Latvijā jau gadus patsmit Bendixs rīko Obskuristu pinholistu tussus jau katru gadu Tur ne tadi vien daikti maniti , gan Salstrauki gan filmu bundzinjas un kas tik vel nee
Lunis:Latvijā jau gadus patsmit Bendixs rīko Obskuristu pinholistu tussus jau katru gadu Tur ne tadi vien daikti maniti , gan Salstrauki gan filmu bundzinjas un kas tik vel nee
Jā, pie Mārča tā lieta notiek ar vērienu - ir būvēta kamera no skaidu plātnēm istabas lielumā, kurā vienlaicīgi var saiet kādi pieci cilvēki un, kad acis apradušas ar tumsu, aplūkot topošo bildi. Reta iespēja pabūt iekšā fotokamerā.
dansiga:nesaprotu - ko var kaifot par pagaatni? es gan - tik uz priekshu skatos u ka ti k jaunaakas tehnologjijas ...... laikam esmu slinkaa beibe;-((((
Bet kas tad tur nākotnē ir? Visu ātrāk, efektīvāk, krāsaināk, daudzpikseļaināk, ērtāk. A kur tad paliek tas pats process? pēc tā jau dzenās visādi pinhoļisti, monokļisti... bet nevar jau noliegt, ka dažreiz(bieži vien ) sanāk tāds efekts ko ar cipariem tik viegli nepanāksi
man jau sāk šķist , ka visa šī analogā padarīšana fascinē tik jauniešus, kam nav bijis lemts bērnība krāmēties ar to ķīmiju sarkanā istabā utt. man kaut kā nevelk atgriezties... ja nu vienīgi tāds nostaļģisks sentiments... Tomēr tā priekšrocība, kad ar digi redzi rezultātu uzreiz, nevis uztraucies , kas būs vakarā...utt...
Man nemaz negribētos atgriezties pie simtiem krāsu bilžu kopēšanas rokas režīmā katru dienu. Starp citu ir vajadzīga 1/2 stundu ilga proves peldināšana ķimikālijās, lai uzzinātu, ka krāsu balanss nav trāpīts un jātaisa jauna paraugu čupiņa. Nedrīkst arī aizmirst, ka mainot korekcijas filtrus ir jāmaina arī ekspozīcijas ilgums. Jā un nedod dievs ja fotografējot ir bijuša neprecīzas ekspozīcijas (pēc katras slēdža nospiešanas nevar palūrēt monitorā uz līknēm) un mainījušies gaismas apstākļi, tad katrai bildei jāpiemeklē sava krāsu korekcija. Vārdu sakot tāds darbiņš nav priekš cilvēkiem ar vājiem nerviem.
norchapersonigi:dansiga, vai šāda deklarācija tev ir goda vai prāta lieta?
Ai -man taa ir slinkuma lieta vai ....... nu tik daudz ir diivots tumsaa un taisitas bildes, ka taa kaa ImkaSm saka - tas lai paliek jaunieshiem ;-))))