es savu PIRMS GADA, kad vēl nebija krīze, pārdevu par 60. bet patiesībā, manuprāt, tas objektīvs nav pat to 60 latu vērts (arī jauns). Neasāks un nekrāsaināks, nekā Tamron zūmi (28-75mm vai 17-50mm ar f/2.8). 50mm f/1.8 ir TIKAI divi plusi: 1. ļoti kompakts, 2. ļoti lēts. Vot 50mm f/1.4 jau ir cita lieta, bet par to šoreiz nav topiks...
da ir ok - vinja lielaakais pluss saliidzinot ar tevis mineetajiem ir tas, ka tas NAV zuums - nenotrulina uztveri un liek padomaat - ko, kaa un kaapeec... bet cena - jaa - man pirms meenesha piedaavaaja gandriiz jaunu pa 50...
kenrockwellu vispār nav jāklausās... bet jebkurš gaišais fikss ar aiztaisītu caurumu (>= f/3.2/4) būs ļoti labs. Studijai ka reiz, bet tie kas bliež studijai tāds jau diez vai būs, ja nu "glābšanas riņķis"
Mandalay:Studijai ka reiz, bet tie kas bliež studijai tāds jau diez vai būs, ja nu "glābšanas riņķis"
Jā, mūsu studijā Armandam kakona 50mm f/1.8 (kvalitāte stipri līdzīga nikkoram) mētājas uz palodzes līdzās kaktusam (lietderība līdzīga kaktusam - dekors).
alvils:es savu PIRMS GADA, kad vēl nebija krīze, pārdevu par 60. bet patiesībā, manuprāt, tas objektīvs nav pat to 60 latu vērts (arī jauns). Neasāks un nekrāsaināks, nekā Tamron zūmi (28-75mm vai 17-50mm ar f/2.8). 50mm f/1.8 ir TIKAI divi plusi: 1. ļoti kompakts, 2. ļoti lēts. Vot 50mm f/1.4 jau ir cita lieta, bet par to šoreiz nav topiks...
nu jau gan samuldējies. neesmu gan bildējis ar tamroon labajiem zuumiem, bet kautkaa neticaas tevis rakstiitajam. + cilveeks no kaa pirku savu 1.8 50 teicaas ka esot pat asaaks pie f2 par 50 1.4 aaa jaa un es pirku rudenii kaukad pa 40 taka 80 ls jau ir krapshana man liekas
skaidrs ir tas, ka NAV tāds pats. labāks vai sliktāks - jājautā Tev, ja esi strādājis ar abiem. es tikai ar jauno - AF. to 20 gadīgo neesmu pat redzējis. ja jau slavē viņu kā labu, ticot, ka NEMELO, jāsecina, ka labāks, jo jaunais AF modelis tiešām NAV labs.
zo: cilveeks no kaa pirku savu 1.8 50 teicaas ka esot pat asaaks pie f2 par 50 1.4
Tevi var TIK viegli piedirst? Eu, negribi no manis kaut ko nopirkt? Man ir viens AHUJENNA kruts nikkor 35mm f/2.8 (manuālais) fikss, pirms 50 gadiem skaitījās PATS asākais nikon uztaisītais objektīvs. cena... nu, Tev par 150 Ls atdošu.
zo: cilveeks no kaa pirku savu 1.8 50 teicaas ka esot pat asaaks pie f2 par 50 1.4
Tevi var TIK viegli piedirst? Eu, negribi no manis kaut ko nopirkt? Man ir viens AHUJENNA kruts nikkor 35mm f/2.8 (manuālais) fikss, pirms 50 gadiem skaitījās PATS asākais nikon uztaisītais objektīvs. cena... nu, Tev par 150 Ls atdošu.
ticu ka arii tas objektiivs par ko runaa buus asaaks par taviem izslaveetajiem tamrona zuumiem
es ar gribeetu pardot vienu objektiivu, bet sheit nerakstu, jo te ir visaadi loxi, kas aizbaidiitu jebkaadu pirceeju, kaada starpiiba, par cik, vinju nopeerk, vai par cik gribu paardot.
miller31:es ar gribeetu pardot vienu objektiivu, bet sheit nerakstu, jo te ir visaadi loxi, kas aizbaidiitu jebkaadu pirceeju, kaada starpiiba, par cik, vinju nopeerk, vai par cik gribu paardot.
Es jau saku ka te ir ''krutie''- gariem ''b...'' un lieliem caurumiem. Kurā vetā- saproti pats
Kā cilvēks kurš viegli piedirsis,nabaga naivo zo,teikšu ka tas konkrētais 50/1.8 bija asāks par to konkrēto 50/1.4 ar kuru tika salīdzināts.Tam par izskaidrojumu varētu būt mana un 1.4/50 īpašnieka līkrocība provējot,sūdīgi fotoaparāti,vai arī laba1.8/50 un slikta 1.4/50 eksemplāru salikums.Šis nebūt nav pirmais gadijums interneta forumos,kur par vienu un to pašu objektīva modeli,ar putām uz lūpām,tiek izteikti pilnīgi pretēji viedokļi.Laikam taču lieta būs dažādu eksemplāru kvalitātē.