Luni, piedod, bet man ir laba atmiņa un nesen(1/2gads...gads) tu stāstīji, ka nodarbojies ar kāzu fotogrāfēšanu, nu tipa ne pats, jo pie tevis strādā kādi četri fotogrāfi, tikai ja kāds saslimst vai nepagūst, tad aizej arī tu... Jūs vēl arī filmējat kāzās utt... Diskos rakstijāt... Koroče jautājums ir vienkāršs tu pasakas stāstiji toreiz vai tagad?
Karlis70:Luni, piedod, bet man ir laba atmiņa un nesen(1/2gads...gads) tu stāstīji, ka nodarbojies ar kāzu fotogrāfēšanu, nu tipa ne pats, jo pie tevis strādā kādi četri fotogrāfi, tikai ja kāds saslimst vai nepagūst, tad aizej arī tu... Jūs vēl arī filmējat kāzās utt... Diskos rakstijāt... Koroče jautājums ir vienkāršs tu pasakas stāstiji toreiz vai tagad?
Derētu sameklēt to postu un salīmēt kopā ar to, kas šiten augstāk! /Lunis pats tagad stresā skrien uz "meklēt forumā" sadaļu un izvēlas funkciju "labot"...
Karlis70 : Man kautka nav atminja ka ES nodarbotos ar KAZU focjesjanu MUSDIENAS un LV kadreiz gan bildeju kazas reizem pa 5-6 pa dienu CEREMONIJAS un vakara pedejas LIDZ GALAM bet tas bija 80 gadu beigas Es tiesji viskalik saku ka NENODARBOJOS jau daudzus gadus vismaz kadus 8-10 ar kazu focesjanu kops DIGITALAJIEM laikiem , man tas VIENKARSJI neskiet intresanti
Karlis70 : A jaa izlasiju tavejo lidz galam , ja tiesjam KOLEGJI cjomi utt ar kuriem strdaju kopa jau vairak ka 20 gadus JA PEKSNJI vinjiem kas notiek noraujas utt TAD man nekas cits neatliek ka grabt tehniku un LAIST BILDET tadi gadijumi ir 1-2 pa gadu. Daru to lot negribigi MAN NEPATIK bildēt to kas man nepatīk Ne ES ne mans kantoris LATVIJA "Tautai" neko nebilde vispar kāzas noteikti nē. Mums ir sadarbības partneri SPICI TV kompāniju profesionālji ar DIGITĀLO PRO TV TEHNIKU tie pietam NAV LATVIJAS TV kompaniju oparātori , bet ar milzīgu profesionala darba pieredzi. Taka teksts ka ES bildēju kāzas un pie manis strādā KĀZU BILDĒTAJI tas man gan ir kautkas jauns Es izpalīdzus cilvēkiem kurus sen pazīstu un kuri ja vaig izpalīdz arī man Bet ja vel dziljak tad mums LV ir sadarbibas partneri krutākie kādi vien LV ir iespejami tas nav PRIVĀTS bet gan VALSTS kantoris par kura eksistenci reti kurš zin , tehnika un speci tur PASJI advancetakie kadi tik LV ir iespejami , par VALSTS naudu arzemes skoloti spicās SPECIALIZETĀS mācību iestādes Jo darbins ko mes diezgan regulari daram sad tad prasa dazadas specializetus papirus kurus kartot ir ilgi un kompliceti , TAD to musus vieta izdara sadarbibas partneri kuriem nav problemu ieklut jebkura laika jebkura vieta pilnigi legali pietieka tik piezvanit
haralds :Pie kakjiem un zakjiem esmu pieradis , man ir kads bars kuri pie manis nak jau var teikt paaudzem ar viniem labprat stradaju KAD IR LAIKS katra jau gadiem noteikusi savu laiku kad nak tur pirms dzimenes vai sezonas vai uz kadiem svetkiem sanak 2-3 reiz pa gadu katrai kautgan ir tadas kas skrien ar katru jaunu lupatu vai cepuri. Jaunus no malas nenemu ja nu vienigi kada cita baig iesaka vai AR KAUTKO panem. Piemeram pa pagajusjo gadu jaunas pienaca divas viena mani panema ar zelebainu stastu par "Slikto fotogrāfu" un savu ICILO un lot reti modeljiem sastopamjām proporcijām Otra bij vienkarsji izcili mainigs vizuali exsmeplars. Nost aizgaja tik viena , vienkarsji parcelas cita dimensija A tas kas "Darbs" tas zini ir pec manas izveles liekas intresanti DARU neliekas dara kolegji pietam ta tas ir