienīgas nodarbošanās statusu.
Ko var ņemties! :face-smile:
Katram telefonā ir fotoaparāts un jebkurš, kurš vispār strādā, var atļauties nopirkt digiziepi vai, ļaunākajā gadījumā, izlīzingot normālu SLR. Fotografēšana mūsdienās ir tik pat pašsaprotama un pierasta lieta kā auto vadīšana, datora vai mobilā telefona lietošana. Ar talantu tur nav nekāda sakara. Tā vienkārši ir elementāra mums pieejamo tehnoloģiju izmantošana.
Es vispār brīnos, ka kāds spēj tērēt savu laiku, lai runātu vai bessītos šajā sakarā. :face-smile:

Novēlu visiem vairāk optimisma un cieņas pret līdzcilvēkiem, pat ja ir sagadījies tā, ka jums abiem ir izdevies iegādāties fotoaparātu :face-smile::face-smile::face-smile:
Publicēts: 05.03.09 17:25 labots
 citēt
Lasu un rēcu , te vairumam izpratne par FOTO bizesu ir "Kā noprecēt miljonāru" gramateles līmenī:):) Digitālie haselji darba ērtuma ziņā daudz neatpaliek no CANON Ds sērijas monstriem un ja pērk vairumā tad CENA ar gadās praktiski 1:1 ar Ds komerccenu , man piemēram bij VIENĪGAIS aģentūrā esošais Ds MARK III jo pārējiem lielformāta darbiem paņema Hasselblad H3D KIT komplektus :):) Kā jau ak34 Latvijā netrūkst cilvēku kuri strādā ar Hasselblad digitālajiem gan Biznesam gan sava prieka pēc . Parastais komplekts ko KANTORI parsvarā izmanto ir Ds MARK III + Hasselblad H3D un viss strādā bez kādām problēmām. Ja DARBAM vaig nav problēmu paņemt Hasselblad uz līzingu tieši tāpat kā kautkādu Firmas bulkuvāģi glužī tā pat ir arī ar studijas tehniku. Vēl kas lai būtu NORMĀLI pelnoši pasūtijumi ir jāsadarbojās ar LIELĀM agentūrām kuras nodrošina ADEKVĀTUS tavai tehnikai pasūtijumus . Latvijā tādas ir pietiekami daudz lai LABU pasūtijumu pietiktu visiem kas SPĒJ tādus veikt:) Lielajā sektorā KONKURENCE nevalda , aģentūras ļot reti maina savus partnerus ar kuriem tās saista lieli un pastāvīgi sadarbības līgumi. Sīkumus protams agēntūra uztic da jebkuram projekta Menedzera " sievasmasasbraljamazdēladrauzdzenespuspbārlim" kurš sauc sevi par "Fotogrāfs" un bliež ar "Profesionālu zieptrauku" bet tadus pasūtijumus par kuriem maksā arī naudu un regulāri uztic TIKAI profesionāliem cilvēkiekiem vai lielām specializētām sadarbības firmām. Austrumeiropā ir situācija savā ziņā kā pie mežoņiem jo nekur citur strādādams neesmu manisjis ka SADARBĪBAS NOSACIJUMOS būtu rakstīts "Jāizmanto PROFESIONĀLA fotogrāfa pakalpojumi" esmu kaudzēm šādu piebilzju redzējis pie priekslīgumiem kas nāk no Rietumu sadarbības partneru ofisiem jo DIEMŽĒL Latvija un arī dazas citas Austrumeiropas valstis SLAVENAS ka te biezji vien pat samērā ilgi strādājošiem cilvēkiem NAV nekādas poņas pat TEHNISKĀM PRASĪBĀM un STANDARTIEM un ko var izradīt ar ziepi un ko TIKAI ar ļot specifisku tehniku kaut MAZIŅŠ isskatās pat ĻOT LĪDZĪGI bet tiko LIELS tā nāvas smaka un arprāta murgi sākās. Es jau zinu ka Jurīts mums mokās rēbusos un mēģina izkaukulēt "Latgales studiju" :):) A pārējo šobrīd es varu atklāt to man vairs neliedz darba līgums , viena no manām pastāvīgajām darba vietām no 1999 decembrim lidz 2008 gada decembrim bija "Clear Channel Baltics & Russia AB" štata fotogrāfs . Pagājušā gada rudenī nomainījās visai lielā priekšniecībai Zviedrijā , vietā atnāca "Jenķu idiots" mani vairs neapmierināja jaunie nosacijumi un apjomi tie sāka traucēt maniem privātajiem biznesiem, tāpēc draudzīgi šķirāmies cik zinu manu aizvietotāju šie meklēja kādus 3mēnešus un bij izmēģinājuši VISĀDUS VISVARUS ar paslavenus , izradijās tehniski mazspējīgi loxi:):) Taka par Lieliem formātiem un mizīgām lielbudzeta kampaņam un "Ar ko naudu pelna" mani var neuzjautrināt ar "Zinošiem apstāstiem" pietiekami daudz gadus zinu ko tas nozīmē un kadas it tehniskas un $$$$ prasības un vajadzības:):) Tas tik UZ ACI liekas ka "Viss elementāri" istenībā lai PELNĪTU ir jābūt adekvātai tehnikai un zināšanām un pieredzei , ir loot daudz cilvēku kas to NEPAZINĀS un uzskata sevi par "Baig zinošiem @ krutiem" domājot ka spēs izpildīt DA JEBKO ka tik DAUDZ MAKSĀS tā nav ne tuvu un tiesji tāpēc LIELAJOS pasūtijumos NAV KONKURENCES jo trūkst attiecīga LĪMEŅA un pieredzes izpildītāju:):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt