forum.gif
Problēma ar asumu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Problēma ar asumu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.03.09 23:59
 citēt
Tād nu man ir tāda problēma, kad nau bildēm pietiekams asums :( Varbūt ir kāda programma ar kuras palīdzību var iegūt lielāku asumu? Zinu kad ir Picasā, taču tur viņš no sākuma itkā ir asums, bet kad saglabā tad ir mazāks :face-crying:
Publicēts: 09.03.09 00:05
 citēt
Nuu atkarībā cik dikti nav asuma - ja traki aizgājis auzās, tad arī ar softu nekas labs nesanāks...
Zinu, ka laikam PS bij plugins (vai arī tā bij atsevišķa progra? hvz) "focus magic" vai kas tāds - var mēģināt ko tādu vajāt rokā.
Publicēts: 09.03.09 00:06
 citēt
asu bildi var padarīt vēl asāku (subjektīvi!), neasai neko.
Publicēts: 09.03.09 00:19
 citēt
rokas trenneet vajag, nevis pikseljus asinaat :)
bet ja tik ljoti vajag - var asinaat praatiigi ar smart sharpen
Publicēts: 09.03.09 00:24 labots
 citēt
Vislabākā proga jau ir kameras manuālis..pārējais jau tikai tāda attēla asināšana.;).;)
Neasas jau nāk ārā no fočuka?
Publicēts: 09.03.09 01:17
 citēt
a mosh tomēr kādu piemēru iemet? citādi nav īsti saprotams,kas ar to neasumu domāts.
Publicēts: 09.03.09 08:26
 citēt
varbūt domāti asuma zudumi pēc bildes samazināšanas, ievietojot Blogā
Publicēts: 09.03.09 08:51
 citēt
bet konstrukcija gan ideaala: "man ir probleema, kad bildeem nav asuma..."
a kaada tieshi ir taa probleema, kad nav asuma? ;)
Publicēts: 09.03.09 10:00
 citēt
1. Izmet miskastē to sūda Picasu
2. Uzliec šo:
www.adobe.com...
Publicēts: 09.03.09 15:40
 citēt
ivog:1. Izmet miskastē to sūda Picasu
2. Uzliec šo:
http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/

par Picasa saku tikai to labāko... ja kvalitātīvs kadrs, pietiek ar vienkāršu apstrādi... :face-wink:
Publicēts: 09.03.09 15:54
 citēt
etwas:Vislabākā proga jau ir kameras manuālis..pārējais jau tikai tāda attēla asināšana.;).;)
Neasas jau nāk ārā no fočuka?

Nu jā šīsnedēļas nogalē biju aizbraucu pafotogrāfēt gar jūtras krastu un bija tādas biški neasas. :(

ivog:1. Izmet miskastē to sūda Picasu
2. Uzliec šo:
http://www.adobe.com/products/photoshoplightroom/

Es jau to arī izmantoju ;)
Tik gribu zināt ar kādām opcijām padara asākas tās bildes? :face-glasses:
Publicēts: 09.03.09 16:06 labots
 citēt
Lightroom-Develoop-Detail

-Sharpening
*Amount
*Radius
*Detail
*Masking
Publicēts: 09.03.09 16:55 labots
 citēt
Redz kur ir daži piemeri, kur manuprāt prasītos lielāks asums :face-plain:

[URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=z44a2wjm28d5dt3rjxq.jpg][/URL]

[URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=vf3asof9hozoauqa6j2k.jpg][/URL]

Un redz kur ir manuprāt ļoto labs asums!
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 09.03.09 17:06
 citēt
ar ko vinjas ir bildeetas? liekas, ka ar telefonaa monteetu kameru :)
bet vispaar jau vajag F pieveert vairaak, shiten nekaadi sharpen tuuli nelidzees
tik sapurgaas vairaak to bildi. a otrajaa bildee asums nav vispaar uz cilveekiem,
i vispaar nevar saprast kur ir tas asums kaa pirmajaa taa otrajaa.
Publicēts: 09.03.09 17:06 labots
 citēt
edzapuika
Klau - man ir daži ļoooti nesaprotami jautājumi šo bilžu sakarā EXIF saka:

1. bildei
F/16
1/500
ISO 1600

2. bildei
F/22
1/800
ISO 1600

Priekš kam saulainā dienā ISO 1600?????? Kāda velna pēc?
Un kāpēc F16 un F22??? Ar F8 nepietiek?