visas jomas Piemeram arkartigi rei bildēju korporativus pasakumus "Stulbiem cilvēkiem" tur dažādus "Skaistuļu balles" utt. tiem pam sejā rakstīts ka "Salmugalva" Toties ļot labprāt stradaju visādās politiskās un ekanomiskās sociālās lietās , mani piemēram uzlādē DAUDZ gudru cilvēku tuvums un TRACINA rada diskomfortu "Tukšpauru tuvums" , tāpēc arī attiecīgi izvēlos. Nav intresanti bildēt TUKŠUS kaut smukus gīmjus ar "Vājiem talantiem" bet ļot intresanti PROFESIONĀLUS auxsta līmeņa politiķus ar labi isetudētiem "Showiem" , tapēc man sākumā ļot patika strādāt ar EU klerkiem kur vissi ir laba līemņa "Aktieri" Patīk dažādas "Neoficiālās" tikšānās un vizītes kur nav jastrādā "Barā" bet gan viens uz visiem , biezji vien VIENĪGAIS + Operātors ar vsibiežāk labi pazīstami. Nepatīk strādāt Latvijā tāpāc ka te milzīgi daudz Kolēģu-nejēgu un vienkarši neprofesionāļu kas neprot uzvestie , arpusē vienkāršāk tur vienīgīe tādi riktīgi "Aunapieres" ir visādi Makaroņiķi un traki paparači bet oficiālos tādi reti tussē. Kur daudz LABU kolēģu katrs spēj sev atrast vietu lai viens otram netraucētu. Es piemēram nevaru kā koļeģis Ints no reitera spert ar kāju mulķiem lai nelien priekšā vai nemaisās pa kājām Tad es labāk izvēlos tādas lietas nebildēt un piespēlēt to citiem Piemēram kadreiz lot patika modes skates bildet , mums bij tads pasutitajs reiz nedelja divās bildējām dazjadu studentu modes skates Francijā , Vācijā , Niderlandē. Tur bij baig intresanti ko tik nevareja saskatities "Izpausmes" un VIENMĒR padomāts par Foto / Video ar gaismām un skatītājiem Latvijā man vinjas galīg nekustina pirmkārt GAISMAS parasti ir ATBAIDOSJAS da i pasjas nedauzdas skates notiek "Haosaa" jucekli un bardakaa Pietam LV skatēs pilns ar "Mežoņiem" kas sajutīes sevī "Fotogrāfs" un skraida nu gar mēli un pa zāli kā gar cirka arēnu visiem skatītājiem-kolēģiem dirsu priekšā. CITUR kā ieņemi vietu mēles galā tā STRĀDĀ izdomāsi akstīties apsardze tevi izmetīs momentā laukā , cilveki perk bilētes perk par RIKTĪGIEM $$$$ un skaridit šiem gar degumu neviena neļaus tāpat arī KOLĒĢIEM
nuka. es pāris sūda modes skates esmu uzbildējis, bet tas ne gluži mans telēķis. jā, Garjāns Jurka reiz pie bildes, kurā 157 fotogrāfi ar gariem un resniem bibīšiem un Metziem 45 un 60 bija sabildēti, teica, ka tā vieta, kur viņi stāv, droši vien maksā vairāk par to aparatūru, kas uz viņiem uzkārta. par tiem kaķiem un Zaķiem jau es tā (arī) tēlaini. kolaidara, kas maksā, tas pasūta muzonu. 1X gan mums ar rakstošo žurnaļugu glupi sanāca - stāvam Rīgas domē un es pa 1/2 foajē viņam nojautāju "kuru duriku ta šoreiz bildēsim?", viņš atbild: "nezinu, jāzvana!" un kā zvana, tā vienam durikam mums blakus sāk kabatā zvanīt. jā, zolīds būdams, famīlijas neminēšu, bet viens uuberkrutais preses fotogrāfs, piem. sēž pirmajā rindā un viss citādi OK, bet viņš ņem uz izmērc savu 1/2 m garo balto bibi no gabarītiem. a cits ielien man kadrā un ja nu vēl pa to naudu uzbildētu, tak nē, nostājas, mute vaļā, siekalas tek un pēta kamerā, ko sabildējis. un es atkal beigšu ar iemīļoto citātu: "Sweiki!gribeju pajautat.wai wajaga atlaujas fotografet pa naudu.un kadu fotoaparatu butu labak nemt prieks kwalitatiwam bildem?... "
Nelasīju kas iepriekš sarakstīts, tāpēc var būt atkārtošos. Bet, ja tādu topiku sāk, tad recepte viena - pārdot visu foto tehniku! Un būs kaut kāda "nopelnīta" naudiņa!
