forum.gif
filmas, skenējamā stikla attīrīšana no putekļiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / filmas, skenējamā stikla attīrīšana no putekļiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.03.09 12:09
 citēt
nav kādam kādas iemaņas kā notīrīr putekļus no filmas - itkā sākot skenēt labi darbojas plata sintētiskā pindzele, bet samērā žigli visa uzparikte saelektrizējas un putekļi palec gabalu uz priekšu un atkal pievelkas kautkur blakus

kautkur redzēju pie tinuma pieštepselētas divas birstes caur kurām filmu vilkt (bet tai bildē konstrukcija pēc samohļopa izskatījās)

nu viss šitais pats protams arī pie filmas bāšanas palielinātājā

mok ir kādam kādas iemaņas kurās padalīties?

par klizmām un ogļskabajiem baloniņiem gan nestāstiet
Publicēts: 08.03.09 13:22
 citēt
Noskalo tīrā ūdenī un izžāvē tīrā telpā
Publicēts: 08.03.09 13:25
 citēt
Tas, ja daudz kadrus vajag. Bet, ja nedaudz, es kādreiz pavisam labi ar antistatisko slvietīti-lupatiņu izlīdzējos. Kaukādā datorveikalā nopirku
Publicēts: 08.03.09 14:22
 citēt
Putekļu problēma, parasti sauss gaiss, uzliekam uz radiatoriem slapju lupatu, kādu trauku ar ūdeni, pēc laika viss ok... palielinātājam...savā laikā man bija krokusi, un tur trieku varēja dabūt, jo divi stikli, tātad 4as virsmas plus 2as filma, kur krāties putekļiem... stiklu vietā tika speciāli izgatavots rāmītis, un viss apkārt nolīmēts ar samtu, ja kāds maita puteklis uzradās, tad pabīdot bik filmu, puteklis ieķērās samtā.
Publicēts: 08.03.09 14:48
 citēt
putekļusūcēja galu pie filmas tuvumā jānoliek :D
Publicēts: 08.03.09 16:07 labots
 citēt
Ir specialas uzladetas lupatinjas un pindzeles ar noteiktu polaritati nez kapec RADIOaktīvas kas domatas puteklu nonemsanai no filmam. Tas kas divas ar spoli tas uz indukciju nonem filmai ladinju un putekli itka nokrit:):) Bez jokiem Lietoju parastu LIELU KLIZMU ko nopusj putekljus:):) Vairums LIELO kantoru visas malas kur esmu sancejis uzmanto KOMPERSORUS tobesj GAISA PISTOLI pie magistrales tas ari ir viss Optimalakais Letakais un lieliem apjomiem domatais risinajums:) Atceros doiczeme labori kur praktizejos dzeki speleja kautko lidzigu galda tenisam ar Pistolem un golfa bumbinju Lidoja suoerigi un skats intresants ka Bumba lido un apstajas bez kada redzama iemesla tik uz gaisa struklas:):):):)
Publicēts: 08.03.09 16:24 labots
 citēt
antistatiskas visādas padarīšanas. starp stikliem iespiežot filmu normāli cilvēki nekopē, vot plato reizēm nākas, ja nav plaknē. stāsts par to, ka antistatiskie aerosoli trāpijuši uz plēves, kad tā saskaras ar stiklu, taisa Ņūtona vai kādus citus gredzenus. nevaig pūst aerosolu uz filmas pamatnes - iepūš maisiņā, kurā glabā nogalināta zamša ādiņu, ar kuru slauka pamatni.
Publicēts: 08.03.09 20:45
 citēt
Lunis: Atceros doiczeme labori kur praktizejos dzeki speleja kautko lidzigu galda tenisam ar Pistolem un golfa bumbinju Lidoja suoerigi un skats intresants ka Bumba lido un apstajas bez kada redzama iemesla tik uz gaisa struklas:):):):)

phe es šito metālzavodā esu darījis ar 4cm gultņa bumbu - bez galda - pūš pa gaisu viens otram pretī

bet tas ir štrunts - krutāk ir vertikāli pie zemes piespiest 300mm diametra lodīšu gultni un pūst 12 atmosfēras, lai gultņa iekša smuki iegriežas un tad laist vaļā....

Harald - es ar skenēju 6x6 un 6x9 ar puslīdz ciešamu skeneri un tur rāmjos ir ''antiŅūtona'' stikli

hm... kompresors man ir... atstoiņiks un filtrs kondensātam arī... labi - ziņošu kādas sekmes
Publicēts: 09.03.09 21:36
 citēt
veel pie kompresora mitruma atvaaceeju_saldeetaaju... Un virzulju kompresors eniivei ar visiem filtriem piespljauj sisteemu ar elljas pilieniem, taa ka garden utml kompresors vis neliidzees...
Publicēts: 09.03.09 21:56
 citēt
kaads kalejam gardenkompresors? :) ja galiigi izlaizhos tad kondensaatu no resiivera varu tik dabuut
Publicēts: 09.03.09 22:14
 citēt
gardenkompresors-tas no seerijas-leetucis_depo..
Publicēts: 09.03.09 23:04
 citēt
taadi ir fotograafiem un maajsaimnieceem ne delzhiniekiem
Publicēts: 09.03.09 23:09
 citēt
aa, nu ta visu cienju. Man te darbaa pagnedeelj uzlika Ingersolu 35kw... Veel tik taads siikums, ka jaadabuu kautkaadaa veidaa nobarot, ato visa sisteema ar visiem ventilatoriem, mitruma vaaceeju utt jau paarsniedz skaitiitaaja nominaalo straavu, nerunaajot par to, ka metaalcehs veel papildus njem ap 60a...rezultaataa skaitiiklis ar nominaalko straavu 100A griezjaas, tipa meerot 160A... veel nesvilst, bet rokas sildiit var :D
Publicēts: 09.03.09 23:17
 citēt
nu, ar kompresoru var arī labi piešņaukt (-)-vu kopējot kontaktā, t.sk. sietu kopējot.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):