forum.gif
šis varētu būt interesants tiem, kas mīl ķimerēties ap foto pirmssākumiem... :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / šis varētu būt interesants tiem, kas mīl ķimerēties ap foto pirmssākumiem... :)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.03.09 00:14
 citēt
Latvijā jau gadus patsmit Bendixs rīko Obskuristu pinholistu tussus jau katru gadu:):) Tur ne tadi vien daikti maniti , gan Salstrauki gan filmu bundzinjas un kas tik vel nee:)
Publicēts: 08.03.09 01:27
 citēt
Parasts pinholis :)

A vot rekur feinas pinhoļbilžas:

1x.com...
1x.com...
1x.com...
1x.com...
1x.com...
1x.com...
1x.com...
Publicēts: 08.03.09 13:24
 citēt
Lunis:Latvijā jau gadus patsmit Bendixs rīko Obskuristu pinholistu tussus jau katru gadu:):) Tur ne tadi vien daikti maniti , gan Salstrauki gan filmu bundzinjas un kas tik vel nee:)

Jā, pie Mārča tā lieta notiek ar vērienu - ir būvēta kamera no skaidu plātnēm istabas lielumā, kurā vienlaicīgi var saiet kādi pieci cilvēki un, kad acis apradušas ar tumsu, aplūkot topošo bildi.
Reta iespēja pabūt iekšā fotokamerā.
Publicēts: 08.03.09 15:45
 citēt
nesaprotu - ko var kaifot par pagaatni? es gan - tik uz priekshu skatos u ka ti k jaunaakas tehnologjijas ...... laikam esmu slinkaa beibe;-((((
Publicēts: 08.03.09 16:22
 citēt
dansiga:nesaprotu - ko var kaifot par pagaatni? es gan - tik uz priekshu skatos u ka ti k jaunaakas tehnologjijas ...... laikam esmu slinkaa beibe;-((((

Bet kas tad tur nākotnē ir? Visu ātrāk, efektīvāk, krāsaināk, daudzpikseļaināk, ērtāk. A kur tad paliek tas pats process? :D pēc tā jau dzenās visādi pinhoļisti, monokļisti... bet nevar jau noliegt, ka dažreiz(bieži vien :) ) sanāk tāds efekts ko ar cipariem tik viegli nepanāksi ;)
Publicēts: 08.03.09 19:08
 citēt
man jau sāk šķist , ka visa šī analogā padarīšana fascinē tik jauniešus, kam nav bijis lemts bērnība krāmēties ar to ķīmiju sarkanā istabā utt.
man kaut kā nevelk atgriezties... ja nu vienīgi tāds nostaļģisks sentiments...
Tomēr tā priekšrocība, kad ar digi redzi rezultātu uzreiz, nevis uztraucies , kas būs vakarā...utt...
Publicēts: 08.03.09 19:37 labots
 citēt
dansiga:nesaprotu - ko var kaifot par pagaatni?-((((
nuka, botočelli uz miseni!
ja v koncertnij zala popal,
slušalji Bethovena,
toljko vremja zrja propalo,
nu, bljadj i hu....na!

labi, ar tehnoloģijām savādāk, tak bieži nomainās, lai lētāk, ne tādēļ, ka labāk.
briedis:Bet kas tad tur nākotnē ir?
vispasaules pamperizācija. ātrāk, lētāk, vairāk, sūdīgāk!
ImkaSm:... visa šī analogā padarīšana fascinē tik jauniešus, kam nav bijis lemts bērnība krāmēties ar to ķīmiju sarkanā istabā utt.
prātīgāk dzeltenzaļajā AGFA 113 filtra gaismā!
Publicēts: 08.03.09 21:08
 citēt
nū varētu es atļauties vismaz 6x9 izmēra ciparu matrici - izmestu palielinātāju

ļoti patīk ko zīmē gari stikli uz liela formāta (kur šie vairs galīgi nav gari no skatuleņķa viedokļa)

pinhole pašam netīk (nefanoju par garajiem laikiem)

šodien dzirdēju kādas bļitkotājas stāstu, ka viņa uz ledus lietojot pamperi, lai nav tālu jāstaigā... dans - un tu?
Publicēts: 08.03.09 21:11 labots
 citēt
Maris, vīrieši bļitkotāji pamperus liek zābakos - kājas sausas un nesalst.
Publicēts: 08.03.09 21:29
 citēt
darvins:Maris, vīrieši bļitkotāji pamperus liek zābakos - kājas sausas un nesalst.

Nepareizi - zābakos liek tās lietiņas ko sievietes "grūtajās" dienās biksiņās liek :)
Publicēts: 08.03.09 21:49
 citēt
A es domāju, ka pietiek ar avīzēm...
Publicēts: 08.03.09 21:55
 citēt
Pietiek ar normāliem, ziemas copei piemērotiem, zābakiem..;)))
Publicēts: 09.03.09 00:36
 citēt
Man nemaz negribētos atgriezties pie simtiem krāsu bilžu kopēšanas rokas režīmā katru dienu.
Starp citu ir vajadzīga 1/2 stundu ilga proves peldināšana ķimikālijās, lai uzzinātu, ka krāsu balanss nav trāpīts un jātaisa jauna paraugu čupiņa. Nedrīkst arī aizmirst, ka mainot korekcijas filtrus ir jāmaina arī ekspozīcijas ilgums.
Jā un nedod dievs ja fotografējot ir bijuša neprecīzas ekspozīcijas (pēc katras slēdža nospiešanas nevar palūrēt monitorā uz līknēm) un mainījušies gaismas apstākļi, tad katrai bildei jāpiemeklē sava krāsu korekcija.
Vārdu sakot tāds darbiņš nav priekš cilvēkiem ar vājiem nerviem.
Publicēts: 09.03.09 06:54
 citēt
+ fons !
Publicēts: 10.03.09 01:00
 citēt
100-tiem bilžu katru dienu... Fons - tam ar fotogrāfiju jau sakars minimāls ne?

man ar prieks, ka masovka vairs neprasa lērumu darba - pat vairāk - tā pazūd vēl virtuālā veidā uz papīra tā arī nenonākusi

Recycle Bin

super

bet tāpēc 6x6, 6x9 u.t.t. kameras nav jāmaina pret plakaniem platleņķu izgraizījumiem.
Publicēts: 10.03.09 01:03
 citēt
briedis:A es domāju, ka pietiek ar avīzēm...

bļitkotāji .... nu kur, lai viņi ņem avīzes jeb dajebkādu citu literatūru?
Publicēts: 10.03.09 01:09
 citēt
norchapersonigi:dansiga, vai šāda deklarācija tev ir goda vai prāta lieta?

Ai -man taa ir slinkuma lieta vai ....... nu tik daudz ir diivots tumsaa un taisitas bildes, ka taa kaa ImkaSm saka - tas lai paliek jaunieshiem ;-))))
Publicēts: 10.03.09 07:48
 citēt
tikai nevajag iedomāties, ka ar filmu šedevra radīsanas iespēja būs lielāka... :face-grin:
Publicēts: 10.03.09 19:24
 citēt
ImkaSm:
Tomēr tā priekšrocība, kad ar digi redzi rezultātu uzreiz, nevis uztraucies , kas būs vakarā...utt...

a tu neuztraucies... ja zini, ko dari- rezultāts neizpaliks...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):