Pieņemsim, ka stikls nav pārāk dižs un pamanies rokas notricināt pie 1/500 un 1/800 (kas gan maz ticams), bet kāpēc ar švaku stiklu jāgriež tgik nenormāli fragma ciet???

Moš sāksim ar to, ka bildē uz ISO 100 F/8 un slēdža laiku - cik nu tur sanāk 1/2000 vai cik nu tur sanāks...
Publicēts: 09.03.09 17:09 labots
 citēt
lkz:ar ko vinjas ir bildeetas? liekas, ka ar telefonaa monteetu kameru :)
bet vispaar jau vajag F pieveert vairaak, shiten nekaadi sharpen tuuli nelidzees
tik sapurgaas vairaak to bildi. a otrajaa bildee asums nav vispaar uz cilveekiem,
i vispaar nevar saprast kur ir tas asums kaa pirmajaa taa otrajaa.

Ar kitenieku (manuprāt ar to arī ir bildēts) vairāk par F8 nav īpaši prātīgi griezt ciet, ar F16 un F22 teorētiski jau bija jābūt asumā no degungala līdz bezgalībai, tikai tur sākās visādas citādas optiskās problēmas (krāsu aberācijas un visādi citādi pigori) uz švaka objektīva (kitenieks nav nekas dižs Canonam)

bet ISO 1600 ar noise reduction izdarījis ir savu

Tākā jāsāk ar fototeoriju - ko un kā bildēt, lai pēc tam nav jautājumi°- kā novērst bildēšanas laikā pašrocīgi sačakarēto kadru problēmas...
Publicēts: 09.03.09 17:20
 citēt
Hm nu skaidrs pats jau vien esmu vainīgs šajos gadījumos :( :)
Bet nu kā jau saka no kļūdām jau mācās. Nekas kad bus labāks laiks iziešu pafotogrāfēšu uz citiem režīmiem, paregulēšu un tad jau ganlabāk sanāks.

Ak jā ir viens jautājums uz kādu to lielumu parasti būtu jaliek, ja ir doma to bildi pēc tam printēt arā un likt pie sienas? es domāju L M S
Publicēts: 09.03.09 17:24 labots
 citēt
viss atkarīgs no tā - cik lielu liksi pie sienas un no kāda attāluma aplūkosi, bet teorētiski - jo lielāks kadrs, jo labāks rezultāts būs pie sienas...

www.fotoblog.lv...

un te nu parēķini un padomā pats.
Bet bildei pie sienas - jo lielāks kadrs Mb vai pix x pix, jo labāka bilde...

Bet ar šīm bildēm - tikai pārbildēt, kā arī mazliet citā laikā - dienas vidus nav labākais mirklis to darīt...
Publicēts: 09.03.09 17:34
 citēt
Skaidrs bet par cik man par atmiņu cietajā diskā nau jauztraucas tad droši varu uz L fotogrāfēt :) Bet nu tas tā citreiz jau pamainu arī.
Jā šīs bildes es noteikti braukšu vēl pārfotogrāfēt. vai nu no rīta kad saule lec , vai vakarā kad saule riet.
Publicēts: 09.03.09 17:36
 citēt
Galvenais nedari to pa dienas vidu, jo nedz saulei labs leņķis, nedz dinamiskais diapazons īšti kamerai pa spēkam.
Un vēl - to grotu pamanies uzbildēt tā, lai tas nav plakans, kā tas ir pašlaik...
Publicēts: 09.03.09 17:48
 citēt
nefotograafee uz citiem rezhiimiem, fotograafee manuaalajaa :)

