Njā gadā 1989. kādā Ja filma kaut kad senos laikos izbildēta,tad drošāk tīstīt kā mb negatīvu,tad liela iespēja iegūt kādu attēlu. Ja gribās dabūt dipu,tad noteicoši būs derīguma termiņš, glabāšanas apstākļi un Allaha labvēlība.Šoruden kā reizi izveicu šādu eksperimentu,bija gan orwo dips,gan negatīvs.Negatīvi bija pamatīgi pabojājušies,bet ar skanēšanas un biezas fotošopa kārtas līdzdalību var sabrūvēt gatavo mākslu.Dips savukārt ir bet zem pamatīga plīvura.Oriģinālās ķīmijas man nebija,tad nu izlīdzējos ar 41 procesa komponentiem procesa krāsu sadaļai.Ja filmu ir pietiekoši daudz un vienādas,tad ir cerība iegūt arī kaut ko līdzīgu krāsainam attēlam,pakoriģējot procesu un piemaisot šo to no ķīmijas papildus standarta zupai.
kā tām apgriežamajām filmām ar sudraba pretorepla slāņiem? var dagrūst benzotriazolu pirmajai zupei, karroče, 1. tīstīšanu vaig kontrastaināku. bet nu šā kā tā aizdomīgi.
Aizdomīgai filmai aizdomīgs rezultāts.Šitādas izdarības ne jau dēļ rezultāta ,bet aiz ziņkārības parasti izveic.Te runa vairāk par procesu,nekā par rezultātu.Ja baigi gribas rezultātu,tad neviens neliedz filmas šķīstošajā kafijā tīstīt,rezultāts drošs un pat diezgan normāls.
60uz5komats6:neviens neliedz filmas šķīstošajā kafijā tīstīt, rezultāts drošs un pat diezgan normāls.
Nātrija sulfītā, askorbīnskābē - i to, tikai m/b, kafijā gan ne. P.S. jautājums "kādos mīzeļos Tu to filmu esi tīstījis?" arī tēlains, mīzeļviela foto ņe pri čom, tiomīzeļvielu tonēšanai lieto - mazliet tīkamāk par ar Na Sulfīdu iegūstamo brūnumu, kaut galu galos šā kā tā attēlu veido Sudraba Sulfīds.
Nekādu joku,bet der tikai šķīstošā kafija,jo parastajā ir klāt eļļas,kas filmai nu galīgi par labu nenāk(kaut gan ja gribas baigo mākslu atlaist...).Tā kā tīstošā viela ir kofeīns ,tad "bezalkoholiskā" kafija arī neder.Askorbīnskābe arī der kā tīstītājviela.Būtībā lai attīstītu filmu vajag attīstītājvielu un paātrinošo,tobiš ko sārmainu.Manā gadijumā ~400ml ūdens+3tējkarotes sodas+5 tējkarotes nescafe classic/HP5@iso200/30min.Soda parastā tā ko attīstītājā liek,varot lietot dzeramo,bet tad tīstīšanas laiks ~12h vai pat vairāk.Iespējams ka sodas vietā kāds veļas pulveris arī derētu,bet tur ir visa Mendeļejeva tabula iekšā,var būt blakusefekti,vai arī pilnīgi neefekti,jāmēģina.Grauds protams lielāks kā parastajā tīsteklī(paldies sodai) un kafija ietonē želatīnu,bet visādi citādi visnotaļ izlīdzinoši notīstīta filma. Kas attiecas uz mīzeļiem,tad tos var lietot fiksāžas lomā,tāpat kā jūras ūdeni un vēl šo to,es gan rīkojos pilnīgi garlaicīgi-fiksāžas vietā lietoju parasto fiksāžu.
60uz5komats6:Nekādu joku ... ... lai attīstītu filmu vajag attīstītājvielu un paātrinošo, tobiš ko sārmainu.
nu, katrai tīstītājvielai citu PH vajag. ar Na trifosfātu esmu metola zupi lietojis, ar dzeramo zōdā vienu, arī ar Askorbīnskābi, tak tajā zupē tā bija PH regulators / saglabātājviela. ar cukuru vēl 1 2-šķīdumu zupe, cukurs gan tur tikai biezumam. bet par kafiju nezināju - paldies - jāizprovē un jāslēdz derības, tāpat kā par to, ka kaķis polšu uz galda uzcels un ka zibspuldzi palaidīšu ar šķiltavām (gan tikai krievu blicei iet cauri, ārzemu blices sensora diode prasa stāvāku impulsa fronti).
ORWOCHROM patiešām ir krāsainā diapozitīvu filma. Pieminētais Bendika k-gs savā laikā tās attīstīja lielos daudzumos ar stabiliem rezultātiem. Vispār krāsainā fotogrāfijā stabilus rezultātus iegūst strādājot ar lieliem ķimikāliju tilpumiem un regulāri tos reģenerējot. Tajos tālajos laikos, kad es kopēju krāsainās fotogrāfijas, man bija 20 litru katli, kuros vienlaicīgi apstrādāju 50 gab. 10x15 bildes. Krāsaino filmiņu apstrādei mājas apstākļos pārdošanā bija speciāli ķimikāliju komplekti. Savus krājumus izmetu pirms kādiem 10 gadiem kopā ar visām filmiņām. Domāju, ka ar veciem krāmiem nav vērts ķēpāties.www.fotoblog.lv...