Bizarre:recepte viena - pārdot visu foto tehniku! Un būs kaut kāda "nopelnīta" naudiņa!
nu, nopelnīts būs tik, par cik dārgāk (ja dārgāk) pārdod. un izdevumos vēl pazoles un elektrība.
Bet vismaz nauda reāla būs! Kaut arī ar zaudējumiem! Un tā būs vieglāk tikt pie naudas, nekā meklēt šeit forumā vienīgo un pareizo atbildi! Kaut gan arī tādā veidā iespējams tikt pie naudas, ja paveicas. PR uztaisīts - jāgaida tik veiksme, ka kāds pievērsīs uzmanību...
Un arī jāpiekrīt gan Sundew, gan Dansigai par to strādāšanu! Šeit iederas arī mani ne vienreiz vien teiktie vārdi vairākos topikos, kur panesas brendu kari,- a kāds vispār arī bildēm lasi, strādā?! Vai tikai salīdzina pikseļus, trokšņus utt utml!
Lielākajai daļai fotogrāfija tieši ar to arī izpaužas - lielāks krāniņš, krutāka(?!) kamera... Tā taču panākumu atslēga!
Bet, lai gūtu panākumus, JĀSTRĀDĀ! Pie tam, visās jomās, ne tikai iekš foto! Paskatoties šeit, tā gan neliekas! Nesen nopirkta kamera, stikli... Jau jāmeklē advancētāka kamera, gaišāki stikli... Bet bildes līdz ar to labākas nepaliks! Ne jau kamera bildē!
minerva, šādas atziņas vadīts arī šo topiku iesāku, ar cerību, ka varbūt tomēr... bet laikam jau, ka tomēr nē, saslēdzot visu kopā ar ekoista aņuku par Luni un Portretiem...
fandango: Tas tā ir tikai laimīgajiem Olympistiem. Jo Oly iesācēju kameras ir tik labas, ka neatšķiras no labākajām Oly kamerām. Tāpat arī ar stikliem- kit objektīviņš it tika pat asu zīmējumu, kā dārgie. Tā sacīt, mazs, bet ņiprs. Bet nikonistiem nekas cits neatliek, kā pirkt arvien dārgākus stiklus, kameras utt, jo labās kameras ir daudz labākas par iesācēju kamerām. Un tie stikli reāli labi izskatās un tie klientiem ļoti patīk. Ja ir klients, tad ir pasūtījums. Efektīgā izskata tehnika nevis uzrunā pasūtītāja, nē tā auro kā ōperdziedātājs. Un tāds pieklājigs un ļoti smalki izstrādāts Oly nemaz netiek pie teikšanas, savu priekšrocību skaidrošanas, ka ar to var fotografēt vēl labāk, kā ar tiem gaišajiem Nikkor stikliem.
Heh, man piem pirmo reiz meenesha laikaa tagad ir laiks ienaakt te paskatiities kas notiek.. Bet peec citiem spriezjot tieshaam liekas ka jaastraadaa nevienam nav..