..ps, to palaidniex: nebiju pamaniijis exif datus :) mana vaine
Publicēts: 09.03.09 17:50
 citēt
lkz:nefotograafee uz citiem rezhiimiem, fotograafee manuaalajaa :)

..ps, to palaidniex: nebiju pamaniijis exif datus :) mana vaine

Domāju, ka pusautomātiske režīmi būs gana labi iesākumam... Tipa Av un Tv
Tad saprast ko katrs dara, tad saprast kā strādā eksponometrs un tad ir jēga pāriet uz manual, kad ir poņa, par to, kas un kā...

Svarīgi ir iemācīies nevajadzīgi necelt augšā ISO
Publicēts: 09.03.09 17:54
 citēt
edzapuika:Skaidrs bet par cik man par atmiņu cietajā diskā nau jauztraucas tad droši varu uz L fotogrāfēt :) Bet nu tas tā citreiz jau pamainu arī.
Jā šīs bildes es noteikti braukšu vēl pārfotogrāfēt. vai nu no rīta kad saule lec , vai vakarā kad saule riet.
iesācējam tā ir otra galējība, saullēktus un saulrietus jābildē pēc kaut kādas iemaņu apgūšanas vienkāršākos gaismas apstākļos. bildē L režīmā, tas ļaus datorā pakadrēt, pagraizīt bildi, daudz maz saglabājot kvalitāti
Publicēts: 09.03.09 17:59 labots
 citēt
fandango:Manuālajā gan ne. Av. F/8, es taču recepti uzrakstīju. Tas, ka ISO 100, man neienāca prātā, pats lietotu 200, 400 ja no rokas.

Nu šajā gadījumā ISO 200 vēl kā ne būt, bet ISO 400 būtu jau par daudz, domāju - lieki...
Nikoniem mazāk var tikai ar ekspozīcijas kompensāciju dabūt par 200 bet Canonam tak ISO 100 ir by default, to arī der izmantot
Publicēts: 09.03.09 18:27 labots
 citēt
www.fotoblog.lv...

šeit varat apskatities'vairāk bilžu no tās dienas. Protams nedaudz apstrādātas :)
Publicēts: 09.03.09 18:50
 citēt
Paskapies šajā fotoskolā: www.fotoblog.lv...
1. attēlā iespējams ir dati tieši Tavam objektīvam. Visasākais pie F8
Publicēts: 10.03.09 12:08 labots
 citēt

kadas glupiibas . pusautomaatiskie rezhimi ir loti laba lieta, īpaši mācību procesā.
Publicēts: 10.03.09 14:00
 citēt
nemaaceeshu teikt, neesmu izmantojis nevienaa procesaa :face-monkey:
Publicēts: 10.03.09 14:18
 citēt
ne ne visi ir tāadi ģēniji :D
Publicēts: 01.04.09 00:35
 citēt
Paint.NET jau oriģināli bz jebkādiem plaginiem nāk jau sharpenphoto, tas ja vēl ir aktuāli :face-smile:
Publicēts: 01.04.09 00:53
 citēt
ironia:

kadas glupiibas . pusautomaatiskie rezhimi ir loti laba lieta, īpaši mācību procesā.

Ne tikai! Ikdienā savā laikā arī forši izmantot A burtiņu vai S. Atkarībā no situācijas, ja jau pērc dārgu kameru kurai ir iekšā kkāda automātika tad jau vērtīgi arī viņu izmantot, ja reiz par to tiek samaksāts.
Publicēts: 01.04.09 01:14
 citēt
palaidniex:Nikoniem mazāk var tikai ar ekspozīcijas kompensāciju dabūt par 200...
tā ne visiem.
Publicēts: 01.04.09 09:03
 citēt
haralds:
palaidniex:Nikoniem mazāk var tikai ar ekspozīcijas kompensāciju dabūt par 200...
tā ne visiem.

Bet nospiedošam vairākumam gan... ;)
Publicēts: 01.04.09 21:56
 citēt
arturso:
Ne tikai! Ikdienā savā laikā arī forši izmantot A burtiņu vai S. Atkarībā no situācijas, ja jau pērc dārgu kameru kurai ir iekšā kkāda automātika tad jau vērtīgi arī viņu izmantot, ja reiz par to tiek samaksāts.

absoluuti piekritu!!!
es biezhi bildeju sportus un pasakumus mainigaja apgaismojumaa (tas dabig mainas no objektu kustibas atruma un virzienmainjaam) un loti biezhi ir svarigi nokert to unikaalo momentu visaa pasakumaa, a tadi pusautomatiskie rezhimi visbiezhaak ir tie glaabeji.
piemers:
fotografeju zirgu sacensibas. maršruts vai skrējceļš atrodas dažādos apgaismojumos, jo prožektori vai saules stari krit viena virzienaa, bet objektam kustoties nepieciešamais gaismas daudzums mainas. ir svarīgs asums, un dabīgi moments.
maršruta ilgums ir aptuveni līdz vienai minūtei, bet tajā ir līdz pat 20 šķēršļiem dažādos virzienos, starp kuriem notiek visadi labie momenti ka kritieni un klupieni, vai arī hipodromā garām fotogrāfa vietai zirgs nesās aptuveni 5 sekundes un ir nepieciešams uzbildet gan priekshu, gan sānu, gan dibenu. te nu mainas gaismas. M režims šajos gadījumos necik nav parocigs, vienigais bezsaules apstaaklos.
tādi TV un AV režīmi,kas ir līdzvērtīgi A un S režimiem Nikonā (ja nesajaucu) ir vnk zelta vērti!

cik tādu unikālo kadru nav zaudēts delj ta ka stāv klēpī kamera ar M režīmu un te pēkšņi kautkas notiek,un notikums ilgst dažas sekundes daļas... čik.. vai nu melna nakts vai nu balta lapa un škrooooobe..
Publicēts: 09.04.09 13:31
 citēt
Jā tad cik noprotu Ir jafotogrāfē ar AV vai ar TV režīmu, ja grib kustīgus attēlus fotogrāfēt.
Es tieši vakar fotogrāfēju b;ernudārzā vienu uzvedumu, dejas, utt. Kustība visu laiku. Itkā ņēmu jau uz AV režīmu, taču nezinu kapēc man daudz kur izplūdis bija :(
Publicēts: 09.04.09 14:20 labots
 citēt
nee, edzha, tas bija domaats par lkz komentaru, ka tie režimi ir pie vainas

man koments par AV TV režīmiem ir stāsts par to,kaadas situaacijas vini glaabj nevis asumu bet gaismas.

asums,ka zinams ir atkarigs no fokusešanas uzstadijumiem un vietas no kuras aug rokas.
Publicēts: 09.04.09 14:25
 citēt
no paduses? :face-surprise:
Publicēts: 09.04.09 14:36
 citēt
alvils:no paduses? :face-surprise:
nu tas labākajā gadījumā.. dažiem tas paduses atrodas tuvāk gūžu locītavam :D
Publicēts: 09.04.09 23:51
 citēt
palaidniex:
fandango:Manuālajā gan ne. Av. F/8, es taču recepti uzrakstīju. Tas, ka ISO 100, man neienāca prātā, pats lietotu 200, 400 ja no rokas.

Nu šajā gadījumā ISO 200 vēl kā ne būt, bet ISO 400 būtu jau par daudz, domāju - lieki...
Nikoniem mazāk var tikai ar ekspozīcijas kompensāciju dabūt par 200 bet Canonam tak ISO 100 ir by default, to arī der izmantot

50 nevis 100, ja runa ir par CANON
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

ego